Η Ελλάδα στις 5 μεγαλύτερες αγορές adventure games;!;

More
01 Σεπ 2012 19:31 #39099 by manos426f
Καταρχήν πρέπει να πω ότι χαίρομαι που έγινε ένα σχόλιο σχετικά με τον θεσμό των συνεντεύξεων του περιοδικού,μια και από τις τρεις που έχουμε εξασφαλίσει μέχρι στιγμής,οι δύο αφορούν το αγαπημένο μας είδος. :)

Σχετικά με τη συγκεκριμένη απάντηση του Dave Gilbert,οι devs συνήθως μιλούν ξεχωριστά για Ευρώπη,Αμερική και Ασία,οπότε σύμφωνα με αυτό που είπε,η χώρα μας είναι ψηλά όσον αφορά στην αγορά της Ευρώπης.
Αυτό λοιπόν μπορεί να ερμηνευτεί με τρεις τρόπους:

1)Οι 'Ελληνες adventure gamers διαφέρουν πολύ από το υπόλοιπο σύνολο παικτών και αγοράζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό original τα αγαπημένα τους παιχνίδια,κάτι που,σύμφωνη με την κοινή αίσθηση,δε πράττουν οι άλλοι,γι' αυτό και η πειρατεία είναι σε υψηλά επίπεδα στη χώρα μας

2)Γενικά οι πωλήσεις των adventure games δε κινούνται σε υψηλά επίπεδα σε καμία χώρα πλην Γερμανίας,παρουσιάζουν δηλαδή γενικότερο πρόβλημα,με αποτέλεσμα να φτάνει η Ελλάδα να είναι 5η σε πωλήσεις

3)Υπάρχει μία αυξημένη αγάπη των Ελλήνων προς τα indie games,που αποτυπώνεται και μέσα από τις πωλήσεις των παιχνιδιών της Wadjet Eye Games.

Δε μπορώ να ξέρω τι ισχύει από τα παραπάνω,ειδικά από τη στιγμή που δε μπορούσα να προχωρήσω σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με συγκεκριμένα νούμερα (δε ρωτάς τέτοια πράγματα).Από τη στιγμή όμως που βλέπω τη σχετική κατηγορία παιχνιδιών να γνωρίζει άνθιση τα τελευταία χρόνια (αν μετρήσουμε κυκλοφορίες τίτλων ανά χρονιά,θα δούμε ότι ο αριθμός είναι ικανοποιητικότατος,ειδικά σε άμεσα αντιπαράθεση με άλλα genres),καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μάλλον δεν ισχύει η δεύτερη περίπτωση-ερμηνεία....

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
02 Σεπ 2012 20:36 #39112 by crocark

manos426f wrote: 3)Υπάρχει μία αυξημένη αγάπη των Ελλήνων προς τα indie games,που αποτυπώνεται και μέσα από τις πωλήσεις των παιχνιδιών της Wadjet Eye Games.

Χωρίς να θέλω να εκφέρω άποψη πάνω στο θέμα, να θυμίσω κάποια σελίδα του Boakes πριν χρόνια, όταν είχε βγάλει την "pins and needles". Έλεγε το ίδιο πράγμα αν θυμάμαι καλά. Κάτι σαν ότι έμεινε έκπληκτος από το που πήγαν τα κομμάτια της έκδοσης, γιατί η "Αθήνα" φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις στη λίστα με τις διευθύνσεις αποστολής. Το είχα ξανακουοτάρει τότε σε κάποιο νήμα, αλλά δε θα κάτσω να ψάξω. Πάντως φαντάζομαι ότι τουλάχιστον όσοι το είχατε αγοράσει από εδώ μέσα, θα το θυμάστε. Το δικό μου σχόλιο τότε ήταν κάτι σαν: "εμ , βέβαια, αφού όλοι από εδώ μέσα συστημένοι πάμε κλπ." Σε απόλυτη αντιστοιχία, θα πω ότι το advocate έχει κάνει πολύ μεγάλη δουλειά στον τομέα. Λίγα μέλη, αλλά μιλάμε για μια μικρή αγορά έτσι κι αλλιώς. Και συγκεκριμένοι άγραφοι νόμοι στις εδώ συνομιλίες ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
08 Νοε 2012 21:44 #40132 by talliman
Αγαπητοί φίλοι,

Το ξέρω ότι είχα πει ότι δεν θα ξαναγράψω σε αυτό το forum :oops: αλλά επειδή ο θυμός είναι κακός σύμβουλος και επειδή θεωρώ ότι αυτό το φόρουμ μαζεύει πολύ καλό κόσμο αναθεωρώ πλήρως και ζητώ συγγνώμη για τις όποιες κόντρες και κακοκαρδίσματα υπήρξαν :) .

