Too many adventures, too little time! (Λίστα)

• Stefan_holdyourlight
  • Stefan_holdyourlight's Avatar Topic Author
  • Moderator
  • Moderator
More
28 Σεπ 2015 13:44 - 28 Σεπ 2015 16:35 #46551 by Stefan_holdyourlight
Too many adventures, too little time! (Λίστα) was created by Stefan_holdyourlight
Μία μικρή εισαγωγή: Ζούμε σε εποχές live-fast, εποχες υπερφόρτωσης πληροφοριών και εποχές "τζάμπα" όπου έχουμε διαθέσιμους τόνους από τίτλους digital content σε πολύ χαμηλή τιμή ή και τζάμπα (και δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε πειρατεία). Μιλώντας για Adventure Games είναι εύκολο λοιπόν να πέσεις στην παγίδα να έχεις ένα τεράστιο wishlist και (συνήθως) επίσης μία τεράστια βιβλιοθήκη από άπαιχτα adventures στο ράφι που περιμένουν... τι ακριβώς δεν ξέρω. Είναι στατιστικά απίθανο οι περισσότεροι από εμάς να παίξουμε ποτέ όλα τα adventures που θέλουμε, εκτός και αν σταματήσουμε τις δουλειές μας, τις σπουδές μας, τις παρέες μας κλπ. Αλλά και πάλι... κάποια στιγμή στην ζωή μας θα χτυπήσουμε στο τοίχος του... περιορισμένου χρόνου.

Έτσι λοιπόν, προσωπικά αποφάσισα να κάνω ένα shortlist του shortlist του shortlist από Games (κυρίως adventures) που θα ήθελα πραγματικά να παίξω για να τελειώνει αυτή η personal tragedy "θεέ μου, όχι κι'άλλα free steam keys, πότε θα τα παίξω όλα αυτά;;;;;".

Θέλω να μοιραστώ την τελική (?) λίστα μαζί σας, την οποία ξεκίνησα με το σκεπτικό να περίεχει "5 τίτλους και καλούς", μετά την επέκτεινα στους 10 και τελικά έφτασε στους "17 τίτλους και καλούς " γιατί πραγματικά, δεν μου έκανε η καρδιά να αφήσω κάποιους απ'έξω.

Με σειρά προτεραιότητας:

1) Obduction (Release Date: Λέγανε για 2015, αλλά ελπίζω να καθυστερήσει. Το Riven είχε αρχική πρόβλεψη 2ετίας και τελικά χρειάστηκε 4 χρόνια και έχω μία μικρή ελπίδα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται).

cyan.com/games/obduction/

2) The Witness (Release Date: 26/01/16)

Όλα δείχνουν ότι το Witness θα αξίζει πραγματικά. Η ιστορία συνήθως δικαιώνει τους δημιουργούς που ξοδεύουν την "περιουσία" τους για νέα projects.

the-witness.net/news/

3) Samorost 3 (Release Date: 2015; )

samorost3.net/

4) Starcraft 2: Legacy Of The Void (Release Date: 10/11/15)

5) Limbo

(Για την ακρίβεια το παίζω αυτή την περίοδο σε ipad, μία μάλλον λανθασμένη επιλογή διότι τα controls σε touch screen δεν βολεύουν καθόλου. Παρεπιπτόντως, έχω φτάσει περίπου στο 70%, μου αρέσει αλλά δεν με έχει ενθουσιάσει :(

playdead.com/limbo/

6) Tex Murphy: Under A Killing Moon

Έχοντας παίξει μόνο το πιο πρόσφατο Tesla Effect, νομίζω ότι είναι υποχρέωσή μου να παίξω και τα κλασσικά).

7) Tex Murphy: The Pandora Directive

8 ) Stasis

Ένα νέο indie adventure το οποίο με ελκύει ιδιαίτερα από τα screenshots και τις κριτικές που έχω διαβάσει.

stasisgame.com/web/page.php?p=about

9) JULIA: Among the stars

Ευγενική χορηγία από την κοπή της πίτας του AA, το οποίο φυσικά ακόμα δεν βρήκα τον χρόνο να ξεκινήσω, αλλά είναι ψηλά στην playlist μου.

10) Armikrog (Release Date: Μεθαύριο!)

Πάντα εκτιμούσα τα "διαφορετικά" adventures. Ελπίζω το Armikrog να μην χαλάσει την συνταγή.

www.armikrog.com/

11) The Vanishing of Ethan Carter

Το ξέρω ότι δεν θα ενθουσιαστώ, αλλά το επέλεξα κυρίως λόγω μικρής διάρκειας και επίσης επειδή είναι Hot τίτλος!

