Female adventurer in search of...
- CallMeDr
- Topic Author
- Moderator
Μια ζωή γεμάτη διλλήματα...ATI ή n-vidia??CRT ή TFT??Athlon ή Pentium??
Μετά από τρία χρόνια με ένα πολυβασανισμένο vaio laptop ήρθε η ώρα της δύσμοιρης (me,that is) να αγοράσει το πρώτο της desktop!! Όχι τπτ άλλο αλλά είναι κρίμα παιχνίδια όπως το syberia 2 κ το mysterious journey να με γλυκοκοιτάνε κάθε φορά που βολεύω τον ποπό μου μπροστά στο lap κ να μην μπορώ να τα χαρώ σνιφ
Γι'αυτό κ περιμένουμε, εγώ κ τα παιχνιδάκια μου, τις προτάσεις σας στα παραπάνω διλλήματα μπας κ μπορέσουμε να χαρούμε τον έρωτα μας επιτέλους!!Όλες οι προτάσεις δεκτές!(άν έχετε να προτείνετε κ ολοκληρωμένα πακέτα ακόμα καλύτερα χιχιχοχο )
Σας φιλώ,
Η καλή σας αγελ...σόρρυ φιλενάδα
Define normal...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Αν θέλεις να το ψάξεις πολύ μπαίνεις σε ιδιαίτερα περίεργες διαδρομές, που απο προσωπική πείρα δεν θα τις συνίστούσα σε άλλους. Όσο για τα διλήματα, θα έλεγα πως δεν υπάρχουν, (όλα είναι στο μυαλό μας και στα "κολλήματα" του καθενός μας) απλώς αγοράζεις ότι αρμόζει στην τσέπη σου και στις απαιτήσεις σου, και στην ιδιοσυγκρασία σου.
Πάντως αυτό που σε γενικές γραμμές είναι αναγκαίο είναι ένας καλός επεξεργαστής (2.8GHz ή και 3GHz (προσωπικά δεν έχω αγγίξει ποτέ celeron) και πάνω μου φαίνεται πως παίζουν τα entry-level μηχανήματα πλέον, η Intel είναι αργή και σταθερή, η AMD με ένα καλό chipset τα ίδια (ίσως σε μερικά σημεία πιο γρήγορη), αλλά ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερη προσπάθεια απο πλευράς σου), ένα καλό mobo (απο καλή εμπειρία θα πρότεινα κάτι σε Gigabyte, άλλιως κάτι άλλο σε SOYO, ABIT(?), γούστα είναι αυτά), μνήμη τουλάχιστον 512MB για καλημέρα, μια κάρτα γραφικών μέσου κόστους (NVidia (όχι τις σφαγμένες MX εκδόσεις της αν τις βγάζει ακόμη) - AΤΙ (πρέπει να είναι λίγο καλύτερη στο θέμα αποσυμπίεσης DIVX)ότι πιστεύεις καλύτερο και όποια διαφήμιση σου αρέσει, μόνο οι προγραμματιστές καταλαβαίνουν τις πραγματικές διαφορές πλέον, και σε γενικές γραμμές οι φετινές κάρτες θα αξιοποιηθούν μόνο απο τα demos αμέσως καί όχι απο τα παιχνίδια που παίρνουν τον χρόνο τους για να αναπτυχθούν και να τις χρησιμοποιήσουν, και φυσικά να τις υποστηρίξει και η μαμά M$ με το DevilX (κατα κόσμο DirectX), δυο δισκάκια τουλάχιστον, ένα για λειτουργικό, και εφαρμογές (40 Special της Western θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα), και ένα 2o (κάπου στα 90E-110E πάνε τα 120άρια?), σε μερικά partitions, για games, internet, pagefile, κ.λ.π. Ένα rewritable DVD, και ένα απλό DVD για να μην βιάσεις με CD και DVDs το αντιγραφικό (και χαλάνε σχετικά εύκολα με έντονη χρήση ή με παιχνίδια που δουλεύουν διαρκώς την συσκευή), και τέλος αλλά με πολύ (ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ) προσοχή μια καλή οθόνη για να μην κάνουν τα μάτια σου πουλάκια (αν κάθεσαι ώρες ή αν θέλεις να διαβάσεις και ένα βιβλίο πάνω της), και αν τα θεωρείς πολύτιμο κομμάτι του σώματος σου.
