Myst - Riven... wow?!?!

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
20 Ιαν 2005 02:08 #3533 by
Myst - Riven... wow?!?! was created by
Μόλις είχα μια σύντομη επίσκεψη στο link που δημοσίευσε ο qrious σε ένα άλλο θέμα το www.geocities.com/p_aarli/main.html . Διάβασα μόνο για ένα μικρό μέρος κι έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό. Έχω παίξει το Riven. Ήμουν μέχρι τώρα απ τους εχθρούς adventurάδες αυτού του είδους των adventures γιατί πολύ απλά είχα τη γνώμη ότι σε πετάνε μέσα σε έναν αχανή (πανέμορφο αδιαμφισβήτητα) κόσμο γεμάτο με περίεργες μηχανές και εκπληκτικό περιβάλλον, το γεμίζουν με εξαιρετικά δύσκολα puzzles και ξετυλίγουν μπροστά σου μια ιστορία δυσνόητη, τόσο μπερδεμένη που αισθάνεσαι ότι απλά έχει φτιαχτεί έτσι για να συμπληρώσει το δέος που αισθάνεσαι παίζοντας ένα τέτοιο παιχνίδι. Όποιος δεν έχει δει (τουλάχιστον, αν όχι παίξει) το Riven δεν μπορεί να καταλάβει τι εννοώ.

Το είχα αποκηρύξει λοιπόν, αν και είχα καθήσει να τελειώσω το Riven με τις λύσεις δίπλα μου, αφ ένός για να δω περισσότερα απ αυτόν τον εκπληκτικό κόσμο για τον οποίο δεν καταλάβαινα και πολλά και αφ ετέρου για να δικαιολογήσω τα λεφτά που είχα ξοδέψει για να τ αγοράσω. Μια βόλτα όμως στο site αυτό με έκανε να αρχίσω να το βλέπω αλλιώς. Ίσως τελικά πίσω από όλη αυτή την πομπώδη εμφάνιση να κρύβεται και πολύ μα πολύ ουσία. Και όλα αυτά τα τρελά puzzles να είναι ένα μ αυτήν την ιστορία, ένα μ αυτόν τον κόσμο. Στα αλήθεια όμως και όχι απλά σε μια ιδέα που προσπαθούν οι δημιοθργοί να περάσουν.

Έχω σκοπό να παίξω το Myst, να ασχοληθώ σοβαρά με την ιστορία/πλοκή του και μετά να ξαναεπισκεφτώ το Riven. Κάτι μου κάνει κλικ τώρα ότι θα εκτιμήσω πολύ περισσότερα απ όσα νόμιζα ότι υπήρχαν αρχικά.

Κάτι είχα ακούσει ότι θα βγάζανε το Myst1 σε 3D ή κάτι τέτοιο (πάντοτε αγνοούσα ότι νέο για τα Myst έβλεπα). Το βγάλανε/θα βγεί;; Αξίζει ή να ψάξω το παλιό; Το Myst 3 τι λέει;

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
20 Ιαν 2005 02:18 #3535 by qrious
Replied by qrious on topic Myst - Riven... wow?!?!
το riven ανέκαθεν ήταν το αγαπημένο μου adventure ακόμα και πριν δω το συγκεκριμένο site. απλά το συγκεκριμένο site ίσως κάνει πολλούς όπως εσένα που νομίζουν πχ ότι τα myst είναι μονο puzzles να αλλάξουν γνώμη.

τωρα για τα υπολοιπα που ρώτησες.
το myst1 se 3d εχει βγει πολλα χρονια τωρα και ονομαζεται RealMyst θα σου προτεινα να ξαναπαίξεις αυτο παρα το original μιας και ειναι ακριβως το ιδιο απλα με πολυ καλυτερα γραφικα και 3d χειρισμό.

το Myst 3 για μενα ειναι το χειροτερο της σειρας (αν και πολυ καλο απλα χειροτερο απο τα υπολοιπα).

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
20 Ιαν 2005 02:38 #3536 by
Replied by on topic Myst - Riven... wow?!?!
αλήθεια, πόσο κατάφερες να προχωρήσεις μόνος σου (στο riven τουλάχιστον που το έχω παίξει, λέω κυρίως);; Έχω την εντύπωση ότι χωρίς walkthrough είναι φύσιν αδύνατον να το τελειώσεις..

Θυμάμαι ήταν ένας γρίφος που έπρεπε να συνδιάσεις ήχους από ζωάκια που άκουγες κοντά σε συγκεκριμένα σημεία που είχαν ειδικά σχήματα (!!) από ολόκληρο το παιχνίδι!!!! Διάβασα αυτό στο walkthrough απ την αρχή που το έπαιζα και προσπαθούσα να καταγράψω στο χαρτί ήχους γράφοντας πράγματα όπως "χουου-τσίκου" ή "πρρρρ" ή κάτι τέτοια κι είχα τρελαθεί!

Η ιστορία από όλη τη φάση της σειράς είναι καθαρή στο μυαλό σου, ή θέλει πολύ ενασχόληση για να βγάλεις άκρη;

More
20 Ιαν 2005 12:47 #3537 by qrious
το τελειωσα μονος μου σε playstation1 εποχή που δεν είχα pc ούτε internet για walkthrough. αλλα γενικά υπάρχουν πολλά άτομα που το έχουν τελειώσει χωρίς λύση. η ιστορία ναι θα μπορούσα να πω πως μου είναι σχετικά ξεκάθαρη .
βεβαια κυκλοφορούν 3 βιβλία (στα αγγλικά) σχετικά με την ιστορία πριν το myst κτλπ που δεν ειναι ανάγκη να τα χεις διαβάσει.

More
20 Ιαν 2005 12:56 #3538 by Elessar
Replied by Elessar on topic Myst - Riven... wow?!?!
Χμμμ.....ειμαί ορκισμένος εχθρός των Myst (έχω τελειώσει το 1 με λύση και έχω παίξει και το Exile) αλλά τώρα σκέφτομαι να παίξω το Riven απο αυτά που διαβάζω.

Ξέρεις τι με τρελλαίνει όμως Grious; Οι trial & error γρίφοι, και φαντάζομαι οτι το Riven έχει πολλούς!

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
20 Ιαν 2005 13:17 #3539 by qrious

Elessar wrote: Χμμμ.....ειμαί ορκισμένος εχθρός των Myst (έχω τελειώσει το 1 με λύση και έχω παίξει και το Exile) αλλά τώρα σκέφτομαι να παίξω το Riven απο αυτά που διαβάζω.

Ξέρεις τι με τρελλαίνει όμως Grious; Οι trial & error γρίφοι, και φαντάζομαι οτι το Riven έχει πολλούς!

ποτε θα μαθεις οτι ειναι qrious και οχι grious επιτελους? :D :D

αυτο που λες υπαρχει σε ολα τα adventure και κυριως σε αυτα που χρειάζεται να δοκιμαζεις ενα αντικειμενο απο το inventory παντου ακομα και αν δεν εχει νοημα μηπως βρεις ετσι τυχαια την λυση. στο riven δεν υπαρχει αυτο. απλα αν δεν ξερεις/δεν εχεις καταλαβει πως να λυσεις ενα puzzle δεν προκειτε να το λυσεις στην τυχη οτι και να δοκιμασεις. πρωτα πρεπει να προσεχεις τα παντα και να κατανοησεις τον κοσμο του παιχνιδιου και μετα να αρχισεις να λυνεις

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
20 Ιαν 2005 17:27 #3547 by

qrious wrote: το τελειωσα μονος μου σε playstation1 εποχή που δεν είχα pc ούτε internet για walkthrough. αλλα γενικά υπάρχουν πολλά άτομα που το έχουν τελειώσει χωρίς λύση. η ιστορία ναι θα μπορούσα να πω πως μου είναι σχετικά ξεκάθαρη .
βεβαια κυκλοφορούν 3 βιβλία (στα αγγλικά) σχετικά με την ιστορία πριν το myst κτλπ που δεν ειναι ανάγκη να τα χεις διαβάσει.

Τέλειωσες..... το Riven..... μό.... μό.... μόνος σου.....

:shock:

Ταπεινά προσκυνώ :?

Edit: (Αφού συνήλθα απ΄το σοκ...) πόσο καιρό σου πήρε;

More
20 Ιαν 2005 17:41 #3549 by qrious

SchOOl_VicTIm wrote:

qrious wrote: το τελειωσα μονος μου σε playstation1 εποχή που δεν είχα pc ούτε internet για walkthrough. αλλα γενικά υπάρχουν πολλά άτομα που το έχουν τελειώσει χωρίς λύση. η ιστορία ναι θα μπορούσα να πω πως μου είναι σχετικά ξεκάθαρη .

Τέλειωσες..... το Riven..... μό.... μό.... μόνος σου.....

:shock:

Ταπεινά προσκυνώ :?

Edit: (Αφού συνήλθα απ΄το σοκ...) πόσο καιρό σου πήρε;

περίπου μια βδομάδα αν και είναι σχετικά παλιά και δεν θυμάμαι ακριβώς. υπάρχει και κάποιος που λέει ότι το τελείωσε σε 24ώρες πάντως (zafos που είσαι; :P ) .

More
20 Ιαν 2005 18:06 #3550 by zafos
Replied by zafos on topic Myst - Riven... wow?!?!
Γαμώτο πάει το ρεκόρ μου των 2 ημερών. Ποιός π**στης;

More
20 Ιαν 2005 21:54 #3556 by neo83_gr
Replied by neo83_gr on topic Myst - Riven... wow?!?!
Μην ξεχνιομαστε κιολας.Ανακοινωθηκε το Myst 5 και μαλιστα θα το φτιαξει η ιδια η CYAN!!!!!!! :D :D :D :D :D :D

More
20 Ιαν 2005 22:20 #3557 by adreasnaxos
Replied by adreasnaxos on topic Re: Myst - Riven... wow?!?!