12) SPL-T (iOS)

Το πιο πρόσφατο application από την αγαπημένη μου Simogo. Όχι, δεν είναι adventure.

simogo.com/work/spl-t/

13) Grim Fandango Remastered

Δεν καίγομαι τόσο πολύ για το remastered, είναι όμως μία καλή ευκαρία να ξαναεπισκεφτώ ένα από τα αγαπημένα μου adventures.

14) Tomb Raider Underworld

Η σειρά Tomb Raider είναι η ένοχη απόλαυσή μου! Κυρίως οι 5 πρώτοι τίτλοι αλλά και οι επόμενοι δεν με χαλάνε. Το Underworld είναι από τα TR της σειράς που δεν έχω ασχοληθεί ακόμη και "φαίνεται" να διατηρεί κάτι από το gameplay των κλασσικών (εν αντιθέσει με το πιο πρόσφατο TR10).

15) Gabriel Knight 1 Remastered

Ομολογώ πως δεν έχω ασχοληθεί με την σειρά Gabriel Knight! To Remastered είναι μία καλή ευκαιρία πιστεύω.

16) Fallout 3

Ομολογώ πως δεν έχω ασχοληθεί ούτε με την σειρά Fallout. Δεν είμαι κανένας μεγάλος fan των RPG, αλλά λόγω διθυραμβικών κριτικών για το Fallout, νιώθω ένοχος αν δεν ασχοληθώ μαζί του. Και λέω να ξεκινήσω από το 3 (εκτός και αν έχετε άλλη άποψη)!

17) The Longest Journey

Φυσικά και το έχω παίξει άλλες 2-3 φορές, αλλά it never gets old. Ο αρχικός μου σκοπός ήταν να κάνω μαραθώνιο TLJ / Dreamfall / Dreamfall Chapters, αλλά άλλαξα σχέδια λόγω των μέτριων κριτικών για το Chapters και λόγω των χαλαρών μου μνημών για το Dreamfall.

Εδώ τελειώνει η λίστα μου φίλοι μου, θα χαρώ να μοιραστείτε και τις δικές σας και μάλιστα σας παροτρύνω να κάνετε το ίδιο. Διότι ποιος ο λόγος να έχουμε ο καθένας μας 100+ παιχνίδια στην βιβλιοθήκη και άλλα τόσα στο wishlist όταν ξέρουμε πως δεν υπάρχει χρόνος για όλα;; Για την ιστορία, στο προσωπικό μου gamelist excel μου και στην κατηγορία wishlist, υπάρχουν αισίως 175 τίτλοι (εκ των οποίων τα 129 adventures).

Κράτησα τα 17. Να τ'αφήσω;

Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/
Last edit: 28 Σεπ 2015 16:35 by Stefan_holdyourlight.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
28 Σεπ 2015 21:50 - 28 Σεπ 2015 21:51 #46556 by crocark

θεέ μου, όχι κι'άλλα free steam keys, πότε θα τα παίξω όλα αυτά;;;;;

Ακόμη κι αυτήν τη φράση την κόντυνες - αντί για σεντόνι δικαιολογιών είπες αυτό το εξαιρετικά εύστοχο. Κι αν θες να το μικρύνεις κι άλλο αρκετά μπορείς να το περιγράψεις ως "απαξίωση". Ή μπορείς να βρεις και καλύτερη λέξη ίσως.

Σε πέντε χρόνια δε θα παίζει κανείς τίποτα. Adventures θα υπάρχουν για να μην παρεξηγηθώ. Παίκτες όμνως να ενδιαφέρονται, μπααα ...

(αλλά εντάξει, χαλλλαρά θα έχουμε βρει κάτι να το ονομάσουμε adventure gaming για να λέμε ότι κάτι παίζουμε)

Συγγνώμη για το οφφτόπικ, ε;
B)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Last edit: 28 Σεπ 2015 21:51 by crocark.

• Stefan_holdyourlight
  • Moderator
  • Moderator
More
28 Σεπ 2015 22:30 #46557 by Stefan_holdyourlight
Replied by Stefan_holdyourlight on topic Too many adventures, too little time! (Λίστα)
Καθόλου Off-topic και μάλιστα συμφωνώ σε ότι λες. Δυστυχώς η υπερπροσφορά φθηνής "διασκέδασης", φέρνει την απαξίωση. Το ίδιο συμβαίνει και στην μουσική, ειδικά τα τελευταία χρόνια με το music streaming.

Να δείτε που σύντομα θα πλερώνουμε συνδρομή 10 ευρώ στο steam για άπειρο gameplay.

