Metal vs Mainstream

More
07 Δεκ 2004 01:08 #3239 by Real NC
Replied by Real NC on topic Metal vs Mainstream

Mortal wrote: Αχεμ! Αχεμ!!! Το metal σήμερα δεν έχει σχέση με την καφρίλα του χθες.

Χμμ, βασικά εγώ την καφρίλα του χθες ακούω περισσότερο...

Αλλά εντάξει, Soilwork και Paradise Lost δεν μου κάθονται και στο λαιμό.

Sig? We don't need no stinking sig!
members.lycos.co.uk/realnc qtads.sf.net

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
07 Δεκ 2004 01:41 #3241 by qrious
Replied by qrious on topic Metal vs Mainstream
alternative rock here. :rolleyes:

More
07 Δεκ 2004 05:49 #3243 by Mortal
Replied by Mortal on topic Metal vs Mainstream

Real NC wrote:

Mortal wrote: Αχεμ! Αχεμ!!! Το metal σήμερα δεν έχει σχέση με την καφρίλα του χθες.

Χμμ, βασικά εγώ την καφρίλα του χθες ακούω περισσότερο...

Αλλά εντάξει, Soilwork και Paradise Lost δεν μου κάθονται και στο λαιμό.

Μάλιστα, μάλιστα! Το πτώμα εμφανίστηκε! Τι γίνεται κύριος διαβάζουμε και πήζουμε; :wink:

Μας τα παν πολλοί αυτά! :P Προσωπικά όταν σκέφτομαι metal σκέφτομαι δύναμη και μελωδία, οπότε είναι δύσκολο να ακούσω τα κλασσικά καφριλέ. Γερνάμε τι να κάνουμε και τα γούστα έχουν αρχίσει να εκλεπτύνονται φίλτατε! :wink: Αλλά μη μου πεις ότι όταν βάζεις ένα album του Luca Turilli δεν ταξιδεύεις σε κόσμους DnD; Τα γούστα έχουν μια τάση να αναδύονται παντού στην ζωή μας, οπότε όταν παίζει κάποιος RPG και διαβάζει και Tolkienικούς μάλλον προς τα κει διαλέγει να οδεύσει! Άντε στην χειρότερη των περιπτώσεων να ακούσει και κανά αλμπουμάκι Manowar, για να ακούσει και κανά σκληρό poserι στο ελαφρώς καφριλέ!!!

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

More
13 Δεκ 2004 00:08 #3285 by VirginPrune
Replied by VirginPrune on topic Metal vs Mainstream
@Mortal

Egw pantws de katalaba auto <<λάτρης της υποκειμενικά καλής-ποιοτικής-μη εμπορικής μουσικής ηχεί καλύτερα>>
Ennoeis oti to metal einai gia sena kalh -poiotikh-mousikh...zwztos....mh emporikh :shock: den nomizw... 8)

Tom skeleton,its time to have some fun!
So grab your tricks or treat,
the day of the dead has begun!

Tommy-boy ,eat your candy skull!

More
18 Ιαν 2005 16:50 #3498 by Folkard
Replied by Folkard on topic Metal vs Mainstream
Μεχρι πριν δύο χρονια ακουγα σχεδον αποκλειστικά metal,κυρίως power και heavy.(Blind Guardian,Iced Earth,Helloween,Metallica,Rhapsody,Gammaray,Sentenced,Paradice Lost,Dream Theater,Megadeath,Iron Maiden,Stratovarious,Katatonia,Savatage,Manowar και πολλα αλλα...)Μετά στράφηκα σε πιο rock μονοπάτια(Scorpions,Rainbow,Alice Cooper,Deep Purple,Pink Floyd,R.E.M,Guns & Roses και αλλα),αλλα και απο πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους(Linking Park,H.I.M.,Evanescence)και τελικά κατέληξα να ακούω όλα τα παραπάνω μαζι και ακόμα περισσότερα είδη μουσικής(μέχρι και ελληνικο rock και έντεχνο).Κατάλαβα οτι στη μουσική δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπέλες και σύνορα,όπως αυτα που επέβαλα στον εαυτό μου όταν ακουγα μονο metal και κορόιδευα όποιους ακούνε κάτι διαφορετικό...Ανάλογα με τη διάθεση και την περίσταση τωρα μπορω να ακούσω το ίδιο ευχάριστα από metal μεχρι...Καζαντζίδη... :wink:

Love is like an adventure game...

More
19 Ιαν 2005 17:13 #3511 by Nuclear
Replied by Nuclear on topic Metal vs Mainstream
Εδώ να προσθέσω τον εμπνευσμένο στίχο του όχι-τοσο-γνωστού τραγούδιου nuclear.dnsalias.com/tmp/N-Carka ... tallas.mp3

"Είμουνα μεταλάς κι'έγινα ρεμπετάς, τωρα στα τάστα μου στενάζει ο τσιτσάνης... Έκοψα τα μαλιά πηρα και μπαγλαμά το metal πέθανε ρε φίλε τι να κάνεις..."

Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker

More
19 Ιαν 2005 22:53 #3521 by Folkard
Replied by Folkard on topic Metal vs Mainstream
Nope...METAL will NEVER DIE... :evil:

Love is like an adventure game...

More
22 Ιαν 2005 19:19 #3616 by Mortal

VirginPrune wrote: @Mortal

Egw pantws de katalaba auto <<λάτρης της υποκειμενικά καλής-ποιοτικής-μη εμπορικής μουσικής ηχεί καλύτερα>>
Ennoeis oti to metal einai gia sena kalh -poiotikh-mousikh...zwztos....mh emporikh :shock: den nomizw... 8)

Sorry που πλέον μονίμως καθυστερώ να κοιτάξω το forum και να απαντήσω στα μυνήματα. Γενικά το metal, το θεωρώ ώς το μοναδικό είδος που επιμένει ακόμη (υπό όρους) να έχει ψυχή, και έντονα συναισθήματα (οργή, χαρά, θλίψη) δίχως να κλαψουρίζει, τα πάντα τα μεταδίδει (πάντα υπό όρους) με κάποια αξιοπρέπεια, και βάση των προαναφερθέντων συγκροτημάτων καταφέρνει να χαρίζει στον ακροατή μια μοναδική πτήση σε μαγικούς κόσμους, μελωδίας (και φαντασίας). Όσο για το μη εμπορική, όταν οι Βισοβανδήδες πουλάνε εκατό και το μέταλ πουλάει 10(για να ελπίζω και μόνο δηλαδή :wink: ) τότε μάλλον (για τα δικά μου κριτίρια, το τονίζω) δεν μπορώ (δεν μου επιτρέπεται (πες το όπως θέλεις)) να το θεωρήσω εμπορικό. Όπως πάντα η υποκειμενική θεώρηση του γράφωντα. :rolleyes:

Metal for Ever (με λίγη κλασσική, λίγη ηλεκτρονική, λίγη Jazz, πολλή New Age, άπειρα sountrack, αρκετό ethnic, και μερικά παλαιολιθικά και καλά Ελληνικά, (Λαϊκά/Ρεμπέτικα και όχι Σκυλάδικα (θα προτιμήσω να ακούσω ένα doberman να γαυγίζει, το οποίο θα είναι και περισσότερο μελωδικό! 8) )

More
22 Ιαν 2005 23:35 #3620 by Elessar
Replied by Elessar on topic Metal vs Mainstream
Το metal πουλαέι, πολύ δίσκοι γίνονται χρυσοί ακόμα και στην Ελλάδα, βλ. Iced Earth, Iron Maiden, Blind Guardian, Nightwish κλπ...

Ώπα, επανεμφανίστηκες Mortal;! The Return of the Phantom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
23 Ιαν 2005 03:20 #3623 by Mortal
Δεν το έχω ψάξει τόσο όσο εσύ, σίγουρα, αλλά έχω απογοήτευθεί απο τα νεούδια που τους λες δυο groupάκια, και το μόνο που μπορούν (που η ελάχιστη "ευφυία" τους είναι ικανή να τραβήξει απο το απέραντο κενό που έχουν για μυαλό(κοίτα να δεις που γίνομαι και αισιόδοξος)) να σου πούν είναι ότι ακούς σκουπίδια που δεν πουλάνε, και άντε άκου κανάν Καρά ή καμιά Βίση, να μάθεις μουσική (Αν συνεχισθεί αυτό θα με γράψουν τα αστυνομικά δελτία για πολλούς ξυλοδαρμούς). Ας ελπίσουμε λοιπόν ο νεοέλληνας να αποφασίσει να τιμήσει δεόντως την πραγματική μουσική όπως της αρμόζει και να βγάλει τα στείλει τα λοιπά σκουπίδια στον μεγάλο σκουπιδότοπο της μουσικής ιστορίας.

