Star Wars είδαμε;... SPOILER ALERT!!
- giovanna
- Adventure's Advocate
Εχω να πάω σινεμά πάνω απο 10 χρόνια. Βρίσκω τραγικό να πληρώνω τόσα πολλά λεφτά για να δώ μια ταινία, γιατί γουστάρω να την βλέπω συνοδεία μπυρίτσας και σουβλάκι. Εδω και πολλά χρόνια έχω NOVA που αυτή την στιγμή έχει 500 κανάλια, έχω δορυφορική που έχει άλλα τόσα, πόσο να να αντέξει κάποιος άνθρωπος. Οταν ήμουνα πλούσια νοικιαζα κάθε ημέρα και απο ένα DVD τώρα όλα κομμένα. Στην προσωπική μου συλλογή έχω κρατήσει ταινίες όπως Casablanca, Γη ποτισμένη με ιδρώτα (μην γελάτε την θεωρώ απο τις καλύτερες ταινίες που έχουν γυριστεί ποτε) κ.λ.π. οπότε είμαι εντάξει. Θα τις δω με κάποια καθυστέρηση αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου.
Την προηγούμενη εβδομάδα είδα ένα αριστούργημα, δεν θυμάμαι την ονομασία της, αλλά ήταν Εβραϊκη και έδειχνε τι τραβάει μια γυναίκα για να πάρει διαζύγιο σύμφωνα με τον Εβραϊκό νόμο. Εμεινα άφωνη, οσκαρική ταινεια, αλλά είμαι σίγουρη εαν παιζότανε στον κινηματογράφο κανείς δεν θα πάταγε, ολοι θέλουνε τετριμένα θέματα που τα γνωρίζουνε και ας τους καλούνε να δούνε την ένατη ταινία που το μόνο που την συνδέει με την πρώτη είναι η ονομασία.
Υ.Γ. Και εγώ σαν και εσένα προσπαθώ να δω τα emoticons σαν αληθινά συναισθήματα αλλά λείπουνε, πολλά όπως φιλάκια. καρδούλες κ.λ.π. ότι θα ήθελε ένα ρομαντικό κορίτσι!!
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Για αριστουργήματα δεν ξέρω αλλά για μαγευτικές ταινίες γενικά από Ασία έχω δει αρκετές που γενικά για την δύση δεν κάνουν. Δεν ασχολούμαι τόσο μέ την δύση πέρα από πολύ δρασοκαταστάσεις με υπερήρωες που τουλάχιστον τους είχα διαβάσει πιτσιρικάς και γενικά μου αρέσει σε μερικές η πιο ενήλικη είτε σκοτεινή είτε χιουμοριστική μεταχείρηση αντίστοιχα. Ταινίες/σειρές δράμα θα δω πιο πολύ slice of life Ιαπωνικά anime που ποτέ δεν κρύβουν θανάτους και γενικά τα άσχημα κάτω από το χαλάκι της ζωής μα που δείχνουν πως τα αντεπεξέρχονται ή όχι οι χαρακτήρες. Πες το και κόλλημα αλλά πλέον δεν μπορώ να δω με άνεση σχεδόν οτιδήποτε μη Ιαπωνικό. Όλα τα δυτικά φαντάζουν λίγα κι ας είναι διπλάσια από πλευράς χρόνου αναπαραγωγής.
Τελευταία είδα αυτό:
Ακόμα και σε ένα "απλό" animation η ιστορία είναι εξαίρετικα μαγευτική και τόσο ελπιδοφόρα όσο και μελαγχολική. Αυτά γενικά λείπουν από τη δύση.
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Όπως είπε κι ο κορυφαίος (ενίοτε) Scorcese:
"It’s as if movies answer an ancient quest for the common unconscious; they fulfill a spiritual need that people have – to share a common memory."
Μεγάλη κουβέντα και πολύ ουσιαστική, ακόμα κι αν στην τελική ίσως πρόκειται για μια ακόμα όμορφη ψευδαίσθηση.
Όπως και νά 'χει ο φυσικός χώρος για αυτό είναι η κινηματογραφική αίθουσα. Εκεί και μόνο εκεί το ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα μεταμορφώνεται σε πραγματική μαγεία.
Περισσότερα (καθώς και on-topic σκέψεις για το καινούργιο Star Wars) αργότερα, γιατί πρέπει να φύγω...
- Mortal
- Adventure's Advocate
Και αν μιλήσει κάποιος για αναλύσεις όλες τις ταινίες τις βλέπω από 480p μέχρι 720p και εκεί σταματάω. Νο 3D, no Imax και λοιπά no-no-no.
Ο κινηματογράφος είναι απλά το γρήγορο κέρδος για τις εταιρείες (χρήσιμο, δεν λέω, οικονομικά), και για τους περισσότερους που μετά ελάχιστα θα ασχοληθούν με το τι είδαν. Που δεν θα πάνε ποτέ να διαβάσουν απόψεις σε forum ή review sites και που δεν θα δουν fan-reviews και κριτική (θετική ή και αρνητική) στο youtube είτε σε ν άλλα μέρη.
- crocark
- Adventure's Advocate
Δε λέω πάντως ότι δε λέτε σωστά πράγματα, αν και παντελώς offtopic - έχετε ξεφύγει τόσο μα τόσο ... Να φτάσω να κάνω το ρυθμιστή; Να τα παίξω κι εγώ; Πριτς ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Stefan_holdyourlight
- Moderator
Είμαι της κατηγορίας που είδα τα Star Wars σχετικά μεγάλος (22-24 ετών) και δεν έγινα ποτέ μεγάλος fan. Επίσης πρέπει να είμαι ο μοναδικός στον κόσμο που το αγαπημένο μου Star Wars είναι το The Phantom Menace (βγάλτε τα όπλα τώρα).
Έτσι λοιπόν, πήγα και είδα το καινούριο πολύυυυυ χαλαρά, χωρίς προσδοκίες και χωρίς κανένα φτερούγισμα στο στομάχι, έτσι για να περάσει η ώρα.
Ε λοιπόν, το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε. Νομίζω δεν είχε τίποτα να προσφέρει στην σειρά, από σενάριο άστα να πάνε αλλά για εμένα το κερασάκι στην τούρτα ήταν μόλις αποκάλυψε το πρόσωπό του ο wanna-be-darth-vader όπου κυριολεκτικά γέλασα δυνατά και με κοιτούσαν στο σίνεμα σαν χάνο. Διότι δεν είχα δει τον ηθοποιό πριν πάω στο σινεμά, και λέω "είναι δυνατόν ο κακός μασκοφόρος να έχει μπούκλα μαλλί μέχρι τα αυτιά, στραβή μύτη και φλωρόφατσα";;;
Γέλασα με την ψυχή μου...
4/10
Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/
- Mortal
- Adventure's Advocate
Τα Ep 1,2,3 ήταν δοκιμή τεχνολογιών περισσότερο αντί για καλοειπωμένες ιστορίες, και παρότι τις έχω 3-4 φορές από τότε ισχύει αυτό που είπα και στο 1ο μου μύνημα. Δλδ τις ξεχνάς μόλις βγεις από την αίθουσα ή κλείσεις τον player. Ούτε καν πλησίασαν τις περισσότερο ολοκληρωμένες ιστορίες των Ep 4,5,6.
To 7 είναι απλά ό,τι, όλοι που παρακολουθούμε πολύ υλικό, θεώρουμε ως rehashing (αναμάσημα το λέμε εδώ των περασμένων ταινιών για μια καλή αρπαχτή ώστε η Disney να ενισχύσει το προϊόν και να πάρει πίσω ένα σχετικά καλό κομμάτι από τα περίπου 4 δις δολλάρια που έδωσε για όλες τις εταιρείες του Lucas. Ακούγεται ψυχρό αλλά ειλικρινά μόνο έτσι το αντιλαμβάνομαι. Πλέον παίρνουμε προϊόν από τέτοιου μεγέθους εταιρείες και ποτέ πια κάτι φρέσκο. Όχι πως και οι δημιουργοί των indie παραγωγών παράγουν κάτι μοναδικό, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν ακολουθούν κάποια τυποποιημένη συνταγή.
Τα γερόντια θα τσιμπήσουν λίγο παραδάκι με την 8,9 ταινία και με τα spin offs θα μπουν και μερικοί νεώτεροι ηθοποιοί στο κόλπο. That's all folks.
- giovanna
- Adventure's Advocate
Βαρεμένους λες εμάς? Δες λίγο τον ευατό σου και μετά τα λέμε. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν καταλαβαίνεις. Συνέχεια είσαι εριστικός μαζί μας, μας τα χώνεις χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε τι σου έχουμε κάνει. Γιατί δεν έρχεσαι μία βόλτα απο την Αθήνα να τα πούμε face to face, έτσι για να καταλάβουμε και εμείς τα αδιανόητα!!!
