Καταραμένα κυκλώματα

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
26 Ιαν 2012 19:40 #35802 by giovanna
Καταραμένα κυκλώματα was created by giovanna
Για μια άλλη φορά έπρεπε να λύσω ξέρετε αυτό τον περίεργο γρίφο που πρέπει να έχεις γνώσεις ηλεκτρολόγου, ηλεκτρονικού να ενώσεις καλώδια, κουμπάκια για να έχεις φως, να ανοίξεις πραγματάκια όπως στο παιγνίδι Last half of darkness Society of the serpent moon.

Εαν μισώ αυτό τον γρίφο είναι ολοφάνερο, πόσες φορές τον έχω λύσει μερικές φορές τον καταφέρνω άλλες τίποτα. Έχω αναγκαστεί να μην δω το τέλος σε ένα πανδύσκολο παιγνίδι επειδή απλώς στο τέλος για να έχω ρεύμα έπρεπε σε 3 κινήσεις να έχω ενώσει τα καλώδια, σιγά μην το κατάφερνα το έσβυσα.

Έχω επίσης ένα παιγνίδι στον υπολογιστή μου 5 χρόνια γιατί πρέπει σε 5 κινήσεις να ενώσω τα φοβερά καλώδια αλλιώς ΜΠΟΥΜ ανατινάσσομαι.

Δεν ξέρω εάν είναι MUST να μπαίνει οπωσδήποτε ένας τέτοιος γρίφος για να αισθανθούμε πραγματικά ώριμοι adventurades αλλά εγώ λέω, έλεος όχι άλλα κυκλώματα. :(

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
26 Ιαν 2012 23:36 #35804 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Καταραμένα κυκλώματα
:D :D :D :D :D :D
Αγαπητή μου gio, δεν νομίζω να σε πολυβοηθήσει αυτό που θα σου πω αλλά σε τέτοιες καταστάσεις φαντάσου τα καλώδια σαν σωλήνες που κυλά νερό. Είναι ακριβώς η ίδια λογική.

Τι λέει κατά τ' άλλα το Last half....;;

giovanna wrote: Έχω επίσης ένα παιγνίδι στον υπολογιστή μου 5 χρόνια γιατί πρέπει σε 5 κινήσεις να ενώσω τα φοβερά καλώδια αλλιώς ΜΠΟΥΜ ανατινάσσομαι.

Πιο είναι αυτό; :)

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
26 Ιαν 2012 23:44 #35805 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Καταραμένα κυκλώματα
@Consta..

Το Nancy drew dossier κάτι :)

More
27 Ιαν 2012 11:13 #35807 by shodan
Replied by shodan on topic Re: Καταραμένα κυκλώματα
Gio σε καταλαβαίνω μπορώ να πω. Μακάρι να μην υπήρχαν οι μουσικοί γρίφοι, τα slider puzzles, οι γρίφοι που βασίζονται στη φυσική/χημεία και φυσικά οι γρίφοι με τα ζώδια και τους συνδυασμούς στα χρηματοκιβώτια. :mrgreen: :mrgreen:

Σοβαρά τώρα, ο γρίφος με το grog στο πρώτο monkey island πως σου φάνηκε [λόγω του ότι επρόκειτο για timed sequence όπου αυτό είναι και το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με όλα τα adventures];
Στο black mirror είχες γνώσεις αστρολογίας για να λύσεις το γρίφο του πρώτου κεφαλαίου; Στο gray matter χειρίστηκες αξονικό τομογράφο, έχεις γνώσεις ακτινολόγου;
Φιλικά όλα τα παραπάνω.

Στα adventures καλώς ή κακώς αναγκαζόμαστε να λύσουμε την κάθε διαστροφή που έχει σκεφτεί ο δημιουργός τους προκειμένου να προχωρήσουμε παρακάτω. Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το συγκεκριμένο είδος έχω γίνει διαρήκτης / χημικός / υδραυλικός / μουσικός / μάγος / μαραγκός / μηχανικός αυτοκινήτων-ποδηλάτων-μοτοσυκλετών / χάκερ (καλά αυτό το έχουμε λόγω δουλειάς) και πόσα άλλα. Μέχρι και ηλεκτρολόγος :D

Που θέλω να καταλήξω.. Μισείς βασικά τους γρίφους που έχουν χρονικό περιορισμό, ο Σταύρος μισεί τους μουσικούς γρίφους, εγώ τα slider puzzles, η Χριστίνα τα χρηματοκιβώτια πχ κ.ο.κ ε αν τα βγάλουμε όλα αυτά τι μας μένει;

Τέλος έχω βαρεθεί να ανοίγω κάθε πόρτα βάζοντας ένα κομμάτι χαρτί από κάτω και σπρώχνοντας το κλειδί με το μολύβι αλλά ή να βάζω συρματάκια και να προσπαθώ να ευθυγραμμίσω τα "βαρελάκια" γιατί δεν είμαι κλειδαράς αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι.

