The Book of Unwritten Τales... η συνέχεια;

• Fallen Angel
  • Fallen Angel's Avatar Topic Author
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
09 Φεβ 2014 17:16 #42073 by Fallen Angel
Μια εικόνα χίλιες λέξεις, κι αφήστε τη φαντασία σας να συμπληρώσει τα υπόλοιπα:

Nothing happens unless first a dream...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
09 Φεβ 2014 19:31 #42074 by qwerty
Α πολύ πολύ ωραία! Mε το καλό να το ανακοινώσουν και επίσημα και με το ακόμα πιο καλό να κυκλοφορήσει κιόλας. :p
Υπέροχο ήταν το πρώτο, το Critter θα μπορούσε και καλύτερα βέβαια. Για να δούμε λοιπόν...

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
10 Φεβ 2014 08:52 #42081 by tsampikos
Πράγματι πρόκειται για σπουδαία είδηση. Το καλύτερo adventure της τελευταίας 5ετίας θα αποκτήσει sequel. Ας ελπίσουμε να πιάσει και να ξεπεράσει το original σε ποιότητα, αν και σε τέτοια επίπεδα δημιουργικής τελειότητας δεν φτάνει κανείς σε κάθε προσπάθεια. Ελπίζω οι φόβοι μου για Kickstarter στο συγκεκριμένο παιχνίδι να μην επαληθευτούν.

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
11 Φεβ 2014 11:11 #42098 by tsampikos
Έσκασε το νέο για το παιχνίδι, το οποίο ανακοινώθηκε και επίσημα. Όπως μάντεψα το Kickstarter εμπλέκεται, αλλά όχι για το κυρίως παιχνίδι το οποίο, χάρη στην Nordic Games που το χρηματοδότησε είναι ήδη έτοιμο. Μεταφράζω χονδρικά από το παρακάτω γερμανικό λινκ:

www.adventure-treff.de/kommentar ... um=twitter

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει το άρθρο η King Art games θέλει μέσω τοy Kickstarter να εμπλουτήσει το κυρίως παιχνίδι, με sidequests, ορχηστρικό soundtrack, βελτίωση των γραφικών και διαμόρφωση των χαρακτήρων. Υπάρχουν τα γνωστά βραβεία ανάλογα με το ποσό που "τσοντάρει" ο καθένας, π.χ. με 25 Ευρώ κερδίζει κανείς το παιχνίδι σε DRM free μορφή, early access στο Steam, ενώ υπάρχουν και δώρα όπως έκδοση σε κουτί, ο critter σε κούκλα κλπ.

Με 65.000 Ευρώ υπόσχονται βελτίωση στο γραφικό κομμάτι του παιχνιδιού.
Με 95.000 ΕΥΡΩ περισσότερους γρίφους, άρα μεγαλύτερη διάρκεια και ποικίλα κουστούμια για τους χαρακτήρες.
Με 145.000 ΕΥΡΩ ορχηστρικό Soundtrack,καθώς και διάφορά βίντεο και ενημέρωσεις κατά το στάδιο της δημιουργίας.
Με 235.000 ΕΥΡΩ εμπλουτισμός του παιχνιδιού με περισσότερες σκηνές animation και περισσότερα ορχηστρικά κομμάτια.

Επομένως όσο περισσότερα μαζέψουν τόσο το καλύτερο για το τελικό πακέτο. Εγώ προσωπικά του εύχομα να τα καταφέρουν. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν φτιάχνουν adventures! Είναι τα Adventures!

More
11 Φεβ 2014 11:13 #42099 by qwerty
Ανακοινώθηκε και επίσημα πλέον το The Book of Unwritten Tales 2. Έχουμε και λίγο από kickstarter (σιγά που δεν θα είχαμε). Θα κυκλοφορήσει αρχές του 2015, έχει χρηματοδοτηθεί ήδη απ'την Nordic Games, όμως οι developers θέλουν να το εμπλουτίσουν σε περιεχόμενο μέσω kickstarter campaign. Ακολουθούν screenshots και artwork απ'το παιχνίδι.

Screenshot 1
Screenshot 2
Screenshot 3
Screenshot 4
Screenshot 5
Artwork

Edit: Με πρόλαβε ο φίλτατος tsampikos :p

To kickstarter απ' όσο κατάλαβα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, όμως εδώ μπορείτε να δείτε το trailer (στα γερμανικά) που ετοίμασαν για το campaign του παιχνιδιού.

More
11 Φεβ 2014 11:54 #42102 by Constantine_R

tsampikos wrote: Το καλύτερo adventure της τελευταίας 5ετίας θα αποκτήσει sequel.

