Συλλογές Ταινιών...
- Mortal
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Real NC wrote: Χμμ, εγώ δεν έχω ούτε μία ταινία.
Και πως μπορείς να ζεις σε ένα σπίτι δίχως παράθυρα στον χωροχρόνο?!?!?
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Mortal
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Fallen_Angel wrote: Καλά όχι ότι κατάλαβα αυτά που λες...
Και φυσικά λογικό είναι να μη μπορώ να αγοράσω από την αμερικάνικη amazon γιατί δεν έχω ιδέα πως να μετατρέψω τα DVDs σε region 2. Αν δε βρίσκω κάτι από δω συνήθως το πέρνω από την αγγλική amazon. Όντως δεν έχουν τις καλύτερες όλων τιμές, αλλά τουλάχιστον έχουν αυτά που θέλω.
Καλά, δεν μετατρέπεις το DVD σε region 2, απλά κάνεις παγκόσμιο το DVD-Rom και το λειτουργικό, θέλει λιγότερο χρόνο και κόπο, για να υπερβείς την συγκεκριμένη ανοησία. Έχω κακό παράδειγμα για το Amazon.co.uk, ήθελα να πάρω (όταν πρωτοβγήκε) τον πίλοτο (The Guthering) και την πρώτη απο τις τηλεταινίες της σειράς Babylon 5 (In The Beggining), λοιπόν πάω στην Αγγλική και τα βλέπω με 18 λιριά την κάθε ταινία, λέω δεν πάω μια βολτούλα απο Αμερική μεριά, και πήγα, και οι δυο ταινίες σε ένα DVD διπλής όψης με $14 both! Βάλε και $6 ταχυδρομικά. Άρα δεν μου αρέσει να μου πιάνουν ένα συγκεκριμένο μέρος της ανατομίας μου, και ιδίως οι Άγγλοι!
Καλά όχι και όλα! Υπάρχει είπαμε και ένα όριο! και με 1.5, και με 2, δες και καμιά εφημερίδα (Εθνος Asterix, Lucky Luke), βάζουν και ταινίες, ορισμένες εκ των οποίων είναι καλές για όσους είναι "κοινωνικά" σκεπτόμενοι.Fallen_Angel wrote: Συμφωνώ απόλυτα. Εκτός του ότι έχουν ταινιούλες που απλά πρέπει να αποκτήσω (και γιατί όχι με 10 ευρώ αντί για 25?), έχουν και πολύ καλά θεματάκια για το τι παίζει στα cinema. Και ως λάτρεις της μεγάλης οθόνης, πρέπει να μαθαίνουμε τι έπεται κάθε μήνα!
Fallen_Angel wrote: Για τη συλλογή τώρα... απαιτεί να κάτσω να την καταγράψω πρώτα. Πολύ δουλειά! Κουράστηκα και που το σκέφτηκα
Να φαντασθώ πως το σπίτι σου το χτίζεις γύρω απο την συλλογή σου?!?!
- Mortal
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Stknightmare wrote: Ta ring pane 1-2-0.Des kai to amerikaniko ring (Einai ola mazi).To ka8ena exei ta dika tou kala stoixeia.Ena mix autwn twn duo 8a htan to kati allo.
Yg:Re mortal den 8elw na kanw sullogh pou na tis balw?Kammia bila nomizeis pws exw?Ase pou sou pa 5 mbit grammh.
Μολονότι τα έχω και τα τρία, μόνο τα 1,2 με εντυπωσίασαν αρκετά ως σύλληψη. Το τρίτο πάλι είναι από άλλον σκηνοθέτη, οπότε μπορεί να μην με εντυπωσίασε το σκηνοθετικό του στυλ. Και επειδή τις είδα back to back μέσα σε κάτι ωρούλες, η τρίτη άρχισε να με νανουρίζει. Το Αμερικάνικο έχω ήδη δει το 1, είναι διαφορετικό σε σύλληψη, αντιμετώπιση απο τον σκηνοθέτη, αλλά και στυλ εντυπωσιασμού του θεατή. Είναι Αμερικάνικο.
Υ.Γ. Καλά εκεί πάω πάσο! Δεν μπορώ να πω τίποτα. Αλλά προσωπικά αν δεν είχα στο σπίτι όλες αυτές τις συλλογές που έχω ή θα ήμουν λιγότερο τρελός ή θα ήμουν στο δαφνί απο την στιγμή που γνώρισα πραγματικά την πραγματικότητα! Και η γραμμή μπορεί να μην βρίσκεται πάντα εκεί, είτε να μην υπάρχει το αρχείο, αλλά με δυο υπολογιστές πάντα μπορείς να έχεις ένα ενεργό DVD. Οπότε πάντα θα μπορείς να δεις μια ταινία την στιγμή που το θέλεις εσύ (Ε άμα έχει και διακοπή η ΔΕΗ θα κυνηγάω τον Merfy για τους νόμους του!). Τόσο μεγάλη πολυτέλεια είναι να θέλεις την ταινία σου όποτε νοιώθεις πως την έχεις ανάγκη!?!?!?
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Mortal wrote: Καλά, δεν μετατρέπεις το DVD σε region 2, απλά κάνεις παγκόσμιο το DVD-Rom και το λειτουργικό, θέλει λιγότερο χρόνο και κόπο, για να υπερβείς την συγκεκριμένη ανοησία. Έχω κακό παράδειγμα για το Amazon.co.uk, ήθελα να πάρω (όταν πρωτοβγήκε) τον πίλοτο (The Guthering) και την πρώτη απο τις τηλεταινίες της σειράς Babylon 5 (In The Beggining), λοιπόν πάω στην Αγγλική και τα βλέπω με 18 λιριά την κάθε ταινία, λέω δεν πάω μια βολτούλα απο Αμερική μεριά, και πήγα, και οι δυο ταινίες σε ένα DVD διπλής όψης με $14 both! Βάλε και $6 ταχυδρομικά. Άρα δεν μου αρέσει να μου πιάνουν ένα συγκεκριμένο μέρος της ανατομίας μου, και ιδίως οι Άγγλοι!
Όπως είπα δεν είναι η καλύτερη οικονομική λύση που μπορείς να βρεις. Αλλά για μερικά ανίδεα περί των μετατροπών (like myself) είναι η μόνη λύση. προσωρινά τουλάχιστον. Μόλις με το καλό αγοράσουμε DVD Player που να τα παίζει όλα... εε! εκεί θα προτιμηθεί η Αμερικάνικη φυσικά!
Mortal wrote: Καλά όχι και όλα! Υπάρχει είπαμε και ένα όριο! και με 1.5, και με 2, δες και καμιά εφημερίδα (Εθνος Asterix, Lucky Luke), βάζουν και ταινίες, ορισμένες εκ των οποίων είναι καλές για όσους είναι "κοινωνικά" σκεπτόμενοι.
Δυστυχώς σπανίως υπάρχουν αξιόλογες ταινίες σε αυτά. Όχι ότι δεν τα αγοράζω ούτως ή αλλως, γιατί τι ψυχή έχουν 2 ευρώ, αλλά μόνο και μόνο για να τα δω fast forward και να μπορώ να επιχειρηματολογώ εναντίον τους.
Mortal wrote: Να φαντασθώ πως το σπίτι σου το χτίζεις γύρω απο την συλλογή σου?!?!
Yeah... I wish! Απέχω μακράν αυτής της στιγμής. Συλλέγω ταινίες σχεδόν ένα χρόνο τώρα, οπότε καταλαβαίνεις πως δεν απαριθμώ τους αναρίθμητους τίτλους. Η συλλογούλα μου δεν αποτελείται από περισσότερους από 100-120 τίτλους. Αλλά και πάλι... να κάτσω να τους κοιτάω έναν έναν και να τους καταγράφω, θέλει ώρα. Όταν με το καλό θα έχω χρόνο για σκότωμα κι έλλειψη ενδιαφέροντος παιχνιδιού ή ταινίας... κάτι θα κάνουμε!
Nothing happens unless first a dream...
