Υπάρχουν ακομα adventure gamers?
- mkllds
- Futuristic Fedora
Κανένα μπούσουλα δεν βάζω. Φυσικά και υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις. Όπως υπήρχαν και κάποιοι που έπαιξαν το Goat Simulator και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί.Constantine_R wrote: Βασικά την τελευταία φορά που με ρώτησε παιδί ήταν "αν έχω παίξει το Last Door"...
Γενικά, βάζετε τα παιδιά σε έναν μπούσουλα, λες και όλα είναι ίδια. Μην κάνετε αυτό που δεν θέλετε να σας κάνουν
Προσωπικά χέστηκα ποιός θα το βγάλει το παιχνίδι. Με τραβάει; Τότε θα το πληρώσω και θα το παίξω. Αυτές τις μέρες παίζω το Moebius και παρόλο που θέλω να τους στείλω μια ζωγραφιά της βαφτιστήρας μου, που είναι τεσσάρων χρονών, για το πως σχεδιάζονται οι χαρακτήρες και παρόλο που έχει κάποιους ηλίθιους διαλόγους το παίζω και μια χαρά το ευχαριστιέμαι. Εγώ απλά έκρινα ότι από την στιγμή που από τα 300 adventures που βγαίνουν τον χρόνο αφού τα 295 είναι indie ή διάρκειας 4 ωρών τότε μάλλον αυτό δείχνει ότι είναι ένα είδος που δεν αφήνει λεφτά στις εταιρίες και γι' αυτό δεν ασχολούνται. Οπότε πιθανότατα να μην υπάρχουν και πάρα πολλοί νέοι gamers. Άρα ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να μην προσπαθούμε να πούμε κάθε χρόνο τι θαυμάσια χρονιά που ήταν για τα adventures με πάρα πολλές παραγωγές οι οποίες οι περισσότερες είναι του ενός ατόμου και ότι υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι adventurogamers εκεί έξω απλά δεν έχουν πάρα πολύ χρόνο για να ασχοληθούν.Constantine_R wrote: Προτιμώ να είναι η Daedalic και να βγάζει παιχνίδια που σέβονται το είδος, από την ΕΑ που θα κοιτάξει να είναι όσο πιο "idiot proof" γίνεται.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Στο θέμα μας τώρα. Βρε παιδιά μήπως βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας;
shinjigr wrote: Και δυστυχώς είμαι απόλυτα απογοητευμένος γιατί βλέπω μια γενική παγωμάρα, με άλλα λόγια δεν κουνιέται τίποτα! Ειδικά στα forums.
Είναι γεγονός πως το φόρουμ δεν είναι στα καλύτερά του. Όπως όλα τα πράγματα, έχει τα πάνω του και τα κάτω του, και στην συγκεκριμένη περίοδο προφανώς βρίσκεται στα κάτω του. Οπωσδήποτε, όπως είπε και η fallen έχουν παίξει το ρόλο τους σε αυτό τα social media. Είναι πολύ πιο εύκολο να ποστάρεις ένα γρήγορο comment στο fb παρά να γράψεις ένα σεντόνι στο φόρουμ. Στο fb, οι αναρτήσεις του adv-adv και likes παίρνουν και σχόλια γίνονται.
shinjigr wrote: Δυστυχώς και στο δικό σας site βλέπω στην κεντρική σελίδα άρθρα για επιτραπέζια και δωμάτια απόδρασης και το φόρουμ να είναι επίσης σχεδόν άδειο.
Γιατί δυστυχώς; Όπως είπε και ο holdyourlight τα συγκεκριμένα άρθρα ανεβαίνουν απλώς ως ενδιαφέρον συμπλήρωμα και όχι λόγω έλλειψης αντβεντσουρίστικου υλικού ή για να πιάσουν μεγαλύτερο κοινό.
shinjigr wrote: Και εδώ γυρνάω στην αρχική μου ερώτηση? Υπάρχουν ακόμα adventure gamers? Ή παίζουν adventures τα ίδια ακριβώς άτομα που έπαιζαν πριν 15 χρόνια και που τώρα με τις υποχρεώσεις, τις οικογένειες και τα παιδιά σιγά σιγά αποσύρωνται?