Ε όχι και το καλύτερο βρε Τσαμπίκο! :P

Η Nordic δείχνει το δρόμο; Τώρα θα έχουμε και ημι-Kickstarters;;; :evil:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
11 Φεβ 2014 12:06 #42105 by qwerty
Ανέβηκε και η σελίδα του παιχνιδιού στο kickstarter , όπου μπορούμε να δούμε λεπτομέρειες καθώς και το trailer στα αγγλικά. To παιχνίδι θα κυκλοφορήσει αρχές του 2015, όμως απ'το φθινόπωρο του 2014 θα γίνεται σταδιακά (chapter by chapter) διαθέσιμο στους άνω των $25 backers, μέσω early access του steam. Θα αποτελείται από 5 chapters διάρκειας 3-4 ωρών το καθένα. Περισσότερα στην σελίδα kickstarter του παιχνιδιού.

More
11 Φεβ 2014 12:09 #42106 by mkllds
Ωραία. Ένα τελείως αδιάφορο παιχνίδι θα αποκτήσει συνέχεια (δεν είχε ήδη άλλη μια ή με πρόδωσε η μνήμη μου) και κατάφερε να υποβιβαστεί κι άλλο στην συνείδηση μου με την ανακοίνωση για kickstarter. Nice.

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
11 Φεβ 2014 12:41 #42107 by tsampikos
Aδιάφορο σαφώς και δεν είναι (ταπεινή άποψη), αντίθετα από μόνο του σε εποχή ξηρασίας έσυρε το κάρο από τη λάσπη μαζί με 2-3 άλλα παιχνίδια. Ο γερμανικός επαγγελματισμός φαίνεται σε αυτό το παιχνίδι σε όλο του το μεγαλείο. Για τη δε ομορφιά του δεν το συζητάμε....

More
11 Φεβ 2014 20:04 #42119 by giovanna
Εγώ πάλι είμαι η κακιά της παρέας όσο και λάτρεψα το πρώτο δεν κατάλαβα ότι πρέπει να πληρώσουμε τόσα μα τόσα λεφτά για να φτιάξουνε αυτή την συνέχεια, μέσα στην φτώχια μου απλώς εκπλήσομαι με τα ποσά που ζητάνε δηλαδή έλεος, θες να δώσεις κάτι δώστο, πουλήσετο εαν μπορείς και μετά να ζητάς διθυραμβικές κριτικές. :oops:

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
11 Φεβ 2014 20:32 #42120 by tsampikos
Giovanna αυτά τα χρήματα είναι που θέλουν ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Με 15 ευρουδάκια το έχεις το παιχνίδι εσύ. Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι λογικό είναι να χρειάζονται χρήματα για να κάνουν κάτι καλό. Και οι Γερμανοί είναι σωστοί μεθοδολογικά. Δεν θα πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες. Θέλουν να φτιάξουν κάτι καλό που θα αξίζει. Απ'ο,τι έχω μάθει ήδη το παιχνίδι θα είναι μεγάλο σε διάρκεια, μεγαλύτερο από το πρώτο με πληθώρα γρίφων, σκηνών βιντεο, μουσικής κλπ. Μια πανδαισία θέλουν να συνθέσουν εκεί στην King Art Games. Θα δεις με τα λεφτά που θα μαζέψουν τι θα φτιάξουν και μετά σύγκρινέ το με το Broken Age του Shafer που είχε 3 εκατομμύρια δολλάρια στη διάθεσή του. Και κάτι ακόμα, ούτε act 1 και 2 , ούτε part 1 και 2 ούτε επεισόδια κλπ. Ολόκληρο θα είναι το παιχνίδι και θα είναι μεγάλο.

More
11 Φεβ 2014 21:07 #42121 by maladroid
Το πρώτο παιχνίδι ήταν συμπαθητικό αλλά οι χάρες του δανεικές (σε εκνευριστικό βαθμό) και το sequel/prequel The Critter Chronicles χαριτωμένο αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων.

Το The Raven, που έβγαλαν μετά, ήταν μεγάλη απογοήτευση σε όλα τα επίπεδα πλην του voice-acting. Η ιστορία έκανε κύκλους γύρω από τον εαυτό της, τα bugs αφθονούσαν, οι γρίφοι κάνανε βουτιά επεισόδιο το επεισόδιο. Δεν μπορώ να πω ότι έχω τρομερή εμπιστοσύνη στην King Art για τη δημιουργία του "επόμενου μεγάλου adventure", πιστεύω ότι είναι από τα φιλότιμα στούντιο που έχουν σχετικά χαμηλό ταβάνι και ενδεχομένως το πιάσανε ήδη.

