Myst? - Ρε ούστ!

More
17 Απρ 2005 02:38 #4959 by Elessar
Replied by Elessar on topic Myst? - Ρε ούστ!

Atrus wrote: Συμφωνώ απόλυτα με τον qrious. Elessar, τα επιχειρήματά σου είναι τόσο υποκειμενικά που μόνο επιχειρήματα δεν μπορούν να αποτελέσουν! Μας έστειλες τώρα...

Καλά, συγγνώμη κιόλας, πλάκα μου κάνεις; Εννοείται ότι τα επιχειρήματα μου είναι υποκειμενικά, αφού εγώ τα γράφω!! Δηλαδή, τα δικά σου τι είναι, αντικειμενικά;

Δεν νομίζω οτι μπορεί γενικά ο οποισδήποτε άνθρωπος να ισχυριστεί ότι η γνώμη του αποτελεί αντικειμενική αλήθεια. Οσο για αυτό το "μόνο επιχειρήματα δεν μπορούν να αποτελέσουν" άστο καλύτερα γιατί θα ξεφύγουμε.

Απόλυτα σεβαστή η γνώμη του καθενός αλλά να μην φτάνουμε στο σημείο να θεωρούμε ότι η αποψή μας είναι και η μόνη ορθή.

ΥΓ. Το ότι όταν ανοίγουμε ένα νέο post ή απαντάμε σε ένα thread εκφράζουμε την υποκειμενική μας γνώμη είναι αυτονόητο. Επίσης, το ότι "το Myst αντικειμενικά θεωρείται κορυφαίο" φυσικά και δεν ισχύει. Τό ότι το θεωρούν έτσι κάποιοι άνθρωποι δεν το μετατρέπει αυτόματα σε αυταπόδεικτη, αντικειμενική αλήθεια.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
17 Απρ 2005 05:10 #4960 by Sandman
Replied by Sandman on topic Myst? - Ρε ούστ!

Επίσης, το ότι "το Myst αντικειμενικά θεωρείται κορυφαίο" φυσικά και δεν ισχύει. Τό ότι το θεωρούν έτσι κάποιοι άνθρωποι δεν το μετατρέπει αυτόματα σε αυταπόδεικτη, αντικειμενική αλήθεια.

Είναι σαν να λες ότι στα adventure games και γενικότερα στη τέχνη δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια πράγμα που δεν ισχυεί.Όσο περνάνε τα χρόνια φαίνεται η πραγματική-αντικειμενική αξία που είναι σχεδόν από όλους σεβαστή.

Remeber this.We of the endless are the servants of the living-we are NOT their masters.WE exist because they know,deep in their hearts,that we exist.

More
17 Απρ 2005 11:08 #4961 by Atrus
Replied by Atrus on topic Myst? - Ρε ούστ!
Elessar, προσπάθησε να καταλάβεις ότι ένα επιχείρημα ΔΕΝ είναι επιχείρημα όταν περικλείει υποκειμενικές απόψεις. Τί είδους επιχείρημα είναι δηλαδή ότι το Myst δεν λέει γιατί είναι τόσο μοναχικό που πρέπει να έχεις τάσεις αυτοκτονίας για να το παίξεις???? Είναι καταθλιπτικοί δηλαδή όλοι αυτοί οι χιλιάδες gamers που το λατρεύουν?! Έτσι λοιπόν, απλά μας παρέθεσες τις απόψεις σου και κανένα επιχείρημα, σεβαστές αλλά δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα έτσι! Επιχείρημα π.χ. για την επιτυχία του Myst είναι οι προσπάθειες για αντιγραφή του, οι Νο1 πωλήσεις (ασχετο αν εσένα δεν σου λένε τίποτα), ακόμη και το γεγονός ότι το συζητάμε ακόμη και τώρα μετά από τόσα χρόνια. Δεν είναι ανάγκη ντε και καλά να σου αρέσει εσένα, αν τώρα θες να παραθέσουμε τις απόψεις μας - μ'αρέσει, δεν αρέσει - το έχουμε κάνει σε άλλο topic.

