Adveturoσενάρια και πραγματικότητα

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
03 Απρ 2005 01:29 #4850 by
Τι γνώμη έχετε για τα adventures που μπλέκουν στην υπόθεσή τους στοιχεία ιστορικά/πολιτικά και άλλα από την πραγματική ζωή; Προσωπικά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και πιστεύω μπορεί να γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση από τους δημιουργούς σε διάφορα θέματα.

Για τώρα στο μυαλό μου έρχονται μόνο τα Gabriel Knight 3 και το Broken Sword 1 που ασχολούνται με το θέμα των Knights Templars. Τίποτα σημαντικό βέβαια δεν βγαίνει στο τέλος αφού κάποια στιγμή και στα δυο παιχνίδια χάνεται η όποια ρεαλιστική ουσία θα μπορούσε να βγει ως τελικό συμπέρασμα προς χάριν ευκολίας για το σχεδιασμό του σεναρίου (στο GK3 πάντως υπάρχει τεράστια πληθώρα πληροφοριών που μπορεί να αποκομίσει κάποιος).

Αρέσουν σε κανέναν άλλον τέτοιου είδους θέματα στα παιχνίδια; κι έχει κανείς άλλος υπόψιν άλλους τίτλους που ασχολούνται με "σοβαρά", ρεαλιστικά θέματα;

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
03 Απρ 2005 12:41 #4851 by qrious
προσωπικά προτιμώ τα adventrures με φανταστικό η παραφυσικό σενάριο παρα με ρεαλιστικό.

More
03 Απρ 2005 14:16 #4852 by Elessar
Νομίζω ότι το Moment of silence είναι έτσι απο τα τελευταία...
Προσωπικά τα βρίσκω αρκετά ενδιαφέροντα μιας και δένουν αρμονικά τα υπερφυσικά στοιχεία με ένα επίπεδο αληθοφάνειας - κλασσικό παράδειγμα το Indiana Jones & the fate of Atlantis

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
04 Απρ 2005 12:19 #4858 by neo83_gr
μακαρι να αρχισουν να βγανουν περισσοτερα τετοια παιχνιδια.θα μποροθσαν να εχουν στοιχεια πολιτικου θριλερ.νομιζω πως το φανταστικο στοιχειο εχει κορεστει λιγο στα παιχνιδια γιατι λειπει η ΚΑΛΗ φαντασια.θα ηθελα να βλεπουμε πιο συχνα ρεαλιστικα και ενηλικα σεναρια

More
04 Απρ 2005 15:04 #4861 by aiRness
Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά με τέτοιο κορεσμό εδώ και χρόνια όχι μόνο στα adventures αλλά και σε όλα τα games μην περιμένετε παραγωγές (σεναριακά) αντάξιες του παρελθόντος, απλά μερικές απειροελάχιστες εξαιρέσεις, Εγώ για ένα πράγμα χαίρομαι. Για την τεράστιο γκάμα από *ποιοτικά* oldies που έχει αυτό το είδος, μιας και που είναι το ιστορικότερο στα pc games.

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

More
04 Απρ 2005 17:10 #4862 by Elessar
Μάλλον παλαιότερα είχαμε και λιγότερες σεναριακές προσδοκίες μιας και δεν είχαν κορεστεί τόσο πολύ τα σενάρια. Μη μου πεί κανείς π.χ ότι το Operation Stealth ή τα Kings Quest είχαν πρωτότυπα σενάρια.

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
04 Απρ 2005 22:25 #4864 by
δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως "κορεσμός σεναρίων". μάλλον συνεχόμενη αντιγραφή ιδεών θα το έλεγα. όπου μπαίνει στη μέση το μυαλό, η φαντασία και το ταλέντο οι δυνατότητες είναι άπεριόριστες. ίσως απλά χρειάζεται λίγο παραπάνω προσπάθεια στις μέρες μας επειδή υπάρχει ήδη ένα υπόβαθρο. αλλά υπό περιστάσεις αυτό μπορεί να λειτουργήσει και ως θετικό..

More
04 Απρ 2005 22:48 #4867 by aiRness
Elessar όχι, πολύ απλά ήταν πιο δημιουργικοί οι σχεδιαστές. Ποιος σου είπε οτι τα King's Quest είναι *τα* adventures. Αύτα έγιναν γνωστά και ιστορικά περισσότερο για τον τεχνικό τομέα τότε. Τι να κάνουμε τώρα που είχαμε πολύ απλά καλύτερες ιστορίες τότε.

SchOOl_VicTIm δεν μίλησε κανείς για κορεσμό στα σενάρια, για κορεσμό στο χώρο του gaming που έχει γίνει άθλιος. Η προσπάθεια που αναφέρεσαι (σενάριο) δυστυχώς εκτιμάται απο ελάχιστους που δεν έχουν μεγάλο μερίδιο στην αγορά, απλό είναι..

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
05 Απρ 2005 03:18 #4872 by
ναι δυστυχώς στον κόσμο δεν αρέσει να σκέφτεται πια... θα επικρατήσουν οι ηλίθιοι =/

και αυτό πάει και πολύ πολύ πιο πέρα απ το gaming =/

More
05 Απρ 2005 22:59 #4876 by aiRness
Exactly.

More
06 Απρ 2005 16:26 #4881 by neo83_gr
μην τρελαινεστε.αν ηταν θα ειχαν επικρατησει ηδη!

More
06 Απρ 2005 17:37 #4882 by Elessar
Για ριξε μια ματια τι γινεται στον κοσμο. Έχουν επικρατησει ηδη!!!

More
06 Απρ 2005 20:11 #4883 by qwerty
Είναι παντού βρίσκονται ανάμεσά μας!!!

More
07 Απρ 2005 10:35 #4885 by VirginPrune
lol eistai paranoikoi !!!

gwerty exeis sundromo katadiwkseis!!:P

Tom skeleton,its time to have some fun!
So grab your tricks or treat,
the day of the dead has begun!

Tommy-boy ,eat your candy skull!

More
07 Απρ 2005 22:34 #4887 by qwerty
Ναι VirginPrune παίζω αυτή την περίοδο το Moment of Silence και έχω επηρεαστεί...είμαι καχύποπτος ;)