Πάντως το Kickstarter τους ζητάει ψίχουλα και περισσότερο για marketing τρικ μου κάνει παρά για αναγκαία ενίσχυση. Το σίγουρο είναι ότι θα πιάσουν εύκολα τους στόχους που έχουν θέσει αλλά το συνολικό budget του παιχνιδιού λογικά είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτά τα ποσά.

No good deed goes unpunished

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
11 Φεβ 2014 23:07 #42123 by tsampikos
Εγώ προσωπικά αυτό που θαύμασα στο The Book of Unwritten Tales ήταν η θαυμαστή ιστορία του και ο ανεπανάληπτος τεχνικός του τομέας. Μιλάμε για ένα Adventure ουσιαστικά του 2009 με antialiasing x8 (high quality) και 5.1 surround sound. Γραφικά και ήχος συνολικά ανεπανάληπτα. Έργο τέχνης. Επιμελιμένη-φροντισμένη δουλειά. Μεγάλο σε διάρκεια, ωραίοι χαρακτήρες και σενάριο, παραμυθένια ιστορία. Oι δε γρίφοι του κυμαινόμενης δυσκολίας. Όλα δηλαδή αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν ένα επιτυχημένο Adventure. Το The Raven ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ επικεντρώθηκε στην ιστορία και στην ατμόσφαιρα περισσότερο παρά στην δυσκολία και στους γρίφους. Για μένα τα κατάφερε μια χαρά! Είχε κάποια bugs αλλά προσωπικά τα βρήκα εντελώς αμελητέα. Το the critter chronicles δεν είχε σαν παιχνίδι σκοπό να πάρει τα σκήπτρα του βασιλιά των adventures. Ήταν επεξηγηματικού χαρακτήρα και νομίζω ότι έκανε καλά τη δουλειά του. Σε κάθε περίπτωση καλύτερο από πολλά άλλα. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν την ταπεινή μου άποψη και τις προσωπικές μου εντυπώσεις.

More
11 Φεβ 2014 23:44 #42125 by maladroid
Το πρόβλημα με το σενάριο του Unwritten Tales είναι ότι αποτελούσε ποτ-πουρί γνωστών παραμυθιών και fantasy ιστοριών με αποτέλεσμα να μην έχει ισχυρή δική του προσωπικότητα. Κάτι ανάλογο έκαναν κάποτε και τα Simon the Sorcerer αλλά εκείνα ήταν πολύ πιο αιχμηρά στην σάτιρα σε σύγκριση με το μάλλον ήπιο BoUT και γι'αυτό ξεχώρισαν (αν και προσωπικά δεν με τρελαίνουν ούτε εκείνα). Τεχνικά ήταν ωραίο παιχνίδι, συμφωνώ, οι δε γρίφοι του επίσης αξιοπρεπείς κι ευχάριστοι στο σύνολό τους.

Ούτε και το Critter Chronicles ήταν άσχημο παιχνίδι, απλώς είχε χαμηλές φιλοδοξίες και scope και βασιζόταν περισσότερο στη χαριτωμενιά του Critter για να κερδίσει τον παίκτη. Σεναριακά είχε πάλι πολλές αναφορές δεξιά κι αριστερά αλλά νομίζω ήταν πιο "αυθεντικό" από το BoUT (εκτός αν δεν έπιασα κάποιες "χοντρές" αναφορές).

Το The Raven για μένα ναυάγησε ακριβώς επειδή όλα τα καρπούζια του τα είχε κάτω από τη μασχάλη του story και τελικά το story ήταν μια τρύπα στο νερό (γνώμη μου) με αποτέλεσμα να καταρεύσει ολόκληρο το οικοδόμημα αφού ούτως ή άλλως το gameplay είχε γίνει αρκετά βαρετό ήδη από το δεύτερο επεισόδιο. Χώρια που το κεντρικό του θέμα ήταν για άλλη μια φορά αντιγραφή από ιστορίες τρίτων (εν προκειμένω Arsene Lupin κι Agatha Christie κυρίως). Αυτή η έλλειψη πρωτοτυπίας κυρίως είναι που με προβληματίζει για τις ικανότητες της King Art και δεν έχω μεγάλες προσδοκίες.

No good deed goes unpunished

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
12 Φεβ 2014 09:16 #42128 by tsampikos
Πιστεύω πως το Book of unwritten tales 2 θα χτυπηθεί με το Whispered World 2 για τα πρωτεία του 2015 αφού και τα δύο αναμένεται να κυκλοφορήσουν τότε.