A! Και κάποια κάρτα ήχου, έως τώρα δεν έχω ακούσει καθόλου καλά λόγια για τις ενσωματωμένες στα mobo κάρτες ήχου (αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα ας με διορθώσει) Τώρα εδώ τι να πω; Creative SoundBlaster (ότι κυκλοφορεί και υποστηρίζεται ακόμη) είναι η βάση, απο εκεί και μετά ότι καλύτερο θέλεις για ήχο.
Απο Modem σε γενικές γραμμές είναι τα ίδια είτε USRobotics (υπάρχει ακόμα?), είτε motorola, είτε microcom, είτε δεν ξέρω τι άλλο υπάρχει. Προσωπικά δεν γνωρίζω κάν τι μάρκα είναι αυτό που δουλεύω τώρα.
Δεν μπορώ να προτείνω ωστόσο κάτι συγκεκριμένο γιατί δεν έχω ψάξει την αγορά (έχω ακόμη τουλάχιστον 1 χρόνο ή και περισσότερο μπροστά πριν υποχρεωθώ να ξαναψάξω για υπολογιστή ). Απλά αν βγάλεις ένα κόστος επένδυσης να υπολογίσεις τι σε ενδιαφέρει περισσότερο. Η ψυχαγωγία θέλει ισχυρό μηχάνημα, η δουλειά θέλει κάτι λιγότερο.
Ελπίζω να βγάλεις καμιά άκρη απο όλα όσα έγραψα.
Σε αυτό δεν μπορώ να είμαι καθόλου συγκεκριμένος γιατί αποτελεί πλέον καθαρά θέμα απαιτήσεων σου, και το που είσαι αποφασισμένη να φτάσεις απο οικονομικής πλευράς, και αν μπορείς μόνη σου ή αν έχεις κάποιον φίλο που να ξέρει να στο στήσει απο επιλεγμένα κομμάτια.
Προσωπικά, πάντοτε κάνω μια βόλτα σε καμια 20αριά sites (και στα fora με τα προβλήματα τους), μαζεύω reviews και γράφω μια βασική λίστα (anandtech, xbitlabs, και τα συναφή), και απο εκεί και μετά το "χτίζω" μόνος μου με λίγες προτροπές, και ενδεχομένως αλλαγές όσον αφορά σε ορισμένα απο τα υλικά που ζητάω, απο το φιλαράκι που μου φέρνει τα υλικά του υπολογιστή. Έτσι έχεις πολύ λιγότερα προβλήματα απο ένα προϊόν μαζικής κατανάλωσης που δεν ξέρεις ποτέ τι ποιότητα υλικών έχει μέσα. Απλά θέλει πιο πολύ δουλειά. Σκέψου αυτά και μπορεί και τα παιδιά να κάνουν πιο συγκεκριμένες και πιο δομημένες προτάσεις αργότερα.
Τα λέμε.
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- Stknightmare
- Moderator
Y.G:Pes mas posa diatheteis kai ti thes na pareis.Pes mas kai gia th xrhsh to thes.
[url:1ivrqgyu]http://dtps.unipi.gr/users/knightmare[/url:1ivrqgyu]
"Don't be afraid of the dark,fear only what moves inside"
- Mourgos
- Moderator
1)Οι ενσωματομένες κάρτες ήχου στις μητρικές αποδίδουν πάρα πολύ καλά(τουλάχιστον η δική μου) αν δεν έχεις απίστευτες ηχητικές απαιτήσεις ,και κυρίως αν δεν είσαι διατεθημένη να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία για ακριβά ηχεία.Σε διαφορετική περίπτωση είτε soundblaster έχεις είτε οτιδήποτε άλλο διαφορά δεν θα καταλάβεις.
2)Για το θέμα της μητρικής είμαι κάθετος στις αγορές μου ,Αsus και πάλι Asus.Η αλήθεια είναι οτί είναι τσιμπημένες οι τιμές τους αλλά είναι σκυλιά και δεν καταλαβαίνουν τίποτα.Προσωπικά οι δύο τελευταίες μου μητρικές και η κάρτα γραφικών μου είναι Ασθσ και είμαι υπερικανοποιημένος.Γιατί δεν παίρνεις το προϊόν και μην τον είδατε τον Παναή ,αλλά υπάρχει ολοκληρωμένη υποστήριξη για το κάθε τους προϊόν ξεχωριστά.
3)Μοντεμ όπως είπε και ο Mortal ότι και να πάρεις το ίδιο είναι.
4)Από επεξεργαστή εγώ προτίμησα pentium4,μιας και είχα δει ένα φίλο μου να κάνει με βεντάλια αέρα το καλοκαίρι στον αmd επεξεργαστή του για να μην υπερθερμανθεί.Τώρα λέγεται οτί έχει βελτιωθεί η κατάσταση αλλά αν δεν το δω ο ίδιος δεν πιστεύω τίποτα.
5)Για κάρτα γραφικών αν παίζεις σχεδόν αποκλειστικά adventure δεν χρειάζεσαι κάτι το πανάκριβο.Εγώ έχω GeForce fx5600 και μέχρι στιγμής μέχρι και για first person shooter παιχνίδια μου αρκεί.Πάντως οι αντίστοιχες Αti που έχω δει αποδίδουν όντως καλύτερα,αλλά είναι πιο ακριβές και ,προς το παρόν ,δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη απαίτηση σε παιχνίδι για να αγοράσω μία.Οπότε για adv εγώ θα πρότεινα Nvidia αλλά προς θεού μην αγγίξεις GeForce4MX kai Geforce fx5200 ,γιατί έχουν υπερβολικά μικρές επιδόσεις και κατά την γνώμη μου είναι τζάμπα τα λεφτά.
6)Για οθόνη η απάντηση είναι απλή.Αν έχεις λεφτά TFT διαφορετικά CRT.Μην κάνεις το λάθος και πάρεις καμία φτηνή ΤFT όπως εγώ(κοινώς NEC) γιατί πίστεψέ με θα το μετανοιώσεις.Στην οθόνη πληρώνεις για την καλύτερη δυνατή που μπορείς γιατί την κρατάς όσους υπολογιστές και να αλλάξεις.Πολύ καλές μάρκες είναι ασφαλώς Εizo(που έχω και είναι απλώς γαμάτη) και Sony.
Πάντως το βασικό είναι το πόσα λεφτά είσαι διατεθημένη να ξοδέψεις.Ο ιδανικός υπολογιστής διαφέρει από πορτοφόλι σε πορτοφόλι.
Είμαι ωραίος
Τι ωραίος ,πανέμορφος
Τι πανέμορφος ,καλλονός
Γιατί όμως ρε γαμώτο, να είμαι ο μόνος που το βλέπει;
- CallMeDr
- Topic Author
- Moderator
Stknightmare συμφωνώ αλλά σίγουρα το λαπ μου δεν τραβάει άλλο κ εκτός αυτού όσο καλύτερο είναι το μηχάνημα που θα αγοράσει κανείς τόσο περισσότερο θα ζήσει κιόλας οπότε κ θα το χρησιμοποιώ κ χρόνια στη δουλεία μου. Φυσικά hardware όπως η καρτα γραφικών κ ήχου με ενδιαφέρουν μόνο για τα παιχνίδια! Τα λεφτά που διατείθεμαι να δώσω ειναι γύρω στα 1500-1700 ευρουλάκια.
Mourgos oι eizo που ανέφερες είναι κορυφαίες για όλους, όσους έχουν κ όσους πουλάνε! Είναι σίγουρα κ η πρώτη δική μου επιλογή! Αλλά πάλι θα δούμε!
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις προτάσεις σας! Σίγουρα με βοήθησαν. Θα σας ενημερώσω για τα πακέτα που θα έχω στα χέρια μου (χεσ***τε αλλά κουβέντα να γίνεται ) κ θα περιμένω κριτικές!
Φιλιά!
Define normal...
- Stknightmare
- Moderator
- Mourgos
- Moderator
Είμαι ωραίος
Τι ωραίος ,πανέμορφος
Τι πανέμορφος ,καλλονός
- Stknightmare
- Moderator
Yg:Mhn barate me tosa lefta bgazw susthma me x800 kai amd 64,etsi nomizw toulaxiston.
Yg 2:Isws tha mporouses na perimeneis ligo,twra pou erxontai oi nees texnologies tha pesoun polu oi times.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Πρώτα απο όλα το case σκέψου τι χώρο διαθέτεις και τι θέλεις να βάλεις μέσα, MIDI η FULL Tower. Τροφοδοτικό 400W με 460W θα είναι πολύ καλό. Πάρε και δυο έχτρα ανεμιστηράκια για μέσα. Αν το mobo έχει και αυτό ανεμιστηράκι ακόμη καλύτερα. Όσο πιο πολύ ψήξη έχει το μηχάνημα τόσο πιο καλά είναι. (πρέπει να πλησιάζω τη δεύτερη δεκάδα απο blowerάκια)
Αν θέλεις να βάλεις τους δίσκους σε συρτάρια για να μην ψήνονται μετά απο κάποιες ώρες δουλειάς (έχω συρτάρια με 3 ανεμιστηράκια έκαστο και παρά τον κάποιο θόρυβο, οι δίσκοι παραμένουν σε χαμηλές θερμοκρασίες) θα πρότεινα να υπολογίσεις να έχει αρκετά 5-1/4 bays (για να βγάλεις και κάποια panel απο κάρτες μπροστά).
Επεξεργαστή ανάλογα με το πόσο αντέχεις οικονομικά, (Πυρήνες Northwood, Prescot/2M), αν θέλεις τον υπολογιστή να βγάλει με αξιώσεις τα επόμενα χρόνια πάρε κάτι σε 3GHz και πάνω. Αν δεν θέλεις να περιορίσεις τον χρόνο ζωής του επεξεργαστή μήν πεις θα το υπερχρονίσω!
Και εγώ Intelας είμαι αλλά ωστόσο παίζει ρόλο και το chipset (υπάρχουν περιπτώσεις κάποιων προβλημάτων σε σχέση με κάποια chipset. πχ. τα παλιά 845 τρώγαν κάποια περίεργα "κολλήματα" με κάποιες κάρτες). Όποιος ασχολείται σοβαρά την τρέχουσα περίοδο με chipsets και ξέρει δυο πράγματα παραπάνω ας πει καμιά κουβέντα.
Τα BUSes θα αλλάξουν σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα άρα σκέψου τι παίζει και με το PCI-X και τις εταιρείες που το υποστηρίζουν και θα είναι οι πρώτες που θα βγάλουν κάρτες για αυτό.
Καλό θα ήταν να έχεις SATA δίσκους μια και πλέον είναι το νέο πρότυπο βάσης για ταχύτερη μεταφορά δεδομένων. Ωστόσο δεν ξέρω τι γίνεται σχετικά με συσκευές DVD/DVD-R.
Αν πάς σε DVD εγγραφής πάρε κάποιο που να έχει -/+R -+RW και αν έχει και Dual Layer δυνατότητες ακόμη καλύτερα (Χ16), μολονότι ένα Dual Layer άγραφο πάει κάπου $16 (8.9GB?)
