Notebook or Netbook???
- Topic Author
- Visitor
02 Δεκ 2009 17:08 #26201
by
Notebook or Netbook??? was created by
Όποιος ξέρει ας με διαφωτίσει σας παρακαλώ, γιατί δεν έχω ιδέα! Θέλω να κάνω δώρο στο καλό μου ένα από τα δύο και δεν ξέρω τι είναι πιο κατάλληλο.
Το χρειάζεται για να μπαίνει στο internet και να βλέπει και καμιά ταινία. Νομίζω ότι δεν θέλει να κάνει κάτι άλλο. Με παιχνίδια κλπ δεν ασχολείται παρά μόνο σε κάποια του facebook.
Θα με βοηθούσε πολύ αν ξέρει κάποιος να μου πει τις διαφορές που έχει ένα notebook από ένα netbook (έχω ακούσει διάφορα, αλλά δεν ξέρω αν ισχύουν) και αν έχει κάτι να μου προτείνει με budget 300 euro. Σας ευχαριστώ πολύ!!!
Το χρειάζεται για να μπαίνει στο internet και να βλέπει και καμιά ταινία. Νομίζω ότι δεν θέλει να κάνει κάτι άλλο. Με παιχνίδια κλπ δεν ασχολείται παρά μόνο σε κάποια του facebook.
Θα με βοηθούσε πολύ αν ξέρει κάποιος να μου πει τις διαφορές που έχει ένα notebook από ένα netbook (έχω ακούσει διάφορα, αλλά δεν ξέρω αν ισχύουν) και αν έχει κάτι να μου προτείνει με budget 300 euro. Σας ευχαριστώ πολύ!!!
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- crocark
- Adventure's Advocate
Less
More
03 Δεκ 2009 11:47 #26205
by crocark
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Replied by crocark on topic Notebook or Netbook???
Μπράβο δώρο ! Τυχερός ο καλός σου
Σε καμία περίπτωση δεν απαντώ σαν ειδικός, αλλά ήθελα να σου γράψω έναν προβληματισμό. Δε νομίζεις ότι το να βλέπεις ταινίες (φαντάζομαι ότι μπορείς να το κάνεις και σε netbook) θα είναι μαρτύριο σε οθόνη 10 ιντσών; Μετά θα πρέπει να του κάνεις δώρο και τα γυαλιά Βέβαια οι οδηγοί ταξί σε τέτοιες βλέπουν συνήθως όταν περιμένουν, αλλά εγώ δε θα το 'κανα.
Από την άλλη notebook με 300 ευρώ λίγο δύσκολο. Με λίγο παραπάνω πάντως έχω δει πρόσφατα.
Σε κάθε περίπτωση, η γνώμη μου είναι πως μπορείς να τον πάρεις μαζί και να διαλέξει ο ίδιος. Δε μιλάμε δα και για πουκάμισο να πάει μετά να το αλλάξει.
Σε καμία περίπτωση δεν απαντώ σαν ειδικός, αλλά ήθελα να σου γράψω έναν προβληματισμό. Δε νομίζεις ότι το να βλέπεις ταινίες (φαντάζομαι ότι μπορείς να το κάνεις και σε netbook) θα είναι μαρτύριο σε οθόνη 10 ιντσών; Μετά θα πρέπει να του κάνεις δώρο και τα γυαλιά Βέβαια οι οδηγοί ταξί σε τέτοιες βλέπουν συνήθως όταν περιμένουν, αλλά εγώ δε θα το 'κανα.
Από την άλλη notebook με 300 ευρώ λίγο δύσκολο. Με λίγο παραπάνω πάντως έχω δει πρόσφατα.
Σε κάθε περίπτωση, η γνώμη μου είναι πως μπορείς να τον πάρεις μαζί και να διαλέξει ο ίδιος. Δε μιλάμε δα και για πουκάμισο να πάει μετά να το αλλάξει.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Topic Author
- Visitor
03 Δεκ 2009 12:39 #26206
by
Replied by on topic Notebook or Netbook???
Δεν έχεις καθόλου άδικο για το μέγεθος της οθόνης... Κι εγώ την ίδια απορία έχω, αλλά έχει ένας συνάδελφός του και απ'ότι μου έχει πει τους βολεύει... Εγώ προσωπικά πάντως δεν συμβιβάζομαι με οθόνη κάτω από 19 ίντσες!
Καλή η πρότασή σου να πάμε μαζί, αλλά θέλω να του το κάνω έκπληξη...
Αν ξέρεις πες μου κανα μοντέλο έστω και με κάποια χρήματα παραπάνω και θα δω τι θα κάνω... Ευχαριστώ!
Καλή η πρότασή σου να πάμε μαζί, αλλά θέλω να του το κάνω έκπληξη...
