Αγορά gamepad

More
23 Σεπ 2012 11:44 #39705 by skoros
Αγορά gamepad was created by skoros
Θέλω να αγοράσω ένα νέο gamepad. Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο:
www.amazon.com/Logitech-940-0001 ... B003VAM392
www.amazon.com/Microsoft-Xbox-36 ... pd_sim_e_3

Γενικώς έχω πολλά περιφερειακά Logitech και είμαι ευχαριστημένος. Επίσης εχω συνηθίσει σε αυτή τη διάταξη των μοχλών, και το χειριστήριο της microsoft μου φαίνεται "περίεργο".
Όμως στο Αμαζον οι κριτικές για το δεύτερο είναι άριστες, ενώ για το πρώτο υπάρχουν και λίγες αρνητικές.
Όποιος έχει εμπειρία με κάποιο απο τα παραπάνω ας μου πει τη γνώμη του.

Στην Ελλάδα τα έχω βρει και τα 2 στα 35€ οπότε η τιμή δεν παίζει ρόλο.

Ευχαριστώ.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
23 Σεπ 2012 11:56 #39706 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Αγορά gamepad
Φίλε, πάρε το Xbox360 - θα με θυμηθείς. Δεν φαντάζεσαι πόσο απίστευτα βολικός είναι ο σχεδιασμός του συν ότι υποστηρίζεται από το σύνολο των παιχνιδιών.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
23 Σεπ 2012 11:58 #39707 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Αγορά gamepad
Πολύ ωραία είναι και τα δύο. Εφόσον έχουν καλές κριτικές και τα δύο διάλεξε ελεύθερα. Μια χαρά μου φαίνεται και το Logitech, δεν θα με ανησυχούσαν τα ελάχιστα αρνητικά reviews.

More
23 Σεπ 2012 14:26 #39709 by emmanuel
Replied by emmanuel on topic Re: Αγορά gamepad
Προτού πάρεις την τελική σου απόφαση, skoros, έχε υπόψιν σου τα εξής:

Πρώτον και κυριότερον, πολλά πρόσφατα παιχνίδια, κυρίως όσα αποτελούν μεταφορές σε PC από κονσόλες, υποστηρίζουν αποκλειστικά το χειριστήριο του X-BOX 360 και κανένα άλλο (ενδεικτικά αναφέρω τα Silent Hill Homecoming & Downpour, Saw, Prototype, Resident Evil 5, Hunted:The Demon's Forge τα οποία μου έρχονται στο μυαλό).

Eπίσης, μη σε απασχολεί καθόλου η ανάστροφη διάταξη του αριστερού μοχλού με το σταυρόνημα. Κι εμένα μου φαινόταν λίγο περίεργη όταν πρωτοαγόρασα το X-BOX μου, αλλά σε διαβεβαιώνω ότι θα τη συνηθίσεις σχεδόν αμέσως.

Όσον αφορά στη συμβατότητά του χειριστηρίου της Microsoft με παλαιότερους τίτλους, αν και έχω ακούσει φήμες ότι εμφανίζει προβλήματα με κάποια παιχνίδια, το έχω δοκιμάσει με αρκετούς τίτλους 5-6 ετών (και πάνω...), όπως π.χ. τις PC εκδόσεις των Silent Hill 2,3,4, Leisure Suit Larry MCL κ.α. , καθώς και με emulators (π.χ. με τα Metroid Prime 1 και 2 για Νintendo Gamecube μέσω του εξομοιωτή Dolphin) και μέχρι στιγμής δεν βρήκα κανένα παιχνίδι που να μην λειτουργεί.

Τέλος, να ξέρεις ότι στο Πλαίσιο το ασύρματο χειριστήριο του Χ-ΒΟΧ 360 for Windows πωλείται 43,5 Ευρώ (μέχρι πρότινος πωλούνταν 39,90 Ευρώ και τους τελευταίους 2-3 μήνες ανέβασαν την τιμή!), οπότε ίσως θα μπορούσες να το αγοράσεις από εκεί αντί να το παραγγείλεις από το amazon.

