The Five Cores & Anna - first person adventures

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar Topic Author
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
20 Σεπ 2012 20:23 #39617 by Castledoque
Νέο indie first person adventure έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες, το οποίο αποτελεί ομολογημένο MYST κλώνο και διατίθεται προς 7 ΕΥΡΩ σε digital μορφή από τον δημιουργό του. Το site: neeblagames.com/games/hypnosis/
Δεν έχω ιδέα κατά πόσο αξίζει, αλλά ίσως οι fans των first person adventures θελήσουν να του δώσουν μια ευκαιρία, μια και δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβό και τολμάει να παραδεχτεί ότι αντλεί έμπνευση από τη σειρά των MYST.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το ιταλικό first person adventure Anna. Εδώ έχουμε να κάνουμε με horror adventure επηρεασμένο από το Amnesia. Οι κριτικές μέχρι τώρα είναι μάλλον χλιαρές προς κακές όσον αφορά το gameplay και τους γρίφους, αλλά στο θέμα της ατμόσφαιρας πρέπει να τα πηγαίνει καλά. Τα σχόλια μιλάνε για διάρκεια λίγων ωρών, αλλά επίσης έχουμε να κάνουμε με ένα φθηνό digital τίτλο, που διατίθεται πχ στο adventureshop προς 9.90 ΕΥΡΩ και στο justadventure προς 9.90$.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
20 Σεπ 2012 20:27 #39618 by giovanna
Συγγνώμη αλλά εαν αυτό δεν είναι clone του Myst τότε τί είναι? Οι φωτογραφίες με φέρνουνε εκεί σε αυτούς τους κοσμους αχ όλοι το Myst το αγαπήσανε, το μισήσανε το μιμηθήκανε χωρίς τέλος και αρχή :x

More
20 Σεπ 2012 21:26 #39620 by WickedMan
το τελευταίο screenshot μου θυμίζει διαολεμένα Riven...

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
20 Σεπ 2012 23:28 #39630 by outcry
Η πρώτη είναι Exile, η δεύτερη Uru και η τελευταία εξίσου Uru. Ακόμα και ο κύκλος με τα σήματα στη πόρτα. Η 3η μόνο του ξέφυγε (ή μου ξέφυγε). Αν και μοιάζει μ'ένα επεισόδιο στο Faust.
Έμπνευση να σου πετύχει.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar Topic Author
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
20 Σεπ 2012 23:47 #39633 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: The Five Cores & Anna - first person adventures

outcry wrote: Έμπνευση να σου πετύχει.

Εντάξει βρε παιδιά, παρθενογένεση στα games έχει πάψει από καιρό να υπάρχει (με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις). Δεν είναι κακό να υπάρχουν στυλιστικές επιρροές στα παιχνίδια, ειδικά όταν είναι ομολογημένες όπως στο πρώτο. Το θέμα είναι πόσο καλά χωνεμένες είναι οι συγκεκριμένες αναφορές, πράγμα που δεν μπορώ βέβαια να το ξέρω, αφού δεν έχω ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Γενικά πάντως το βρίσκω εξαιρετικά θετικό που βγαίνουν πολλά και διαφορετικά adventure games για όλα τα γούστα (1st person, 3rd person, inventory-based, puzzle-based). Ακόμα κι αν τα συγκεκριμένα δε βγούνε καλά, το επόμενο πάντα μπορεί να είναι καλύτερο.