Gabriel Knight 3
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Less
More
26 Ιαν 2006 03:28 #7125
by giovanna
Gabriel Knight 3 was created by giovanna
Το τέλος αυτού του εκπληκτικού παιγνιδιού πραγματικά με άφησε άφωνη, δεν πίστευα ποτέ ότι θα είχε τέτοια κατάληξη και πιστεύω ότι αυτό ήτανε το ένα και μοναδικό τέλος που άξιζε σε αυτή την περιπέτεια, ήτανε ασσύληπτο.
Τώρα εαν θέλουν να κυκλοφορήσουν ένα Gabriel Knight 4, δεν θα με χάλαγε καθόλου. Είναι μια αξεπέραστη σειρά απο όλες τις απόψεις
Τώρα εαν θέλουν να κυκλοφορήσουν ένα Gabriel Knight 4, δεν θα με χάλαγε καθόλου. Είναι μια αξεπέραστη σειρά απο όλες τις απόψεις
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- aiRness
- Platinum Member
26 Ιαν 2006 03:53 #7126
by aiRness
Whenever I smell asphault, I think of Maureen.
Replied by aiRness on topic Gabriel Knight 3
Τεράστιο θέμα το GK4... Άστο καλύτερα...
Whenever I smell asphault, I think of Maureen.
- neo83_gr
- Schattenjäger
Less
More
26 Ιαν 2006 05:24 #7132
by neo83_gr
Replied by neo83_gr on topic Gabriel Knight 3
Το gk4 νομιζω πως "πεθανε" εδω και καιρο.δυστυχως δε βλεπω να βγαινει αλλο
οσο για το 3 εμενα με χαλασαν τα γραφικα του.στην εποχη του ηταν πρωτοποριακα μεν αλλα ξεπεραστηκαν πολυ γρηγορα και γενικα τα θεωρω λιγο χαλι.αν το παιχνιδι εβγαινε με μια engine στιλ longest journey θα ηταν λιγο πιο ομορφο για τα σημερινα δεδομενα.βεβαια το παιχνιδι ειναι τελειο αλλα μακαρι να ειχε βγει 2-3 χρονια μετα ή εστω να ειχε καμμια community απο πισω να κανουν ενα graphic update (οπως πχ στο morrowind )
οσο για το 3 εμενα με χαλασαν τα γραφικα του.στην εποχη του ηταν πρωτοποριακα μεν αλλα ξεπεραστηκαν πολυ γρηγορα και γενικα τα θεωρω λιγο χαλι.αν το παιχνιδι εβγαινε με μια engine στιλ longest journey θα ηταν λιγο πιο ομορφο για τα σημερινα δεδομενα.βεβαια το παιχνιδι ειναι τελειο αλλα μακαρι να ειχε βγει 2-3 χρονια μετα ή εστω να ειχε καμμια community απο πισω να κανουν ενα graphic update (οπως πχ στο morrowind )
- Mortal
- Adventure's Advocate
Less
More
26 Ιαν 2006 06:07 #7134
by Mortal
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
Replied by Mortal on topic Gabriel Knight 3
Στο GK3 δεν χωρίζουν στο τέλος οι δρόμοι τους; Δεν το θυμάμαι καθαρά να πω την αλήθεια, απλά αυτή η ιδέα μου 'χει απομείνει στο μυαλό.
@Neo
Καλά τα community, όμως όπως είδα τώρα τελευταία το κάνουν για το κέφι τους και έτσι ελάχιστοι τελειώνουν αυτό που έχουν ξεκινήσει να κάνουν, είτε γιατί η δουλειά τους τους πνίγει, είτε γιατί κουράζονται, είτε γιατί χάνουν το ενδιαφέρον τους. Αν βγει ποτέ 4 ή ότιδήποτα άλλο συναφές καλό θα ήταν να βγει εμπορικά και να δωθεί κάποια προσοχή στις απαιτήσεις της αγοράς και καλό θα ήταν να 'ταν από πίσω και η JJ, γιατί αυτή το ξεκίνησε οπότε το σωστό θα ήταν να το τελειώσει και η ίδια.
@Neo
Καλά τα community, όμως όπως είδα τώρα τελευταία το κάνουν για το κέφι τους και έτσι ελάχιστοι τελειώνουν αυτό που έχουν ξεκινήσει να κάνουν, είτε γιατί η δουλειά τους τους πνίγει, είτε γιατί κουράζονται, είτε γιατί χάνουν το ενδιαφέρον τους. Αν βγει ποτέ 4 ή ότιδήποτα άλλο συναφές καλό θα ήταν να βγει εμπορικά και να δωθεί κάποια προσοχή στις απαιτήσεις της αγοράς και καλό θα ήταν να 'ταν από πίσω και η JJ, γιατί αυτή το ξεκίνησε οπότε το σωστό θα ήταν να το τελειώσει και η ίδια.