Πάντος, και τα δύο χειριστήρια είναι άριστης ποιότητας και πολύ γερά και αν τα προσέχεις θα σου κρατήσουν πολλά χρόνια.

“I have a secret game that I’d like to play... a game of fun and a game of adventure! A game of rats and lice, the black death, a game of speared eyeballs and dripping guts and the smell of rotting gardenias.”
(AM, “I have no mouth and I must scream.”)

More
23 Σεπ 2012 14:31 #39710 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Αγορά gamepad
Πάντως εγώ μετά το Xbox360 χειρ. δεν μπορώ να πιάσω άλλο controller, έχει γίνει προέκταση του χεριού μου ακριβώς επειδή είναι τόσο ξεκούραστο το ότι το αριστερό analogue stick είναι λίγο πιο πάνω.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
23 Σεπ 2012 19:33 #39711 by skoros
Replied by skoros on topic Re: Αγορά gamepad
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Οι περισσότεροι λέτε ότι η διάταξη τύπου xbox είναι πολύ βολική. Για μένα που χρησιμοποιώ κυρίως τον σταυρό ίσως θα ήταν καλύτερο να παραμείνω σε διάταξη όπως αυτή του logitech.

Emmanuel wrote: Πρώτον και κυριότερον, πολλά πρόσφατα παιχνίδια, κυρίως όσα αποτελούν μεταφορές σε PC από κονσόλες, υποστηρίζουν αποκλειστικά το χειριστήριο του X-BOX 360 και κανένα άλλο (ενδεικτικά αναφέρω τα Silent Hill Homecoming & Downpour, Saw, Prototype, Resident Evil 5, Hunted:The Demon's Forge τα οποία μου έρχονται στο μυαλό).

Καλή παρατήρηση και ομολογώ πως δεν το ήξερα αλλά δεν με επηρεάζει ιδιαίτερα. Δεν παίζω καθόλου FPS. Τα παιχνίδια που ανέφερες και τα παρόμοιά τους μου προξενούν ζαλάδα... Εγω χρησιμοποιώ το gamepad κυρίως για platforms (limbo, vessel κτλ), για κανά ποδοσφαιράκι και για κανά ράλι. Ζήτημα να το χρειάζομαι για 4-5 παιχνίδια το χρόνο. Οπότε ελπίζω τα "δευτεροκλασάτα" παιχνίδια που παίζω να μην έχουν προβλημα συμβατότητας.

Emmanuel wrote: μη σε απασχολεί καθόλου η ανάστροφη διάταξη του αριστερού μοχλού με το σταυρόνημα. Κι εμένα μου φαινόταν λίγο περίεργη όταν πρωτοαγόρασα το X-BOX μου, αλλά σε διαβεβαιώνω ότι θα τη συνηθίσεις σχεδόν αμέσως.

Στα περισσότερα παιχνίδια προτιμώ να παίζω με το σταυρό. Οπότε για μένα ίσως είναι πιο βολική η διάταξη τυπου playstation/logitech. Ειδικά ποδοσφαιράκι δε μπορώ καθόλου με αναλογικό μοχλό.

Emmanuel wrote: να ξέρεις ότι στο Πλαίσιο το ασύρματο χειριστήριο του Χ-ΒΟΧ 360 for Windows πωλείται 43,5 Ευρώ

Δεν θέλω ασύρματο με τίποτα. Μου τη δίνουν οι μπαταρίες. Ούτε Πλαίσιο θέλω, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Emmanuel wrote: αντί να το παραγγείλεις από το amazon

Απο ελληνικό κατάστημα θα το πάρω. Το άμαζον είναι για να βλέπω κριτικές.

More
24 Σεπ 2012 12:41 #39714 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Αγορά gamepad
Λοιπόν καταρχάς και τα δύο είναι μια χαρά... αλλά εγώ δεν θα παιρνα κανένα απ τα δύο. :D

Βασικά, έχω μία παραξενιά. Θέλω στα χειριστήρια ο σταυρός κατεύθυνσης να είναι κανονικός σταυρός (όπως στα gameboy παλιά) ή 4 μικρά κουμπάκια (όπως στα playstation) και ποτέ να μην είναι ένα και μόνο στρογγυλό κουμπί με έναν ζωγραφισμένο σταυρό πάνω (όπως είναι σε αυτά τα δυο).

