Deponia Demo Review

• holdyourlight
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
11 Ιουλ 2012 16:03 #38291 by holdyourlight
Deponia Demo Review was created by holdyourlight
Μόλις τελείωσα το χορταστικό demo του Deponia (1,5 ώρα περίπου) και είπα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου.

Μεταφορτώστε το demo εδώ:
www.gamershell.com/news_139664.html

Απ'ότι κατάλαβα το demo αποτελεί και την αρχή της ιστορίας, ξεκινώντας με ένα μάλλον ανούσιο tutorial για όποιον δεν έχει παίξει ποτέ στην ζωή του adventure game. Με το που ξεκινάει η δράση γίνεται αμέσως κατανοητό πως το βασικό θέμα του Demo είναι η προσπάθεια του χαρακτήρα να φτιάξει την βαλίτσα του για να πάει κάπου (το πού και το γιατί δεν αποσαφηνίζεται παρά αργότερα). Αφού καταφέρνεις μετά κόπων και βασάνων να φτιάξεις την βαλίτσα, η ιστορία εξελίσεται για 15 λεπτά ακόμη περίπου με περαιτέρω πληροφορίες για τον προορισμό του χαρακτήρα μας και μερικούς ακόμη γρίφους.

Μιας εξαρχής έχω να δηλώσω ότι μου άρεσε η αισθητική του Deponia. Διατηρεί μία ισορροπία μεταξύ παιδικού/χιουμοριστικού adventure, και προς το τέλος του demo μάλλον κλίνει προς το "χιουμοριστικό" (ευτυχώς). Ο χαρακτήρας μας είναι απολαυστικός με τις ατάκες του και με έκανε να χαμογελάσω πολλάκις. Ελπίζω στο ολοκληρωμένο παιχνίδι να μην καταντήσω να τον θεωρώ γελοίο πάντως!

Οι διάλογοι είναι λιτοί στο ίδιο χιουμοριστικό ύφος, η μουσικούλα και το voice acting είναι μια χαρά. Από άποψη γρίφων το Deponia κινείται στο ίδιο ύφος με τα Edna and Harvey και A New Beginning: Δηλαδή στηρίζεται κυρίως στο inventory, ενώ στο demo συμπεριλαμβανόταν και ένας πιο δύσκολος γρίφος "δυνατοτήτων" και πάλι με κουμπάκι skip, στο ίδιο ύφος δηλαδή ακριβώς με το A New Beginning.

Προσωπικά δεν με τρελαίνουν τα αμιγώς inventory-based adventures (με σαφές εξαιρέσεις βέβαια). Αυτό που με πήραξε περισσότερο στο Deponia Demo είναι ότι έφτασα στο αμήν κάποια στιγμή να δω walkthrough αφού είχα βαρεθεί να δοκιμάζω όλα τα αντικείμενά μου με όλα τα hotspots μέχρι να πετύχω τον στόχο μου.

Πάντως συνολικά μου άφησε καλές εντυπώσεις και κατά πάσα πιθανότητα θα το αγοράσω κάποια στιγμή στους επόμενους μήνες.

www.deponia.de/en/

My Top 10:

1) Riven 2) Grim Fandango 3) URU 4) The Longest Journey 5) Schizm
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx 8) Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium

... and my own adventure game: <!-- m --> somepeaceofmindgame.blogspot.gr <!-- m -->

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• Visitor
  • Visitor
11 Ιουλ 2012 19:18 #38295 by
Replied by on topic Re: Deponia Demo Review
Μα ποιος γρίφος σε δυσκόλεψε τόσο πολύ;

Κι εγώ είδα walkthrough σε ένα σημείο, αλλά ο λόγος δεν ήταν η δυσκολία του γρίφου αλλά bug του demo. Ένα αντικείμενο στο inventory δεν εμφάνιζε εικονίδιο, με αποτέλεσμα η θέση να φαίνεται σαν κενή..

• holdyourlight
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
11 Ιουλ 2012 20:30 #38297 by holdyourlight
Replied by holdyourlight on topic Re: Deponia Demo Review
Ναι ένα αντικείμενο δεν εμφανίζεται, πιο χτυπητό bug δεν γινόταν!

Αυτό που δεν έβρισκα ήταν

Warning: Spoiler!

My Top 10:

1) Riven 2) Grim Fandango 3) URU 4) The Longest Journey 5) Schizm
6) Rhem 1-4 7) Riddle Of The Sphinx 8) Myst 9) The Secret Of Monkey Island 10) Sanitarium

... and my own adventure game: <!-- m --> somepeaceofmindgame.blogspot.gr <!-- m -->