Καμια ιδεα?
- Pappas
- Topic Author
- Elite Member
Υ.Γ Free to play δεν μας χαλαει
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Τα παιχνίδια που θα μπορούσες να παίξεις είναι πάρα πολλά. Σε ενδιαφέρουν σύγχρονοι τίτλοι ή θα έπαιζες και κάτι παλιότερο;
Από πρόσφατα παιχνίδια γερή δυσκολία έχουν τα:
Memento Mori 2
Gabriel Knight 1 remake
Broken Sword 5
Grim Fandago Remastered
Night of the Rabbit
Randal's Monday
Deponia Trilogy
Edna and Harvey, The breakout
Resonance
Whispered World
Sam and Max season 1-3
Tales of Monkey Island
Αν είσαι διατεθειμένος να παίξεις παλιότερα παιχνίδια, θα συναντήσεις ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση:
The Longest Journey
Sam and Max hit the road
Monkey Island series
MYST series (ειδικά το Riven είναι μέγιστο παλουκάκι)
Runaway series
King's Quest 6
King's Quest 2 & 3 remakes (αυτά είναι δύσκολα και free to play)
Βασικά, αν είσαι καινούργιος στο είδος δεν υπάρχει πάτος στη λίστα με τις προτάσεις. Μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στα reviews των συντακτών και των μελών του site καθώς και στις galleries με τις φωτογραφίες και να δεις τι σου αρέσει.
- Pappas
- Topic Author
- Elite Member
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
To The Longest Journey είναι η επιτομή του adventure, οπότε από αυτό θα καταλάβεις αν σου αρέσει το είδος. Αργεί βέβαια λίγο να πάρει μπρος, αλλά είναι τεράστιο σε διάρκεια με απαιτητικούς γρίφους και καθηλωτικό μόλις αρχίσει να ξεδιπλώνεται για τα καλά η πλοκή του.
- Pappas
- Topic Author
- Elite Member
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Εγώ μόνο θα σου πω το εξής: Δοκίμασε. Τα adventures έχουν ένα μεγάλο εύρος επιλογών. Τόσο σε θεματολογία (θρίλερ, κωμωδίες, μυστηρίου, αστυνομικά, φαντασία… ό,τι θες), σε δυσκολία αλλά και σε τεχνικό τομέα.
Το Longest Journey που λες ενώ είναι ένα φοβερό adventure αργεί κάπως να μπει στο ζουμί (είναι μεγάλο παιχνίδι) και οι γρίφοι του στην αρχή είναι… κάπως. Θα πάρεις το φουσκωτό παπάκι και θα καταλάβεις… μετά όμως απογειώνεται... Γενικά, αφού δηλώνεις actionas, να ξέρεις ότι τα adventures έχουν πιο χαλαρούς ρυθμούς. Πάρε το καφεδάκι σου (ή τέλος πάντων ό,τι θες) και απόλαυσε το.
Τέλος (αν και δεν σε έκοψα για τέτοιο) μη θεωρείς το walkthrough ταμπού. Θα σου δώσει εμπειρία και θα δεις ότι σιγά-σιγά και εσύ ότι με τον καιρό δεν θα θες να το χρησιμοποιείς.
Ειδικά ο Castledoque το έχει κάνει reviewPappas wrote: Και ειανι ακομα ενα που το ειδα σε walkthrough το charnel house trilogy.Το ξερεις?
Αν δεις τα review μας, θα πάρεις πολλές ιδέες.
Α! κοίτα τελικά που θα προτείνω. Παίξε αν θες το Sherlock Holmes: Crimes and Punishments (και τα πιο παλιά) είναι εύκολο αλλά υπέροχο. Επίσης βλέπω ο Castledoque να μην σου έχει γράψει τα Book of Unwritten Tales 1+2 (κατά τα άλλα δεν θα σου πρότεινα)… βλέπεις και εσύ ότι επιλογές υπάρχουν πολλές.
40 μετάνοιές και την επόμενη εβδομάδα πρόχειρο διαγώνισμα! (παιχνιδάρες τα fallout)Pappas wrote: Επεισης,ως γεννημα θρεμα actionas το fallout θεωρειτε adventure η αμαρτησα μονο που το ειπα?
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Σκεφτόμουν, λοιπόν, ποια θα ήταν καλή πρόταση για πρώτη επαφή με adventure για κάποιον που παίζει Fallout (ο Νοέμβριος δεν αργεί, φίλε μου!! ) κι άρχισα να σκέφτομαι για post-apocalyptic adventure games... και προβληματίστηκα... και τελικά θέλω κι εγώ τις προτάσεις σας. Να 'ναι καλά ο νέος μας φίλος που μου έβαλε ιδέες.
Λοιπόν, αν εξαιρέσουμε το Dead Synchronicity που διαδραματίζεται σε post-apocalyptic κόσμο, και τα της Telltales, ποια άλλα υπάρχουν;! ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι με πιξελογραφικά ογκόλιθου (βλ. Primordia). Θέλω κάτι με σύγχρονα -ή έστω ανεκτά- γραφικά. Είναι δυνατόν να μην έχουμε τέτοια adventur-άκια; Αποκλείεται, για κάποιο λόγο δε μου έρχονται στο μυαλό τώρα. Για πείτε κανένα, ρε παιδιά, γιατί πολύ ψήθηκα να παίξω post-apocalyptic adventure κατακαλόκαιρο, μες στον καύσωνα!!