More
29 Σεπ 2015 10:31 #46558 by crocark
Σκέφτομαι φίλε όταν με το καλό αγοράσω και παίξω το broken age να κάνω review με καινούριο ψευδώνυμο (κάτι σαν shardile). Μάλλον θα το ξεκινήσω ως εξής:
Είχα χρόνια να δω καινούρια κυκλοφορία ενός αρχαίου είδους, οι παλιοί ίσως να θυμούνται, ονόματι adventure games. Κι αυτό γιατί είναι το πρώτο κουτάτο παιχνίδι μετά από χρόνια, πραγματικά χρόνια και μάλιστα χωρίς οποιαδήποτε ονλάιν δέσμευση - προϋπόθεση.

Και θα ήθελα και κάποιον να απαντάει κάτω, έτσι για τη νοσταλγία του πράγματος, κάτι σε: τι λες ρε φιλαράκι, τεχνολογία λέμε ..., σου δίνουν τον κωδικό κι έτσι αφήνεις το δισκάκι αγρατσούνιστο ... Πω, σα να ξέθαψα νήμα 100 χρονών νιώθω ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
29 Σεπ 2015 15:32 - 29 Σεπ 2015 15:36 #46559 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Too many adventures, too little time! (Λίστα)
Σε θαυμάζω που κατάφερες και έφτιαξες λίστα, φίλε μου, Αλήθεια. Μ' άρεσε πολύ η ιδέα σου και ξεκίνησα να συντάσσω τη δική μου. Χαζοχαιρόμουν, μάλιστα, που έχουμε αρκετά κοινά παιχνίδια (όχι όλα adventures, μουα-χα-χα) που θα έφταναν οπωσδήποτε και στη δική μου τελική λίστα. Και ξεκίνησα. Και έγραφα. Kαι έσβηνα. Και ξανάγραφα. Αυτό ναι, εκείνο όχι, τι γίνεται με το άλλο; Σιχτίριζα συχνά-πυκνά τελικά. Δε γίνεται. Όχι, αλήθεια. ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ. Αγχώθηκα. Είναι τόσα πολλά αυτά που «πρέπει-θέλω» να παίξω ενός του έτους, χωρίς καν να ασχοληθώ με όσα έχω αγοράσει και θέλω «να τους ρίξω μια ματιά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις» ή με εκείνα που «κάποτε θα βγει και το επόμενο επεισόδιο», πόσω μάλλον με εκείνα που «κάποια στιγμή πρέπει να το τελειώσω το καταραμένο». ΑΓΧΟΣ. Απαπαπα... φτου σου, μπράβο σου, σε χαίρομαι, σε θαυμάζω, αλλά... πώς το έκανες, ωρέ άνθρωπε;! ΠΩΣ επέλεξες;!

Nothing happens unless first a dream...
Last edit: 29 Σεπ 2015 15:36 by Fallen Angel.

• Stefan_holdyourlight
  • Moderator
  • Moderator
More
29 Σεπ 2015 15:55 #46560 by Stefan_holdyourlight
Replied by Stefan_holdyourlight on topic Too many adventures, too little time! (Λίστα)
@Fallen Angel

Κατανοώ απόλυτα την σύγχυσή σου, την έχω ζήσει επανελλειμένα! Όπως είπα, το turning point ήταν όταν συνηδειτοποίησα ότι μία ζωή δεν φτάνει για να παίξω τους 175 τίτλους του wishlist μου, άσε βέβαια που χρόνο με τον χρόνο θα μπαίνανε τουλάχιστον άλλοι 10-20 τίτλοι στην λίστα.

Η επιλογή που έκανα, έγινε ως εξής: Καταρχάς βαθμολόγησα στο super-excel μου τους τίτλους σύμφωνα με το πόσο με ενδιαφέρει ο καθένας να ασχοληθώ μαζί του. Έτσι έφυγε ένας πολύ μεγάλος όγκος αφού στην συνέχεια επικεντρώθηκα μόνο στους πιο υψηλόβαθμους.

Για την τελική επιλογή, έκανα την κλασσική ερώτηση στον εαυτό μου: "Αν μου δινόταν η δυνατότητα να παίξω άλλα μόλις 5 παιχνίδια πριν αφήσω τον μάταιο αυτό κόσμο, ποια θα ήταν αυτά"; Με την φθηνή δικαιολογία ότι υπάρχουν κάποια ακυκλοφόρητα παιχνίδια στην λίστα, καθώς και κάποια που έχω ξαναπαίξει, τα 5 γίνανε 17!

