Someday You'll Return -AGE
- Fallen Angel
- Topic Author
- Homo Adventurous
Τι λέει ο Lynch-νάνος-wannabe στο τέλος του αρχείου; «The rumour says head East?» «The river heads there East?» «The XXX they're East?»... ακούω ό,τι να 'ναι;! Χαχαχα... σχετίζεται κάπως ο χάρτης στη σελίδα με το East;
Heeeeeeeeeeeeeeeelp!! Πρέπει να το λύσουμε, δε γίνεται.
Nothing happens unless first a dream...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
- GameLinguist
- Adventurous Titan
Θα δοκιμάσω με το adobe audition αν υπάρχει κάτι αντίστροφο...
"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game
- odnorf
- Templar Hunter
(Πόσα χρόνια πάνε που έχω να γράψω κάτι εδώ
lamp dog - <!-- w --> www.dead-code.org <!-- w -->
- GameLinguist
- Adventurous Titan
Επίσης η εικόνα του σήματος είναι η ακόλουθη.
https://www.dropbox.com/s/x47gfj49lmsldu5/hidden_secret.jpg?dl=0
- tsampikos
- Master of Dimensions
- Fallen Angel
- Topic Author
- Homo Adventurous
Αγαπητέ, διαφωνώ κάθετα (ως συνήθως μαζί σου ). Το βρίσκω υπέροχο να κάνουμε τόση δουλειά για ένα γρίφο που "απαιτεί να συνεργαστούμε". Βέβαια, νιώθω λίγο ηλίθια που κόλλησα καλά-καλά δεν ξεκινήσαμε, αλλά ΟΚ, μικρό το κακό. Με τη βοήθεια του Odd είμαστε σε καλό δρόμο πάλι!tsampikos wrote: Για μια στιγμή βρε παιδιά. Για γρίφο μιλάμε? Που για να τον λύσει κάποιος πρέπει να κάνει όλη αυτή τη φασαρία? Εντάξει, προσπερνάω, να ξέρω να μην ασχοληθώ. Εϊπαμε, ναί στους δύσκολους γρίφους, όχι στους παραλογισμούς.
Nothing happens unless first a dream...
- tsampikos
- Master of Dimensions
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Λίγο που έπαιξα με το αρχείο ΚΑΙ ΑΝ το έκανα σωστά, η πρόταση που ακούγεται ανάποδα είναι η ίδια με την αρχική.
"Secrets are hidden" λέει ή δεν ακούω καλά;
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- odnorf
- Templar Hunter
Σχετικά με τον γρίφο, σωστό είναι ότι η πρόταση στο τέλος είναι ίδια με την αρχική. Δεν είναι όμως αυτή η λύση, αλλά hint ότι υπάρχουν δύο κανάλια σχεδόν ίδια αλλά αντίστροφα.
Παρακάτω περιγράφω σε spoiler tag τι έκανα για να λύσω το πρώτο τμήμα και δίνω και ένα link με την λύση. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει για τη συνέχεια θα ήταν θετικό γιατί εγώ έχω κολλήσει εντελώς.
Όπως έγραψα πριν, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το δεύτερο, αντεστραμμένο, κανάλι του αρχείου κρύβει κάποιο μυστικό. Επειδή φαίνονται ίδια αλλά δεν είναι αποφάσισα να αφαιρέσω το ένα από το άλλο και να δω τι θα μείνει. Μετά από αρκετό ψάξιμο για τουτόριαλ στο διαδίκτυο πως να το κάνω αυτό κατέληξα σε ένα αρχείο ήχου που στη μέση είχε εμφανώς μία φωνή χωρίς να καταλαβαίνω τι λέει. Υπόψη ότι εκτός από τον τρόπο αυτό μου εξήγησαν ότι το κανάλι είναι phase reverse και μπορεί με μία εντολή για reverse να γίνει η ίδια δουλειά. Ούτε ξέρω, ούτε κατάλαβα τι είναι το phase reverse Η φωνή στη μέση είναι ακαταλαβίστικη και εξαιρετικά μπάσα. Πρώτα υπέθεσα ότι είχε πειραχτεί το pitch αλλά δεν ήταν αυτό. Μετά δοκίμασα με την ταχύτητα και.... αυτό ήταν Ήθελε απλώς να παιχτεί αρκετά πιο γρήγορα. Στο παρακάτω λινκ θα βρείτε το τμήμα αυτό. Έχει λίγο χαμηλή ένταση, δεν ασχολήθηκα να κάνω ένα normalize.
dl.dropboxusercontent.com/u/7421572/hidd...t_exported_voice.zip
Το τι λέει είναι εμφανές, το τι σημαίνει επίσης εύκολο υποθέτω. Το δύσκολο είναι το τι κάνουμε αφού φτάσουμε εκεί. Μου έχουν πει ότι εφόσον βρεθεί η τελική λύση τότε θα ξέρουμε ότι αυτή είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή να υπάρχει αμφιβολία. Help.....
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Δεν έχω τώρα χρόνο να το κοιτάξω... όποιος θέλει be my guest!
το Ν είναι για North και το Ε για East....
φοβερή δουλειά με το αρχείο odnorf!
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- odnorf
- Templar Hunter
- Constantine_R
- Voodoo Priest
- GameLinguist
- Adventurous Titan
Αν μπουν σto Google map και συνδυαστούν με τον χάρτη του παιχνιδιού τότε νομίζω ότι δείχνει την περιοχή Pod Kazatelnou.
Εκτός αν κάνω κάτι λάθος...
- odnorf
- Templar Hunter
Σχεδόν. Εκτός αν είναι τυπογραφικό. Το σωστό είναι 49°05'38.00"N 17°13'32.00"E. Με ακρίβεια χιλιοστού (βοηθός το photoshop) το σημείο είναι ακριβώς πάνω στο 5 από το 542 αριστερά και κάτω από το Kazatelnou. Το 5(42) δεν νομίζω ότι έχει σημασία με βάση όσα έχω δοκιμάσει. Πλέον δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό το σημείο έχει κάποια σημασία. Έχω δοκιμάσει: τις συντεταγμένες αλλαγμένες (αντίστροφα όπως το αρχείο ήχου και με άλλους συνδυασμούς), τις συντεταγμένες στο ουρανό και όχι στη γη. Να ενώσω τα σημεία ύψους (όπως το 542) με γραμμές (υπάρχουν δύο περιοχές με το ίδιο υψόμετρο), να συνδυάσω αυτό το σημείο με τα άλλα δύο που φαίνονται στο τηλέφωνο. Έχω βάλει τις συντεταγμένες με διάφορους τρόπους να δω αν βγαίνει κάτι με ASCII χαρακτήρες (οι συντεταγμένες θα μπορούσαν πχ να σημαίνουν N49D05M3800S17D13M3200S). Έχω ελέγξει τον κώδικα της σελίδας του παιχνιδιού αλλά και της CBE software. Και άλλα 665 μικρά ή μεγάλα πράγματα. Να ξαναπώ ότι ο δημιουργός έχει πει ότι αν κάποιος βρει τη λύση θα το ξέρει ότι είναι σωστή αμέσως.