Το παιχνίδι του Θησαυρού

More
26 Ιουλ 2012 10:53 #38601 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Το παιχνίδι του Θησαυρού

outcry wrote: 1) Χρησιμοποιώντας τους αριθμούς 1,3,4,6 μόνο από μία φορά το καθένα και μόνο τις τέσσερις βασικές πράξεις (πρόσθεση, αφαίρεση, πολ/μο, διαίρεση) χωρίς δυνάμεις, ρίζες ή άλλα μαθηματικά κόλπα, δώστε αποτέλεσμα 24.

ΣΑΝΑΒΑΜΠΙΤΣ!!! ΤΟ ΒΡΗΚΑ...

Warning: Spoiler!

Το μαλ%$#^% με παίδεψε.... :D

outcry wrote: Ή μπορούμε να παίξουμε όλοι μαζί το Rhem IV

Κάτσε να τελειώσω το Ι πρώτα.... :?

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
26 Ιουλ 2012 11:14 #38603 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Το παιχνίδι του Θησαυρού

Constantine_R wrote: ΣΑΝΑΒΑΜΠΙΤΣ!!! ΤΟ ΒΡΗΚΑ...

Ωραίος! :D
Απλώς από περιέργεια πως πήγε το μυαλό σου να χρησιμοποιήσεις

Μπράβο πάντως.

Δε μας είπες όμως: τη λύση στον δεύτερο γρίφο τη βρήκες;

More
26 Ιουλ 2012 14:26 #38607 by outcry

Castledoque wrote: Το google φίλε. Μεγάλη ανακάλυψη.

Διαφωνώ κάθετα. Το γκουγκλ είναι, ξεκάθαρα, η καταστροφή του σύμπαντος.

Constantine_R wrote: ΣΑΝΑΒΑΜΠΙΤΣ!!! ΤΟ ΒΡΗΚΑ...

Σωστός. Κι εμένα με είχε παιδέψει κάμποσο (περισσότερο από τον άλλο που έβαλα και περισσότερο απ'όσο εσένα, βέβαια τότε ήμουν αμούστακο αγόρι ακόμα). Βρήκα τη λύση όταν παράτησα τους αριθμούς κι άρχισα να το σκέφτομαι λογικά για το ποιες πράξεις πρέπει κυρίως να χρησιμοποιήσω στην ουσία
.
Όσο για το Rhem έχεις περιθώριο να τελειώσεις τα τρία πρώτα μέσα στους επόμενους 9 μήνες μείον 3 μέρες (οπότε τελειώνουν οι καταναγκαστικές μου διακοπές, 3 μήνες για το καθένα, δε βγαίνει μάλλον :rolleyes: ) και το ξεκινάμε τότε για να το γιορτάσουμε :lol:

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
26 Ιουλ 2012 16:15 #38608 by Castledoque

outcry wrote: Το γκουγκλ είναι, ξεκάθαρα, η καταστροφή του σύμπαντος.

Γιατί το κακόμοιρο; Το είπαν οι Μάγια; :mrgreen:

outcry wrote: 3 μήνες για το καθένα, δε βγαίνει μάλλον

Αμάν Παναγιά μου! Τόσο δύσκολο; Για να το λες κι εσύ που είσαι τόσο καλός σε μαθηματικού τύπου γρίφους... :shock:

More
26 Ιουλ 2012 18:29 #38613 by outcry

Castledoque wrote: Γιατί το κακόμοιρο; Το είπαν οι Μάγια;

Παρά το χιουμοριστικό της δήλωσής μου, με τη λέξη "σύμπαντος" που χρησιμοποίησα, πιστεύω ακράδαντα αυτό που έγραψα αλλά είναι μεγάλη κουβέντα και εντελώς εκτός.
Για τα Rhem, αναλόγως την υπομονή, την επιμονή, τα ψυχολογικά και τα κόμπλεξ του καθενός, η διάρκεια ποικίλει. Σε γενικές γραμμές ένα τρίμηνο για το πρώτο είναι καλή απόδοση, μετά δυσκολεύουν τα πράματα (κυρίως στο 2ο).

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

More
26 Ιουλ 2012 21:03 #38619 by Constantine_R

Castledoque wrote: Απλώς από περιέργεια πως πήγε το μυαλό σου να χρησιμοποιήσεις...