Μπορείς και εσύ.... I believe in you!

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
29 Σεπ 2015 16:14 #46561 by GameLinguist
Replied by GameLinguist on topic Too many adventures, too little time! (Λίστα)
H λίστα με τα wish-to-play game μαζί με το backlog δεν έχει τελειωμό...

Και φυσικά πολλές παρενέργειες... Έχω δύο ξεχωριστά φύλλα στο excel με τα παιχνίδια που έχω και με αυτά που δεν έχω παίξει ακόμα. Η λίστα μεγαλώνει και μεγαλώνει. Την κοιτάς και απογοητεύεσε πότε θα μικρύνει! Βάζεις και στο τέλος αστεράκια αναλόγως με την επιθυμία να παίξεις το παιχνίδι. Το αποτέλεσματα ατπό κλίματα 1-3 έγινε 1-5 και πάει για 1-10 τώρα...

Εγώ δεν αποτολμάω να κάνω την αντίστοιχη μου λίστα. Ειλικρινά @Stefan χαρά στο κουράγιο σου!

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

More
29 Σεπ 2015 18:47 #46563 by Fallen Angel
Λοιπόν, έως ότου αξιωθώ να φτιάξω τη λίστα μου (δεν κρατάω excel-άκι,οπότε πρέπει να οργανώσω σκέψεις/παιχνίδια με ηρεμία και χρόνο, να ξεπεράσω το σοκ του Steam & GOG library με τα unplayed, να δω τι βγαίνει-πότε και πόσο καψώνομαι να το παίξω, να δω ποια θα πρωτοαγοράσω, κ.λπ.), αποφάσισα να γράψω ποια είναι τα πρώτα πέντε που θα παίξω (εκτός απροόπτου, δε δεσμεύομαι, και δεν αποκλείω έκτακτες αλλαγές, LOL) κι ευελπιστώ να τελειώσω εντός Οκτωβρίου:

1. Fran Bow (γιατί κόβω φλέβα καθέτως)
2. SOMA (γιατί κόβω φλέβα επίσης καθέτως)
3. Stasis (με έχει ιντριγκάρει τα μάλλα)
4. Dead Synchronicity + Corrosion + Life is Strange + Detective Grimoire (τα έχω ξεκινήσει ήδη και θέλω να τα τελειώσω, μετράνε ως ένα, ναι, νέα αριθμητική, adventur-ίστικη :P )
5. Starcraft (το παίζω ήδη ένα μήνα τώρα καθημερινά, θα συνεχίσουμε αυτή τη σχέση πάθους τουλάχιστον μέχρι να τελειώσω και το 2.3)

«Not enough minerals» B)

• Stefan_holdyourlight
  • Moderator
  • Moderator
More
29 Σεπ 2015 19:05 #46564 by Stefan_holdyourlight
Θα κοιτάξω τις προτασεις σου, προσεξε κακομοιρα μου μην μου κανεις χαλαστρα στην λιστα και γινουν 20,

Για το Starcraft.... Ένας μήνας ισον τίποτα. Εγώ έχασα 2 χρόνια εξελίξεις στα adventures εξαιτίας του... :unsure: Friend me, είμαι immortalwind (κωδ 603 νομιζω). Θα είμαι εκεί από Νοέμβρη με δώρο το rehab.

More
29 Σεπ 2015 19:35 #46565 by qwerty

Fallen Angel wrote: ...
1. Fran Bow (γιατί κόβω φλέβα καθέτως)
...

Εδώ θα σταθώ εγώ. :P
Δείτε το παιδιά, διαμαντάκι είναι.

More
30 Σεπ 2015 09:41 - 30 Σεπ 2015 09:41 #46567 by Fallen Angel

Stefan_holdyourlight wrote: [...]προσεξε κακομοιρα μου μην μου κανεις χαλαστρα στην λιστα και γινουν 20[...]

Μα δεν έχεις Fran Bow και SOMA στη λίστα σου, και θα φταίω εγώ μετά; :P Επίσης, ρίξε μια ματιά στο Detective Grimoire. Έχει έξυπνες ιδέες μέσα και νομίζω πως είναι λουκούμι για adventur-άκι σε tablet. Καταλαβαίνεις, για σφηνάκι. ;)

Stefan_holdyourlight wrote: Για το Starcraft.... Ένας μήνας ισον τίποτα. Εγώ έχασα 2 χρόνια εξελίξεις στα adventures εξαιτίας του... :unsure: Friend me, είμαι immortalwind (κωδ 603 νομιζω). Θα είμαι εκεί από Νοέμβρη με δώρο το rehab.