Για σκληρούς δίσκους (έχω αρκετούς) θα πρότεινα ως πρώτη επιλογή τους Western Digital (μέχρι τώρα μου έχουν βγεί σκυλιά και τους βασανίζω αρκετά 24ωρα σερί λόγω video capturing και processing, αλλά και gaming 17 μέρες X 18 ώρες Morrowind ). Τώρα αν δεν πας σε SATA και θέλεις να τους δουλέψεις σαν RAID ή σαν ATA100/133 εκεί πλέον θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιον πιο ειδικό (κοινώς κάποιον που να ψάχνεται πολύ ακόμη, και να ενδιαφέρεται σε φανατικό tech επίπεδο, και όχι απλά σε χρηστικό). Ή σε κάποιον που να έχει ακόμη μερικά εγκεφαλικά κύταρα εν ζωή.
Αυτά θυμήθηκα και πάλι (Ίσως να συμπληρώσω τις γενικότητες μου )
- Mortal
- Adventure's Advocate
Stknightmare wrote: Bale ena P4 3 ghz,512-1024 mb ram mnhmhs mia ati 9800 pro,mia audigy 2,altec lancing 251,ena monitor pou na sou aresei,ena 400 trofodotiko,mia mobo.
Yg:Mhn barate me tosa lefta bgazw susthma me x800 kai amd 64,etsi nomizw toulaxiston.
Yg 2:Isws tha mporouses na perimeneis ligo,twra pou erxontai oi nees texnologies tha pesoun polu oi times.
Ωραίος ο νέος, αλλά ωστόσο να περιμένεις να πέσουν οι τιμές γιατι θα βγουν οι νέες τεχνολογίες είναι κακό αν είσαι χομπίστας και καλό μόνο αν είσαι επιχείρηση. Ο χομπίστας πρέπει να έχει κάτι το οποίο να αναβαθμίζεται καλύτερα και να έχει και μέλλον (πολύ σχετικό το μέλλον), ενω οι εταιρείες ούτως ή άλλως (στην Ελλάδα) δεν ξέρουν τι σημαίνει τεχνολογία και αναβαθμίζουν βάση αποσβέσεων και φορολογικών μέτρων (Αρε Ελλαδάρα με την ανύπαρκτη κοινωνία της Πληροφορίας).
Και μπορεί κάποια στιγμή να μην βρίσκεις και κάρτες και έχοντας πέρασει από όλα τα BUSes (ευτυχώς τα έχω ξεχάσει κι όλας) έζησα την κατάσταση που όταν έφευγε το πρότυπο πέταγες και όλες τις κάρτες μαζί του. Καλό θα ήταν να ασχοληθεί το κορίτσι με πιο καινούργιο υπολογιστή, εκτός κι αν σκοπεύει και εκείνη να αλλάζει υπολογιστή κάθε 2-3 χρόνια όπως κάποιοι άλλοι τρελοί !
- Stknightmare
- Moderator
- Mourgos
- Moderator
Α για σκληρούς δίσκους συμφωνώ με τον Mortal,Western Digital χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τώρα για την κάρτα γραφικών όντως ίσως να πρέπει να περιμένεις λίγο γιατί τώρα που θα βγουν οι καινούριες θα (ελπίζω) πέσουν αρκετά οι τιμές των παλιών.
Είμαι ωραίος
Τι ωραίος ,πανέμορφος
Τι πανέμορφος ,καλλονός
- Mortal
- Adventure's Advocate
Να κάνω μια πολύ χαζή ερωτησούλα? ! ! !
Ποιός παίζει μόνο adventure σήμερα, και αποκλείει τα υπόλοιπα??? Εγώ δεν ξέρω κανέναν, εσείς???
- Stknightmare
- Moderator
- Real NC
- Banned
Σήμερα; Γιατί, παλιότερα μήπως μόνο advs παίζαμε; Εγώ μετά από πέντε ώρες Monkey Island 2, πήγαινα στα ουφάδικα να παίξω Final Fight...Mortal wrote: Ποιός παίζει μόνο adventure σήμερα, και αποκλείει τα υπόλοιπα??? Εγώ δεν ξέρω κανέναν, εσείς???
Sig? We don't need no stinking sig!
members.lycos.co.uk/realnc qtads.sf.net