Dark Fall II - Lights Out : Μόνο γιά Συλλέκτες

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
20 Οκτ 2004 12:29 #2837 by adreasnaxos
Υπάρχουν 752 λόγοι γιά νά τό αγνοήσετε, εδώ ν' αναφέρω μόνο τούς 10:

1. Δεν έχει καμιά σχέση με το Dark Fall I, κι οι όποιες επαναλαμβανόμενες ιδέες, μοιάζουν με καρικατούρες των αρχικών.
2. Σ' ένα αρκετά μεγάλο σ' έκταση παιχνίδι, οι γρίφοι του δεν είναι παραπάνω από 10, εκ των οποίων οι 8 είναι μια από τά ίδια κι οι άλλοι 2
θα σας στείλουν αδιάβαστους στό λυσσάρι [κι όσο πιό γρήγορα, τόσο τό καλύτερο γιά σάς].
3. Θα χρειαστεί να κάνετε πάνω από 200 κλίκ σε πράγματα πού υποτίθεται ότι έχουν κάτι να πούν, αλλά πού στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο και μόνο για να βρίσκετε απασχόληση.
4. Σ' όλ' αυτά θα χρειαστεί να ξανακάνετε κλίκ φορώντας και τά θαυματουργά γυαλιά πού είναι για όλες τις χρήσεις, καθώς ανακαλύπτουν
Portals, φαντάσματα, φωνές, σύμβολα κι ό,τι άλλο προκύψει.
5. Κάθε τρίς καί λίγο θά πρέπει ν' αρχίζετε τό σάρωμα μέ τό ποντίκι εκατοντάδων διαφορετικών εικόνων γιά νά βρίσκετε τά κρυμμένα hot spots.
6. Αντί γιά Adventure Πρώτου Προσώπου θάπρεπε νά αναφέρεται σάν Συλλογή Κρυμμένων Hot Spots.
7. Οι κανόνες της όποιας λογικής ενός παιχνιδιού, έχουν εξαφανιστεί από τούτο δώ.
8. Τελειώνοντας αυτό το κατασκεύασμα, θα νιώθετε μάλλον ανακούφιση παρά ευχαρίστηση.
9. Ο μοναδικός του λόγος ύπαρξης είναι γιά νά φοβερίζουν οι μανάδες τά παιδιά τους: "Αν δέν φάς τό φαγητό σου θά σέ βάλω νά παίξεις τό Lights Out".
10. Μπάς καί σταματήσουν νά μάς περνάνε γιά ηλίθιους.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
20 Οκτ 2004 12:56 #2838 by qrious
καλά είσαι υπερβολικός. ok συμφωνώ πως το 2 δεν είναι όσο καλό ήταν το πρώτο (και σε καμιά περίπτωση τρομακτικό).το πρώτο darκ fall είναι από τα αγαπημένα μου λόγω τις καταπληκτικής του ατμόσφαιρας. το δεύτερο μέρος τώρα είναι αρκετά διαφορετικό ,υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις να εξερευνήσεις και πολύ περισσότερα πράγματα να δεις. ίσως από θέμα σεναρίου να είναι καλύτερο από το πρώτο. θα ξαναπώ πως είσαι πολύ υπερβολικός αν σκεφτείς μάλιστα ότι όλο το παιχνίδι είναι δουλειά ενός και μόνο ανθρώπου. αν ήταν να βαθμολογούσα τα δυο dark fall θα έβαζα στο πρώτο γύρω στο 9.2 και στο δεύτερο 7.9.

More
20 Οκτ 2004 17:26 #2842 by Elessar
Κρίμα, είχα μεγάλες προσδοκίες απο τον Boakes. Σήμερα το πήρα, θα το παίξω και θα σας πω γνώμη...

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
21 Οκτ 2004 08:40 #2846 by adreasnaxos
Βασικά, θ' απαντήσω στό γιατί δέν είμαι καθόλου υπερβολικός, από κεί κι ύστερα, δικαίωμά σου νάχεις όποια άποψη θέλεις.

qrious wrote: ίσως από θέμα σεναρίου να είναι καλύτερο από το πρώτο

Τήν ιστορία τήν ζείς, δέν τήν διαβάζεις. Αν θέλω νά διαβάσω μιά ιστορία μυστηρίου, ανοίγω κανένα βιβλίο, δέν κάθομαι νά παίξω adventure. Μάς γέμισε όλο τό παιχνίδι μέ χαρτιά, ραβασάκια, τουριστικά φυλλάδια, ούτε interactive μυθιστόρημα νάταν. Τό πρώτο Dark Fall σέ καθήλωνε καί τά "φαντάσματα" είχαν κάτι πραγματικά νά σού πούν σέ σχέση μέ τά δρόμενα, εδώ μόνο τό μπαμπούλα προσπαθούσαν νά σού κάνουν καί νά σέ φοβίσουν, δήθεν. Ακόμα καί στά περισσοτερα παιχνίδια τής Nancy Drew, πού τόσο υποτιμητικά αναφέρονται συνήθως, υπάρχει σαφώς καλύτερη ατμόσφαιρα.