Εγώ παίζω εδώ και χρόνια δύο ήδη παιχνιδιών και μόνο με χειριστήριο. Racing και ποδοσφαιράκια. Για τα racing ο σταυρός δεν με επηρεάζει διότι δεν τον χρησιμοποιώ, αλλά ποδοσφαιράκι είναι πρακτικά αδύνατον να παίξεις με χειριστήριο σαν αυτά τα δύο που σκέφτεσαι. Είναι απίστευτα εκνευριστικό να προσπαθείς να κατευθύνεις τον παίκτη σου ευθεία αριστερά ή ευθεία δεξιά και εκείνος να κινείται διαγώνια λόγω του (ο θεός να τον κάνει) σταυρού του χειριστηρίου. Μπορεί αυτό που λέω να φαίνεται υπερβολικό, αλλά όποιος έχει δοκιμάσει να παίξει Pro (ας πούμε) με τέτοιο χειριστήριο καταλαβαίνει. Μιλάμε για τελείως προβληματική λειτουργία.

Αν, πάντως, δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με Fifa ή Pro, απλά αγνόησε ό,τι λέω. Χώρια που είμαι σίγουρος ότι αν έπαιζες, θα το ήξερες ήδη... :P

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
24 Σεπ 2012 12:56 #39715 by emmanuel
Replied by emmanuel on topic Re: Αγορά gamepad

Εγω χρησιμοποιώ το gamepad κυρίως για platforms (limbo, vessel κτλ)

To "Vessel" παίζει κανονικά με όλες τις μάρκες gamepads, το "Limbo" , λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, υποστηρίζει αποκλειστικά το χειριστήριο του X-BOX 360 (έπεσες στην περίπτωση! :) ), όπως και όλα σχεδόν τα παιχνίδια που αποτελούν ports στο PC από την κονσόλα της Microsoft (π.χ. "Gears of War" κ.α.)

“I have a secret game that I’d like to play... a game of fun and a game of adventure! A game of rats and lice, the black death, a game of speared eyeballs and dripping guts and the smell of rotting gardenias.”
(AM, “I have no mouth and I must scream.”)

More
24 Σεπ 2012 23:55 #39737 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Αγορά gamepad
XBOX 360 ασυζητητί, το πιο εργονομικό για μένα με διαφορά και φοβερή ποιότητα κατασκευής. Όπως τα λέει:

Elessar wrote: Πάντως εγώ μετά το Xbox360 χειρ. δεν μπορώ να πιάσω άλλο controller, έχει γίνει προέκταση του χεριού μου ακριβώς επειδή είναι τόσο ξεκούραστο το ότι το αριστερό analogue stick είναι λίγο πιο πάνω.

Μια από τα ίδια και εγώ. :)
Τσιμπημένη η τιμή του σε σχέση με τα άλλα της αγοράς, τα αξίζει όμως τα λεφτά του....
Το μόνο κακό του είναι ότι δεν υποστηρίζει το Fahrenheit :( , καμιά ιδέα;

Λοιπόν πριν ένα μήνα έπαθα το εξής, ήμουν έτοιμος μάλιστα να σας ρωτήσω μέχρι που άνοιξε αυτό το thread ο skoros.
Ένα ωραίο πρωί (μπορεί να ήταν και βράδυ :P ), διαπιστώνω ότι τα κουμπιά του gamepad έχουν ψιλοφρακάρει. Δεν ήταν ότι δεν δούλευαν, μια χαρά ανταποκρινόταν αλλά δεν πήγαιναν μέχρι κάτω και ιδιαίτερα το (Χ) έπρεπε αρχικά να του δώσω ένα δυνατό πάτημα να ξεκολλήσει. Εκείνες τις μέρες το χρησιμοποιούσα συχνά αλλά δεν δικαιολογούταν κάτι τέτοιο. Υποτίθεται -έλεγα- ότι αυτό αντέχει. Από την άλλη φοβόμουν μήπως του έχει δώσει καμιά η μικρή και δεν το πήρα χαμπάρι. Ήμουν έτοιμος να ρωτήσω το Μάνο (αλήθεια) :) . Τέλος πάντων φεύγουμε από το σπίτι για μια εβδομάδα και όταν γυρίσαμε και το πήρα στα χέρια μου... και όλα μια χαρά :shock: :shock: ούτε κόλλημα, ούτε τίποτα :!:
Ειλικρινά μπορεί κάποιος να μου πει τι έγινε; Λέτε να έφταιγε η ζέστη και να έπαθε καμιά βαρβάτη διαστολή :rolleyes: :D

