Memento Mori 2
- Constantine_R
- Topic Author
- Voodoo Priest
Castledoque wrote: Είχα δίκιο λοιπόν που σε έπρηζα να το παίξεις... Ειδικά στους γρίφους η ποικιλία, η ενσωμάτωση, ο βαθμός δυσκολίας και η επιβράβευση με cut-scene στο τέλος κάθε απαιτητικού γρίφου ήταν υποδειγματικά! Είπα για την απίστευτη ποικιλία. Το παιχνίδι εισήγαγε μηχανισμούς που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται κατ'επανάληψη για να στηθεί ολόκληρο παιχνίδι και τους χρησιμοποιούσε μόνο μία φορά και μετά προχωρούσε στον επόμενο! Απίστευτο μεράκι!
Άσχετο... Ποιο φινάλε είδες φίλε; (Έχει δύο τελείως διαφορετικά, όπου τα τεκταινόμενα εξηγούνται με δύο διαφορετικούς τρόπους - πολύ Lynch και Twin Peaks φάση αυτό...)
Θυμάμαι κάπου που ανέφερες αυτόν στο εστιατόριο, ότι είχε το καλύτερο στήσιμο της δεκαετίας. Εγώ θα έλεγα ότι θα μπορούσε να ήταν ένας από αυτούς που λύσαμε στην πίτα.
Για το φινάλε:
Εκεί που αναρωτιέμαι είναι για τις "αστυνομικές" μου επιδόσεις. Στο δεύτερο και προτελευταίο κεφάλαιο τα πήγα καλά (90%-92%) στα ενδιάμεσα πάτωσα. 60 και 50 κάτι τοις εκατό... και ήμουν σίγουρος ότι είχα εξαντλήσει την έρευνα...
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Έλα ντε...Constantine_R wrote: Μα καλά δεν έχουμε ξεχωριστό θέμα;;;
Constantine_R wrote: Θυμάμαι κάπου που ανέφερες αυτόν στο εστιατόριο, ότι είχε το καλύτερο στήσιμο της δεκαετίας. Εγώ θα έλεγα ότι θα μπορούσε να ήταν ένας από αυτούς που λύσαμε στην πίτα
Για το φινάλε:
Άσε κι εγώ σε κάποια από τα ενδιάμεσα χάλια τα πήγα. Ευτυχώς είχα καλό συνολικό βαθμό...Constantine_R wrote: Εκεί που αναρωτιέμαι είναι για τις "αστυνομικές" μου επιδόσεις. Στο δεύτερο και προτελευταίο κεφάλαιο τα πήγα καλά (90%-92%) στα ενδιάμεσα πάτωσα. 60 και 50 κάτι τοις εκατό... και ήμουν σίγουρος ότι είχα εξαντλήσει την έρευνα...
- ManOfSorrows
- Moderator
Γενικά το θεωρώ πολύ ανώτερο από το πρώτο. Μου άρεσε που οι γρίφοι δένουν ωραία στην ιστορία, που θέλουν το κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα. Η ιστορία μου αρέσει περισσότερο επίσης μέχρι στιγμής, ενώ και στον οπτικό τομέα ειναι πολύ καλο. Στον ηχητικό έχει θέματα. Σε κάποια φάση μιλώντας μ' ένα χαρακτήρα άλλα έλεγε, άλλα εμφάνιζε στους υπότιτλους!
Το απολαμβάνω και για την ώρα θα του έδινα 8/10.
3 σημεία που είδα walkthrough στην 1η act:
2. Ένα σημείο που δεν μου άρεσε και τόσο, η σωστή σειρά που έπρεπε να μιλήσεις στον αστυνομικό για να δει τον υπολογιστή η γυναίκα σου.
3. Επίσης ακόμα πιο βλακωδώς δεν έβαλα τον σωστό κωδικό στο μπαρ, ενώ μου είχε περάσει από το μυαλό οτι το ποτο του Hemingway ίσως έχει σχέση και είχα αναλυσει και τις τιμές, όπως και είχα σκεφτεί ότι με βάση την διάταξη ειναι διψήφια τα νούμερα.
Tex Murphy is back!
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Και δεν έχεις δει τίποτα ακόμα... Τώρα αρχίζει πραγματικά η κυρίως ιστορία του παιχνιδιού!ManOfSorrows wrote: Θα πω λοιπόν τις πρώτες μου εντυπώσεις έχοντας τελειώσει μετά από 8 ώρες ενασχόλησης την πρώτη πράξη.
- ManOfSorrows
- Moderator
Δυο πραγματάκια που μου άρεσαν πολύ:
Πρώτον, το σημείο της σύσκεψης το θεωρό καινοτόμο στοιχείο για τα adventures! Πολύ ωραία στιγμή και εξαιρετικό gameplay!
Δεύτερον, αυτός ο μηχανισμός της προόδου της έρευναε και το πόσο προσοχή δείχνεις στην λεπτομέρεια είναι επίσης εξαιρετική ιδέα!
Αν συνεχίσει έτσι, ίσως αναιρέσω την ψήφο μου στο Broken Sword 5 και την δώσω στο Memento Mori 2.
Το σημαντικότερο, σε αντίθεση με το πρώτο που έπαιζα με το ζόρι για να το τελειώσω, εδώ ανυπομωνω να παίξω!
Fun fact:
Tex Murphy is back!
- Zagorin
- Spammer
ManOfSorrows wrote:
Warning: Spoiler!Νομίζω ότι έχει ακόμα καναδύο time-based γρίφους.
2. Ένα σημείο που δεν μου άρεσε και τόσο, η σωστή σειρά που έπρεπε να μιλήσεις στον αστυνομικό για να δει τον υπολογιστή η γυναίκα σου.
Διαφωνώ, είναι πολύ έξυπνος γρίφος. Στην ουσία έχεις δύο θέματα που αρέσει να συζητάει και δύο θέματα που δεν του αρέσει. Και πρέπει να εξαντλήσεις τα topics ώστε να δώσεις χρόνο στην γυναίκα σου. Οπότε εναλλάσσεις τα topics και είσαι κομπλέ
Το 3 είναι πανέξυπνος γρίφος γιατί έχεις δύο διαφορετικά limes στον κατάλογο και πρέπει να είσαι προσεχτικός ώστε να επιλέξεις το σωστό.
Γενικά μου άρεσε πάρα πολύ σαν adventure. Όχι γιατί είναι μέσης δυσκολίας (δεν μου αρέσουν τα πολύ δύσκολα adventures ως storyfag που είμαι ) - δεν χρειάστηκα καθόλου walkthrough - αλλά κυρίως λόγω του πολύπλευρου gameplay. Δεν νομίζω να άφησε κανένα στυλ γρίφου που έχει εμφανιστεί από την γέννηση των adventures (invetory-based, topic-based, timing-based, storyboards, deductions, sliders, puzzles, πολυδιάστατους), τα είχε όλα και μάλιστα πολύ καλά δεμένα με την ιστορία.
Ακούμπησε την τελειότητα. Αν δεν είχε τα προβλήματα με τα voice θα ήτανε τέλειο. Είναι στα top of the top μου adventures.
- Themistoklis
- Gwydion's Pet
(Ειναι που εχω ΤΟΣΟ ελευθερο χρονο και που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ adventures για να παιξει καποιος.... )
Feather of fowl and bone of fish / Molded together in this dish / Give me wisdom to understand / Creatures of air, sea and land
- skywalker333
- Elite Member
αλλά ναι, δεν ειναι οπως τα black mirror που συνεχίζουν το ένα την ιστορία του άλλου.