Αν ξέρεις πες μου κανα μοντέλο έστω και με κάποια χρήματα παραπάνω και θα δω τι θα κάνω... Ευχαριστώ!
- crocark
- Adventure's Advocate
Less
More
04 Δεκ 2009 19:23 #26207
by crocark
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Βρε VBLUE, δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, γιατί ειλικρινά δεν τα ξέρω καθόλου αυτά τα μαραφέτια και γενικά δεν τα έχω και πολύ εμπιστοσύνη. Μιλάω κυρίως από άποψη αντοχής και υποστήριξης. Μπήκα σε μερικά sites από καταστήματα (you.gr, plaisio.gr, multirama κλπ.) και χάθηκα. Απ' ό,τι φαίνεται με το που έδωσαν στους μαθητές netbooks γέμισε ο τόπος. Πάντως βρίσκεις από 270€ και πάνω. Τώρα, από τα χαρακτηριστικά που είδα, μου κίνησαν την προσοχή η διάρκεια της μπαταρίας (μερικά τονίζουν ως πλεονέκτημα τη διάρκεια 8,5 με 9,5 ωρών) - και φαντάζομαι πως είναι - και η οθόνη των 11,5 ιντσών αντί για 10 που έχουν κάποια λίγο ακριβά, κοντά στα 370 €. Κάτι που είχε σημασία ανάλογα με τη μάρκα όταν πριν 4 χρόνια είχα πάρει ένα laptop ήταν το που γίνεται το service. Π.χ. θυμάμαι μου πρότειναν να μην πάρω Acer γιατί το service τους γινόταν λέει στην Ιταλία κι ο χρόνος που απαιτούνταν ήταν πάνω από 3 μήνες! Δεν ξέρω καθόλου τι ισχύει σήμερα. Ακόμη πήρε το μάτι μου πως κάποια καταστήματα αντικαθιστούν αν κατάλαβα καλά το μηχάνημα για όσο διάστημα επιδιορθώνεται.
Ίσως όλα αυτά να σ' ενδιαφέρουν στην επιλογή σου, εμένα προσωπικά πάντως με μπερδεύουν Επίσης γενικά δε φημίζομαι στους κύκλους φίλων για τις αγοραστικές επιλογές μου. Πάντως κάτι που προσωπικά θα με επηρέαζε ήταν το να μου πει κάποιος φίλος: "πάρτο είναι καλό". Άραγε κανείς εδώ μέσα δεν έχει τέτοιο μαραφέτι να μας πει;
Ίσως όλα αυτά να σ' ενδιαφέρουν στην επιλογή σου, εμένα προσωπικά πάντως με μπερδεύουν Επίσης γενικά δε φημίζομαι στους κύκλους φίλων για τις αγοραστικές επιλογές μου. Πάντως κάτι που προσωπικά θα με επηρέαζε ήταν το να μου πει κάποιος φίλος: "πάρτο είναι καλό". Άραγε κανείς εδώ μέσα δεν έχει τέτοιο μαραφέτι να μας πει;
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- crocark
- Adventure's Advocate
Less
More
04 Δεκ 2009 19:57 #26208
by crocark
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι το λειτουργικό. Προσωπικά θα προτιμούσα ένα που να έρχεται με WinXP.
Εν τω μεταξύ ξεδιάλυνα ένα μοντέλο στο μυαλό μου, το Asus EeePC 1101ΗΑ, αλλά απλά δες το και σύγκρινε. Επειδή η Asus βγάζει καλές μητρικές δε σημαίνει ντε και καλά πως φτιάχνει και καλά netbooks. Δε λέω τίποτ' άλλο, μόνο καλό ξεμπέρδεμα
Εν τω μεταξύ ξεδιάλυνα ένα μοντέλο στο μυαλό μου, το Asus EeePC 1101ΗΑ, αλλά απλά δες το και σύγκρινε. Επειδή η Asus βγάζει καλές μητρικές δε σημαίνει ντε και καλά πως φτιάχνει και καλά netbooks. Δε λέω τίποτ' άλλο, μόνο καλό ξεμπέρδεμα
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Topic Author
- Visitor
07 Δεκ 2009 12:57 #26216
by
Σ ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Σίγουρα είσαι λιγότερο μπερδεμένος από μένα Και μην φοβάσαι δεν με παίρνεις στον λαιμό σου! Γνώμες ρωτάω, δεν θα ζητήσω ευθύνες από κανέναν!!! Θα δω λοιπόν και θα συγκρίνω!
- crocark
- Adventure's Advocate
Less
More
07 Δεκ 2009 19:49 #26217
by crocark
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Να είσαι καλά κι άμα με το καλό καταλήξεις και το δεις και στην πράξη να μας πεις και εντυπώσεις
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- giovanna
- Adventure's Advocate
Less
More
07 Δεκ 2009 23:50 #26218
by giovanna
Replied by giovanna on topic Notebook or Netbook???
