Tex Murphy - Project Fedora Kickstarter Announcement

More
07 Ιουν 2012 03:41 #37605 by maladroid
Ο μετρητής πήρε φόρα και ποιος τον πιάνει: 423k και συνεχίζουμε! Τελικά το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα έξυπνο update για ν' ανάψουν τα αίματα.

Φαίνεται πως το κλειδί είναι να μυριστεί ο κόσμος επιτυχία και τότε είναι που θέλει κι εκείνος να συμμετέχει στην προσπάθεια πάση θυσία. Ας είναι, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Σχεδόν μυρίζω ήδη τον καπνό από τα Llama Lights του Tex που έχουν ποτίσει το διαμέρισμα στο Ritz Hotel :)

No good deed goes unpunished

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
07 Ιουν 2012 16:34 #37610 by maladroid
Aaaaaaand...funded!

*happy dance*
..
....

*stops embarrassed*
......
.........
..........

*resumes happy dance*

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
07 Ιουν 2012 17:24 #37611 by Castledoque
NAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• mkllds
  • Topic Author
  • Futuristic Fedora
  • Futuristic Fedora
More
07 Ιουν 2012 17:25 #37612 by mkllds
Συγκίνηση, μεγάλη συγκίνηση που θα ξαναδώ μετά από τόσα χρόνια τον Tex στην οθόνη του υπολογιστή μου!

Ποιός περιμένει ένα χρόνο...

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
07 Ιουν 2012 22:00 #37623 by Constantine_R
Αν και δεν συνέβαλα χαίρομαι που κατάφεραν τον στόχο τους και θα ξανακούσω το μουρμουρητό του Tex να ηχεί στα αυτιά μου.
Εννοείται πως μόλις κυκλοφορήσει θα το τιμήσω δεόντως, έτσι ώστε να συνεισφέρω στη κερδοφορία του παιχνιδιού... :wink:
.
.
.
.
Το Pandora ήταν το πρώτο παιχνίδι που αγόρασα..... :rolleyes: :rolleyes:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• Visitor
  • Visitor
08 Ιουν 2012 21:23 #37629 by
www.kickstarter.com/projects/tex ... dora/posts

"If we exceed funding by 10% ($495,000+): Additional story (including puzzles, gameplay, locations and characters).

If we exceed funding by 20% ($540,000+): Port the game to additional platforms, provide Text translations for French, Italian, German, Spanish (English will already be included). Finally, more recognizable actors.

If we exceed funding by 30% ($585,000+): Another expansion of the story (including puzzles, gameplay, locations and characters), ingame golf game, and Live Orchestra for the games' music.

Thank you everyone! "

:) :)

More
09 Ιουν 2012 04:33 #37633 by maladroid
Λογικοί στόχοι και, κατά πως φαίνεται, εφικτοί (ήδη είμαστε στα 490k). Χαίρομαι γιατί ως επί το πλείστον αφορούν τη βελτίωση/επέκταση του core game και των γενικότερων στάνταρ παραγωγής.

Έγινε και μια νύξη για πιθανό port στο Xbox, ιδέα που τη θεωρώ κάπως άτοπη γιατί νομίζω το κόστος θα είναι μεγαλύτερο από τα όποια οφέλη. Από την άλλη, μπορεί να αποτελέσει την αφορμή να εμπλουτιστεί λίγο ακόμα το ρεπερτόριο των Xbox players, δε ξέρει ποτέ κανείς.. Αλλά μου ακούγεται λίγο ξεκάρφωτο, at this point.

Γενικά η καμπάνια τους χαρακτηρίζεται από ζυγισμένα, προσεκτικά βήματα και ως τώρα δείχνει να αποδίδει (φτου φτου, σκόρδα) αν και προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν θα έβλαπτε να αφιέρωναν λίγο παραπάνω χρόνο για να σουλουπώσουν την αρχική τους σελίδα (πριν τα updates, τώρα δεν έχει πολύ νόημα). Σε γενικές γραμμές, όμως, well played.

Μ'αρέσει που τα updates του Chris Jones είναι γυρισμένα "μονορούφι", χωρίς μοντάζ, πράγμα που αποδεικνύει ότι ο τύπος is a natural μπροστά στη κάμερα :)

More
09 Ιουν 2012 08:50 #37637 by outcry
Αυτό που μου κάνει εντύπωση μέχρι τώρα στα 3 ks που χω παρακολουθήσει (JJ,AL,TM), είναι ότι με το που πετυχαίνουν το στόχο λένε ένα απλό oh my god you are the best thank you και μετά ζητάνε κι άλλα. Δηλαδή έχουν πια τόσες πολλές έτοιμες ιδέες στο μυαλό τους και το μόνο που τους λείπει είναι κεφάλαιο?
Είμαι πραγματικά πολύ περίεργος που θα καταλήξει όλο αυτό.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