Επιστρέφοντας λοιπόν οριστικά και αμετάκλητα στην παρέα σας δηλώνω κι εγώ ότι θεωρώ μεγάλη ιεροσυλία την πειρατεία των adventures αλλά και γενικά των computer games. Άλλωστε και λόγω κρίσης οι τιμές έχουν πέσει πλέον σε πολύ λογικά επίπεδα και πέραν αυτού μου αρέσει να κρατάω τα παιχνίδια μου περιποιημένα στις θηκούλες τους με τα manual που συνήθως διαβάζω. Πρόσφατα μάλιστα αγόρασα το Secret Files 2 από το adventureshop αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος παρά την χαμηλή τιμή.

Όπως και να το κάνεις άλλο είναι να κρατάς στα χέρια σου μια θήκη με το εκτυπωμένο manual και το χαρτόνι με τις φωτογραφίες και τα γραφικά και άλλο ένας ξερός φάκελος αρχείων. Θα ψάξω το φόρουμ για θέματα που αφορούν στο ηλεκτρονικό νόμιμο κατέβασμα παιχνιδιών για να εκφράσω και εκεί (που αρμόζει) τις απόψεις μου.

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε...

More
09 Νοε 2012 00:03 #40133 by giovanna
@taliman

Ακου εγώ τι έπαθα τώρα, αγορασα το Lucius σε φοβερό DVD CASE έχει και μέσα δωράκια CD μουσικής και ποστεράκι και άκου τι θέλει τώρα το ρημάδι για να το εγκαταστήσω θα πρέπει να έχω σύνδεση Steam για να μπορέσω να το εγκαταστήσω και να το ενεργοποίήσω, δηλαδή τι σκατά το αγόρασα σε retail και πρέπει να ξαναμπώ στην διαδικασία να το φορτώσω πάλι digital αφού εγώ το έχω ήδη αγοράσει?

Παντως ακόμη και το ίδιο κουτί εαν το δείτε παθαίνετε πλάκα, αυτό το παληκάρι το Lucius κακό παιδί είναι, Παναγία μολυ που έμπλεξα :oops:

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
09 Νοε 2012 09:05 #40135 by tsampikos
Πραγματικά, αυτή η γαϊδουριά, να αγοράζεις retail έκδοση και να πρέπει να συνδεθείς με το Steam είναι εντελώς απαράδεκτη. Δεν θα έδινα ποτέ τα λεφτά μου σε τετοιους στιγνούς εκμεταλλευτές. Καλώς παθαίνουν τα...όσα παθαίνουν, τα τραβάει ο οργανισμός τους, τα προκαλούν μόνοι τους. Και που'σαι ,giovanna, άπαξ και το παίξεις τελικά πες μας πως είναι να χειρίζεσαι τον Lucius με πλήκτρα και με mouse ταυτόχρονα...γιατί αυτό σε λίγο, έτσι όπως πάμε θα ζητάνε να παίζεις με ποντίκι, πλήκτρα, οθόνη αφής και κάμερα ταυτόχρονα....

O Lucius είναι ένα παιδάκι όπώς όλα τα άλλα και άκρως γλυκούλι. Εντάξει, γιός του Σατανά είναι, οπότε δικαιολογημένα είναι λίιιιιγο πιο ευέξαπτος από τα λοιπά παιδάκια της ηλικίας του.

More
09 Νοε 2012 10:20 #40136 by crocark
Giovanna καλή μου (καλή μου είπα, το 'πιασες ε; )
άμα έχεις λεφτάκια για πέταμα, θες να σου πω εγώ 2-3 τρόπους να τα αξιοποιήσεις καλύτερα; Να πιάσουν τόπο λέω.

Ελλάδα. Δεν έχουμε να φάμε, πόσο μάλλον να ζεσταθούμε, αλλά είμαστε στις 5 μεγαλύτερες αγορές adventures. Ε ρε σανίδα βρεγμένη που θέλουμε ...

talliman wrote: Όπως και να το κάνεις άλλο είναι να κρατάς στα χέρια σου μια θήκη με το εκτυπωμένο manual και το χαρτόνι με τις φωτογραφίες

Λάστ γίαρ ...

talliman wrote: Δεν ξέρω αν συμφωνείτε...