Nothing happens unless first a dream...
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Fallen, όσο κι αν σε ενοχλούν τα πιξελογραφικά, το PRIMORDIA πρέπει οπωσδήποτε να το παίξεις. Όχι μόνο γιατί είναι αυτό ακριβώς που θέλεις, αλλά και επειδή παρά τα μεγάλα pixel, τα ζωγραφιστά στο χέρι backgrounds είναι επιπέδου πολύ πολύ καλού κόμικ, πραγματικοί πίνακες ζωγραφικής.
Πρόχειρα μπορώ να σκεφτώ το A new beginning αν δεν έχεις ασχοληθεί μαζί του, αν και δεν είναι αμιγώς αυτό που θέλεις. Θα υπάρχουν κι άλλα, δεν μπορεί, αλλά δε μου έρχεται κάτι τώρα.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Συμφωνώ, δύσκολα το λες. Έχει κάποια στοιχεία πάντως.Constantine_R wrote: Το ANB δύσκολα (πολύ) το λες post apocalyptic.... εγώ θα έλεγα το Tex Murphy αλλά τι ξέρει τώρα η Fallen από Tex;;;
Όσο για τα Tex , αν και εκτυλίσσονται σε post-apocapyptic σύμπαν, δε νομίζω πως είναι ακριβώς post-apocalyptic παιχνίδια ή τουλάχιστον αυτό που φανταζόμαστε όταν μιλάμε για κάτι τέτοιο. Όμως δυο λεπτά... η Fallen ακόμα ΔΕΝ έχει υποκύψει στην απεριόριστη γοητεία του Tex;;;;;;;;;;;;;;
Και βασικά τώρα το σκέφτηκα: Talos Principle, all the way!
(Xμμμ, τώρα που το σκέφτομαι και τα Myst έχουν κάτι από post-apocalyptic έτσι δεν είναι; Ορίστε βρήκαμε παιχνίδια για τη Fallen μας. Myst Collection στο τραπέζι 5 παρακαλώ άμεσα!!!! )
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Primordia επίσης έχω παίξει (αν είχε καλύτερα γραφικά, θα ήταν έπος).
Talos Principle θα παίξω σίγουρα κάποια στιγμή, αλλά δε θέλω τόσο puzzle game αυτή τη στιγμή
Για Myst δε θα σχολιάσω, είμαι κιουρία.
ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ POST-APOCALYPTIC ADVENTURE!!
(μόνο το Primordia είναι στο στυλ που εννοώ απ' όλα αυτά, πράγματι)
Επίσης, τώρα που είπαμε Myst...
@Pappas, ζήτησες δύσκολο και δε σου προτείναμε Riven/Schism/κουλουπού. Θα ήταν μια πρόταση.
Και το Broken Sword είχε τη δυσκολία του... είναι κι ολόκληρη πενταλογία... ίσως είναι άλλη μια πρόταση.
Nothing happens unless first a dream...
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Δεν πετάχτηκαν απλώς, χύθηκαν έξω οι βολβοί από τους οφθαλμικούς κόγχους...Fallen Angel wrote: Τςτςτς... Tex Murphy έχω παίξει, αλλά... meh! (βλέπω μάτια να πετάγονται σαν καρτούν, αλλά τι να κάνουμε)
Τι θα ήταν... Είναι έπος! Αν είχε πιο μοντέρνα (προσοχή δε λέω καλύτερα) γραφικά, θα ήταν στα τοπ παιχνίδια έβερ! (Που με καταντήσατε, να γράφω αγγλινάδικα... )Fallen Angel wrote: Primordia επίσης έχω παίξει (αν είχε καλύτερα γραφικά, θα ήταν έπος).
Σεβαστό...Fallen Angel wrote: Talos Principle θα παίξω σίγουρα κάποια στιγμή, αλλά δε θέλω τόσο puzzle game αυτή τη στιγμή
Μα γιατί, γιατί...Fallen Angel wrote: Για Myst δε θα σχολιάσω, είμαι κιουρία.
Το προτείναμε, πως δεν το προτείναμε... Μετά βέβαια ο άνθρωπος θα τρομάξει και δε θα ξαναπατήσει ούτε για αστείο στο site, αλλά το χρέος μας στον Κθούλου της παικτικής δυσκολίας το κάναμε...Fallen Angel wrote: @Pappas, ζήτησες δύσκολο και δε σου προτείναμε Riven/Schism/κουλουπού. Θα ήταν μια πρόταση.
Κι αυτό το προτείναμε. Δε μας διαβάζεις με προσήλωση Fallen και μας στεναχωρείς...Fallen Angel wrote: Και το Broken Sword είχε τη δυσκολία του... είναι κι ολόκληρη πενταλογία... ίσως είναι άλλη μια πρόταση.
Τι δεν έχει άλλη γραμμή το ποστ, να συνεχίσω να λέω βλακείες;;;;;......
Α ναι, το βασικό ερώτημα...
Χμμμμμμμμμμμμ...........................................
- Pappas
- Topic Author
- Elite Member
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Pappas wrote: Κθουλου?Τι ειναι κθουλου?Ολο το ακουω,και δεν ξερω τι ειναι ρε παιδια!
Αυτό το αφήνω να το απαντήσει ως ειδήμων επί του θέματος η Fallen Angel...
- Pappas
- Topic Author
- Elite Member