More
09 Ιουν 2012 09:36 #37638 by maladroid
@outcry
Τη στάση μου απέναντι στο γενικότερο φαινόμενο Kickstarter και στην προοπτική νέου Tex game την έχω ξεκαθαρίσει πολλάκις, ΑΛΛΑ στο συγκεκριμένο θέμα συμφωνώ εν μέρει μαζί σου. Προφανώς και τα stretch goals είναι το λογικό επόμενο βήμα για κάθε πετυχημένη καμπάνια, όμως όταν παίρνουν τη μορφή επέκτασης του παιχνιδιού με έξτρα υλικό που διαφορετικά (μας λένε) ότι δεν θα μπορούσε να μπει στο παιχνίδι, δημιουργείται εύλογα η εντύπωση ότι το ποσό που ζητούσαν αρχικά, στην ουσία δεν αρκούσε για να δώσει το άρτιο παιχνίδι που όλοι θα θέλαμε (και μας υποσχέθηκαν). Θα ήταν μια λιγότερο φιλόδοξη, "κουτσουρεμένη" έκδοση που για να την αποφύγουμε πρέπει να πιάσουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσό.

Ομολογώ ότι δεν ξέρω ακόμα αρκετά περί game design και κατά πόσο είναι "θεμιτό" και τόσο απλό όσο το κάνουν να φαίνεται, το να επιμηκύνεις/εμπλουτίσεις/αναπροσαρμόσεις βασικά κομμάτια στον κορμό του παιχνιδιού που -υποτίθεται- έχεις ήδη στο μυαλό σου. Εκεί που αντιλαμβάνομαι το επιπλέον κόστος (και για κάποιους κίνητρο) είναι για ενδεχόμενο porting σε άλλες πλατφόρμες (άσχετα κατά πόσο είναι επιθυμητό αυτό από όλους), τη μεταγλώττιση σε άλλες γλώσσες, ενδεχόμενες τεχνικές βελτιώσεις όπως η live ορχήστρα ή η χρήση μιας πιο εξελιγμένης licenced μηχανής γραφικών, γνωστότερους ηθοποιούς να δίνουν τη φωνή τους ή να εμφανίζονται αυτοπροσώπως (εν προκειμένω) κτλ.

Είμαι, όμως, πολύ επιφυλακτικός ως προς αυτό το ζήτημα των "content" stretch goals και παρότι μου αρέσουν και με αφορούν πολύ πιο άμεσα από τη μεταγλώττιση στα Φινλανδικά ή το iPad, εντούτοις με κάνουν και αναρωτιέμαι: γιατί δεν ήταν υπολογισμένα στο αρχικό budget αφού ήταν τόσο ουσιώδη; Και εφόσον είναι τόσο ουσιώδη, θα στεκόταν το παιχνίδι χωρίς αυτά; Στη τελική τι παιχνίδι θα πάρουμε στα χέρια μας στην περίπτωση που -φευ!- δεν πιάσουμε τους έξτρα στόχους;

Βασικά όλο αυτό το ζήτημα θεωρώ ότι έχει τη ρίζα του στο εξής απλό: το Kickstarter στηρίζεται στη λογική του "όλα ή τίποτα", δηλαδή αν ζητήσεις 1 εκατομμύριο και μαζέψεις μόνο 600 χιλιάρικα π.χ. τότε δε παίρνεις φράγκο και πάει όλη η προσπάθεια στράφι. Αυτό οδηγεί, πιστεύω, τους περισσότερους να ζητήσουν αρχικά το μικρότερο δυνατό ποσό με γνώμονα όχι τα λεφτά που χρειάζονται αλλά τα λεφτά που πιστεύουν ότι θα μαζέψουν, ανάλογα τη δυναμική της IP και του genre που έχουν στα χέρια τους. Δυστυχώς, τα stretch goals μου φαίνονται σαν "αναγκαίο κακό" ή παρενέργεια, αν θέλεις, αυτή της συνθήκης...