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
25 Σεπ 2012 00:18 #39741 by skoros
Replied by skoros on topic Re: Αγορά gamepad
Λοιπόν... έκανα βλακεία... βρηκα προσφορα το xbox 360 wireless στα 34 € και το πηρα γιατί κάπου νόμιζω διάβασα ότι μπορεί να λειτουργήσει και με usb καλώδιο.
Λάθος μου μεγάλο. Τώρα αναγκαστικά θα αγοράσω επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.
Εκτός και αν το θέλει κανεις απο εσάς... το πουλάω 30€ :D

Καλός ο σχεδιασμός αλλά για να πω την αληθεια δε μου φαινεται καλύτερο απο το sony dualshock 3, το οποιο το θεωρώ αξεπέραστο. Ήμουν έτοιμος να αγοράσω το sony γιατι ειχα βρει τροπο να το αναγνωρισουν τα windows. Αλλά λεω ασε, ας πάρω το xbox που λειτουργει κατευθείαν χωρίς πολλά πολλά.

@Wickedman
Έχεις απολυτο δικιο. Αυτος ο κύκλος για ποδοσφαιράκια είναι μεγάλη βλακεία. Sony και πάλι sony.

@Constantine
Το πρόβλημα με το fahrenheit οφείλεται στο ότι είναι παλιο παιχνιδι. Αν ψαξεις στο ιντερνετ θα δεις ότι υπάρχουν δύο πρωτοκολλα για τα gamepads. Το παλιο directinput και το καινουριο xinput. To xbox 360 υποστηρίζει μονο xinput, οπότε στα παλια παιχνίδια έχει πρόβλημα. Το logitech που ανέφερα στο 1ο ποστ τα υποστηρίζει και τα δύο πρωτόκολλα.
Το παλιο μου gamepad παιζει το fahrenheit αψογα, αλλά στα καινουρια παιχνίδια τρελαίνεται και κάνει ότι του κατέβει.

More
25 Σεπ 2012 00:29 #39743 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Αγορά gamepad

skoros wrote: Καλός ο σχεδιασμός αλλά για να πω την αληθεια δε μου φαινεται καλύτερο απο το sony dualshock 3,

Ασχολήσου λίγο ακόμα και ίσως αλλάξεις γνώμη... :mrgreen:

skoros wrote: Το πρόβλημα με το fahrenheit οφείλεται στο ότι είναι παλιο παιχνιδι. Αν ψαξεις στο ιντερνετ θα δεις ότι υπάρχουν δύο πρωτοκολλα για τα gamepads. Το παλιο directinput και το καινουριο xinput. To xbox 360 υποστηρίζει μονο xinput, οπότε στα παλια παιχνίδια έχει πρόβλημα. Το logitech που ανέφερα στο 1ο ποστ τα υποστηρίζει και τα δύο πρωτόκολλα.
Το παλιο μου gamepad παιζει το fahrenheit αψογα, αλλά στα καινουρια παιχνίδια τρελαίνεται και κάνει ότι του κατέβει.

Για τα πρωτόκολλα δεν το ήξερα, ευχαριστώ. Ήξερα ότι έχει ασυμβατότητα λόγω παλαιότητας. Ρωτάω μήπως γνωρίζει κάποιος καμιά πατέντα μπας και το κάνω και τρέξει...

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”