Ε! Τι να κάνουμε;!;! Που και που ένα φάντασμα αποφασίζει να δει και τι γίνεται στον κόσμο που άφησε πίσω του! Καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στο μήνα μπορεί να βάλω (μεγάλο μπορεί) DSL, οπότε θα μπορώ να κάνω και τίποτα άλλο εκτός απο download (με περιμένουν κάτι επεισόδια (μερικά GB) του Battleship Galactica, και κάποια άλλα του Blake 7 που είδα να κυκλοφορούν, για να μην πω για χαμένους κόσμους, Dinotopia και κάτι άλλα ψιλά.):P :lol: :lol:

More
25 Ιαν 2005 09:48 #3713 by VirginPrune
Replied by VirginPrune on topic Metal vs Mainstream
@Mortal

Wraia ta les kai sumfwnw ws ena simeio mazi sou(gaiti einai h dikh proswpiki gnvmh),alla pisteuw oti einai adiko na les tous Blind Gardian ,GOF,Iron Maiden(mporw na pw xilies dyo alles metal mpantes ,alla eida kapou parapanw autes kai tis garfw san paradeigma)oti einai mh emporikoi, enw yporxoun alloi polloi kalitexnes(mpantes) pou einai pragmatika mh emporikoi ...dhladh den anoikoun se diskografikh(kai an anoikoun tha einai kamia mikrh aneksartith pou pithanotata tha einai dikia toys) ,grafoune monoi toys ta kommatia tous se stoudio(me dika tous fraga),kanoune monoi tous thn dianomh(xeri me xeri h apo internet) xwris fraga,paizoun se mikra stekia(kai oxi se terastia stadia) kai panw apo ola den plhrwntai apo kanenan...
Einai ligo diskolo na tous anakalhpseis alla yparxoun...Giauto lew oti einai adiko na les oles ths parapanw mpantes mh emporikes(pou den einai aparethta kako na exei emporikh epituxia etsi.... :wink: )

Tom skeleton,its time to have some fun!
So grab your tricks or treat,
the day of the dead has begun!

Tommy-boy ,eat your candy skull!

More
28 Ιαν 2005 17:49 #3800 by Mortal

VirginPrune wrote: @Mortal

Wraia ta les kai sumfwnw ws ena simeio mazi sou(gaiti einai h dikh proswpiki gnvmh),alla pisteuw oti einai adiko na les tous Blind Gardian ,GOF,Iron Maiden(mporw na pw xilies dyo alles metal mpantes ,alla eida kapou parapanw autes kai tis garfw san paradeigma)oti einai mh emporikoi, enw yporxoun alloi polloi kalitexnes(mpantes) pou einai pragmatika mh emporikoi ...dhladh den anoikoun se diskografikh(kai an anoikoun tha einai kamia mikrh aneksartith pou pithanotata tha einai dikia toys) ,grafoune monoi toys ta kommatia tous se stoudio(me dika tous fraga),kanoune monoi tous thn dianomh(xeri me xeri h apo internet) xwris fraga,paizoun se mikra stekia(kai oxi se terastia stadia) kai panw apo ola den plhrwntai apo kanenan...
Einai ligo diskolo na tous anakalhpseis alla yparxoun...Giauto lew oti einai adiko na les oles ths parapanw mpantes mh emporikes(pou den einai aparethta kako na exei emporikh epituxia etsi.... :wink: )

Δεν μιλάω για μικρά παρεϊστικα (με την καλή έννοια) groupάκια, τα οποία καλώς ή κακώς δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα κονδύλια κάποιων εταιρειών ικανοποιητικού μεγέθους για παγκόσμια προώθηση. Τα μικρά αυτά group δυστυχώς δεν τα έχω ψάξει. Πάντως ότι και να πούμε την μερίδα του λέοντως την τρώνε κάποια ποποείδωλα στύλ Spears (στην ξένη αγορά) είτε στην δική τα γνωστά και μη εξαιρεταία (δεν τα αναφέρω, για να μην λερώσω τα δάκτυλα μου).

Τα λέμε σε κάποιο άλλο μύνημα.