Ξέρεις τη συνέχεια.... :rolleyes:
Παιδιά συγνώμη αλλά δεν γίνεται να του απαντήσω χωρία κάποιο hint οπότε θα το γράψω σε spoiler. Μπορεί να μην θέλει κάποιος να το δει.... :D
Λοιπόν κάτι που κάνω γενικά όταν πέφτω σε τέτοια προβλήματα. Στο 99.99999999999999999999% των περιπτώσεων η λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα δεν είναι η προφανής ή τέλος πάντων αυτή που μας έρχεται πρώτη στο μυαλό. Λογικό. Έχω παρατηρήσει (σε παρέες) ότι οι περισσότεροι προσπαθούν να αγνοήσουν αυτές τις λάθος απαντήσεις ή αφού δουν ότι είναι λάθος, την ξεχνάνε. Εγώ πέφτω με τα μούτρα σε αυτές γιατί όταν τις βρω θα έχω καταλάβει πιο είναι το πρόβλημα. Δηλαδή,

outcry wrote: Όσο για το Rhem έχεις περιθώριο να τελειώσεις τα τρία πρώτα μέσα στους επόμενους 9 μήνες μείον 3 μέρες (οπότε τελειώνουν οι καταναγκαστικές μου διακοπές, 3 μήνες για το καθένα, δε βγαίνει μάλλον ) και το ξεκινάμε τότε για να το γιορτάσουμε

Ναι, αν σταματήσω να τρώω και να πίνω ίσως τα προλάβω.... :lol: :lol: :lol:
Είπαμε από βδομάδα "Morheus". :wink:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
26 Ιουλ 2012 21:54 #38621 by Castledoque
@Constantine_R
Μπράβο ρε φίλε! Και χαρά στην υπομονή σου (αν κατάλαβα καλά) να δοκιμάσεις τόσους λάθους συνδυασμούς για να προσανατολιστείς βαθμιαία προς τη σωστή κατεύθυνση.
Νομίζω είσαι υπερ-έτοιμος για τα RHEM, που με βάση αυτά που διαβάζω φαίνονται υπερ-υπερ-δύσκολα. :mrgreen:

Thanks πάντως που μπήκες στον κόπο να μου εξηγήσεις τη συλλογιστική σου για τη λύση του γρίφου. :D

More
26 Ιουλ 2012 22:29 #38624 by Constantine_R
Ξέχασα να γράψω ότι πολλές φορές αυτό αποδίδει σε γρίφους με διακόπτες όπου ο καθένας μετακινεί τάδε "βήματα" κάποια γέφυρά, συσκευή ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο... :)

More
27 Ιουλ 2012 00:38 #38630 by giovanna
Οποιος απο εσάς τελειώσει το Rhem 3 όπου εγώ δυσκολεύτηκα, γενικά με ευγενικά λόγια πηδήχτηκα και το τελειώσει το βγάζω το καπέλο, απλώς το παιγνίδι είναι ένα βήμα πριν την τέλεια καταστροφή, εαν και μερικές φορές εγώ νόμιζα ότι εγώ είμαι λάθος και όχι αυτός αλλά στο τέλος ΕΛΕΟΣ :lol:

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar Topic Author
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
27 Ιουλ 2012 15:13 #38634 by GameLinguist
Replied by GameLinguist on topic Re: Το παιχνίδι του Θησαυρού
Παίδες,

ειλικρινά σας ευχαριστώ για τις προτάσεις, ιδέες, κουβέντες, ατάκες... Νομίζω ότι μου δώσατε παραπάνω "σπόρους" από όσους περίμενα, σίγουρα παραπάνω από όσους νομίζετε και πρέπει να παλουκωθώ (με την καλή την έννοια) να το σχεδιάσω... Νομίζω ότι έφτιαξα και καλό story.... Βέβαια αν έρθουν άλλες ιδέες καθ'οδόν μέχρι το επόμενο Σ/Κ, shoot them!!!

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar Topic Author
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
06 Αυγ 2012 19:44 #38694 by GameLinguist
Replied by GameLinguist on topic Re: Το παιχνίδι του Θησαυρού
Guys,

btw σήμερα έπαιξα το παιχνίδι του θησαυρού (έδωσα και τα credits στο φορουμ) και είχε πολύ μεγάλη επιτυχαί... Περιττό να πω ότι το φύλλο με τους γρίφους τους δυσκόλεψε περισσότερα από όλα... Εμ η νεολαία είναι μόνο για FPS και ΜΜΟ :(
Και πάλι ευχαριστώ για τις ιδέες και τις προτάσεις...

Θανάσης

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game