- Starlancer
- Elite Member
Less
More
26 Ιαν 2006 06:41 #7135
by Starlancer
Replied by Starlancer on topic Gabriel Knight 3
Καταρχάς χαιρετώ το forum μιας και είναι το πρώτο μου post εδώ.
Η σειρά Gabriel Knight είναι απο τις καλύτερες στην ιστορία των adventures. Προσώπικα, καλύτερο θεωρώ το 3, μόνο και μόνο επειδή μου έκανε εντύπωση το σενάριο πιο πολύ από τα προηγούμενα ( ο κώδικας DaVinci δέν είχε κύκλοφορήσει τότε ).
Όσο για τα γραφίκα πιστεύω οτι καταφέρνουν να μεταδώσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Αλλά ας μην σταθούμε στα γραφικά. Την μουσική την πρόσεξε κανείς ; Κάτα την γνώμη μου ένα παιχνίδι με καλή μουσική και χάλια γραφικά είναι καλύτερο από ένα παιχνίδι με καλά γραφικα αλλά χωρίς μουσική.
Επείδη πρόσφατα έτυχε να ξαναπαίξω το παιχνίδι, το έψαξα λίγο και παραθέτω το παρακάτω link από όπου μπορείτε να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα για την ανάγνωση των αρχείων του παιχνιδιού. Τό αρχείο ambient. brn στο φάκελο του παιχνιδιού περιέχει τη μουσική (με μακράν καλύτερο κομμάτι το Nocturne (fast) που ακούγεται στο γραφείο του Monteaux).
www.fwheel.net/gkbrowser.html
επίσης, υπάρχει και αυτό το site με μουσική από το παιχνίδι σε mp3:
www.students.tut.fi/%7Ejudine/gk3/music.html
Η σειρά Gabriel Knight είναι απο τις καλύτερες στην ιστορία των adventures. Προσώπικα, καλύτερο θεωρώ το 3, μόνο και μόνο επειδή μου έκανε εντύπωση το σενάριο πιο πολύ από τα προηγούμενα ( ο κώδικας DaVinci δέν είχε κύκλοφορήσει τότε ).
Όσο για τα γραφίκα πιστεύω οτι καταφέρνουν να μεταδώσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Αλλά ας μην σταθούμε στα γραφικά. Την μουσική την πρόσεξε κανείς ; Κάτα την γνώμη μου ένα παιχνίδι με καλή μουσική και χάλια γραφικά είναι καλύτερο από ένα παιχνίδι με καλά γραφικα αλλά χωρίς μουσική.
Επείδη πρόσφατα έτυχε να ξαναπαίξω το παιχνίδι, το έψαξα λίγο και παραθέτω το παρακάτω link από όπου μπορείτε να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα για την ανάγνωση των αρχείων του παιχνιδιού. Τό αρχείο ambient. brn στο φάκελο του παιχνιδιού περιέχει τη μουσική (με μακράν καλύτερο κομμάτι το Nocturne (fast) που ακούγεται στο γραφείο του Monteaux).
www.fwheel.net/gkbrowser.html
επίσης, υπάρχει και αυτό το site με μουσική από το παιχνίδι σε mp3:
www.students.tut.fi/%7Ejudine/gk3/music.html
- Mortal
- Adventure's Advocate
Less
More
26 Ιαν 2006 07:16 #7136
by Mortal
Replied by Mortal on topic Gabriel Knight 3
Καλωσόρισες στο λημέρι μας! Καλό κουράγιο!
Καλά η μουσική θεωρείται πλέον δεδομένη για κάθε τίτλο, και είτε τον αναδυκνείει είτε τον κατακρημνίζει στη λήθη. Απλά ένα παιχνίδι δίχως μουσική, αν δεν είναι action, απλά τότε δεν θα επιβιώσει στην αγορά. Αυτό που μας δίδαξε η sierra με τα πλήρη soundtracks καθιερώθηκε και εδραιώθηκε στην συνείδηση όλων μας. Και φυσικά το βασικό θέμα του Gabriel Knight (σε πιάνο εκτέλεση) ήταν ένα από τα πλέον κλασσικά και moody θέματα.
Καλά η μουσική θεωρείται πλέον δεδομένη για κάθε τίτλο, και είτε τον αναδυκνείει είτε τον κατακρημνίζει στη λήθη. Απλά ένα παιχνίδι δίχως μουσική, αν δεν είναι action, απλά τότε δεν θα επιβιώσει στην αγορά. Αυτό που μας δίδαξε η sierra με τα πλήρη soundtracks καθιερώθηκε και εδραιώθηκε στην συνείδηση όλων μας. Και φυσικά το βασικό θέμα του Gabriel Knight (σε πιάνο εκτέλεση) ήταν ένα από τα πλέον κλασσικά και moody θέματα.