Elessar wrote: Καλά, συγγνώμη κιόλας, πλάκα μου κάνεις; Εννοείται ότι τα επιχειρήματα μου είναι υποκειμενικά, αφού εγώ τα γράφω!! Δηλαδή, τα δικά σου τι είναι, αντικειμενικά;

??? Btw, δεν έγραψα κάποιο επιχείρημα στο προηγούμενο post.

Viva la Revolucion!

More
18 Απρ 2005 10:52 #4965 by VirginPrune
Replied by VirginPrune on topic Myst? - Ρε ούστ!
[/quote]

Είναι σαν να λες ότι στα adventure games και γενικότερα στη τέχνη δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια πράγμα που δεν ισχυεί.Όσο περνάνε τα χρόνια φαίνεται η πραγματική-αντικειμενική αξία που είναι σχεδόν από όλους σεβαστή.[/quote]

Nai!!! ...sth texnh den uparxei antikeimenikh aksia.Yparxei to maresei kai den mou aresei...Kai sta adventure nomizw oti isxiei auto.Gia mena to myst den aksizei mia(den mou aresei)Kai auta peri polhsewn kai diafora alla tetoia oti exei anteksei sto xrono ta akouw verese!Den yparxei antikeimeniki aksia kai den einai sevasth apo kanenan...

Parola auta...
kalo einai pou uparxei to myst alla mhn trelenomaste kiolas...
:D

Tom skeleton,its time to have some fun!
So grab your tricks or treat,
the day of the dead has begun!

Tommy-boy ,eat your candy skull!

More
18 Απρ 2005 12:23 #4966 by Sandman
Δηλαδή δεν υπάρχουν σπουδαίοι ζωγράφοι,μουσικοί,σκηνοθέτες,συγγραφείς κτλ. που αφήσανε χαραγμένο το όνομά τους για πάντα στην ιστορία της τέχνης τους?Δεν το αξίζανε δηλαδή?
Μπορεί πχ. εσένα κι εμένα να μην μας αρέσει ενας καταξιωμένος ζωγραφός. Ρώτα όμως 500 ζωγράφους να σου πουν τη γνώμη τους για το ίδιο άτομο και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Remeber this.We of the endless are the servants of the living-we are NOT their masters.WE exist because they know,deep in their hearts,that we exist.

More
18 Απρ 2005 12:59 #4967 by Elessar
Δηλαδή, εάν εμένα δεν μου αρέσει ο Πικάσσο έχω πρόβλημα αισθητικής; Δλδ, οκ αν συμφωνούνε σε κάτι πάνω απο 500 άτομα, αυτομάτως μετατρέπεται σε αντικειμενική αλήθεια....

More
18 Απρ 2005 13:47 #4968 by VirginPrune
Replied by VirginPrune on topic Myst? - Ρε ούστ!

Sandman wrote: Δηλαδή δεν υπάρχουν σπουδαίοι ζωγράφοι,μουσικοί,σκηνοθέτες,συγγραφείς κτλ. που αφήσανε χαραγμένο το όνομά τους για πάντα στην ιστορία της τέχνης τους?Δεν το αξίζανε δηλαδή?
Μπορεί πχ. εσένα κι εμένα να μην μας αρέσει ενας καταξιωμένος ζωγραφός. Ρώτα όμως 500 ζωγράφους να σου πουν τη γνώμη τους για το ίδιο άτομο και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Oxi kata thn gnwmh mporei na mhn aksizei na legete spoudeos <<zwgarfos>> ...Xestika gia to ti lene oi 500.
Den thelw na rwthsw kanenos th gnwmh ...Exw matia kai vlepw!
Den me endiaferi h antikeimenikothta,kai ti pisteuoun oi alloi,kai to posoi einai autoi oi alloi....de pa nane kai 1000000000!!!

Tom skeleton,its time to have some fun!
So grab your tricks or treat,
the day of the dead has begun!

Tommy-boy ,eat your candy skull!

