Sick of oldies!

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
12 Φεβ 2005 00:08 #4184 by
Sick of oldies! was created by
Έχοντας ασχοληθεί κατά το 90% χοντρικά της adventurικής μου εμπειρίας με "παλιά" παιχνίδια, έφτασα πλέον στο σημείο να θέλω να πω:

ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ADVENTURES!!! :evil:

Και πριν παρεξηγηθώ και αρχίσει το flaming από παλιούς και νέους λάτρεις των κλασσικών τίτλων του είδους, να εξηγήσω τι εννοώ. Βαρέθηκα να πρέπει κάθε φορά που θέλω να παίξω ένα από αυτά τα παιχνίδια να χρειάζεται να χαλάσω μισή, μια, 2, 3, 7 μέρες δοκιμών, ζογκλερικών, προσπάθειας, προβληματισμού, αναζήτησης λύσεων στο internet, ερωτήσεων σε forums technical help, χρησιμοποίησης patch κτλ κτλ κτλ προκειμένου να το δω να τρέχει αξιοπρεπώς στην οθόνη μου και να μπορέσει να μου μεταδώσει λίγη από την όποια μαγεία μπορεί να κρύβει. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι κυριολεκτικά!! Ξόδεψα τον τελευταίο μήνα να κατεβάζω ένα σωρό παιχνίδια που δεν είχα παίξει και τώρα που πήγα να αρχίσω να τα παίζω και ξαναβρέθηκα μπροστα στα γνωστά άγνωστα προβλήματα, έφτασα στα όριά μου...

Θέλω επιτέλους να πάρω ένα παιχνίδι, να πατήσω σε ένα μεγάλο κουμπάκι "Install" κι έπειτα σε ένα ακόμα μεγαλύτερο "Play" και να αρχίσω να παίζω. Κι όταν λέω να παίζω εννοώ με ήχο, με ομιλίες, με σωστή ταχύτητα και ότι άλλο αυτό συνεπάγεταί, και ας μην χαίρει ομόφωνης και πολύχρονης αποδοχής απ το ευρύ κοινό.

Ρε τι τραβάει ο σύγχρονος adventurάς... :?

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
12 Φεβ 2005 00:17 #4185 by qrious
Replied by qrious on topic Sick of oldies!
όντως ο τίτλος του topic είναι λίγο παραπλανητικός.

εγώ έχω να σου προτείνω το εξής:
vdmsound το κανεις install και σου λύνονται τα περισσότερα προβλήματα με τα παλιά adventures (ένα 70%)
από εκεί και πέρα το υπόλοιπο 25% λύνεται με το dosbox
και ένα 5% παραμένει άλυτο. θες ένα παλιό pc δηλαδή για να το παίξεις.

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
12 Φεβ 2005 01:09 #4186 by
Replied by on topic Sick of oldies!
Qrious τα χω και τα 2. ακόμα και μ αυτά η φασαρία πάντα υπάρχει. το θέμα είναι η όλη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείς κάθε φορά που την έχω βαρεθεί πια...

γιατί παραπλανητικός ο τίτλος;; ο_Ο

More
12 Φεβ 2005 01:19 #4187 by qrious
Replied by qrious on topic Sick of oldies!
ε δεν νομίζω ότι είναι διαδικασία τώρα να κανεις ένα δεξί κλικ στο .exe και "run with vdmsound" σπανια χρειάζεται να αλλαξεις επιμερους ρυθμίσεις

λέω παραπλανητικός γιατί διαβάζοντας τον κάποιος νομίζει ότι σιχάθηκες τα παλιά adventures όχι την διαδικασία που χρειάζεται για να τα κανεις να παίξουν :wink:

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
12 Φεβ 2005 01:24 #4188 by
περίεργο, ποτέ δεν ήταν μέχρι τώρα τόσο απλό για μένα =/

More
12 Φεβ 2005 11:30 #4191 by Elessar
Replied by Elessar on topic Sick of oldies!
Εγώ πάντως με το DosBox δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Όλα έτρεχαν αμέσως μια χαρά.

Πάντως δεν έχεις άδικο, σε πολλά παλιά παιχνίδια το adventure μέρος του παιχνιδιού εντοπίζεται στο να καταφέρεις να τα τρέξεις!

