Τα 8 μας έλειπαν

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
18 Αυγ 2014 20:18 #44337 by giovanna
Τα 8 μας έλειπαν was created by giovanna
Μετά απο πολλά χρόνια και αφού ο παλιός μου υπολογιστής έσκασε, στην κυριολεξία αγόρασα καινούργιο υπολογιστή και οθόνη. Και τώρα τί έχω έναν υπολογιστή γαμάτο και ένα πρόγραμμα αηδία, όσοι απο εσάς έχουνε Windows 8 ξέρουνε τι εννοώ. Είχα τα γλυκούλια μου τα ΧΡ καί είχα τα πάντα στην διάθεση μου, τώρα πριτς, εγώ θέλω να έχω τα e-mail μου στο Desktop αλλά το έχω στην έναρξη και έτσι σαν την τρελλή χαρά πρέπει να μπαινοβγαίνω μέσα έξω για να μπορώ να δουλέψω.

Οι αγαπημένοι μου μου λένε να κάνω υπομονή και θα τα μάθω και να μην πηδηχτώ απο το παράθυρο αλλά δεν μπορώ είμαι πολύ νευρική θέλω να μπορώ να τα κοντρολάρω όλα, αλλά.... :mrgreen:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
19 Αυγ 2014 09:25 #44338 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Τα 8 μας έλειπαν
Τα 8 (και ήδη 8.1) είναι το καλύτερο λευτουργικό που έβγαλε ποτέ η Microsoft. Tα χρησιμοποιώ από τότε που βγήκαν και δεν ξανασχολήθηκα με παλιά λειτουργικά. Ταχύτατα, με χρήσιμες προσθήκες και αλλαγές, απόλυτη αρμονία σε θέματα Drivers και ελαφριά. Αν ο κακός χαμός γίνεται για την έλλειψη του Start button και start menu τότε αυτό αποκαθίσταται με μια εύχριστη εφαρμογούλα όπως είναι το Classic Shell.

www.classicshell.net/

Ίδιο και καλύτερο από το κλασσικό start της Microsoft το χρησιμοποιώ άπό την πρώτη στιγμή που έβαλα Windows 8. Tα Windows 8 είναι η εξέλιξη των 7 προς το καλύτερο σε όλους τους τομείς. Τα Windows XP έκλεισαν τον κύκλο τους, αφού υπηρέτησαν τους πάντες πιστά για πολλά χρόνια. Άψογο αλλά πλέον απαρχαιωμένο λειτουργικό που καλώς έπραξε η Microsoft και το σταμάτησε επιτέλους.

Πάντως Giovanna αν δεν σου αρέσουν τα 8 μπορείς να βάλεις τα 7 που είναι η εξέλιξη των XP και θα σου αρέσουν. Δείχνουν και αυτά την ηλικία τους σιγά σιγά αλλά είναι υπέροχο λειτουργικό, καλύτερο από τα XP κάθε περίπτωση και με αρκετά χρόνια ζωής ακόμη μπροστά τους.

More
20 Αυγ 2014 16:12 #44341 by Mortal
Replied by Mortal on topic Re: Τα 8 μας έλειπαν
Τα XP ήταν ένα μαγείρεμα των 95/98/milenium και έστρωσαν μόνο μετά το 2-3 Service pack tsampiko όταν πήραν στοιχεία/μαθήματα σταθερότητας από τα 2000, όσο για τις καλύτερες εκδόσεις της, τα βήματα ήταν NT4 [τα δούλεψα 5-6 χρονια] τα 2000 [10 χρονια plus με απόλυτη σταθερότητα] και τα 7 [ήδη είμαι στον 4ο χρόνο και λογικά θα τα έχω μέχρι και το 20 που θα πάψει ή m$ να τα υποστηρίζει επίσημα], για τα σVista δεν σκοπέυω να μιλήσω. ;) Τα 8 δεν ξέρω αλλά με την μετατροπή ενός OS σε ταμπλετοOS δεν βλέπω που είναι το καλό, αν θελω κινητό ή tablet θα πάρω android που έχει επικρατήσει και δεν θα πάω σε κάτι τοσο half-backed όσο τα windows σε mobile καταστάσεις. To λειτουργικό πρέπει να είναι λειτουργικό από το πρώτο rboot και όχι κατόπιν install εργαλείων από τρίτους εκτός κι αν έχεις πολύ ιδιαίτερες ανάγκες, και το να έχει το start δεν είναι ιδιαίτερη ανάγκη. Άρα η m$ εδώ έκανε το πιο τραγικό της λάθος στη μεγάλη πορεία από επιτυχίες/αποτυχίες της. ;) Βέβαια είναι προσωπική εκτίμηση από κάποιον που θέλει ο υπολογιστής να κάνει ότι του ζητά και όχι ότι θελει η εταιρεία και που συνήθως σφάζει πολλά default services που είναι άχρηστα αλλά που πιάνουν τον παροιμιώδη μέσο χρήστη.