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

More
27 Ιαν 2012 11:30 #35808 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Καταραμένα κυκλώματα

shodan wrote: Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το συγκεκριμένο είδος έχω γίνει διαρήκτης / χημικός / υδραυλικός / μουσικός / μάγος / μαραγκός / μηχανικός αυτοκινήτων-ποδηλάτων-μοτοσυκλετών / χάκερ (καλά αυτό το έχουμε λόγω δουλειάς) και πόσα άλλα. Μέχρι και ηλεκτρολόγος

Μα αυτή δεν είναι η μαγεία των adventures; Γιατί να το χαρακτηρίσω διαστροφή; Διαστροφή για μένα είναι όταν μέσα από το γρίφο, ο δημιουργός του προσπαθεί επίτηδες να μου σπάσει τα νεύρα για να το παίξει έξυπνος.

Και εμένα δεν με τρελαίνουν οι μουσικοί γρίφοι και αυτό γιατί δεν έχω μουσικές γνώσεις και δεν έχω εξασκήσει το αυτί μου να ξεχωρίζει τους ήχους. Το να μπω όμως στην διαδικασία, με αφορμή ένα μουσικό γρίφο, να το εξασκήσω έστω και λίιιιιγο, προσωπικά με ευχαριστεί. Νομίζω ότι είναι θέμα διάθεσης περισσότερο παρά οτιδήποτε άλλο.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
27 Ιαν 2012 11:39 #35809 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Καταραμένα κυκλώματα

Constantine_R wrote: Και εμένα δεν με τρελαίνουν οι μουσικοί γρίφοι και αυτό γιατί δεν έχω μουσικές γνώσεις και δεν έχω εξασκήσει το αυτί μου να ξεχωρίζει τους ήχους. Το να μπω όμως στην διαδικασία, με αφορμή ένα μουσικό γρίφο, να το εξασκήσω έστω και λίιιιιγο, προσωπικά με ευχαριστεί. Νομίζω ότι είναι θέμα διάθεσης περισσότερο παρά οτιδήποτε άλλο.

:lol:
... άτιμε ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
27 Ιαν 2012 11:50 #35810 by shodan

Constantine_R wrote:

shodan wrote: Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το συγκεκριμένο είδος έχω γίνει διαρήκτης / χημικός / υδραυλικός / μουσικός / μάγος / μαραγκός / μηχανικός αυτοκινήτων-ποδηλάτων-μοτοσυκλετών / χάκερ (καλά αυτό το έχουμε λόγω δουλειάς) και πόσα άλλα. Μέχρι και ηλεκτρολόγος

Μα αυτή δεν είναι η μαγεία των adventures; Γιατί να το χαρακτηρίσω διαστροφή; Διαστροφή για μένα είναι όταν μέσα από το γρίφο, ο δημιουργός του προσπαθεί επίτηδες να μου σπάσει τα νεύρα για να το παίξει έξυπνος.

Και εμένα δεν με τρελαίνουν οι μουσικοί γρίφοι και αυτό γιατί δεν έχω μουσικές γνώσεις και δεν έχω εξασκήσει το αυτί μου να ξεχωρίζει τους ήχους. Το να μπω όμως στην διαδικασία, με αφορμή ένα μουσικό γρίφο, να το εξασκήσω έστω και λίιιιιγο, προσωπικά με ευχαριστεί. Νομίζω ότι είναι θέμα διάθεσης περισσότερο παρά οτιδήποτε άλλο.

Ίσως η λέξη διαστροφή να μην ήταν η σωστή αν και για κάποιον που μισεί ένα συγκεκριμένο είδος γρίφων μπορεί να νιώθει ακριβώς αυτό όταν βρίσκεται ένα βήμα πριν τον παρατήσει.

Δεν έχω παρά να συμφωνήσω όσο αφορά το θέμα διάθεσης.

A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

More
27 Ιαν 2012 18:47 #35816 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Καταραμένα κυκλώματα
Εμένα, πάντως, παρόλο που δεν έχω κάνει ποτέ ούτε ένα μάθημα μουσικής στη ζωή μου, οι μουσικοί γρίφοι πάντα μου άρεσαν...

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
27 Ιαν 2012 19:00 #35818 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Καταραμένα κυκλώματα
@shodan

Δεν διαφωνώ σε τίποτα από αυτά που είπες, αλλά να μην πω τον καημό μου τον δυσβάσταχτο :(

More
27 Ιαν 2012 19:09 #35821 by shodan
Κάθε άλλο, για αυτό δημιουργήθηκε το φόρουμ. Για να ανταλλάσουμε απόψεις.