Old Computer
- kate
- Topic Author
- Spammer
Less
More
06 Σεπ 2006 22:39 #11645
by kate
Old Computer was created by kate
Καλησπέρα.
Έχω ένα παλιό υπολογιστή ο οποίος τελευταία μου εμφανίζει το εξής πρόβλημα: Σε παιχνίδια τα οποία πριν λίγο καιρό έπαιζε τέλεια, τα γραφικά κρασάρουν, κολλάνε κ.λ.π. Έχω δοκιμάσει παλιούς και νέους drivers για κάρτα γραφικών αλλά τίποτα. Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξω κάρτα γραφικών. Ο υπολογιστής μου είναι ο εξής:
System: Pentium III 1Ghz
Mνήμη: 512 RAM
Μητρική: QDI Legend Advance 10E
Κάρτα γραφικών: GeForce 2 ΜΧ 400
Windows XP SP2
(Ναι πρέπει να πεταχτεί όλος ο υπολογιστής, το ξέρω αλλά λόγω οικ.στενότης δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πάρω καινούριο)
Τέσπα, δεν ξέρω ποια κάρτα γραφικών να πάρω γιατί είναι παλιός ο υπολογιστής και φοβάμαι μην υπάρξει πρόβλημα συμβατότητας με μητρική κ.λ.π. Έχει κανείς καμία πρόταση?
Επίσης ξέρει κανείς κανά κατάστημα με stock hardware στην Αθήνα? (μπας και βρω εκεί καμία πιο παλιά αλλά καλύτερη από τη δική μου)
Thanks!
Έχω ένα παλιό υπολογιστή ο οποίος τελευταία μου εμφανίζει το εξής πρόβλημα: Σε παιχνίδια τα οποία πριν λίγο καιρό έπαιζε τέλεια, τα γραφικά κρασάρουν, κολλάνε κ.λ.π. Έχω δοκιμάσει παλιούς και νέους drivers για κάρτα γραφικών αλλά τίποτα. Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξω κάρτα γραφικών. Ο υπολογιστής μου είναι ο εξής:
System: Pentium III 1Ghz
Mνήμη: 512 RAM
Μητρική: QDI Legend Advance 10E
Κάρτα γραφικών: GeForce 2 ΜΧ 400
Windows XP SP2
(Ναι πρέπει να πεταχτεί όλος ο υπολογιστής, το ξέρω αλλά λόγω οικ.στενότης δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πάρω καινούριο)
Τέσπα, δεν ξέρω ποια κάρτα γραφικών να πάρω γιατί είναι παλιός ο υπολογιστής και φοβάμαι μην υπάρξει πρόβλημα συμβατότητας με μητρική κ.λ.π. Έχει κανείς καμία πρόταση?
Επίσης ξέρει κανείς κανά κατάστημα με stock hardware στην Αθήνα? (μπας και βρω εκεί καμία πιο παλιά αλλά καλύτερη από τη δική μου)
Thanks!
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
08 Σεπ 2006 07:47 #11742
by Fallen Angel
Nothing happens unless first a dream...
Replied by Fallen Angel on topic Old Computer
Να ξεκινήσουμε από τα βασικά: από υπολογιστές ΔΕΝ ξέρω. Για τα υπόλοιπα τώρα...
Stock έχει το Πλαίσιο στη Μεταμόρφωση (πίσω από την Εθνική). Βέβαια από τη συγκεκριμένη αλυσίδα δεν έχω τις καλύτερες των εντυπώσεων ούτε για την ποιότητα των προϊόντων της, ούτε για το aftersales της. Παρόλα αυτά, από τιμές έχει πολύ καλές εκεί πέρα, κι έχει και παλιότερες εκδόσεις μοντέλων (αν φυσικά είσαι τυχερή και τις βρεις γιατί εξαφανίζονται σε χρόνο dt).
Πολύ καλή περίπτωση είναι να βρεις κι από "αγγελίες πώλησης" σε περιοδικά και σχετικά sites. Ο κόσμος εκεί δεν πάει να σε γδύσει για να σου πουλήσει κάτι. Επίσης, αν πρόκειται για παλιά κάρτα (που απ' ότι κατάλαβα τέτοια θες λόγω μητρικής), μπορεί ακόμη και να στην χαρίσουν μιας και θα τους είναι άχρηστη.
Αυτάαα...
Stock έχει το Πλαίσιο στη Μεταμόρφωση (πίσω από την Εθνική). Βέβαια από τη συγκεκριμένη αλυσίδα δεν έχω τις καλύτερες των εντυπώσεων ούτε για την ποιότητα των προϊόντων της, ούτε για το aftersales της. Παρόλα αυτά, από τιμές έχει πολύ καλές εκεί πέρα, κι έχει και παλιότερες εκδόσεις μοντέλων (αν φυσικά είσαι τυχερή και τις βρεις γιατί εξαφανίζονται σε χρόνο dt).
Πολύ καλή περίπτωση είναι να βρεις κι από "αγγελίες πώλησης" σε περιοδικά και σχετικά sites. Ο κόσμος εκεί δεν πάει να σε γδύσει για να σου πουλήσει κάτι. Επίσης, αν πρόκειται για παλιά κάρτα (που απ' ότι κατάλαβα τέτοια θες λόγω μητρικής), μπορεί ακόμη και να στην χαρίσουν μιας και θα τους είναι άχρηστη.
Αυτάαα...
Nothing happens unless first a dream...
- Mortal
- Adventure's Advocate
Less
More
08 Σεπ 2006 12:20 #11752
by Mortal
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
Replied by Mortal on topic Old Computer
Βασικά να πω κάτι πολύ απλό, που σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθά (ακραίο μέτρο ωστόσο). Μηδενισμός συστήματος, ή κοινώς BACKUP όλα τα αναγκαία σε CD και κατόπιν format και εγκατάσταση ένα λειτουργικό που θα πετάει πάνω τους όπως τα 2000 SP4 (τα οποία και δούλευα στον 800άρη μου το 2000), ωστόσο αυτό θα βοηθήσει μόνο για παλιά παιχνίδια που πλέον κολλάνε, από τα καινούργια ότι και να κάνεις (ακόμη και voodoo) πάντα θα τρως κολλήματα. Από προσωπική πείρα κάθε δυο χρόνια τουλάχιστον παίρνεις ένα δισκο, στήνεις μέσα τα windows από μηδέν, περνάς SP, drivers, και μόνο τα ωφέλιμα και αναγκαία προγράμματα. Και παίρνεις και ένα δυο εργαλειάκια τα οποία να προστατεύουν το run από τις ανοησίες που φορτώνει το κάθε σύγχρονο πρόγραμμα.
Η πιο φθηνή λύση, αλλά και χρονοβόρα, για να φέρεις το σύστημα σε απόλυτη (για τα δεδομένα σου) κατάσταση. Και πριν τα κάνεις όλα αυτά βεβαιώσου πως έχεις κάθε πρόγραμμα που θέλεις, και πως έχεις πάρει BACKUP!!!
Η πιο φθηνή λύση, αλλά και χρονοβόρα, για να φέρεις το σύστημα σε απόλυτη (για τα δεδομένα σου) κατάσταση. Και πριν τα κάνεις όλα αυτά βεβαιώσου πως έχεις κάθε πρόγραμμα που θέλεις, και πως έχεις πάρει BACKUP!!!
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- kate
- Topic Author
- Spammer
Less
More
08 Σεπ 2006 16:55 #11753
by kate
Replied by kate on topic Old Computer
Ευχαριστώ παιδιά!!!