- neo83_gr
- Schattenjäger
Less
More
27 Ιαν 2006 03:37 #7147
by neo83_gr
Replied by neo83_gr on topic Gabriel Knight 3
ασχετο αλλα θελω ενα παρομοιο εργαλειο για το moment of silence για να ακουσω τα κομματια
- user_32
- Elite Member
Less
More
31 Ιαν 2006 03:48 #7180
by user_32
Replied by user_32 on topic Gabriel Knight 3
Έχω παίξει αρκετά adventure το μόνο που δεν έχω παίξει και δεν ξέρω ούτε πως είναι καν είναι το Gabriel Knight. Από τα ποστ που έχετε κάνει νομίζω ότι πρέπει να είναι ένα must-have game για έναν μικρό adventura. Σκέπτομαι να το παίξω και αυτό το παιχνίδι αλλά από ότι βλέπω έχει 3 επεισόδια, και θέλω να μου πείτε
Να τα παίξω όλα με την σειρά ή μόνο το τρίτο ?
Α και κάτι άλλο πείτε μου σας παρακαλώ και άλλα adventure που πρέπει να παίξω οπωσδήποτε.
Ευχαριστώ
Να τα παίξω όλα με την σειρά ή μόνο το τρίτο ?
Α και κάτι άλλο πείτε μου σας παρακαλώ και άλλα adventure που πρέπει να παίξω οπωσδήποτε.
Ευχαριστώ
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Less
More
31 Ιαν 2006 04:32 #7181
by giovanna
Replied by giovanna on topic Gabriel Knight 3
Κατα αρχήν καλώς είρθες στην παρέα μας.
Να τα παίξεις και τα τρία. Το ένα είναι καλύτερο απο το άλλο, και όλα είναι υπέροχα. Δεν παίζει ρόλο η σειρά. Το καθένα έχει το δικό του σενάριο, οπότε δεν παίζει ρόλο πιό θα παίξεις πρώτο και πιο τελευταίο.
Καλό θα είναι χρονολογικά να αρχίσεις απο το πρώτο και να συνεχίσεις με το επόμενο, για να δείς πως εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια ο σχεδιασμός των παιγνιδιών αυτών.
Πόσος μικρός είσαι? Σε ηλικία, ή με μικρή πείρα στα adventure.
Γιατί δεν διαβάζεις τα review, του forum. Εκεί μέσα είμαι σίγουρη ότι θα βρείς πολλά παιγνίδια που πρέπει να παίξεις, γιατί αλλιώς η λίστα που θα σου έγραφε κάποιος είναι ατελείωτη.
Πολύ λίγα adventure παιγνίδια κατά την γνώμη μου δεν ήτανε καλά. Για εμένα προσωπικά θα πρέπει να τα παίξεις όλα, παλια και καινούργια.
Να τα παίξεις και τα τρία. Το ένα είναι καλύτερο απο το άλλο, και όλα είναι υπέροχα. Δεν παίζει ρόλο η σειρά. Το καθένα έχει το δικό του σενάριο, οπότε δεν παίζει ρόλο πιό θα παίξεις πρώτο και πιο τελευταίο.
Καλό θα είναι χρονολογικά να αρχίσεις απο το πρώτο και να συνεχίσεις με το επόμενο, για να δείς πως εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια ο σχεδιασμός των παιγνιδιών αυτών.
Πόσος μικρός είσαι? Σε ηλικία, ή με μικρή πείρα στα adventure.
Γιατί δεν διαβάζεις τα review, του forum. Εκεί μέσα είμαι σίγουρη ότι θα βρείς πολλά παιγνίδια που πρέπει να παίξεις, γιατί αλλιώς η λίστα που θα σου έγραφε κάποιος είναι ατελείωτη.
Πολύ λίγα adventure παιγνίδια κατά την γνώμη μου δεν ήτανε καλά. Για εμένα προσωπικά θα πρέπει να τα παίξεις όλα, παλια και καινούργια.
- Nuclear
- Moderator
01 Φεβ 2006 11:44 #7200
by Nuclear
Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker
Replied by Nuclear on topic Gabriel Knight 3
Με την σειρά όπωσδήποτε. GK1 -> GK2 -> GK3 Αλλιώς δεν πρόκειτε να καταλάβεις κάποια background πράγματα. Η δέ θα πιάσεις σωστά τους χαρακτήρες. Οποσδήποτε πρώτα το GK1.
Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker