INCEPTION
- Nagual
- Topic Author
- Elite Member
Good luck, agent Calavera. Viva la Revolución.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- giovanna
- Adventure's Advocate
Πες μας περισσότερα γιατί σου άρεσε , τι έχει διαφορετικό απο τις άλλες ταινίες κ.λ.π.
- Nagual
- Topic Author
- Elite Member
Είναι αλήθεια πως στην σύγχρονη φιλμογραφία το θέμα της εναλλακτικής πραγματικότητας έχει αποτυπωθεί ουκ ολίγες φορές...Από την τριλογία του Matrix μέχρι το 13o Πάτωμα αλλά και το περσινό Avatar....Προσωπικά όμως κανένα από τα προηγούμενα (με εξαίρεση ίσως το 13ο Πάτωμα) δεν φτάνει την υπεροχή του Inception....
Και κάτι τελευταίο για εμάς τους Adventurers....θα θυμίσω στους φανατικούς του Dreamfall την συσκευή Dreamcore για τα όνειρα....
Good luck, agent Calavera. Viva la Revolución.
- maladroid
- Templar Hunter
Ορισμένες σκηνές όπου το πιστολίδι και οι εκρήξεις πάνε σύννεφο, πιστεύω θα μπορούσαν να περιοριστούν σε διάρκεια και γενικά η ταινία θα ωφελούνταν από ένα πιο σφιχτό μοντάζ αφού ήδη ξεπερνά σε διάρκεια τις δύο ώρες και είκοσι λεπτά. Νομίζω ότι δραματουργικά δεν θα ζημιωνόταν στο ελάχιστο ενώ οι χαρακτήρες και οι σκηνές ψυχογραφίας, εγκεφαλικής ίντριγκας και εμβάθυνσης των χαρακτήρων θα αναδεικνύονταν σε πρωταρχική επιδίωξη της ταινίας. Στη τωρινή μορφή της με έκανε ώρες-ώρες να αμφιβάλλω για τη σκοπιμότητα του σκηνοθέτη: αν δηλαδή χρησιμοποίησε το σεναρικό υπόβαθρο σαν έξυπνο άλλοθι για να στήσει μια σειρά εντυπωσιακών σεκάνς καθαρού και ευπώλητου action ή αν τις θεώρησε απαραίτητες για να καταστεί πιο άμεση και αγωνιώδης η περιπέτεια των πρωταγωνιστών. Όταν το ξαναδώ σε DVD ίσως αποκτήσω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στον τομέα αυτό.
Επειδή κάτι παρόμοιο έκανε και στην προηγούμενη ταινία του, το -πολύ εντυπωσιακό κατά τα άλλα- Dark Knight, αρχίζω να πιστεύω ότι έχει αδυναμία στη βαβούρα και τις φαντεζί εκρήξεις (ειδικά στο Dark Knight είχα αρχίζει να εκνευρίζομαι με τη συχνότητά τους - πήγαινε ο Batman να βουρτσίσει τα δόντια του και ο Joker είχε παγιδεύσει την οδοντόβουρτσα με 4 κιλά TNT). Προς τιμήν του, βέβαια, είναι το γεγονός ότι τα σενάρια που χρησιμοποιεί στις ταινίες του είναι ως επί το πλείστον πρωτότυπα και γραμμένα (και) από τον ίδιο (με την εξαίρεση του Insomnia που αποτελεί πιστό remake ομώνυμης νορβηγικής ταινίας) οπότε οι καλές ιδέες οπωσδήποτε δεν του λείπουν. Νομίζω, όμως, ότι θα πρέπει να τιθασεύσει κάπως την "εμπορικότητα" στη σκηνοθεσία του γιατί τελευταία δείχνει να του ξεφεύγει και ο δρόμος αυτός, αν τον ακολουθήσεις, είναι, συνήθως, χωρίς γυρισμό.
No good deed goes unpunished
- giovanna
- Adventure's Advocate
Σε ευχαριστούμε για την ανάλυση
- woody
- Moderator
Το χειροτερο της ταινιας αυτης ειναι οτι παιρνει τον εαυτο της στα σοβαρα, παει να μας το παιξει βαθεια. Το kick ass για παραδειγμα ομως που δεν ντρεπεται να δηλωσει οτι απλα ειναι μια διασκεδαστικη ταινια και οχι εργο τεχνης, ειναι απειρως απολαυστικοτερο, πολυ καλυτερο, και ειλικρινες προς τον θεατη
Η δε σχεση του ηρωα με την γυναικα του μεσα στο ονειρο ειναι πραγματικα αστεια. Ευχαριστω αλλα δεν θα παρω.
- Praetorian
- Walker Survivor
Μου άρεσε η ονειρική ατμόσφαιρα στην ταινία, ο περίεργος κόσμος που έφτιαξε ο Nolan και όρισε κανόνες για αυτόν και ιδιαίτερη ορολογία για τα mechanics του, η ιστορία που είπε, οι χαρακτήρες. Σχεδόν τα πάντα. Εκτός από κάποιες τραβηγμένες σκηνές με κυνηγητό στα χιόνια, όπου δεν ήταν σαφές (σε μένα) ποιός ήταν ποιός.