Και γιατί να διαφωνούμε; Δεν κατάλαβα. Το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις απόψεις ο ένας του άλλου δε δικαιοδοτεί κανέναν να αδειοδοτήσει δικαιώματα λόγου. Κατ' επίφαση είναι η δημοκρατία που ζούμε, αλλά πέντε απλά πράγματα επιτρέπονται ακόμη ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
09 Νοε 2012 13:23 #40139 by talliman
@giovanna

Καταρχάς χαίρομαι ιδιαιτέρως που δεν μου κρατάς κακία και μου απευθύνεις και πάλι το λόγο. Όσο για το steam και το παιχνίδι που αγόρασες έχω να πω πως τρελαθήκαμε τελείως πια. Εγώ θα είχα γίνει έξαλλος σε τέτοια περίπτωση και σίγουρα θα είχα βρει το e-mail τους για να τους τα ψάλλω ένα χεράκι! Γενικά το steam το χρησιμοποιώ μόνο όταν παίζω το Half-Life 2 και το θεωρώ ότι αθλιότερο και εκνευριστικότερο έχουν σκεφτεί οι εταιρίες παιχνιδιών.

Ακόμα θυμάμαι το βρίσιμο που τρώγανε από τον τύπο όταν το πρωτοβγάλανε στο κλαρί και εννοείται όχι άδικα. Όσον αφορά την κρίση, μας έχει χτυπήσει όλους άσχημα αλλά αν κόψουμε από κάπου αλλού θα βρούμε και 10-15 € για το αγαπημένο μας παιχνίδι πιστεύω. Ας μην φτάσουμε να στηρίζουμε αναφανδόν την πειρατεία γιατί αν εμείς δεν αγοράζουμε τα ωραία μας adventurάκια, τότε και αυτοί που τα φτιάχνουν πώς θα θρέψουν τις οικογένειές τους; Και πώς θα βγάλουν το επόμενο adventure?

More
09 Νοε 2012 14:28 #40141 by crocark

talliman wrote: τότε και αυτοί που τα φτιάχνουν πώς θα θρέψουν τις οικογένειές τους;

Θα σου 'λεγα τώρα πως ... :rolleyes:

talliman wrote: Και πώς θα βγάλουν το επόμενο adventure?

Είχα μια σκασίλα ... :lol:

Ναι. Εϊμαι adventurer. Όχι. Δε στηρίζω την πειρατεία. Ναι. Έχω κι άλλα πολλά πράγματα να σκεφτώ και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο διασκεδαστικά κωμικό είναι να διαβάζω ποστ για το πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι των εταιρειών παραγωγής, τι κρίμα που κλείνουν εταιρείες και πως θα παραμείνει ζωντανό το είδος. Εδώ ο κόσμος χάνεται και ... όλοι χτενίζονται. Τι να λέμε; Ώρες - ώρες, όταν ακούω κάτι τέτοιες ανησυχίες, νομίζω ότι ζω αλλού. Αλλά είναι διασκεδαστικό όντως. Σαν τα καλά ανέκδοτα με τον Τοτό κι ακόμη καλύτερα.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
09 Νοε 2012 15:27 #40143 by WickedMan

talliman wrote: δηλώνω κι εγώ ότι θεωρώ μεγάλη ιεροσυλία την πειρατεία των adventures αλλά και γενικά των computer games.

Μπα, δε νομίζω. Υπάρχουν κάποια πράγματα όσον αφορά στην gaming βιομηχανία στα οποία θα μπορούσε να δωθεί αυτός ο χαρακτηρισμός. Αλλά στο να παίζεις "σπασμένα" παιχνίδια; Ούτε καν. Βέβαια, έχεις δίκιο, η συζήτηση περί πειρατίας ανήκει αλλού.

talliman wrote: Άλλωστε και λόγω κρίσης οι τιμές έχουν πέσει πλέον σε πολύ λογικά επίπεδα

Το "λογικά" είναι matter of perspective. Εγώ δεν έχω δει ακόμη τίποτα το "λογικό" στην Ελλάδα, σε αυτόν τον τομέα τουλάχιστον.

talliman wrote: και πέραν αυτού μου αρέσει να κρατάω τα παιχνίδια μου περιποιημένα στις θηκούλες τους με τα manual που συνήθως διαβάζω

Εδώ, καμία αντίρρηση. Και συμφωνώ απόλυτα με Τσαμπίκο και Gio για το αστείο φαινόμενο να αγοράζεις retail παιχνίδι και να απαιτεί σύνδεση στο steam (και γενικά σύνδεση στο ίντερνετ) για να παίξει. Άντε ας εξαιρέσουμε από αυτό τα παιχνίδια της Valve που κάπως πρέπει να προωθήσουν την πλατφόρμα τους.

Από κει και πέρα, βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το steam μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε ανθρώπους που δεν τους πειράζει αγοράζουν παιχνίδια σε downloadable μορφή, συν το γεγονός ότι κατά καιρούς (όχι όσο συχνά θα ήθελα, βέβαια) κάνει και κάποιες εξαιρετικές προσφορές. Για κάποιους μπορεί να είναι εντελώς άχρηστο και περιττό για άλλους όχι...

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...