Στο πρώτο σκέλος δεν μπορώ να απαντήσω. Ο Constantine_R ως ιδρυτής κορυφαίας αλυσίδας φροντιστηρίων μπορεί να μας τα πει καλύτερα μια και βρίσκεται σε στενότερη επαφή με τη νέα γενιά. Για τους παλιούς όμως έχω να πω το εξής. Έχεις δει πως έχει αυγατίσει η συντακτική ομάδα του site; Αυτό έγινε τα τελευταία χρόνια και πρόκειται για άτομα με ποικίλες υποχρεώσεις σαν αυτές που αναφέρεις, οι οποίοι όμως ακόμα βρίσκουν χρόνο για το κέφι τους.
shinjigr wrote: Παρότι βγαίνουν πια adcentures με το κιλό, λόγω της digital διανομής και ο καθένας μπορεί να κυκλοφορήσει το παιχνίδι του χωρίς σχεδόν να του κοστίσει τίποτα, ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν να μην κυκλοφορεί τίποτα στον χώρο... ...Βασικά αναρωτιέμαι μήπως αυτή η απόλυτη ελευθερία της ψηφιακής διανομής τελικά κάνει πιο κακό παρά καλό, χωρίς δηλαδή την ύπαρξη κάποιου publisher που στην ουσία λειτουργούσε σαν εγγυητής ποιότητας. Έχουμε γεμίσει adventures χωρίς γρίφους ή με αστεία ευκολία, με μικρή διάρκεια, episodic είτε δεν θα ολοκληρωθούν ποτέ είτε κάνουν χρόνια, και πάνω από τα μισά έχουν πλέον retro γραφικά.
Εδώ διαφωνώ κάθετα. Καλό και μόνο καλό κάνει η ψηφιακή διανομή. Δηλαδή πότε είχαμε τον τεράστιο αριθμό adventures ανά έτος; Εκεί λίγο μετά τα Myst και ας μη μιλήσουμε καλύτερα για την ποιότητα. Μέχρι τότε έβγαζε 1 το χρόνο η Lucas, 2-3 η Sierra, 1-2 οι άλλες εταιρίες, σύνολο 4-6 το χρόνο. Μα τόσα αξιόλογα ανά έτος έχουμε και τώρα + αναρίθμητα συμπαθητικομέτρια. Οπότε δεν βλέπω το πρόβλημα. Πως να ξεχωρίσουμε τα καλά από τα άλλα; Μα για αυτό υπάρχουν τα reviews και πλέον από reviews σήμερα άλλο τίποτα. Ενδεικτικά το 2014 είχαμε τις εξής παιχνιδάρες (και δεν ήταν όλα της Daedalic):
Broken Sword 5
Randal's Monday
Tesla Effect
Sherlock Holmes
Wolf Among Us
JULIA
Memento Mori 2
Talos Principle.
Παιχνίδια για όλα τα γούστα και σε όλους τους βαθμούς δυσκολίας, εκ των οποίων μόνο ένα είχε σχέση με Daedalic και μόνο στη θέση του εξωτερικού παραγωγού. Πόσο συχνά είχαμε τόσα καλά παιχνίδια στο παρελθόν και με τέτοια ποικιλία; Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα το 2015 είναι λίγο χλιαρό (αν εξαιρέσουμε το εξαιρετικό BOUT2), αλλά η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμα και μέτριες χρονιές τυχαίνουν πάντα (ελπίζω δηλαδή να είναι μόνο αυτό...)
shinjigr wrote: Διάβασα τις προάλλες κάτι στατιστικά στο steam που ανέφεραν ότι το 40% των παιχνιδιών που έχει πουλήσει το steam δεν έχουν γίνει ποτέ install και άμα προσθέσουμε και το ποσοστό των παιχνιδιών που ο αγοραστής τους έχει αφιερώσει συνολικά λιγότερη από μια ώρα στο ποσοστό ανεβαίνει στο 55%. Μήπως ο κόσμος απλά αγοράζει όλα αυτα τα indie adventures αλλά δεν τα παίζει ποτέ?
Προσωπικά έχω πολλά παιχνίδια στο STEAM που δεν τα έχω ακουμπήσει, τα οποία τα πήρα με bundle ή λόγω διαφήμισης ή σε γελοιωδώς χαμηλή τιμή σε κάποιο sale, από τα οποία ελάχιστα είναι adventures, μια και τα συγκεκριμένα τα λιώνω το συντομότερο δυνατό.
shinjigr wrote: Μήπως λοιπόν έχουμε όλοι μετατραπεί σε generic gamers και έχουν εκλείψει οι ταμπέλες? Υπάρχουν νέα παιδιά που να αγαπάνε τα adventures όπως τα αγαπήσαμε εμείς πριν 15-20 χρόνια, ή απλά όλοι παίζουν τα πάντα στον ίδιο βαθμό?
Έχει τόση σημασία αυτό; Προσωπικά ψοφάω για adventure και RPGs, αλλά πρέπει κάποιος να παίζει μόνο αυτές τις δύο κατηγορίες για να θεωρηθεί φαν των adventure; Δε θα επεκταθώ, γιατί τα είπε πολύ καλύτερα ο Costantine_R.
shinjigr wrote: Ένα ακόμα παράδειγμα που έκανε να γράψω όλο αυτό το κείμενο. Ένας γνωστός μου, και να διευκρινίσω ότι δεν έχω την παραμικρή ανάμιξη στο εγχείρημα του, έγραψε στα forums του AdventureGamers και JustAdventure ζητώντας να δει το ενδιαφέρον της adventure gaming κοινότητας σε μια προσπάθεια να μεταφραστεί η Ρωσική σειρά Petka στα Αγγλικά. Προσωπικά όταν το είδα πεταξα από την χαρά μου γιατί είναι μια σειρά που λατρεύω και έχω ήδη αφιερώσει 17 μήνες από την ζωή μου στην μετάφραση του 3ου παιχνιδιού της σειράς στα Αγγλικά(η σειρά αριθμεί 9 adventures προς το παρόν).