Αλλά η ώρα πέρασε πολύ ευχάριστα. Ούτε που κατάλαβα τη μεγάλη διάρκεια. Ήμαστε λίγοι στην αίθουσα, σε νυχτερινή προβολή. Όχι πάνω από 30 άτομα. (Και το ψιλοευχαριστήθηκα που μια ενοχλητική παρέα στην αίθουσα, από το δεύτερο μισό δεν έβγαζε κιχ και στο τέλος τους είδα να συζητούν το τί εγίνε -και έλεγαν ό,τι να ναι imho, αλλά αυτά παθαίνεις ότσν είσαι κάφρος)
Από τα θετικά επίσης της ταινίας, ότι είναι από αυτές που μετά έχεις διάθεση να συζητάς για μέρες. Και βρίσκεις (βασικά) πράγματα που δεν είχες παρατηρήσει στην πρώτη προβολή. Ειδικά αν χάσεις κάποιους διαλόγους που εξηγούν τις ιδιαίτερες συνθήκες του inception, μπορεί να βγάλεις ένα εντελώς διαφορετικό συμπέρασμα για τα πράγματα. Πάντως εμείς (η παρέα μου) βγήκαμε από την αίθουσα και λέγαμε ότι τελικά δεν ήταν και τόσο μπερδεμένη ταινία όσο ακούγαμε, μέχρι που διαπιστώσαμε ότι ο καθένας είχε καταλάβει/ερμηνεύσει διαφορετικά ένα μεγάλο μέρος από την ιστορία.
Στο διαδίκτυο έχουν βγει από απλές μέχρι και εντελώς φευγάτες θεωρίες για το τί ιστορία έλεγε τελικά η ταινία.
Συνολικά τη λάτρεψα και την προτείνω ανεπιφύλακτα σε γνωστούς.
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- outcry
- Walker Survivor
Ασχέτως με το αν συμφωνώ ή διαφωνώ με την άποψή σου για την ταινία, το αν αρέσει σε κάποιον ένα έργο δεν έχει καμία σχέση με το πόσο κινηματογράφο έχει παρακολουθήσει.
Δε νομίζω άλλωστε πως δε θα βρεθεί κανείς που και Lynch να χει δει και παράλληλα να του άρεσε το Inception.
Αντιθέτως θα βρεθούν πολλοί "ψαγμένοι" που δε τους αρέσει ο Lynch ή ο Bergman ή ο Lang και πάει λέγοντας.
Εν ολίγοις, αν παρακολουθούμε τις ταινίες "συγκριτικά" τότε δεν έχουμε λόγο να το κάνουμε. Κάθε ταινία είναι ξεχωριστό κομμάτι κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.Και εν τέλει, ναι, το Άγριες Φράουλες δε θα ξεπεραστεί ποτέ, αλλά τί να γίνει? Να μη ξαναδούμε ταινία με παρεμφερές περιεχόμενο?
[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]
- woody
- Moderator
- Praetorian
- Walker Survivor
Ο καθένας έχει άποψη (και καλά κάνει), και ο καθένας είναι κριτικός. (ενώ και όσοι είναι κατ' επάγγελμα κριτικοί, έχουν συνήθως πολύ διαφορετικές απόψεις για την ίδια ταινία)
Δεν θα βρούμε όλοι (κι ας έχουμε την άπειρη εμπειρία σε κιν/φο ή video games) ενδιαφέρον στην ίδια ταινία ή παιχνίδι, δεν θα εστιάσουμε στο ίδιο σημείο ούτε θα ενοχληθούμε από τα ίδια πράγματα.
Στο rotten tomatoes έχει τρέχουσα βαθμολογία 87% και στο metacritic 74. Όχι και άσχημα.
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- outcry
- Walker Survivor
Αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με videogames και παίξεις ένα που για τα εν γένει γούστα σου έχει μέτρια ιστορία, μέτριους χαρακτήρες κ.λπ. θα σου φανεί μέτριο. Το να σου φανεί εκπληκτικό θα οφείλεται στο ότι δεν είχες ξανά αυτή την εμπειρία και όχι στο παιχνίδι αυτό καθαυτό. Αλίμονο όμως δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει δει ποτέ του ταινία.
Τέλος το αν μια ταινία για μένα είναι ψευτοκουλτουριάρικη ή "φύκι" δεν αλλάζει. Είτε έχω δει άλλες 100 χιλ ταινίες είτε έχω δει άλλη μία.
[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]
- Visitor
Η σκηνοθεσία ήταν πολύ καλή, η ιστορία είχε βάση αν την παρακολουθούσες, δεν βρήκα κάποιο σημείο που να είναι υπό αμφισβήτηση, που να μην στέκει πάνω στην ιδέα που χτίσανε ή να αντιφάσκει και αυτό μου άρεσε πολύ.Επίσης οι πυροβολισμοί μπορεί έπεφταν βροχή αλλά είχαν δικαιολογημένη παρουσία σεναριακά κι έτσι δεν με πείραξε.Ακόμα κι αν δεν είναι κινηματογράφος ποιότητας που είπε ένας φίλος , μόνο το ότι είναι πρωτότυπο και διασκεδαστικό εμένα μου αρκεί!!Εξάλλου όταν κρίνεις οτιδήποτε, στην πραγματικότητα σύγκριση κάνεις σύμφωνα με τις εμπειρίες σου, γι'αυτό η πρωτοτυπία είναι σημαντικός παράγοντας πάντα και πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψιν.
- tsampikos
- Master of Dimensions