Λέξεις από adventures που ψάξαμε στο λεξικό
- alkis21
- Topic Author
- Banned
Το πιο χαρακτηριστικό που θυμάμαι ήταν στο The Secret of Monkey Island, που έψαξα το hemorrhoids. Όμως ούτε ο Ελληνικός όρος αιμορροΐδες με βοήθησε ιδιαίτερα, έτσι στράφηκα στους γονείς μου εις αναζήτηση διαφώτισης. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν μου το εξήγησαν, και μετά γελούσα μια ώρα μόνος μου αφού είχα επιτέλους πιάσει το αστείο!
Για όσους δεν θυμούνται/γνωρίζουν, από το insult swordfighting:
-I'm not going to take your insolence sitting down!
-Your hemorroids are flaring up again, eh?
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Themistoklis
- Gwydion's Pet
Η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό ήταν η "Oracle". Στο King's Quest 3, πρόκειται για έναν NPC.
Θα μου έρθουν και άλλες, είμαι σίγουρος!
ΥΓ Πολύ γέλασα με το insult που παρέθεσες Άλκη, έχω πάρα πολύ καιρό να παίξω το παιχνίδι και πολλές φορές το έχω σκεφτεί πως θέλω να ασχοληθώ και πάλι μαυτό (όπως επίσης και με το 3 - στο 3 δεν είχε και πάλι insult swordfighting; ) μόνο και μόνο για αυτές τις ξιφομαχίες!
Feather of fowl and bone of fish / Molded together in this dish / Give me wisdom to understand / Creatures of air, sea and land
- alkis21
- Topic Author
- Banned
Constantine_R wrote: ΧΑ! Ωραίο θέμα και ευκολάκι για μένα... condom... στο Larry φυσικά.
Η σκηνή που αγοράζεις το προφυλακτικό στο Larry είναι γεμάτη λέξεις που οι περισσότεροι από εμάς ψάξαμε στο λεξικό: lubricated, pervert κτλ!
Themistoklis wrote: ΥΓ Πολύ γέλασα με το insult που παρέθεσες Άλκη, έχω πάρα πολύ καιρό να παίξω το παιχνίδι και πολλές φορές το έχω σκεφτεί πως θέλω να ασχοληθώ και πάλι μαυτό (όπως επίσης και με το 3 - στο 3 δεν είχε και πάλι insult swordfighting; ) μόνο και μόνο για αυτές τις ξιφομαχίες!
Ναι, και το 3 είχε και μάλιστα ακόμα πιο αστείες, έκαναν και ομοιοκαταληξία!
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
- crocark
- Adventure's Advocate
Μην το λες. Κάποιοι ήξεραν αυτές τις λέξεις πριν μάθουν το άτα και το μαμ ...Η σκηνή που αγοράζεις το προφυλακτικό στο Larry είναι γεμάτη λέξεις που οι περισσότεροι από εμάς ψάξαμε στο λεξικό: lubricated, pervert κτλ!
Άκου τώρα ένα περίεργο. Σήμερα το πρωί, διαβάζω ένα αγγλικό κείμενο με απίστευτο αριθμό αγνώστων λέξεων και ιδωματισμών. Και σκέφτομαι:$#@#$$#@@#$, ποιος πρέπει να είσαι για να έχεις ροή στην ανάγνωση; Σκέφτομαι 3 τύπους κι ο πρώτος είσαι εσύ. Και μετά έρχομαι και βλέπω αυτό το νήμα. Οποία έκπληξις!
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- kuv
- Elite Member
Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το καταραμένο turnip, νομίζω έπαιζε πολύ σε ένα Ingrid's Back και είναι το γογγύλι.
Επίσης το affidavit, από το Corruption που είναι η υπεύθυνη/υπογεγραμμένη δήλωση αλλά και το ledger (ίδιο παιχνίδι) που είναι το λογιστικό βιβλίο (το 'καθολικό').
Καλά, είναι όντως θεματάρα, παίζει να μπορώ να γράψω κατεβατό- είναι πάντως συγκλονιστικό ότι μου έρχονται αβίαστα αυτές οι λέξεις που έμαθα σε ένα παιχνίδι πριν από 25+ χρόνια, άβυσσος ο εγκέφαλος του gamer.
What now?
>z
- f2bnp
- Elite Member
Νομίζω δεν γνωρίζαμε τι σήμαινε η λέξη vine, το οποίο πρέπει να κόψεις και να χρησιμοποιήσεις ώστε να δέσεις την γέφυρα.
Σε κάποιο άλλο παιχνίδι επίσης αναζήτησα μαζί με φίλο την λέξη fuse.
Ωραίο thread!
- ben
- Elite Member
- Just me!
Τα ωραιότερα μας χρόνια ήταν τα εφηβικά μας στα 1990's που παίζαμε μόνο adventures...