Δυστυχώς μια εβδομάδα μετά, και από όλη την παγκόσμια κοινότητα έδειξε ενδιαφέρον 1 μόνο άτομο!
Ομολογώ άγνοια. Έχω παίξει στη ζωή μου αρκετά adventures αλλά τη συγκεκριμένη σειρά δεν την έχω ακούσει ποτέ. Δεν πάω να το παίξω ειδήμων, αλλά ένας μέσος φαν των adventure, από που θα γνωρίζει μια ρωσική σειρά παιχνιδιών που δε μεταφράστηκε ποτέ, όσο καλή κι αν είναι; Η fallen που έχει διασχίσει απ' άκρη σ' άκρη το δίκτυο σε αναζήτηση νέων ίσως να τη γνωρίζει.
shinjigr wrote: Οπότε ξαναρωτώ, υπάρχουν ακόμα adventure gamers? Και αν οι μόνοι που υπάρχουν είναι στα 35+ για πόσο καιρό ακόμα θα υπάρχουν? Και από αυτούς που σήμερα είναι adventure gamers τι ποσοστό των παιχνιδιών που παίζουν μέσα σε μια χρονιά είναι adventures?
Θα επανέλθω στην αρχική μου δήλωση. Μήπως βάζουμε τα χεράκια και βγάζουμε τα ματάκια μας μόνοι μας; Καταλαβαίνω απολύτως την πίκρα στο παραπάνω σχόλιο (νιώθω κι εγώ κάτι παρόμοιο όταν ανακοινώνεται ένα ακόμα adventure της κατηγορίας interactive movies=ατελείωτο χασμουρητό για μένα), αλλά γιατί να μπαίνουμε σε ένα τέτοιο τριπάκι ηττοπάθειας; Δημογραφικά ηλικιών που παίζουν adventure δεν μπορώ να γνωρίζω, αλλά και μόνο πως μια από τις κορυφαίες gaming εμπειρίες των τελευταίων ετών, το Cat Lady, είναι adventure, δεν μπορώ παρά να το δω ως θετικό. Έχουμε και το πρόσφατο παράδειγμα του τελευταίου ΑΑΑ Sherlock Holmes που είναι σαφέστατα adventure. Το επίσης πρόσφατο BOUT2 με διάρκεια που ξεπερνάει και adventure της παλιάς εποχής. Indie διαμαντάκια που πειράζουν τη συνταγή με εναλλακτικό και ενδιαφέρον gameplay/αισθητική. Freeware κουφετάκια που στέκονται επάξια πλάι σε εμπορικούς τίτλους. Γιατί να βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο και όχι μισογεμάτο; (Να τα ακούω κι εγώ αυτά...)
ΟΚ. Αυτά προς το παρόν. Διάλειμμα για διαφημίσεις...
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Για μένα; Adventure gamers υπάρχουν, ίσως όχι με την παλιά τόσο στενή έννοια και ίσως είναι και καλύτερα έτσι. Από την άλλη δεν μπορώ να είμαι και 100% σίγουρος δεδομένου του ότι δε συγκαταλέγομαι μέσα σε αυτούς αυτήν τη στιγμή. Αλλά μην ανησυχείτε, αυτό είναι επειδή δε συγκαταλέγομαι καν στους gamers εδώ και κάνα 5άμηνο. Δεν ξέρω τι φάση είναι αυτή και αν θα περάσει. Δεν έχω όρεξη. Ανησυχώ.
*αναστεναγμός* πίσω στον ψυχίατρο πάλι.
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- tsampikos
- Master of Dimensions
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Μα αν είναι όλα αυτά τα παιχνίδια αξιόλογα (δεν έχω άποψη για όλα), τότε αξιοπρεπέστατη είναι η φετινή χρονιά.tsampikos wrote: Μέχρι στιγμής ξεχωρίζω το BouT2 και από τον σωρό τα: Dreamfall Chapters, Supreme League of Patriots, Anna's Quest, Broken Age, Technobabylon, AR-K chapter 3, The Inquisitor Book 2.
Σαν την περσινή βέβαια δεν είναι με τίποτα, αλλά αυτό μπορεί να είναι και μη σημαντική τυχαία διακύμανση.
- tsampikos
- Master of Dimensions
- Stefan_holdyourlight
- Moderator
Obduction
The Witness
Samorost 3
The White chamber - remastered
Dream
Quern
Armikrog
Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/