qrious wrote: υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις να εξερευνήσεις

Μά δέν είναι αυτό σώνει καί καλά τό ζητούμενο, τό κάθε παιχνίδι έχει τή δική του φιλοσοφία [ ή, θάπρεπε νά]. Αυτό εδώ έχει πάει νά τό παίξει ανθολογία επιτυχημένων adventures... λίγο Myst, λίγο Riven, λίγο
Journeyman Project, λίγο Lighthouse, λίγο Dark Fall 1... έ, δέν είναι καί περίεργο πού βγήκε έτσι.

qrious wrote: είναι δουλειά ενός και μόνο ανθρώπου

Τό συγκεκριμένο άτομο έχει αποδείξει μέ τό Dark Fall I ότι είναι ικανός γιά αριστουργήματα, δέν κρίνω εγώ τόν κατασκευαστή, τό δημιούργημά του κρίνω, κι αυτό εδώ είναι γιά τά μπάζα. Κι άν θέλεις τήν προσωπική μου άποψη, δέν ξέρω άν πάντα ευθύνονται οι κατασκευαστές γιά κάποια άθλια κατασκευάσματα ή οι εταιρίες. Μήν ξεχνάς ότι άν η κανονική ανάπτυξη
ενός παιχνιδιού βγεί σ' έκταση γιά 3 cd π.χ. κι η εταιρία θέλει νά τό βγάλει σέ 1 ή σέ 2, θά σέ αναγκάσει ν' αρχίσεις νά τό κόβεις. Κι άν θέλει νά τό κάνει πιό "πιασσάρικο" καί σέ πιέσει γιά πιό σουξεδιάρικες συνταγές, έχει τόν τρόπο νά τό κάνει. Κι αυτό εδώ, κάπως έτσι μοιάζει μαγειρεμένο. Αλλά, όπως καί νάχει, αυτά είναι μόνο υποθέσεις, καί μείς κρίνουμε τά γεγονότα.

qrious wrote: αν ήταν να βαθμολογούσα τα δυο dark fall θα έβαζα στο πρώτο γύρω στο 9.2 και στο δεύτερο 7.9.

Καλά, εσύ κάνεις γιά επαγγελματίας κριτικός...

More
21 Οκτ 2004 09:35 #2847 by qrious

Καλά, εσύ κάνεις γιά επαγγελματίας κριτικός...

καλα πες πως εγω εχω δεν κανω για κριτικός πχ . ολοι αυτοι λαθος κανουν ομως ?

(Adventure Gamers 3.5 στα 5)
adventuregamers.com/article/id,426

(Quandaryland) 4 στα 5
www.quandaryland.com/jsp/dispArt ... ?index=654

(JustAdventure) A
www.justadventure.com/reviews/Da ... lLO_2.shtm

(JustAdventure) A-
www.justadventure.com/reviews/Da ... lLO_1.shtm

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
21 Οκτ 2004 09:44 #2848 by adreasnaxos
Ελεος, δέν τό είπα ειρωνικά - γιατί παρεξηγούνται μέ τή μία όλοι εδώ μέσα; - ίσα ίσα, ακριβώς επειδή ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
-- αυτό δίνει καί τήν απάντηση στό ερώτημά σου.

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
21 Οκτ 2004 13:50 #2849 by adreasnaxos
Και για να μην υπάρξουν κι άλλες παρεξηγήσεις, ούτε "Review" έγραψα, ούτε τον Κριτικό παριστάνω. Απλά ξέρω ότι από τά 30-35 παιχνίδια πού θα βγούνε μέσα στο χρόνο, οι περισσότεροι θ' αγοράσουν τά 5-10 πού νομίζουν ότι αξίζουν τά λεφτά τους. Και το Lights Out, είτε λόγω προιστορίας, είτε λόγω διαφήμισης, θά είναι στά υπ' όψη, οπότε αυτό πού ήθελα νά κάνω ήταν νά επισημάνω τόν κίνδυνο πού διατρέχουν κάποιοι να κλαίνε τά 30-40 ευρώ τους. Αμα είναι νά παριστάνουμε τούς κριτικούς τού PCmaster ή τών "έγκυρων" sites, άς τούς παραπέμπουμε εκεί, δέν έχει νόημα νά ειπώνεται τίποτα εδώ.

***Συμπλήρωμα πού ξεχάστηκε. Μήν παραμυθιαζόμαστε μέ τούς επαγγελματίες Κριτικούς. Τά παιχνίδια τά ξέρουν μέσα από τά save πού τούς δίνουν οι εταιρίες καί μέ τό λυσσάρι από δίπλα. Κατά κανόνα, δέν έχουν τό χρόνο οι άνθρωποι νά "κολλήσουν" ή νά τό ψάξουν καλύτερα, κι έχει τεράστια διαφορά η αντιμετώπιση τού παιχνιδιού μ' αυτό τόν τρόπο.