Her Story - SPOILER (MONO για όσους το έχουν παίξει!)
- alkis21
- Topic Author
- Banned
Αυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές, αφού υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις σαν τελειωτική πράξη που σου αποκαλύπτει ένα μυστικό και εμφανίζει τα credits του παιχνιδιού: Να καλέσεις τον μυστηριώδη συνομιλητή σου εικονίδιο Chit Chat. Δεν γνωρίζω αν αυτό μπορείς να το κάνεις από την αρχή ή από κάποιο σημείο και μετά, γιατί ήμουν αποφασισμένος να μην του πω ότι τελείωσα μέχρι να δω το 100% των βίντεο. Τελικά αυτό δεν το κατάφερα, αφού όπως βλέπετε μου λείπουν κάποια συνεχόμενα από το τεστ αλήθειας που υπεβλήθη η κοπέλα:
Αν κάποιος από εσάς κατάφερε να τα δει, πολύ θα ήθελα να μάθω τι λένε. Όποια λέξη κι αν πληκτρολόγησα δεν μου εμφανίστηκαν.
Μόλις λοιπόν κάλεσα στο chat και ενημέρωσα ότι τελείωσα, έλαβα την αποκαλυπτική απάντηση:
Εγώ λοιπόν είμαι η Sarah, κόρη της κατηγορουμένης.
Το ερώτημα τώρα που είμαι σίγουρος ότι θα απασχολεί και εσάς είναι αν όντως υπήρξαν δύο γυναίκες, ή μόνο μία με διχασμένη προσωπικότητα.
Προσωπικά, άλλαξα πολλές φορές γνώμη στη διάρκεια του παιχνιδιού μέχρι να καταλήξω στη δεύτερη πιθανότητα. Το σημείο που με έκανε να πεισθώ ότι η δίδυμη αδερφή δεν υπήρχε, ήταν το βίντεο στο οποίο ο ντετέκτιβ ρωτάει την κοπέλα για τη μελανιά που έφυγε από το αριστερό μάγουλό της. Η Hannah/Eve το αποδίδει στον καλό μεταβολισμό της και ταυτόχρονα αγγίζει... το ΔΕΞΙ μάγουλο! Αυτό με έκανε να σκεφτώ ότι τόσο καιρό κοίταζε στον καθρέφτη (το περίφημο 'reflection') και με έπεισε ότι δεν υπήρχε αδερφή.
Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη, αλλά προς τα εκεί κλίνω.
Απόψεις;
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Τώρα για την υπόθεση, επίσης δε θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες (καταραμένο Αλτσχάιμερ), αλλά θυμάμαι πως στην αρχή πίστευα πως ήταν μία, μετά πως είναι δίδυμες και τελικά ήμουν πεπεισμένη πως είναι μία μόνο με διχασμένη προσωπικότητα που έσφαξε τους πάντες. Νομίζω η ύπαρξη της κόρης με οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα; Η «κακιά βέρζιον» της μίλησε για αποβολή, ενώ η «καλή» γέννησε κανονικά; Δε θυμάμαι πια, ρε γαμώτο. Ήταν και το τατού. Η μία περσόνα το είχε πάντοτε κρυμμένο (άρα υπήρχε, αλλά δε φαινόταν). Και έμπλεξε τους ρόλους της κατά τη διάρκεια του τεστ αλήθειας; Αα, και με τη Γλασκώβη κάτι έπαιζε, οι ώρες δεν έβγαιναν; Δε θυμάμαι, δε θυμάμαι, γκρρρ... Νομίζω αυτά γαργαλάνε με μια πρώτη σκέψη τη μνήμη μου. Σε φώτισα. Χαχαχαχα...
Nothing happens unless first a dream...
- maladroid
- Templar Hunter
Το υπόλοιπο παιχνίδι, ωστόσο, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και το βρήκα πανέξυπνο και μαεστρικά στημένο. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε κι εμείς είναι η περίπτωση διχασμένης προσωπικότητας αλλά διαβάζοντας σχόλια διαφόρων στο ίντερνετ, η σιγουριά μου άρχισε να κλωνίζεται ελαφρώς. Εξακολουθώ, πάντως, να βρίσκω τη σχιζοφρένεια πιο πιασάρικη και "πιστευτή", κι αφού τα στοιχεία είναι μοιρασμένα κι αμφιλεγόμενα, παραμένω πιστός στην αρχική μου θεωρία.