More
18 Απρ 2005 22:17 #4969 by Zagorin
Replied by Zagorin on topic Myst? - Ρε ούστ!
Θα σας πάω στο φιλοσοφικό. Ένας βασικός πυλώνας της ιδεολογικής θεωρίας είναι ότι η αντίληψη καθορίζει την πραγματικότητα. Δηλαδή ότι η αντίληψή μας δημιουργεί το κόσμο μας. Με βάση αυτό δεν υπάρχει αντικειμενικότητα αφού όλα καθορίζονται από το πόσο ευρή είναι η αντίληψή μας.

More
18 Απρ 2005 23:09 #4970 by aiRness
Replied by aiRness on topic Myst? - Ρε ούστ!
Τι λέτε ρε παιδιά!? Eλεος....Θα αντιπαραθέσει κανείς επιχειρήματα (θετικά/αρνητικά) για το Myst...?

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

More
18 Απρ 2005 23:28 #4971 by Elessar
Πρέπει πρώτα να αποσαφηνίσουμε κάποιες θεωρητικές προσεγγίσεις, μιας και πολλές φορές παρανοούνται ακόμα και τα αυτονόητα.
Σχετικά με το Myst τώρα. Εντάξει, απόλυτα σεβαστό που σας αρέσει, αλλά μην πάτε να μας πείσετε ότι εμείς που δεν του βρίσκουμε τίποτα το ενδιαφέρον έχουμε πρόβλημα αισθητικής και αντίληψης.

Αυτό που λέει ο Zagorin είναι απόλυτα σχετικό με το θέμα μας, μιας και πολλοί θεωρούν την άποψη τους ώς την μοναδική αλήθεια που υπάρχει.

More
19 Απρ 2005 02:20 #4972 by Zagorin
Replied by Zagorin on topic Myst? - Ρε ούστ!
Καλύτερα να συζητάμε για πράγματα που μας ενώνουνε παρά για αυτά που μας χωρίζουνε :)

More
19 Απρ 2005 03:37 #4973 by Sandman
Elessar σε παρακαλώ μην παρερμηνεύεις αυτά που έγραψα. Είπα ότι στην τέχνη γενικότερα υπάρχει μια γενική αλήθεια που όσοι τουλάχιστον ασχολούνται με τη συγκεκριμένη τέχνη τη σέβονται άσχετως αν συμφωνούν απόλυτα και καταλαβαίνουν φυσικά την αξία του συγκεκριμένου έργου. Δεν μίλησα για την δικιά μου άποψη καν.

Όσον αφορά το myst από το post φαίνεται ότι δεν ασχολήθηκες ιδαιίτερα με το παιχνίδι και ότι δεν κατάλαβες γενικά το σχεδιασμό τησ δράσης του για αυτό και το καταδικάζεις. Ξαναπέξτο και γενικά ψάξτο λίγο περισσότερο. Άμα ασχοληθείς δεν υπάρχει περίπτωση να μην εκτιμήσεις τη δουλειά που έχει γίνει.

More
19 Απρ 2005 11:03 #4974 by Elessar
Εξυπακουέται πως τα πάντα λέγονται με φιλική διάθεση και δεν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια εκνευρισμού ή παρεξήγησης.
Να σου πω, έχω τελειώσει το Myst I και έχω παίξει μέχρι την μέση το Exile και πραγματικά με είχαν κουράσει.

More
19 Απρ 2005 11:19 #4975 by neo83_gr
Replied by neo83_gr on topic Myst? - Ρε ούστ!
Απορω που συνεχιζετε ακομη! φαινεται ειναι κλισε σε καθε φορουμ vα διαφωνουν με τα Myst

Elessar wrote: Σχετικά με το Myst τώρα. Εντάξει, απόλυτα σεβαστό που σας αρέσει, αλλά μην πάτε να μας πείσετε ότι εμείς που δεν του βρίσκουμε τίποτα το ενδιαφέρον έχουμε πρόβλημα αισθητικής και αντίληψης.