- maladroid
- Templar Hunter
Mortal wrote:
Άντε για καταθέστε και τις δικές σας συλλογές, με αφήνετε μόνο μου να βγάζω το φίδι απο την τρύπα. Ή θα μου πείτε πως δεν κάνετε συλλογή δηλάδή;
Εσύ το ζήτησες :
1. The 6th Sense
2. Seven
3. Curse of the Jade Scorpion
3. American Beauty
4. Manhunter
5. Big Fish
6. Twelve Monkeys
7. The Nightmare before Christmas
8. Spellbound
9. Ali
10. Rebecca
11. Dark City
12. Memento
13. Ed Wood
Πολύ πράμα ε;
No good deed goes unpunished
- Mortal
- Topic Author
- Adventure's Advocate
- Mortal
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Fallen_Angel wrote: Όπως είπα δεν είναι η καλύτερη οικονομική λύση που μπορείς να βρεις. Αλλά για μερικά ανίδεα περί των μετατροπών (like myself) είναι η μόνη λύση. προσωρινά τουλάχιστον. Μόλις με το καλό αγοράσουμε DVD Player που να τα παίζει όλα... εε! εκεί θα προτιμηθεί η Αμερικάνικη φυσικά!
Μην τρελαίνεσαι, κι εγώ δεν είμαι η ευφυία των πέντε ηπείρων, ψάχνοντας πήγα. Διαβάζεις πέντε δέκα forum, και αν δυσκολευθείς πολύ γράφεις και 2-3 μυνήματα οπότε και βρίσκεις την λύση. Με τον υπολογιστή είναι καλύτερα, γιατί μπορείς και να αντιγράψεις σε δεύτερο αντίγραφο την ταινία για να μην καταστρέψεις το πρωτότυπο.
Fallen_Angel wrote: Δυστυχώς σπανίως υπάρχουν αξιόλογες ταινίες σε αυτά. Όχι ότι δεν τα αγοράζω ούτως ή αλλως, γιατί τι ψυχή έχουν 2 ευρώ, αλλά μόνο και μόνο για να τα δω fast forward και να μπορώ να επιχειρηματολογώ εναντίον τους.
Nusferatu (Klaus Kinski) Καθημερινή κανα δυο βδομάδες πριν. Dagon (ισπανική ταινία βασισμένη σε Lovecraftικά θέματα) απο το Cinefan. Brazil (Terry Gilliam) απο την Συνεσυλογή και πάει λέγοντας. To έθνος που τουλάχιστον αν πάρεις μόνο τα Asterix έχεις μια σειρά που θα την βλέπεις εσύ και κάποια στιγμή στο μέλλον τα παιδία σου.
Fallen_Angel wrote: Yeah... I wish! Απέχω μακράν αυτής της στιγμής. Συλλέγω ταινίες σχεδόν ένα χρόνο τώρα, οπότε καταλαβαίνεις πως δεν απαριθμώ τους αναρίθμητους τίτλους. Η συλλογούλα μου δεν αποτελείται από περισσότερους από 100-120 τίτλους. Αλλά και πάλι... να κάτσω να τους κοιτάω έναν έναν και να τους καταγράφω, θέλει ώρα. Όταν με το καλό θα έχω χρόνο για σκότωμα κι έλλειψη ενδιαφέροντος παιχνιδιού ή ταινίας... κάτι θα κάνουμε!
Καλά το ωραίο θα ήταν να τα καταγράφεις καθώς τα παίρνεις γιατί αλλιώς όντως είναι πολύ βάρβαρο και πολλές φορές αφήνεις τίτλους απέξω. Και δεν είναι άσχημη η συλλογή αν σκεφθείς πως εγώ την δική μου την ξεκίνησα απο το 1999. Βέβαια το ζήτημα είναι το μέγεθος της θεματολογίας με την οποία ασχολείσαι, και με το επίπεδο της ποιότητας ή του σεναρίου που σε ενδιαφέρει. Θα επιμείνω ακόμη για άλλη μια φορά πως δεν έχει σημασία το μέγεθος της συλλογής (και μην μου αρχίσετε τα σεξουαλικά υπονομούμενα!). Δεν μου λέει τίποτα μια συλλογή απο όλους τους τίτλους των εφημερίδων, των περιοδικών και των διαφόρων best-sellers, όσο μια συλλογή που όντως να εκφράζει το άτομο σε πολλά επίπεδα.