No good deed goes unpunished
- alkis21
- Topic Author
- Banned
Fallen Angel wrote: Η «κακιά βέρζιον» της μίλησε για αποβολή, ενώ η «καλή» γέννησε κανονικά;
Όχι, η αποβολή συνέβη χρόνια πριν, όταν ήταν νιόπαντροι -είχε μείνει έγκυος, γι' αυτό παντρεύτηκαν εσπευσμένα. Η δεύτερη εγκυμοσύνη συμβαίνει τώρα, και συμπεραίνουμε ότι καταλήγει στη γέννηση της γυναίκας που παρακολουθεί τα βίντεο. Παρεμπιπτόντως, η Hannah είναι αυτή που απέβαλε και η Eve αυτή που γέννησε τη Sarah.
maladroid wrote: Έτυχε να το παίξω κι εγώ πρόσφατα με την αδερφή μου και μας είχε φάει η περιέργεια για το τι κρύβεται σ'εκείνα τα 5-6 συνεχόμενα κουτάκια τα οποία αποκαλύπτουν τις απαντήσεις της πρωταγωνίστριας στο τεστ αλήθειας. Κάποια στιγμή, μετά από αρκετή ώρα άκαρπων προσπαθειών, ενδώσαμε και απαντήσαμε στο chat (η επιλογή ξεκλειδώνει αρκετά νωρίς), είδαμε τον "τερματισμό" και τα ξεκλειδώσαμε με το cheat που σου δίνει. Άνετα τα βάζω μέσα στις 3-4 μεγαλύτερες απογοητεύσεις/ red herrings που έχω συναντήσει σε παιχνίδι: τα κλιπάκια είναι απλά μια σειρά από "yes" ή "no" των τριών δευτερολέπτων έκαστο. Επίσης, φαίνεται πως είναι πρακτικά αδύνατο να τα εμφανίσεις μέσω συμβατικής αναζήτησης, πράγμα που προσωπικά με εκνεύρισε.
Όντως ξενέρωμα! Ήθελα πολύ να καταφέρω να τα ανοίξω όλα μόνος μου αλλά όπως φαίνεται ήταν αδύνατον.
maladroid wrote: Το υπόλοιπο παιχνίδι, ωστόσο, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και το βρήκα πανέξυπνο και μαεστρικά στημένο. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε κι εμείς είναι η περίπτωση διχασμένης προσωπικότητας αλλά διαβάζοντας σχόλια διαφόρων στο ίντερνετ, η σιγουριά μου άρχισε να κλωνίζεται ελαφρώς. Εξακολουθώ, πάντως, να βρίσκω τη σχιζοφρένεια πιο πιασάρικη και "πιστευτή", κι αφού τα στοιχεία είναι μοιρασμένα κι αμφιλεγόμενα, παραμένω πιστός στην αρχική μου θεωρία.
Κι εγώ το βρήκα πρωτότυπο και πανέξυπνο. Έχετε παίξει μικροί αυτό το παιχνίδι που λέει κάποιος το τέλος μιας ιστορίας και η παρέα προσπαθεί να ανακαλύψει όλο το story με ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν με ναι ή όχι (πχ. γλαρόσουπα, για όσους το ξέρουν). Πάντα αναρωτιόμουν πώς θα ήταν αυτό σε μορφή videogame και νομίζω ότι το Her Story θα μπορούσε να θεωρηθεί παραλλαγή του concept.
Βέβαια, όπως μου συμβαίνει συχνά σε μοντέρνα παιχνίδια (πχ. Gone Home), έμεινα πάλι με το παράπονο γιατί αυτή η τόσο ενδιαφέρουσα ιδέα να είναι ολόκληρη η εμπειρία και όχι απλά η βάση για ένα "κανονικό" παιχνίδι. Σκεφτείτε για παράδειγμα να υπήρχε ένα καλοφτιαγμένο σύστημα με deduction boards αλά Sherlock Holmes, μαζί με μια οθόνη με τα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση και άλλα clues.
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
- Stefan_holdyourlight
- Moderator
Παρόλο που το Keyword λέγεται "random", σου δείχνει σε σειρά μόνο τα unplayed videos. Έτσι θα έχεις 100% completion!
Καλό παιχνίδι, αλλά λίγο μπέρδεμα ρε παιδί μου.
Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/