Έκλεισε το gog.com;
- Elessar
- Topic Author
- Team
Σίγουρα δυσάρεστη εξέλιξη για το digital destribution αν και κυκλοφορούν κάποιες φήμες πως όλο αυτό σχετικά με το κλείσιμο είναι φάρσα και απλά το gog βγαίνει από την beta φάση και εξελίσσεται προς το καλύτερο και σε κάτι ανάλογο με το steam.
Ίδωμεν...
EDIT: Έπεσα πάνω σε αυτό , όπου στο τέλος υπάρχει ένα update όπου αναφέρεται πως όλο αυτό είναι marketing trick και πως η υπηρεσία ουσιαστικά αναβαθμίζεται. Αν όντως είναι έτσι ένα έχω να πω: Worst.marketing-trick.EVER.
EDIT2: Προσέξτε τι λέει και στην ανακοίνωση του 'κλεισίματος': We've debated on it for quite some time and, unfortunately, we've decided that GOG.com simply cannot remain in its current form..
Μάλλον τελικά για αναβάθμιση πάνε...Το θέμα είναι πως έχει αρχίσει και ακούγεται πως θα βάζουν πια drm στα παιχνίδια τους.
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- shodan
- Schattenjäger
Από ότι φαίνεται δεν πήγε καλά και τώρα θα αναβαθμιστούν με κλείδωματα όπως είπες ή λογικά κάποιο client.
"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]
- Praetorian
- Walker Survivor
Μακάρι να είναι διαφημιστικό κόλπο, και να είναι αυτό που αναφέρεται (ότι φεύγουν από beta) αλλά πάλι... κλείνουν έτσι απότομα ένα site; και μάλιστα εν μέσω μιας καλής προσφοράς (είχε κάποιους τίτλους της Codemasters). Κι ενώ παράλληλα μόλις είχαν διαθέσει και το Still Life προς digital download ?
Πάλι μπερδεμένος είμαι. Θέλω να επιστρέψει το site (ήδη αναφέρουν ότι θα "βρουν λύση" για να κατεβάσουμε ό,τι αγοράσαμε στις προσεχείς μέρες), αλλά είμαι αρκετά νευριασμένος με αυτό το φέρσιμο του gog.com προς τους πελάτες του.
Αυτό είναι από τον twiter του gog.com πριν 9 ώρες:
The official statement from GOG's management about the situation will be announced soon. We'll have more details about this tomorrow.
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- Elessar
- Topic Author
- Team
Επιπλέον, τελευταία το gog με είχε χαλάσει κάπως με τις τιμές του, για παράδειγμα είχε βάλει τα King's Quest I, II & III στα $9.99!
Τέλος πάντων, ελπίζω να μην κλείσει η υπηρεσία αλλά το να γίνει ένα μικρό steam δεν μου φαίνεται και ότι καλύτερο.
- crocark
- Adventure's Advocate
Elessar wrote: Επιπλέον, τελευταία το gog με είχε χαλάσει κάπως με τις τιμές του, για παράδειγμα είχε βάλει τα King's Quest I, II & III στα $9.99!
Τι;;; Στο Play έχει τη συλλογή από το 1 έως το 7 (king's quest collection) συμβατότατη με τα νέα λειτουργικά - τουλάχιστον τα xp, στα 6,98? Δηλαδή και retail και "σύγχρονη" και φθηνότερη
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Elessar
- Topic Author
- Team
Για φανταστείτε όμως να κλείσει το Steam. Σας έχει εξασφαλίσει κάποιος πως θα βγάλουν remove drm patch και πως θα μπορείτε να παίζετε και στο μέλλον τα παιχνίδια που έχετε αγοράσει;
Νομίζω ότι θα αρχίσω να απέχω από το steam, με την οικονομική κρίση που υπάρχει κανείς δεν μας διαβεβαιώνει πως ένα ωραίο πρωί δεν θα βαρέσει κανόνι το Steam ή το D2D και δεν θα μείνουμε όλοι ξεκρέμαστοι.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- treptolemus
- Elite Member
μπλεξιμοκατάσταση
[i:3vscgu69]"Vast Universe...Cosmic Sea...This emptiness is normal,
the richness of our own neighbourhood is the exception..."[/i:3vscgu69]
- Elessar
- Topic Author
- Team
- Elessar
- Topic Author
- Team
Δεν έχω να πω κάτι άλλο, απλά έλεος . Έχασαν πολύ κόσμο με αυτήν την κίνηση - μαζί και μένα.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
treptolemus wrote: @wickedman: για τσέκαρε αυτό
μπλεξιμοκατάσταση
Δε λες τίποτα... Έχω διαβάσει λίγο πολύ για όλα αυτά, απλά δεν ήξερα τη συγκεκριμένη ορολογία. Thx treptolemus...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- maladroid
- Templar Hunter
Εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζω με το Runaway (βλ. σχετικό thread στο Oldies Compatibilities), αναρωτιόμουνα μήπως έχουμε πιαστεί ολίγον τι κορόιδα με αυτή τη διαδικασία επανακυκλοφορίας κλασικών games σε έκδοση συμβατή με νεότερα λειτουργικά/ hardware. Δε μιλάω φυσικά για εκείνους που δεν έχουν παίξει/ αγοράσει το εκάστοτε παιχνίδι όταν πρωτοκυκλοφόρησε, αφού για αυτή την κατηγορία ανθρώπων είναι μια μοναδική ευκαιρία και η πρωτοβουλία υπηρεσιών όπως το GOG άκρως αξιέπαινη (άσχετο που το κάνουν για να βγάλουνε λεφτά, όπως όλοι άλλωστε). Για κάποιον, όμως, που έχει τα games σε Windows 95 CD ή ακόμα και δισκέτες, δεν είναι κοροϊδία να του ζητάνε επιπλέον λεφτά προκειμένου να τα ξαναπαίξει μετά από 10-15 χρόνια (συχνά και πολύ λιγότερο); Στο κάτω κάτω άμα έχεις πάρει ένα βιβλίο π.χ. πριν τόσα (και βάλε) χρόνια, κανείς δεν σου ζητάει χρήματα αν αποφασίσεις σήμερα να το ξαναδιαβάσεις. Ο μοναδικός φταίχτης αν τυχόν κάτι τέτοιο δεν γίνεται θα είναι η απροσεξία σου, εκείνη η ανισόρροπη κούπα του καφέ στο γραφείο ή η εξοργισμένη κυρία Ρόουζ που δεν έβρισκε μπροστά της άλλα βάζα να σου πετάξει. Θα πει κανείς "και τα παιχνίδια, εφόσον παραμένουν σε καλή κατάσταση τα μέσα αποθήκευσής τους, μπορείς να τα ξαναπαίξεις αρκεί να έχεις κάπου κι ένα retro PC παρόμοιο με εκείνο που τα είχε πρωτοφιλοξενήσει". Έλα όμως που αυτό δεν είναι ό, τι πιο βολικό, ειδικά από άποψη χώρου και χρημάτων (συνήθως δεν αρέσει καθόλου και στην κυρία Ρόουζ). Εδώ έρχονται να σώσουν την κατάσταση οι updated εκδόσεις των oldies με αντίτιμο γύρω στα 6-10 δολάρια συνήθως (εκτός προσφορών).
Έχοντας πάντα στο μυαλό μου το προσωπικό παράδειγμα του Runaway, αναλογίζομαι εγώ τώρα: αυτή τη διαδικασία της τροποποίησης για επίτευξη συμβατότητας προφανώς κάποια ομάδα την έχει αναλάβει. Η ομάδα αυτή δουλεύει για το GOG (ή το Steam); Συμβουλεύεται καθόλου τους αρχικούς προγραμματιστές του παιχνιδιού; Εν πάση περιπτώσει τι ακριβώς επέμβαση κάνει στον κώδικα - μια προσθήκη σε μορφή ενσωματωμένου patch; Αυτό το αρχείο δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και ξεχωριστά για όλους εμάς που έχουμε στην κατοχή μας το πρωτότυπο και να το καθιστά συμβατό με τα σύγχρονα μηχανήματα; Φυσικά οι άνθρωποι που κάνουν αυτή τη δουλειά πρέπει και να πληρωθούν, πράγμα απολύτως σεβαστό ειδικά εάν μιλάμε για third parties που δεν εμπλέκονται στην δημιουργία του αρχικού παιχνιδιού (γιατί αν πρόκειται για εταιρία η οποία δραστηριοποιείται ακόμα, το σωστό θα ήταν να διέθετε το εν λόγω update/patch για δωρεάν download ώστε να εξυπηρετηθούν οι παλιοί πελάτες της). Ας είναι, αλλά γιατί να πληρώσω εγώ full price όπως και κάποιος που δεν είχε ποτέ πριν το παιχνίδι; Δεν θα ήταν πιο δίκαιο να παρέχεται, το update ξεχωριστά, αν όχι εντελώς δωρεάν, έστω σε μια συμβολική τιμή της τάξης του 1.5 δολαρίου π.χ. ;
Φυσικά στην κυνική εποχή που διανύουμε, κάτι τέτοιες σκέψεις μόνο συγκαταβατικά νεύματα για την πνευματική μου νωθρότητα μπορούν να προκαλέσουν, ωστόσο θεωρώ ότι δεν θα ήταν μια εντελώς ασύμφορη εμπορικά λύση για τα εν λόγω site. Εξυπακούεται ότι εγώ κοιτάζω πρωτίστως το προσωπικό μου συμφέρον μια και έχω αρκετά παλιά παιχνίδια στην κατοχή μου τα οποία για να τα ευχαριστηθώ σήμερα θα πρέπει να φτύσω αίμα σε κάποιες περιπτώσεις και, μάλιστα, χωρίς να είναι εξασφαλισμένο το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου. Παραδέχομαι, άλλωστε, ότι ακριβώς γι' αυτόν το λόγο έσπευσα να κατεβάσω από το GOG τις περιπέτειες του Tex Murphy όταν βγήκαν σε προσφορά, πρόκειται όμως για παιχνίδια που αγαπάω παθολογικά ώστε η σκέψη και μόνο ότι κάποτε ίσως αλλοιωθούν τα CDs τους και τα χάσω με εξώθησε σε αυτή την αγορά. Αρνούμαι να κάνω το ίδιο για το Runaway, π.χ., που ούτε καν ξέρω αν θα μου αρέσει, αν και επίσης φιλοξενείται στο GOG απαλλαγμένο από το δρακόντειο Starforce και πλήρως συμβατό με τα σημερινά συστήματα (απ' ό,τι λένε).
Σημειώνω ότι οι παραπάνω σκέψεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα παιχνίδια που ξαναγίνονται διαθέσιμα σε digital μορφή χωρίς περαιτέρω επεμβάσεις στα χαρακτηριστικά τους πέρα από τη συμβατότητα, συνεπώς δεν έχουν να κάνουν με κυκλοφορίες τύπου Monkey Island SE, reboots, collections και τα συναφή.
No good deed goes unpunished
- Elessar
- Topic Author
- Team