Άσε, είναι τόσο εθιστικό που προσπαθώ να κρατάω ισορροπίες, αλλά... δεν. Προχθές να ρωτάει το αφεντικό "Όλα καλά; Δε φαίνεσαι καλά τελευταία", κι εσύ να καταπιέζεις με κόπο την απάντηση"Not enough minerals" ή/και "You need more depots" και να απαντάς ένα διπλωματικό "Ναι, μωρέ, λίγο κουρασμένη είμαι απλώς". Χαχαχαχα...

qwerty wrote: Εδώ θα σταθώ εγώ. :P Δείτε το παιδιά, διαμαντάκι είναι.

Really? Oh R'lyeh? Εμείς σπάσαμε κεφάλια, ιδρώσαμε, ματώσαμε, εδώ πέρα για να βγάλουμε (έστω) μια λιστούλα με όσα πρέπει να παιχθούν, κι εσύ κύριος, έρχεσαι, ρίχνεις φυτιλιές (καλές, δε λέω), και φεύγεις, αλά Τζέιμς Μποντ, ατσαλάκωτος; Πού είναι η λίστα σου, ωρέ;!

Last edit: 30 Σεπ 2015 09:41 by Fallen Angel.

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
30 Σεπ 2015 10:39 #46568 by GameLinguist
Replied by GameLinguist on topic Too many adventures, too little time! (Λίστα)

Fallen Angel wrote: [
Προχθές να ρωτάει το αφεντικό "Όλα καλά; Δε φαίνεσαι καλά τελευταία", κι εσύ να καταπιέζεις με κόπο την απάντηση"Not enough minerals" ή/και "You need more depots" και να απαντάς ένα διπλωματικό "Ναι, μωρέ, λίγο κουρασμένη είμαι απλώς". Χαχαχαχα...

Και εγώ την είχα πάθει έτσι... μια φορά κιόλας με ρωτάει η διευθύντρια "έτοιμο το κείμενο της παρουσίασης"; Τι να της πω; Έφυγε αλλού το απόγευμα, αλλά "Battlecruizer is complete"... :blink:

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

More
30 Σεπ 2015 18:06 #46569 by qwerty

Fallen Angel wrote:

qwerty wrote: Εδώ θα σταθώ εγώ. :P Δείτε το παιδιά, διαμαντάκι είναι.

Really? Oh R'lyeh? Εμείς σπάσαμε κεφάλια, ιδρώσαμε, ματώσαμε, εδώ πέρα για να βγάλουμε (έστω) μια λιστούλα με όσα πρέπει να παιχθούν, κι εσύ κύριος, έρχεσαι, ρίχνεις φυτιλιές (καλές, δε λέω), και φεύγεις, αλά Τζέιμς Μποντ, ατσαλάκωτος; Πού είναι η λίστα σου, ωρέ;!

Αχαχαχα! Καλά, μη βαράτε! :P
Δεν έχω κάνει λίστα, η αλήθεια είναι. Και δεν θυμάμαι και κανένα adventure που να μου έχει ξεμείνει και να έχω καημό και όρεξη για να το παίξω. Η μνήμη μου δεν βοηθάει κι έτσι όσα μένουν, παραγράφονται. :p
Τα μόνα (πιο πρόσφατα) που έχω στο μυαλό είναι επεισοδιακά, που με αυτά δεν ασχολούμαι μέχρι να κυκλοφορήσουν όλα τα επεισόδια. Σπάνια να παίξω επεισοδιακό χωρίς να έχει ολοκληρωθεί.
Βέβαια, αν κάτσω και το ψάξω το θέμα, όλο και κάμποσα θα προκύψουν.
Nα τώρα που το θυμήθηκα, το Until Dawn (που το έκανες και review) καίγομαι να το παίξω, δεν με παίρνει όμως οικονομικά τώρα. Οπότε πάει στην ανύπαρκτη λίστα μου. :p

• Stefan_holdyourlight
  • Moderator
  • Moderator
More
30 Σεπ 2015 18:59 #46570 by Stefan_holdyourlight
...ευτυχισμένος άνθρωπος.

More
30 Σεπ 2015 19:17 #46571 by giovanna
Εγώ έχω λίστα απο άπαικτα παιγνίδια επειδή δεν μπορώ να τα αποκτήσω αλλά ελπίζω στις καλύτερες ημέρες,.....οπόταν μερικά απο αυτά είναι τα εξής:
A Golden Wake
Black & White the experiment
Broken Age Act...(δεν ξέρω πόσα έχουνε βγεί)
Charmel House Trilogy
Decay: The Mare :P