Αυτο σωστο και ισχυει και το αναποδο φανταζομαι

More
28 Δεκ 2013 20:35 #41481 by fijidreamer
Replied by fijidreamer on topic Re: Myst? - Ρε ούστ!
Αγαπητε Ellesar κανε edit στον τιτλο γιατι εισαι κατα την γνωμη μου τρελα αδικος.
Οκ καταλαβαινω οτι δεν σου αρεσει το Myst, αλλα οχι και τοσο μισος..
Δηλαδη θελω να πω οτι να εθαβες καποιο πχ Rhem (λεω εγω τωρα..) να το καταλαβω αλλα μαλλον δεν εχεις προσπαθησει να εμβαθυνεις στον κοσμο των D'ni.
Κοιτα το Myst ειναι ενα game του 1993 (ναι ξερω οτι ποσταρες το 2005) και τοτε ηταν ενα αριστουργημα!
Παιζεται ακομα και σημερα ανετα αλλα μπορεις να δοκιμασεις το RealMyst ή να περιμενεις το RealMyst Masterpiece edition που θα βγει συντομα.
Το οτι το Myst εχει βγει σε 3 και συντομα 4 PC εκδοσεις δεν σου λεει τιποτα για την αντικειμενικη αξια του?
Το οτι εχει βγει και σε iphone και σε διαφορες πλατφορμες (PS κτλ) ουτε και αυτο?
1. Απομωνοτικο περιβαλλον ναι , αλλα αυτο ηταν το concept του
2. Υπερπαραλογοι γριφοι??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Εγραψες: &quot;&quot;Υπερ-παράλογοι, μηχανικοι γρίφοι του στύλ &quot;Μετακίνησε 127 μοχλούς που είναι διασκορπισμένοι σε μια αχανή περιοχή με τέτοιο τρόπο ωστε να ανοίξει μία άσχετη πόρτα η οποία και βρίσκεται άλλα 345 χιλιόμετρα μακριά απο τον πλησιέστερο μοχλό.&quot; Έχουμε κάποιο λογική ένδειξη ότι η μετακίνηση των μοχλών συνδέεται με το άνοιγμα της πόρτας; Όχι βέβαια!! Ποιό είναι το pattern βάσει του οποίου θα μετακινήσουμε τους μοχλούς; Μα φυσικά trial &amp; error!! &quot;&quot;
Μα ειναι ταο (τα) μοναδικο (α) παιχνιδια στα οποια οι γριφοι του εξηγουνται 100%. Ειναι ετσι φτιαγμενα με γεωμετρικη (αληθεια) τελειοτητα και δεν υπαρχει τιποτα μα τιποτα που δεν εξηγειται, ακομα και απο που παιρνουν ενεργεια το καθετι. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ MYST
3 Σεναριο σαπουνοπερας? Ε αυτο πως το λες? Σε παρακαλω αγορασε το MystReader και αν θες ρωτα με να σου πω γιατι βλεπεις ενα βιβλιο ξαφνικα μπροστα σου στο Myst.

RobynMiller χτες
&quot;The seed was The seed was the first game. Most of the ideas and the necessity for creating the book came from the game. I had partially written an earlier novel with a lot of concepts that made their way into the book. For example, it was about a young boy, living in a desolate local with his grandfather, in a shack. He discovers an entrance to a cave, beneath the shack and he (and his grandfather) begin to travel downward. The boy discovers &quot;Dunny&quot;... an underground kingdom, though in this story, the kingdom is still thriving. The boy learns that he is royalty in this kingdom and he has been hidden away on the surface as a way of protecting him from an evil entity, Veovis. Now, he is old enough to face Veovis.
We were finishing up with Myst and we realized we needed a backstory to pull things together. I had this book partially written so it was convenient to use it. And it fit. It did hurt a little bit to uh... give it away... but we had no time and needed something quickly. And it worked well.

4. Σκοπος???? adventure παιζεις, ειναι δυνατο να θελεις απο την αρχη να ξερεις τι κρυβεται απο πισω???
Τες πα σταματαω εδω γιατι δεν εχω χρονο αλλα θα περιλαβω και τη Fallen :lol: :lol:
Χωρις παρεξηγηση ε? :lol: 8)
PS θα επανελθω....... :shock:

obductiongame.com/ from the Creators of Myst and Riven