Ι, Robot Σχέση ταινίας βιβλίου και οι γνώμες σας...

• Mortal
  • Mortal's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
30 Σεπ 2004 20:59 #2439 by Mortal
Βασικά μόλις είδα το I, Robot την ταινία που βασίστηκε στις ιδέες τις οποίες διαπραγματέυτεται το ομώνυμο βιβλίο του Isaak Asimov (Foundation Series, The Robots Of Dawn κ.λ.π). Μολονότι δεν έχει (από όσο θυμάμαι) την παράμικρη σχέση με το βιβλιο, το καλό είναι πως δεν έβαλαν και δραματικό χέρι στον χαρακτήρα της ρομποψυχολόγου Suzan Calvin (αν και δεν πρέπει να ήταν τόσο νέα όσο η ηθοποιός που έπαιξε τον ρόλο). Πολύ δράση, ικανοποιητικά εφφέ, αλλά πολύ (μετάφραση υπερβολικά) χαλαρό σενάριο. Ούτε ταινία της μιας πίτσας και κάτι, αλλά ούτε και το αριστούργημα. Πάντως είναι καλύτερο απο αρκετές oscarοταινίες, που επίσης δεν έχουν τίποτα να μας πουν.

Άντε περιμένω και άλλες γνώμες.

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
01 Οκτ 2004 00:59 #2441 by Elessar
Οντως καμια σχεση με το βιβλιο, απορω γιατι την πλασαραν ως βασισμενο σε αυτο. Σχετικα καλη ταινια, αλλα στο δευτερο μισο παραγινεται action χωρις κανενα λογο.
Κλασσικη περιπτωση αυτοκτονιας κατα τη γνωμη μου. Ξεκιναει καλα και αυτοκαταστρεφεται στη συνεχεια.

[Ασχετο]

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
01 Οκτ 2004 01:09 #2443 by Mortal
[Άπάντηση στο άσχετο!]
Καλά βρε παιδί αφού όλοι σας έχετε δουλειές και ασχολίες είμαι ο μόνος που προλαβαίνει να κάνει posts! 8)

More
01 Οκτ 2004 01:36 #2444 by Stknightmare
To xw gemisei spoiler.deite to.

Emena mou arese h tenia.Kapoios anthrwpos tou aresei na to paizei theos kai ftiaxnei ena on pou exei eleutherh boulhsh.

Yg:Auto pou den perimena htan to robot na ton exei katharisei.Polu kalh tenia.

Yg 2:Htan ena mix terminator kai matrix.Kai deixnei auto pou den kseroume an tha mas katharisoun ta robot,oi ekswghinoi h oi eautoi mas.Anamenoume alien vs predator.

Yg 3:To Audi htan gamato. :D :D :D

Yg 4:An den kanw lathos ola auta htan 2034,2042.Etsi kai ginoun ola auta se toso ligo xrono.Pantws to parkarisma htan polu wraio kai an bgoune kai ta bionika melh tha nai polu kalo gia olous tous anthrwpous pou exoun tetoiou eidous problhmata.Tha pa na balw kai kana deksi xeri na xw na pataw to mouse.

Yg 5:O erwtikos paragontas pantws htan se mikro stoixeio,Tha mporouse na filhsei thn prwtagwnistria sto telos.Kai h attaka thn eswses,swse kai mena twra htan theikh.

[url:1ivrqgyu]http://dtps.unipi.gr/users/knightmare[/url:1ivrqgyu]
"Don't be afraid of the dark,fear only what moves inside"

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
01 Οκτ 2004 02:02 #2445 by Mortal
Βασικά, επειδή είμαι ολίγον τι fan και του Asimov απλά θα είχα σταματήσει να βλέπω την ταινία αν είχαν βάλει ερωτικό στοιχείο. Η Σούζαν Calvin είχε συναισθήματα μόνο για τα ρομπότ σε όλα τα βιβλία του, αν το βιάζαν αυτό θα έπρεπε να υπάρξει ξεσηκωμός. Φίλε αν τα κάνουμε όλα τόλμη και γοητεία την κάτσαμε και η βάρκα γέρνει. 8)

More
01 Οκτ 2004 03:21 #2446 by Stknightmare
Den exw diabasei to biblio.Oses tenies exw dei apo biblia sunhthws exoun to geniko story kai to allazoun se polla shmeia.

Yg:Mono gia ta robot? :shock: :shock: :shock:

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
01 Οκτ 2004 03:33 #2447 by Mortal

Stknightmare wrote: Den exw diabasei to biblio.Oses tenies exw dei apo biblia sunhthws exoun to geniko story kai to allazoun se polla shmeia.

Yg:Mono gia ta robot? :shock: :shock: :shock:

Αν το βρείς διάβασε το, αποτελείται απο πολύ καλές ιστορίες, αθώες μεν αν σκεφθείς την εποχή που γράφθηκαν, καλές δε. Και την συνέχεια του επίσης, που λέγεται Τα Ρομπότ έρχονται. Τα είχα πάρει πάνω απο μια δεκαετία νωρίτερα απο τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ τα περισσότερα βιβλία, σήμερα όμως δεν ξέρω ποιός εκδοτικός οίκος έχει τα δικαιώματα στην Ελλάδα. Πάντως αν δεν έχεις πρόβλημα με τα Αγγλικά θα σου συνιστούσα να τα πάρεις απο ένα online βιβλιοπωλείο και τα δυο, και σε βλέπω μετά να παίρνεις και τα υπόλοιπα. Εγώ έτσι την πάτησα. Και ευτυχώς που την πάτησα! :wink:

More
01 Οκτ 2004 18:58 #2449 by Stknightmare
Esu thn pathses alla egw barieme na diabazw biblia.Protimaw tis eikones kai na krataw thn fantasia mou kleidwmenh.

• Mortal
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
11 Οκτ 2004 13:16 #2625 by Mortal

Stknightmare wrote: Esu thn pathses alla egw barieme na diabazw biblia.Protimaw tis eikones kai na krataw thn fantasia mou kleidwmenh.

Άντε τώρα που έφαγα το flash! Κάποτε εντάξει διάβαζα και εγώ με τρελούς ρυθμούς βιβλία, εξού και η πολλή κουβέντα, αλλά πλέον δυστυχώς, δεν το κάνω, αλλά δεν είναι ωραίο και ορθό να κρατάς το μοναδικό δώρο του ανθρώπου, το οποίο μας ξεχωρίζει απο τα υπόλοιπα ζώα του πλανήτη, και το οποίο είναι η φαντασία. Δίχως φαντασία δεν υπάρχει και λόγος ύπαρξης μας στον πλανήτη, γιατί κάπου εκεί χάνεται η δημιουργία και η μαγεία.