Myst V Demo

• NikolasFigaro
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
25 Αυγ 2005 05:25 #5853 by NikolasFigaro
Myst V Demo was created by NikolasFigaro
Αν και δεν είμαι φανατικός φίλος της σειράς Myst, έχω κατεβάσει το demo του Myst V και θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας για το παιχνίδι. Είναι όπως πάντα πολύ εντυπωσιακό, αρκετά ατμοσφαιρικό, αλλά μου φαίνεται ότι κάτι λείπει...

Να πω μόνο ότι μπερδεύτηκα αρκετά με τα slates... Εσάς πως σας φάνηκε;

Si vis pacem, para bellum

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
25 Αυγ 2005 05:44 #5854 by Elessar
Replied by Elessar on topic Myst V Demo
To κατέβασε σήμερα και ο qrious...Επειδή είναι γνωστό ότι είναι άρρωστος με τα Myst περιμένουμε με αγωνία την γνώμη του.

Εσένα πως σου φάνηκε; Τι σενάριο έχει;

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• NikolasFigaro
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
25 Αυγ 2005 07:03 #5855 by NikolasFigaro
Replied by NikolasFigaro on topic Myst V Demo
Βασικά από το demo δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά για το σενάριο... Από όσα μπορούσα να καταλάβω, έχει αλλάξει η λογική με τα περίφημα βιβλία που σε μεταφέρουν σε άλλους κόσμους. Πλέον χρησιμοποιούνται κάτι σαν portals, όπου τοποθετείς μία λίθινη πλάκα (slate), και έτσι ταξιδεύεις σε άλλους κόσμους. Πάνω στην πλάκα αυτή μπορείς να γράφεις κάτι σύμβολα (ζωγραφίζεις βασικά με το ποντίκι), που λειτουργούν ως κώδικας επικοινωνίας με τα όποια πλάσματα. Μάλλον υπάρχει κάτι που απειλεί τον πολιτισμό των D'ni...

Κατά τα άλλα, Είναι αρκετά εντυπωσιακό και πολύ ατμοσφαιρικό. Αναφορικά με τον τεχνικό τομέα να επισημάνω τα εξής: Πλέον δεν χρησιμοποιούνται βιντεοσκοπημένοι χαρακτήρες, όπως στο προηγούμενο Myst, αλλά 3D models (που προσωπικά μου θύμισαν το Half Life 2...). Και δεύτερον αυτό που μου άρεσε ήταν η επιλογή αναφορικά με τον χειρισμό και τον τρόπο κίνησης. Πλέον μπορείς να επιλέξεις μέσω τριών διαφορετικών τρόπων παιξίματος: Ο πρώτος είναι ίδιος με το πρώτο Myst, δηλαδή κλικ και προχωράς στην επόμενη οθόνη. Ο δεύτερος τρόπος είναι ίδιος με τον προηγούμενο Myst, δηλαδή κλικ και προχωράς, αλλά έχεις ελευθερία περιστροφής της κάμερας και ο τρίτος είναι ίδιος ακριβώς με τα FPS, δηλαδή κινείσαι ελεύθερα με τα πλήκτρα wasd και έχεις μέσω του ποντικιού ελευθερία κίνησης της κάμερας.

More
25 Αυγ 2005 09:23 #5856 by Sandman
Replied by Sandman on topic Myst V Demo
Έχω διαβάσει πολύ άσχημα σχόλια στο internet πάντως για τον τεχνικό τομέα του,από όσους παίξανε το demo.Πολύ φοβάμαι ότι έχει γίνει πρόχειρη δουλειά για αυτό και η τόσο γρήγορη κυκλοφορία του.Μακάρι να κάνω λάθος.Σήμερα θα βάλω κι έγω το demo γιατί με έχει φάει η περιέργεια.

EDIT:

Το παιχνίδι όσον αφορά τα γραφικά του είναι λιγάκι απαράδεκτο.Χαμηλής ποιότητας textures,όχι ιδιαίτερα ζωντανός κόσμος(δεκάδες πουλιά που κάθονται ακίνητα είχα καιρό να δω σε 3d game),βαριά engine λίγο χωρίς να δικαιολογείται από αυτά που προσφέρει.Ό ήχος από την άλλη είναι πολύ καλός άφου οι ομιλίες,μουσική και ambients ήχοι σε αφήνουν όλα ικανοποιημένο.Προσωπικά το demo με απογοήτευσε επειδή μου έδωσε την αίσθηση ότι παίζω ένα adventure που δεν γίνεται να "χαρακτηριστεί" πρώτης γραμμής".Μακάρι η δράση του να είναι έξυπνα σχεδιάσμενη όπως σε όλα τα myst και να μην μας απογοητεύσει.

Remeber this.We of the endless are the servants of the living-we are NOT their masters.WE exist because they know,deep in their hearts,that we exist.

More
25 Αυγ 2005 20:52 #5857 by aiRness
Replied by aiRness on topic Myst V Demo
Συμφώνω ως Myst fan, ότι βιάζονται πάρα πολύ. Και εμένα τα textures δεν με εντυπωσίασαν.