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
20 Αυγ 2014 20:17 #44343 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Τα 8 μας έλειπαν
@tsampikos

Θα διαφωνήσω μαζί σου αλλά δεν πειράζει για αυτό είναι τα φιλαράκια. Μέρες τώρα προσπαθώ να φτιάξω τον λογαριασμό μου για τα e-mail μου είμαι στην forthnet και κάθε ημέρα αλλα μου λένε και άλλα γίνονται, εν πάσει περιπτώσει υπάρχει κάποιο πρόγραμμα τζάμπα για ηλεκτρονική αλληλογραφία που να τρέχει στα WINDOWS 8 γιατί το υπέροχο μου outlook-express δεν τρέχει

More
20 Αυγ 2014 21:45 #44344 by Mortal
Giovanna εγώ πάντως έχω το windows live mail ( windows.microsoft.com/en-us/wind ... rviewother ) το οποίο παίρνει τόσο τα mails μου από otenet όσο και από hotmail δίχως το παραμικρό πρόβλημα και έτσι τα έχω όλα σε τοπικό επίπεδο αντί να τα έχω σε κάποιο άσχετο μέρος του πλανήτη. Επίσης κάνεις import τα πάντα από παλιά mails, οπότε μπορείς να έχεις όλο το αρχείο σου σε ένα μέρος.

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
21 Αυγ 2014 20:35 #44345 by giovanna
@mortal

Εγώ πληρώνω την Forthnet και προσπαθώ εδώ και 2 εβδομάδες να φτιάξω τον λογαριασμό μου ώστε να παίρνω και να στέλνω τα e-mail μου χωρίς αποτέλεσμα, κάθε φορά κάποιος διαφορετικός υπάλληλος μου δίνει διαφορετικά στοιχεία για τις θύρες και ότι άλλο πρέπει να εισάγω γιά να έχω e-mail αλλά χωρίς επιτυχία. Η απάντηση τους είναι εμείς δεν έχουμε 8 τι νά κάνουμε δεν ξέρω. οπότε εγώ τα παίρνω όλα και στέλνω μέσω webmail αλλά έχω το πρόβλημα ότι τα Ελληνικά κέιμενα τα βλέπω με κουτάκια και όχι γράμματα.

Ασε τέτοιο καλοκάιρι δεν περίμενα να περάσω, καλά να είναι τα 8 :mrgreen:

More
22 Αυγ 2014 01:08 #44346 by Mortal
Για δες εδώ για το live από ΟΤΕ : www.ote.gr/web/guest/help-and-s ... le/1218186

Λογικά απλά θα βάλεις pop και gate forthnet και τα ports τους και θα συνδεθείς με email/pass για να λάβεις/στείλεις. Ωστόσο δεν έφυγα ποτέ από την otenet για κοντά 15 χρόνια οπότε δεν ξέρω τις μικρές ή μεγάλες παραξενιές των άλλων εταιρειών.

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
22 Αυγ 2014 20:32 #44348 by giovanna
@mortal

Σήμερα τελικά κατάφερα να φτιάξω το πρόγραμμα να παίρνω αλλά πάλι δεν μπορώ να στείλω οπότε αύριο πάλι απο την αρχή :(

More
23 Αυγ 2014 00:57 #44349 by Mortal
Μια βελτίωση είναι και αυτή, δεν λέω giovanna. Πάντως άμα είναι να μην έχεις email από το πρώτο sec με τα settings της και τους servers της κάτι πάει στραβά με την εταιρεία, ή τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω πάντοτε.

Για δες αν βοηθάει καθόλου κι αυτό: www.forthnet.gr/article.aspx?a_id=4067

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
23 Αυγ 2014 18:55 #44352 by giovanna
@mortal

Τα κατάφερα τελικά μόνη μου γιατί το τεχνικό προσωπικό τους μου έλεγε άλλαντάλων

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου :D

More
23 Αυγ 2014 22:35 #44356 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Τα 8 μας έλειπαν
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με όσα γράφει ο Mortal με τα λειτουργικά της "μαμάς". Και εγώ από Νοέμβρη θα θάψω τα πιστά XP (με το φτυάρι στον κήπο) και ήδη είμαι σε σκέψεις για το διάδοχό τους. Με δεδομένο, όμως, ότι έχω εικόνα και από τα 7 και από τα 8 (τα έχω "χειριστεί" σε υπολογιστές φίλων για διάφορες δουλειές), κλίνω σίγουρα προς τα 7. Τα 8 (χωρίς να έχω αντιμετωπίσει ή δει ιδιαίτερα προβλήματα σταθερότητας) νομίζω παραείναι μεγάλο άλμα για μένα αυτή τη στιγμή. :rolleyes:

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
23 Αυγ 2014 23:37 #44357 by Mortal
Καλά emails λοιπόν Giovanna, και κουράγιο 8 είναι θα περάσουν, ίσως με τα 9 να μάθει από τα λάθη της η μαμά m$. ;)

Wicked τα είδα σε φίλο και απλά ανατρίχιασα με τα παρανοϊκά sliding control panels της νοικοκυράς και του πιτσιρικά που νομίζει πως το TCP είναι συντόμευση κυβερνητικού οργανισμού, την έλλειψη ξεκάθαρου start και σωστά δομημένων εφαρμογών που να της οργανώσεις όπως ακριβώς τις θέλεις σε δομές, και φυσικά με τη φρίκη που έφτιαξαν για πρώτη οθόνη λες και όλοι έχουμε PC τα θέλουμε ό,τι χαζομάρα φαντάζονται να την έχουμε μπροστά μας κάθε στιγμή. Oσο μπορώ να τα αποφύγω θα τα αποφύγω. ;) Ευτυχώς για την ώρα με τα Win732 στον 1ν και τα win7 home premium είμαι οκ.

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
25 Αυγ 2014 20:36 #44366 by giovanna
@mortal

Τι δίκιο που έχεις και εγώ κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή μου μόνο σαν μ....κας αίσθάνομαι, δεν ξέρω που είναι τα προγράμματα μου, πρέπει να σημειώνω σε χαρτί που να πάω να τα βρώ κάτι σαν Πυθία αλλά στο χειρότερο, περαστικά μου :(