More
09 Ιουν 2012 20:59 #37646 by outcry
^
Σημείωσε ημερομηνία και ώρα καθώς συμφωνώ απολύτως. Σε αυτά που αφορούν στην ουσία του παιχνιδιού αναφερόμουν κι εγώ, δηλαδή στο σενάριο και τους γρίφους γιατί, για όλα τα άλλα, είναι λογικό.
Να προσθέσω επίσης ότι για τους καχύποπτους της υπόθεσης, όπως εγώ, η κίνηση αυτή φανερώνει μια ψιλοαπληστία.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

More
09 Ιουν 2012 21:39 #37648 by Constantine_R
Συμφωνώ και εγώ και με τους δυο σας. Είμαι και εγώ πολύ περίεργος να δω που θα καταλήξει.
Και ας υποθέσουμε ότι δεν πιάνουν το 10% παραπάνω και μας προσφέρουν ένα παιχνίδι 6-8 ωρών (δεν θέλω να το πιστέψω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο αλλά ΑΝ.... για Tex παιχνίδι θα ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ). Τότε τι θα μας πουν "ας μας δίνατε παραπάνω να το φτιάχναμε;;"

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
11 Ιουν 2012 10:36 #37674 by crocark
Α, ρε Κώστα ... Απλά πραγματάκια. Χίλες φορές ειπωμένα με 50 εκατομμύρια διαφορετικούς τρόπους. Το παιχνίδι είναι έτοιμο στο μυαλό τους τουλάχιστον. Σιγά μη δε χώραγε μια ώρα (ή και πέντε) επιπλέον παιχνίδι με τον πρώτο προϋπολογισμό. Άλλο οι έξτρα παροχές που προφανώς, αφού δε μιλάμε για μεταγλώττιση στα ελληνικά δεν αφορούν παρά ελάχιστους. Αλλά το παιχνίδι είναι προφανές ότι πριν θα ήταν πλήρες. Θεωρώ ότι μιλάμε για επαγγελματίες και κανείς επαγγελματίας δε θα έβαζε σε κίνδυνο το προϊόν του για περισσότερο κέρδος. Άλλο το αν με κάποιο "επιχείρημα" μπορεί κανείς να βγάλει και κάτι παραπάνω, βλέποντας τη συμπεριφορά αυτών στους οποίους απευθύνεται και η οποία καλύτερα να μείνει αχαρακτήριστη από εμένα.

Το επικίνδυνο είναι άλλο. Με αυτή την "κεκτημένη ταχύτητα" και με τη "σκέψη" στο βάθος του προμήκη ότι σ' αυτούς του λοιμάρηδες, όσο τάζουμε θα έχουμε να παίρνουμε, υπάρχει ο κίνδυνος να μπουν άσχετα πράγματα πέρα από το ήδη ολοκληρωμένο παιχνίδι. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το φοβάμαι και πολύ γιατί, είπαμε, οι άνθρωποι οι συγκεκριμένοι είναι επαγγελματίες. Απλώς βρήκα ευκαιρία να ξαναεκφράσω το πόσο επικίνδυνο είναι να υπάρχουν τέτοιου είδους αλισβερίσια και "ανταλλαγές γνώμης" μεταξύ δημιουργών και παικτών. Το γνωστό περί τέχνης κατά παραγγελία και ποιότητας αυτού που δίνει την παραγγελία ... Μην τα ξαναλέμε ...

Κάτι άσχετο για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πότε θα μάθουμε, αν δεν ξέρουμε ήδη, αν μετά την κυκλοφορία θα υπάρχει η έκδοση σε κουτί με μια λογική κάπως τιμή, ας πούμε γύρω στο πενηντάρικο; Γιατί έπιασα ήδη τον τραγικό εαυτό μου 2 ολόκληρες φορές να τριγυρίζει στην εν λόγω σελίδα και να προσπαθεί να σκεφτεί ποιο από τα "πακέτα" ταιριάζει περισσότερο στη δική μου ιδιοσυγκρασία ως καταναλωτή και κατά πόσο (κατά πόσα € δηλαδή) παραβιάζεται η συνήθης οικονομική σχέση που είχα μέχρι τώρα με τις εκάστοτε κυκλοφορίες. Με λίγα λόγια. Εγώ θέλω να το πάρω π.χ. από το πλαίσιο σε DVDθήκη στα 30€ και σε κουτί χάρτινο στα 50-60€, χωρίς να έχω δικαίωμα να κατεβάσω τίποτα ούτε από το gog, ούτε από πουθενά αλλού κλπ. Μάλλον όμως είναι νωρίς ακόμη.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
11 Ιουν 2012 10:58 #37675 by maladroid

crocark wrote: ... Μην τα ξαναλέΩ ...

There. Fixed.

More
11 Ιουν 2012 11:08 #37676 by crocark

maladroid wrote:

crocark wrote: ... Μην τα ξαναλέΩ ...

There. Fixed.

Ορθόν :D Είπα να το βάλω στο πρώτο πληθυντικό για να μη φαίνεται ότι περιαυτολογώ και αυτοθαυμάζομαι και κινδυνέψω να χαρακτηριστώ αμετροεπής κλπ. Ευχαριστώ :wink: :D

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
11 Ιουν 2012 11:28 #37677 by maladroid
Anytime ;)