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

• NikolasFigaro
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
25 Αυγ 2005 21:27 #5858 by NikolasFigaro
Replied by NikolasFigaro on topic Myst V Demo
Έχω την εντύπωση ότι μάλλον είναι η ίδια μηχανή που χρησιμοποίησαν στο URU, που έχει και μερικά χρονάκια στην πλάτη. Νομίζω ότι τους "έφαγε" η απόλυτη στροφή στο 3D... Αν και, εφόσον είναι καλό εν τέλει το παιχνίδι και αντάξιο των προκατόχων του, μικρή σημασία έχουν όλα αυτά. Τι να πω; Ας περιμένουμε μέχρι την επίσημη κυκλοφορία για να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

More
26 Αυγ 2005 03:45 #5859 by Elessar
Replied by Elessar on topic Myst V Demo
To ότι τα textures δεν είναι και πολύ της προκοπής το διάβασα και εγώ. Επίσης άκουσα ότι χρησιμοποιεί έτοιμο υλικό που ποτέ δεν βγήκε στο φως απο το URU Live. Μα είναι δυνατόν τέτοια βιασύνη; Ελπίζω η final release να τα εξαλείψει αυτά μιας και η Cyan δεν μας έχει συνηθήσει σε προχειρότητες...

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
27 Αυγ 2005 01:23 #5860 by qrious
Replied by qrious on topic Myst V Demo
εμένα πάντως από ότι έχω δει σε videos και screenshots τα γραφικά μου φάνηκαν πάρα πολύ καλά. τουλάχιστον ότι καλύτερο υπάρχει σε 3d adventure. το να μην φτάνουν τα επίπεδα κάποιων fps games λογικό μου φαίνεται.
επίσης καλό θα ήταν όταν κρίνει κάποιος ένα παιχνίδι για τα γραφικά να χρησιμοποιεί καλό pc με όλες τις ρυθμίσεις στο full αλλιώς δεν έχει νόημα.
τα πιο πολλά αρνητικά που διάβασα στο internet περί γραφικών είναι γιατί κάποιοι προσπαθούσαν να το παίξουν με παλιά pc και έκαναν παράπονα για ακίνητα σύννεφα, πούλια κλπ την στιγμή που διάφορα τέτοια εφφε απενεργοποιούνται όταν χαμηλώσεις τις ρυθμίσεις.

το demo το κατέβασα αλλά δεν το έχω παίξει ακόμα γιατί το pc που έχω εδώ έχει μια gforce4mx64mb οπότε δεν αξίζει τον κόπο.

More
27 Αυγ 2005 02:16 #5861 by aiRness
Όπως και να 'χει, αν έχει όντως τελικά την μηχανή του URU (που δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, κακά τα ψέμματα) και αν βγει τόσο νωρίς, κρίμα. Από το myst έχω απαιτήσεις και στον τεχνικό τομέα και το Revelation μας αντάμοιψε, ελπίζω να είναι ο *τελεύταιος* τίτλος αντάξιος των προηγούμενων (ίσως εκτός του Exile).

More
27 Αυγ 2005 05:55 #5862 by Sandman
Replied by Sandman on topic Myst V Demo
Ati 9600 pro έχω και το έτρεξα σε 1024x768 με όσο πιο high details γίνεται και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.Τα textures τα βρήκα απαράδεκτα.

Remeber this.We of the endless are the servants of the living-we are NOT their masters.WE exist because they know,deep in their hearts,that we exist.

More
28 Αυγ 2005 02:33 #5864 by qrious
να και μερικα hi-res screenshots απο το demo.
www.nativehue.com/temp/eoa-shots/

More
28 Αυγ 2005 07:21 #5865 by aiRness
Ωραία. Ενθαρρυντικότατα. Οι χαρακτήρες εξακολουθούν να μην με εντυπωσιάζουν, όχι λόγω σχεδίασης τόσο, αλλά γιατί στα Myst είχαμε συνηθησει σε βιντεοσκοπημένους και έδινε άλλη αίσθηση στο περιβάλλον.

More
29 Αυγ 2005 03:21 #5867 by qrious
καλά και εγώ δεν τρελαίνομαι για avatars αλλα δεν ξέρω πως θα φαινόντουσαν real actors σε 3d περιβάλλον

More
29 Αυγ 2005 03:44 #5868 by aiRness
Ε δεν θα ήταν και ότι καλύτερο σίγουρα. Σωστά πράττουν όπως και να 'χει.

More
29 Αυγ 2005 19:38 #5869 by qrious
λοιπον οσο καταφερα να πεξω στο pc μου σε low details μου φανηκε παρα πολυ καλο ακομα κ ετσι.

Sandman wrote: Το παιχνίδι όσον αφορά τα γραφικά του είναι λιγάκι απαράδεκτο.Χαμηλής ποιότητας textures,όχι ιδιαίτερα ζωντανός κόσμος(δεκάδες πουλιά που κάθονται ακίνητα είχα καιρό να δω σε 3d game)

δεν είδα τίποτα ακίνητο εγώ. τα σύννεφα , πουλια , βλάστηση όλα κινούνται.

η μουσική θυμίζει riven (επιτέλους) και το voice acting είναι παρα πολύ καλο.
οι χαρακτήρες θυμίζουν αρκετά το half life 2 στον τρόπο με τον οποιο έχουν χρησιμοποιηθεί τα facial expressions και επίσης έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στον τρόπο με τον οποιο κινούνται τα ρούχα πάνω στον χαρακτήρα.

αυτά προς το παρόν