@VBLUE
Μια συμβουλή, follow yoyr heart, αυτή είμαι σίγουρη θα σε οδηγήσει να βρεις το κατάλληλο εργαλείο, και στο κάτω-κάτω εάν δεν του αρέσει το αλλάζει. Καλές γιορτές
Μια συμβουλή, follow yoyr heart, αυτή είμαι σίγουρη θα σε οδηγήσει να βρεις το κατάλληλο εργαλείο, και στο κάτω-κάτω εάν δεν του αρέσει το αλλάζει. Καλές γιορτές
- Topic Author
- Visitor
08 Δεκ 2009 11:56 #26219
by
Thanks!
- Topic Author
- Visitor
19 Ιαν 2010 11:24 #26436
by
Replied by on topic Re: Notebook or Netbook???
Λοιπόν αγαπητέ crocark τελικά καταλήξαμε σε notebook. Με τα 300 ευρώ που υπολόγιζα εγώ μόνο Netbook έβρισκα, αλλά σκέφτηκα πολύ αυτό που μου είπες για τις 10"... Επίσης, σκέφτηκα ότι αφού ο καλός μου δεν έχει καθόλου pc, θα βολευτεί καλύτερα το notebook. Έτσι απλά χάλασα την έκπληξη, του το είπα και το πήραμε μαζί!
Κάνοντας την ανάλογη έρευνα καταλήξαμε στο "acer aspire 5542-304G". Μας πήγε 500 ευρώ, αλλά νομίζω τα αξίζει τα λεφτά του! Το βρήκα στο e-shop και στο you.gr. Μπορείς να μπεις και να δεις τα χαρακτηριστικά του αν θες.
Όπως και να χει σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου!
Κάνοντας την ανάλογη έρευνα καταλήξαμε στο "acer aspire 5542-304G". Μας πήγε 500 ευρώ, αλλά νομίζω τα αξίζει τα λεφτά του! Το βρήκα στο e-shop και στο you.gr. Μπορείς να μπεις και να δεις τα χαρακτηριστικά του αν θες.
Όπως και να χει σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου!
- crocark
- Adventure's Advocate
Less
More
19 Ιαν 2010 20:25 #26445
by crocark
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Replied by crocark on topic Re: Notebook or Netbook???
Κατ' αρχάς δε θεωρώ ότι σε βοήθησα και όχι γιατί δεν πήρες τελικά netbook. Δε θεωρώ απλά τον εαυτό μου ικανό να δώσει τέτοιες συμβουλές, αφού κι εγώ ρωτάω άλλους. Εντάξει ίσως για τις ίντσες που λες συνεχίζω να το θεωρώ σημαντικό. Είδα όμως πως κανένας δε βοηθούσε και γι' αυτό επέμεινα. Για να ρωτάς σημαίνει πως θες τη γνώμη "μας". Για να είμαι ειλικρινής περίμενα πως θα υπήρχε μεγαλύτερη ανταπόκριση στο αίτημά σου για "βοήθεια", αλλά τέλος πάντων ... Επίσης μη βάζεις τα μάτια σου να ρολάρουν. Και μένα μ' αρέσουν οι εκπλήξεις, αλλά όταν πρόκειται να ξοδέψεις αρκετά λεφτά, ίσως δεν είναι η καλύτερη ευκαιρία για έκπληξη. Στο τέλος τέλος βρε Vblue, την άλλη φορά του παίρνεις ένα πουκάμισο και τότε άστον να το αλλάξει. Για τον υπολογιστή νομίζω έκανες πολύ καλά που τον πήρες μαζί σου. Σκέφτομαι τι θα είχε ακούσει η δικιά μου σε μια τέτοια περίπτωση όποια επιλογή και να είχε κάνει (είμαι και καλόβολος ξέρεις ). Το μηχάνημα το είδα και, πάλι, απ' όσο καταλαβαίνω μου φαίνεται καλό. Καλορίζικο. Πάντως ... παρατήρησα πως κάπου μέσα του κρύβεται μια καρτούλα ΑΤΙ. Πες του να μην την αφήσει ανεκμετάλλευτη κι επειδή συνήθως τα notebooks δεν έχουν δύναμη στην επεξεργασία γραφικών, να του πεις ακόμη πως δύσκολα θα υπάρξει adventure που να μην το σηκώσει. Το 'πιασες το υπονοούμενο; Και μετά αφού του κολλήσεις το μικρόβιο τον φέρνεις κι από τα μέρη μας (θα μπορούσε να έχει username UGreen ή BRed)
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