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
12 Φεβ 2005 16:36 #4197 by Atrus
Replied by Atrus on topic Sick of oldies!
Ρε παίδες, θα μας τρελάνετε τελείως?! :shock:

Viva la Revolucion!

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
12 Φεβ 2005 20:45 #4208 by

Elessar wrote: Πάντως δεν έχεις άδικο, σε πολλά παλιά παιχνίδια το adventure μέρος του παιχνιδιού εντοπίζεται στο να καταφέρεις να τα τρέξεις!

lolz, Elessar θα το quotάρω αυτό, είναι κορυφή :D

More
25 Φεβ 2005 03:09 #4426 by Mortal
Replied by Mortal on topic Sick of oldies!

Elessar wrote: Πάντως δεν έχεις άδικο, σε πολλά παλιά παιχνίδια το adventure μέρος του παιχνιδιού εντοπίζεται στο να καταφέρεις να τα τρέξεις!

Έτσι για αντίλογο περισσότερο θα έλεγα πως εκείνη την εποχή αν ήσουν τυχερός να έχεις μια καλή συμβατή με Soundblaster, ή έστω στην καλύτερη περίπτωση μια Gravis Ultrasound( :wink: ), όλα έτρεχαν νεράκι, μέχρι και τα demos. (Future Crew κανένας; )

Όσο για το DOSBox εγκρίνω και επαυξάνω μολονότι η εμπειρία μου ωχριά μπροστά στους πειραματισμούς όλων σας (έχω ατυχώς κολλήσει να ψάχνω τα καινούργια ο...δύσμοιρος...και δεν δεν έχω χρόνο για τίποτα παλαιότερο. Το πρόβλημα είναι ωστόσο πως εγκαθιστώ και δεν προλαβαίνω να παίξω. Προβλήματα που έχει ο κόσμος. :P )

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

More
12 Μαρ 2005 22:01 #4666 by Guybrush
Replied by Guybrush on topic Sick of oldies!
@SchOOl_VicTIm : Φιλε μου ετσι ειναι τα πραγματα , και γω πριν λιγες εβδομαδες προσπαθησα - αφου πριν ειχα κατεβασει dosbox,vdmsound ολα τα patches- το παιχνιδι της Trilobyte >7th Guest< αλλα ματαια! Το παιχνιδι κατω απο dos χρισιμοποιει μια βλακειαρα της Scitech ενα driver που "ξεκλιδωνει" [αν εχω καταλαβει καλα] modes γραφικων κατω απο dos με χιλιαδες χρωματα. Ψαχνωντας βρηκα τελικα ενα patch που κανει το παιχνιδι να τρεχει απο windows :D

@Mortal : Φυσικα και θυμομαστε την FC :) Second Reality still rules!

More
22 Μαρ 2005 02:00 #4762 by Nuclear
Replied by Nuclear on topic Sick of oldies!

Το παιχνιδι κατω απο dos χρισιμοποιει μια βλακειαρα της Scitech ενα driver που "ξεκλιδωνει" [αν εχω καταλαβει καλα] modes γραφικων κατω απο dos με χιλιαδες χρωματα.

Όχι πολύ καλά :)
Το πάλαι-ποτέ UNIVBE στο οποίο αναφέρεσαι είναι ενα emulation layer που κάνει trap interrupts (calls) στο VBE (Vesa Bios Extensions), και εξομειώνει υποστήριξη VBE 2+ σε κάρτες που υποστηρίζουν μόνο VBE 1.2

H ειδοποιός διαφωρά μεταξύ VBE 1.2 kai VBE 2+ είναι οτι το δεύτερο προσφέρει access στην video memory gia SVGA modes γραμμικά πού σημαίνει οτι μια αράδα writes σε αυξανόμενες διευθήνσεις της video memory αρκούν για να γράψεις με τη σείρα όλα τα pixels και κάθε pixel αναπαραστείται απο ενα απλό integer, αντι να χρειάζεται να μπλέκεις με πολλαπλά banks και να χρειάζεται να κάνεις switch συνεχώς μεταξύ των, για να γεμίσεις ένα frame.

Προφανώς λόγο της αυξημένης ευκολίας αλλα ΚΑΙ ταχυτητας που αυτό προσφέρει, πολλοί χρησημοποιούσαν VBE 2.

Επίσης προφανώς, αν έχεις κάρτα γραφικών με σωστή VESA υποστήριξη, δέ χρειαζοντε UNIVBE και παπαριές.

Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker