SAM & MAX II: Μήπως γινόμαστε υπερβολικοι;

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
29 Ιαν 2005 04:29 #3810 by adreasnaxos
Μετά από κάποια λεπτά, άν δέν κάνω λάθος, από τήν ανακοίνωση τής Bad Brain γιά τό ναυάγιο τών διαπραγματεύσεων μέ τήν LucasArts, έρχεται η οργισμένη απάντηση τού Qrious. Μετά ακολουθούν καί άλλοι καί θ' ακολουθήσουν πολύ περισσότεροι.

Τό θέμα είναι, πρός τί όλος αυτός ο σαματάς; Είναι τόσο σημαντική η κυκλοφορία ενός Τίτλου πού, αναμφίβολα, σέ κάποιους θ' αρέσει πολύ, σέ κάποιους λιγότερο καί σέ κάποιους καθόλου; Πρός τί αυτό τό κόλλημα σέ Sam & Max, ή Tex Murphy, ή Gray Matter; Στό κάτω-κάτω, οι δημιουργοί τους ελεύθεροι άνθρωποι είναι, μπορούν νά φτιάξουν κι άλλα. Κι άν πάλι, ό,τι είχαν νά πούν εξαντλούνταν σ' ένα καί μοναδικό έργο, τότε η ζημιά είναι ακόμα μικρότερη.

Κι όχι τίποτ' άλλο, αλλά αναφερόμενοι σέ κάποιες "κακές" εταιρείες πού σαμποτάρουν κάποια "υπέροχα" έργα, ξεχνάμε καί τό πιό βασικό, ότι πολλοί απ' αυτούς πού έδωσαν κάποια αριστουργήματα στήν προηγούμενη δεκαετία, έχουν μείνει άνεργοι πλέον κι οι όποιες δουλειές τους ή ιδέες τους έχουν μπεί στ' αζήτητα όχι μόνον μιάς δυό "κακών" εταιρειών, αλλά όλων.

Κι αυτό, σέ συνδυασμό μέ τά έργα πού βραβεύονται από sites (Inventory/JA) πού διαμορφώνουν τό γούστο τού μέσου παίχτη, γιά μένα είναι πολύ πιό σημαντικό από τό άν θά κυκλοφορήσει ή οχι τό Sam & Max II.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
29 Ιαν 2005 04:41 #3812 by adreasnaxos
Ίσως, λέω ίσως και το όλο θέμα περί του να φτιαχτεί το παιχνίδι τελικά από την Bad Brain μπορεί να έγινε μόνο και μόνο για λόγους διαφήμισης. Λίγο περίεργη μου φάνηκε αυτή η τελευταία ανακοίνωση..[SchOOl_VicTIm]

Δέν είναι καθόλου κακή ιδέα νά τό δείς κι έτσι, άν κι οι Γερμανοί μού φαίνονται γιά καλή περίπτωση, κάνουν αυτό πού τούς αρέσει καί δέν καταλαβαίνουν τίποτα. Κι είναι προφανές ότι τό Cartoon στύλ τούς αρέσει σάν είδος.

More
29 Ιαν 2005 13:23 #3819 by qrious
δεν είναι τόσο το παιχνίδι όσο η όλη ιστορία για το πως αυτό ακυρώθηκε. για μένα και για πολλούς άλλους το sam η max συμβολίζει πλέον όλο το είδος των adventure.αν θυμάσαι η ανακοίνωση τις LA έλεγε ότι σταματάει το project γιατί η αγορά δεν είναι καλή για τέτοιου είδους games αυτό τον καιρό, με λίγα λόγια είπε ότι το είδος είναι νεκρό.μετά απ'αυτό έγινε ένας τεράστιος ντόρος με διαφορα petitions ,χιλιάδες mail διαμαρτυρίας στην lucasarts που βεβαια δεν ειχαν κανενα αποτελεσμα.

για να μην παρεξηγηθούν αυτά που λέω δεν νομίζω ότι το είδος έχει ανάγκη το sam η max για να αποδειχτεί ότι δεν είναι νεκρό (το ότι δεν είναι φαίνεται από πολλά αλλα πράγματα) αλλα αν το samnmax κυκλοφορήσει από άλλη εταιρία και πουλήσει παρα πολύ (πράγμα απόλυτα σίγουρο μετά από όλη την διασημότητα που έχει πάρει) θα είναι μια απόδειξη για την LA αλλα και για άλλους δύσπιστους και ίσως δώσει μια επιπλέον ώθηση στο είδος.

More
29 Ιαν 2005 13:28 #3820 by qrious
μετά από κάποιες τελευταίες πληροφορίες υπάρχει περίπτωση η ανακοίνωση τις bad brain να ήταν μια πλακα (είναι όντως τρελοί οι Γερμανοί) και τελικά να πήραν τα δικαιώματα από την la. ίδωμεν

www.gamespot.com/pc/adventure/sa ... index.html

edit: ακυρο τελικα

More
29 Ιαν 2005 14:14 #3826 by Elessar
Όπως έχω γράψει και σε άλλο post η επιστροφή του Tex είναι πάρα πολύ πιθανή. Ο λόγος που έχω πετάξει απο την χαρά μου είναι οτι για μένα ο Tex είναι το απόλυτο cult και ταυτόχρονα ο πιο απίστευτος χαρακτήρας που έχει περάσει ποτέ απο computer game.

Σχετικά με τo Sam n Max, θεωρώ πολύ δύσκολο - έως απίθανο - να παραχωρήσει η Lucas τα δικαιώματα. Έαν όμως συμβεί αυτό, ίσως ανοίξει ο δρόμος για παραχώρηση και άλλων "νεκρών" licences.

Ίδωμεν...

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• Visitor
  • Visitor
29 Ιαν 2005 15:03 #3828 by
Το θέμα είναι ότι το Sam & Max ως adventure χαίρει ομόφωνη αναγνώριση κι επαίνους από σύσσωμο το κοινό των adventure gamers, παλιών και νέων που τυχαίνει να το παίξουν. Είναι ένα όνομα που και μόνο λόγω ονόματος, όπως είπα και κάπου αλλού θα πουλήσει ακόμη κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο τέλειο. Με μια πολύ καλή προσπάθεια πάντως και αν τελικά φτιαχνόταν ένα A class adventure νομίζω ότι ο qrious έχει δίκιο ότι θα μπορούσαμε άνετα πλέον να δούμε να γίνεται πραγματικότητα μια νέα ώθηση στο είδος, μακράν ανώτερης αυτών που δίνουν παιχνίδια τύπου Syberia. Ήταν μοναδική ευκαιρεία πραγματικά... κρίμα... :(

More
29 Ιαν 2005 16:15 #3831 by Elessar
Εγώ δεν ήμουν και τόσο αισιόδοξος για την κυκλοφορία του S&M2...
Μην ξεχνάμε και το Full Throttle 2 που ετοιμάζανε και ευτυχώς ακυρώθηκε. Πολυ action φαινότανε....

More
29 Ιαν 2005 16:25 #3832 by qrious

Elessar wrote: Εγώ δεν ήμουν και τόσο αισιόδοξος για την κυκλοφορία του S&M2...
Μην ξεχνάμε και το Full Throttle 2 που ετοιμάζανε και ευτυχώς ακυρώθηκε. Πολυ action φαινότανε....

καλά καμια σχέση. το full throttle όπως λες ευτυχώς ακυρώθηκε. το sam η max δεν είχε action και από τα screenshots φαινόταν κορυφαίο

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
29 Ιαν 2005 19:20 #3835 by adreasnaxos
αλλα αν το samnmax κυκλοφορήσει από άλλη εταιρία και πουλήσει παρα πολύ [Qrious]
Αυτή τήν περιέργεια τήν έχω κι εγώ. Καί θά φανεί μέ τήν έκδοση τού Vampyre.
Από τήν άλλη όμως, θά μπορούσα νά ισχυριστώ ο,τιδήποτε γιά τίς εταιρείες αλλά τά λογιστικά τους βιβλία σίγουρα τά ξέρουν καλύτερα από μένα. Γιατί δέν είναι μόνον η LucasArts. Γιά κάποια μεγάλα εκδοτικά ονόματα μπορείς νά σκεφτείς ότι όταν εννοούν υψηλές πωλήσεις εννοούν πωλήσεις στύλ Doom ή Sims, αλλά οι μικρές;
Γιατί τό Vampyre έψαχνε κοντά ένα χρόνο γιά εκδότη καί δέν μπορούσε νά βρεί; (Καί τ' ότι βρήκε κάποιους νέους στήν πιάτσα δέν σημαίνει καί τίποτα. -- Καί νά σκεφτούμε ακόμα ότι πρίν από 3-4 χρόνια είχε βγεί στό πολύ άνετο, από κάποια μικρή, ο Goodmate πού δέν τόν ήξερε ούτε η μάνα του.) Γιατί ο Tony Tough αποδείχτηκε "μεγάλη απογοήτευση" κατά τά λεγόμενα κάποιου από τήν Got Games;
Βλέπεις ότι τό TonyTough II έχει ήδη βρεί εκδότες γιά όλες τίς ευρωπαικές χώρες, όχι όμως γιά τήν Αμερική. Μήπως τελικά είναι η αγορά τής Αμερικής πού καθορίζει τήν εμπορική επιτυχία ή όχι (μέ δεδομένο τό μεγάλο νούμερο πληθυσμού).
Τό Vampyre θά πουλήσει σίγουρα στή Γερμανία, οι Γερμανοί έχουν παιδεία, δέν είναι Αμερικάνοι, αλλά φτάνει; Σίγουρα όχι.
Οπότε, τελικά, μήπως πρέπει νά τό πάρουμε απόφαση;

More
29 Ιαν 2005 19:21 #3836 by aiRness
Δεν χρειάζεται να το κουράζουμε τόσο. Το adventure αυτό βοηθούσε δεν βοηθούσε ήταν project που προερχόταν από τους προγόνους του και θα παίζαμε μία ποιοτική δουλειά που αρμόζει και τεχνικά στην εποχή μας. Και ναι ντόρος θα γίνεται πάντα όταν η Jane Jensen θα ακυρώνει project που είχε σκόπο επί έτη να δημιουργήσει (όποιος έχει καταλάβει πλέον τι εστί Gabriel Knight series) και το ίδιο θα ισχύει και μέ κάθε Tex Murphy, Myst fan, mi fan κ.ο.κ. Με αυτές τις 'δουλειές' μεγαλώσαμε (βλ. ποιότητα) και ενθουσιαστήκαμε όταν μάθαμε ότι βγαίνει s&m 2. Το είδος το βοηθάνε πλέον 'ερασιτέχνες' adventurers κατά την γνώμη μου αλλά ας μην βάζουμε ανθρώπους που έιναι στον χώρο από τα μέσα 80 με αυτούς γιατί και αυτοί άλλωστε με τα adventures τους μεγάλωσαν και έχουν επιρρόες τους μέσα στα adventure που δημιουργούνε οι ίδιοι. Όποιος βλέπει το είδος κάτι παραπάνω από 'απλά παίζω να περάσει η ώρα μου' το εκτιμάει αυτό.

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
29 Ιαν 2005 20:56 #3838 by adreasnaxos
...θα μπορούσαμε άνετα πλέον να δούμε να γίνεται πραγματικότητα μια νέα ώθηση στο είδος, μακράν ανώτερης αυτών που δίνουν παιχνίδια τύπου Syberia... [SchOOl_VicTIm]

Τήν "ώθηση" τήν δίνουν οι πωλήσεις. Καί οι πωλήσεις διαμορφώνονται από αυτούς πού τίς επηρεάζουν, τά sites καί τούς κριτικούς. Εκεί απευθύνσου.

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
29 Ιαν 2005 21:10 #3839 by adreasnaxos
Ο λόγος που έχω πετάξει απο την χαρά μου είναι οτι για μένα ο Tex είναι το απόλυτο cult και ταυτόχρονα ο πιο απίστευτος χαρακτήρας που έχει περάσει ποτέ απο computer game.[Elessar]

Κι εμένα θά μ' άρεσε νά ξανάβγαινε. Αλλά μού κάνει εντύπωση τ' ότι μετά από 6-7 χρόνια, ο άνθρωπος πού τόν έφτιαξε, κάθεται καί περιμένει νά ξαναπάρει τά δικαιώματα πίσω αντί νά φτιάξει κάτι άλλο. Κι αυτό πού σκεύτομαι είναι ότι, προφανώς, δέν υπάρχουν οι ιδέες. Κι άν είναι τό καινούργιο νά μοιάζει μέ ξαναζεσταμένη σούπα, λίγο τό κακό κι άν βγεί κι άν δέν βγεί.

• Visitor
  • Visitor
29 Ιαν 2005 22:21 #3840 by

adreasnaxos wrote: ...θα μπορούσαμε άνετα πλέον να δούμε να γίνεται πραγματικότητα μια νέα ώθηση στο είδος, μακράν ανώτερης αυτών που δίνουν παιχνίδια τύπου Syberia... [SchOOl_VicTIm]

Τήν "ώθηση" τήν δίνουν οι πωλήσεις. Καί οι πωλήσεις διαμορφώνονται από αυτούς πού τίς επηρεάζουν, τά sites καί τούς κριτικούς. Εκεί απευθύνσου.

Μα δεν μπορώ να διανοηθώ κριτικό, ακόμα και απ αυτούς που εκθειάζουν κάποια εκτρώματα της εποχής μας (θα εμπιστευτώ την γνώμη σου για αυτά, γιατί δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τα adventures του σήμερα) που θα έθαβε ένα αξιοπρεπές Sam & Max 2, όποια και να ήταν τα συμφέροντά του, δεδομένου της "βαρύτητας" του ονόματος.
Άμα εννοείς κάτι άλλο, sorry δε σε πιάνω..

Πάντως βλέποντας και την άποψη του airness, ίσως να έχει και δίκιο. αλλά απ την άλλη, πού ξέρεις; ίσως και οι "νέοι" να κατάφερναν να δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό και να φτιάξουν κάτι που θα μείνει... το πολύ πολύ να είχαμε ακόμα ένα παιχνίδι για πέταμα =)

More
29 Ιαν 2005 22:46 #3843 by Elessar

adreasnaxos wrote: Κι εμένα θά μ' άρεσε νά ξανάβγαινε. Αλλά μού κάνει εντύπωση τ' ότι μετά από 6-7 χρόνια, ο άνθρωπος πού τόν έφτιαξε, κάθεται καί περιμένει νά ξαναπάρει τά δικαιώματα πίσω αντί νά φτιάξει κάτι άλλο. Κι αυτό πού σκεύτομαι είναι ότι, προφανώς, δέν υπάρχουν οι ιδέες. Κι άν είναι τό καινούργιο νά μοιάζει μέ ξαναζεσταμένη σούπα, λίγο τό κακό κι άν βγεί κι άν δέν βγεί.

Δεν έχεις κι άδικο...

• adreasnaxos
  • Topic Author
  • Walker Survivor
  • Walker Survivor
More
29 Ιαν 2005 23:33 #3846 by adreasnaxos
Μα δεν μπορώ να διανοηθώ κριτικό που θα έθαβε ένα αξιοπρεπές Sam & Max 2, όποια και να ήταν τα συμφέροντά του.[SchOOl_VicTIm]

Οχι, τόν συγκεκριμένο τίτλο, καί κάποιους άλλους, δέν θά τούς έθαβε, ούτε έχω στό μυαλό μου τίποτα καταχθόνια συμφέροντα. Απλά, άν δίπλα στόν "αξιοπρεπή" τίτλο βάλεις καί 3-4 σαβούρες, η επιρροή ή επίδραση τού αξιοπρεπή, πάει στράφι.