SchOOl_VicTIm wrote: Ίσως τελικά πίσω από όλη αυτή την πομπώδη εμφάνιση να κρύβεται και πολύ μα πολύ ουσία. Και όλα αυτά τα τρελά puzzles να είναι ένα μ αυτήν την ιστορία, ένα μ αυτόν τον κόσμο. Στα αλήθεια όμως και όχι απλά σε μια ιδέα που προσπαθούν οι δημιοθργοί να περάσουν.

Μήν ασχολείσαι καί πολύ μέ κουλτουριάρικες φιλολογίες γιατί δέν κάνει.
Είναι σάν τόν Μπακογιανόπουλο μέ τίς κριτικές έργων. Τά 90% τών όσων σού λέει δέν τάχει δεί ούτε ο Σκηνοθέτης τής ταινίας.

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
20 Ιαν 2005 23:07 #3559 by
Δε ξέρω, πήγες απ το site αυτό να δεις; Κι όμως κάτι μου λέει ότι είναι πολύ μελετημένη η υπόθεση όντως..
κι απ την άλλη είναι αυτό το τεράστιο Myst κοινό, που δε μπορεί να υπάρχει έτσι άδικα.

Καλά ρε, δεν είναι δυνατόν να έχετε τέτοιες επιδόσεις... τρελάθηκα τώρα...
Ακόμη δεν έχω τελειώσει παιχνίδι και να μην έχω φάει έστω και για 1 φορά κόλλημα στη διάρκειά του και να χρειαστεί να ρίξω μια ματιά σε walkthrough.. κι εσείς μου λέτε για το Riven... και σε απίστευτους χρόνους!

More
21 Ιαν 2005 13:43 #3571 by Atrus
Replied by Atrus on topic Myst - Riven... wow?!?!
Σαν φανατικός Mystάς κι εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι τα 3 βιβλία του Myst (Βοοκ of Myst, Book of Atrus, Book of Ti'anna) είναι απαραίτητα αν θέλει κανείς να κατανοήσει πλήρως τί βλέπει και τι κάνει στους κόσμους του Myst, του Riven κλπ. Κάτι που χαρακτηρίζει το θαύμα του Myst είναι η πληρότητα και το βάθος του κόσμου που έχουν δημιουργήσει οι συγγραφείς.Τη συγκρίνω ευθέως με αυτή του Tolkien στο Lord of the Rings και όποιος έχει αντίρρηση ευχαρίστως να τα πούμε.

Όσο για το RealMyst, πολύ καλή ιδέα αλλά απαράδεκτα εκτελεσμένη. Για μένα το Myst Masterpiece edition είναι η καλύτερη επιλογή αν θες να παίξεις το πρώτο Myst.

Viva la Revolucion!

More
21 Ιαν 2005 13:46 #3572 by qrious

Atrus wrote: Σαν φανατικός Mystάς κι εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι τα 3 βιβλία του Myst (Βοοκ of Myst, Book of Atrus, Book of Ti'anna) είναι απαραίτητα αν θέλει κανείς να κατανοήσει πλήρως τί βλέπει και τι κάνει στους κόσμους του Myst, του Riven κλπ. Κάτι που χαρακτηρίζει το θαύμα του Myst είναι η πληρότητα και το βάθος του κόσμου που έχουν δημιουργήσει οι συγγραφείς.Τη συγκρίνω ευθέως με αυτή του Tolkien στο Lord of the Rings και όποιος έχει αντίρρηση ευχαρίστως να τα πούμε.

συμφωνώ :)

Όσο για το RealMyst, πολύ καλή ιδέα αλλά απαράδεκτα εκτελεσμένη. Για μένα το Myst Masterpiece edition είναι η καλύτερη επιλογή αν θες να παίξεις το πρώτο Myst.

τι δεν σου αρεσε στην εκτελεση ?

More
21 Ιαν 2005 14:47 #3573 by Atrus
Replied by Atrus on topic Myst - Riven... wow?!?!

qrious wrote: Παράθεση:

τι δεν σου αρεσε στην εκτελεση ?

Qrious, η 3D engine του real myst ήταν πολύ άσχημα προγραμματισμένη. Θυμάμαι όταν το αγόρασα, ηταν πολύ αργο στον PIII 866 MHz που είχα και για την εποχή ήταν οκ. Είχα και καλή nVidia κάρτα που υποτίθεται ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για το παιχνίδι. Το πάω και σε φίλο με P4 με Hyperthreading και ακόμη χάνει frames, εκνευριστικό! Με αποθάρρυνε τελείως να το παίξω, το μόνο που σε ιντριγκάρει κάπως είναι η νέα age που εισήγαγαν οι προγραμματιστές!

Viva la Revolucion!