Συλλεκτικές εκδόσεις παλιών παιχνιδιών - Την άποψή σας

More
31 Ιουλ 2010 09:29 #28146 by moumiaq
Καλημέρα ,

Έπειτα απο ένα χρόνο ανελέητου μαζέματος παλιών παιχνιδιών απο ebay , παρακολουθώντας την παρακάτω συζήτηση ( μην ασχοληθείτε όμως για να κράξετε , του στύλ 'Α εγώ δεν δίνω τόσα λεφτά για παιχνίδια 20 ετών ' την άποψή σας θέλω στο ερώτήμα που θέτω , όχι να ασχοληθείτε με το παλιό topic ) μου προέκυψε κάποιο ερώτήμα.

frankenfed
Tελευταία μαζέυω χρήματα για καλύτερη κιθάρα και αποφάσισα να πουλήσω το Gabriel Knight 1 με το κουτί του και όλα τα ένθετα(οδηγίες,κόμικ,διαφημιστικά κλπ) original εκδοση
σε PC-CD σε τέλεια κατάσταση σα καινούριο και σχεδον αχρησιμοποίητο για 50 ευρώ.
Επίσης το Monkey Island 2 για Amiga με το κουτί σε τέλεια κατάσταση με τα ένθετα με όλες τις δισκέτες σε μάυρο χρώμα σχεδόν αχρησιμοποίητο για 35 ευρώ.

Nuclear
50? Τρελός είσαι ? αν ήταν η έκδοση με τις δισκέττες ίσως σκεφτόμουν να σου προτείνω 15 , για την cd version δε δίνω μία. ( το έγραψα στα ελληνικά για να μην σας βγουν τα μάτια απ'τα greeklish )

Ερώτημα :

Οι εκδόσεις για δισκέττες θεωρούνται πιο συλλεκτικές απο τις εκδόσεις για cd και αν ναι για πιο λόγο , γιατί πχ το floppy και η παραγωγή δισκεττών διακόπηκε ? Το cd συνήθως δεν έχει επιπλέον speech ή άλλα features , δεν θεωρείται πιο πλήρης έκδοση ? Εννοείται πως μιλάω για εκδόσεις που σαν πακέτο δεν είχαν διαφορά στο περιεχόμενο παρά μόνο διάλεγες αν θές cd ή δισκέττα , οχι για επανεκδόσεις απο άλλες εταιρείες ( White Label , Kixx).
Προσωπικά στο ebay αυτό τον ένα χρόνο πολύ πιο δύσκολα έχω πετύχει σε έκδοση cd πχ το Loom ( ποτέ βασικά ) ή το Darkseed , ενώ για δισκέττες βρίσκονται συνέχεια.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
31 Ιουλ 2010 13:08 #28147 by qrious
Εξαρτάτε την απο την έκδοση. Όπως είπες για παράδειγμα η cd έκδοση του Loom είναι πολύ πιο σπάνια απο την floppy. Γενικά τα cd versions τείνουν να είναι πιο σπάνια αν και όχι παντα.
Πολυ σπάνιο επίσης ειναι οτιδήποτε είναι sealed, δεν έχει ανοιχτεί δηλαδή... Θυμάμαι είχα πετύχει το Loom έτσι γύρω στα 600 δολάρια με αρκετά bids μαλιστα.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.