- giovanna
- Adventure's Advocate
Πόσο συμφωνώ μαζί σου. Και εγώ αυτό το βίτσιο έχω να βλέπω την ταινία μου σε απόλυτη ησυχία, να ξεσπώ σε δάκρυα, ή γέλια ανάλογα με την διάθεση μου, έχω φύγει απο τον κινηματογράφο τρέχωντας όταν οι μπροστινοί μου νόμιζανε ότι είναι σε ταβερνάκι, τρώγανε Pop πίνανε ότι πίνανε με τα καλαμάκια να κάνουνε αυτόν το απίστευτο θόρυβο του ρουφ-ρουφ και να μιλάνε συνέχεια τι θά κάνουνε το Σ/Κ, αλήθεια γιατί πήγανε σινεμά, ποτέ δεν το κατάλαβα, δεν τους ενδιέφερε η ταινία, δεν τους ένοιαζε η συμπεριφορά τους
- crocark
- Adventure's Advocate
Δε μου έχετε κάνει τίποτα για την περίπτωση που όντως το έχεις απορία. Όχι τουλάχιστον εδώ μέσα (στο advocate συνολικά) και τέλος πάντων κάτι που να ξέρω ότι μου έχετε κάνει.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Mortal
- Adventure's Advocate
[offtopic]
Αν θέλεις να βρεις ταινίες ανάλογα με πολλές κατηγορίες/χώρες/θεματολογίες και λοιπά έλα από το www.icheckmovies.com/ και γράψου. Έχει άπειρες λίστες ταξινομημένες τόσο από το "επίσημο" προσωπικό όσο κι από χρήστες. Θα με βρεις εκεί σαν www.icheckmovies.com/profiles/mortal/ . Μέσα από όλες αυτές τις λίστες είδα αρκετές ταινίες που είχα αφήσει πίσω είτε παραβλέψει τα προηγούμενα χρόνια. Μερικές τις είδα απά για να τις δω αλλά μερικές ήταν μοναδικές και αναρωτιέμαι πως έγινε και δεν τις είχα δει.
Όπως είπα και πριν όταν κάποιοι πάνε cinema για παρέα δεν βλέπουν ταινία, το χω δεί τόσο από μένα παλιά όσο κι από φιλαράκια σήμερα. Άσε δλδ που το εισιτήριο κάνει πολλές φορές περισσότερο και από το DVD όταν το πετυχαίνεις σε καλή τιμή. Για τα Blueray δεν έχω ιδέα ωστόσο. Έπίσης ένεκα καπνιστής 1000 φορές προτιμώ να αράξω με καφεφάκι και το τσιγάρο μου στην οθόνη μου παρά να πάω τιμωρία στον μεγάλο χώρο και να προσπαθώ να τραβήξω κανά δυο τζούρες στο διάλλειμα. Και όπως λες είναι πολύ εύκολο να νοιώσεις την ταινία στο χώρο παρά μαζί με ν άλλους.
Αρα μπες και εσύ στο κλαμπ των τρελλών με τις ταινίες που πραγματικά σε γεμίζουν. Welcome.
[/offtopic]
- mkllds
- Futuristic Fedora
Αδερφή ψυχή ο Στέφανος που κρατάει το φως, αδερφή ψυχή. Τα ακούς Κωνσταντίνε; Έχουν κι άλλοι την ίδια γνώμη ότι αυτός δεν θα μπορούσε να είναι ο γιος του Han Solo και εγγονός του Darth Vader.Stefan_holdyourlight wrote: αλλά για εμένα το κερασάκι στην τούρτα ήταν μόλις αποκάλυψε το πρόσωπό του ο wanna-be-darth-vader όπου κυριολεκτικά γέλασα δυνατά και με κοιτούσαν στο σίνεμα σαν χάνο. Διότι δεν είχα δει τον ηθοποιό πριν πάω στο σινεμά, και λέω "είναι δυνατόν ο κακός μασκοφόρος να έχει μπούκλα μαλλί μέχρι τα αυτιά, στραβή μύτη και φλωρόφατσα";;;
Γέλασα με την ψυχή μου...
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- giovanna
- Adventure's Advocate
Για την εγγραφή χρειάζεται να πληρώσεις γιατί εγώ είμαι ταπί και ψύχραιμη
- Mortal
- Adventure's Advocate
Υπάρχει και το trakt.tv/ για να checkάρεις τις τηλεοπτικές σειρές που βλέπεις. :)
Απλά να ξέρεις πως για να περάσεις όλες τις ταινίες που έχεις δει θέλει πολύ χρόνο. Για να φτάσω τις πρώτες 3000 ταινίες πρέπει να έφαγα και 15 μέρες με πολλές ώρες στην οθόνη βρίσκοντας τις και μαρκάροντας τις. Μετά συνηθίζεις. Και ξέρω κι από φίλους πως πολύς κόσμος βαριέται την όλη διαδικασία. Αν έχεις υπομονή καν'το. Για να καταλάβεις, έφτασα να βλέπω τίτλους και να ψάχνω trailers για να θυμηθώ για μερικές ταινίες αν τις ειχα δει ή όχι.
Άλλο παράδειγμα site τέτοιου είναι το anidb.net/ στο όποιο πολλοί anime fans κρατάμε τη συλλογή των σειρών/ταινιών που έχουμε δει ανά τα χρόνια και έτσι παίρνουμε ιδέες με αντιστοιχίες θεματικές/studio κ.λ.π οπότε βρίσκουμε νέο υλικό. Το ό,τι έχω δει ας πούμε τόσο πολύ anime βοήθησε τόσο το site όσο και οι βαθμολογίες ή σχόλια χρηστών. Όπως δλδ γίνεται με κάθε καλή και οργανωμένη κοινότητα του internet.
- giovanna
- Adventure's Advocate
Σε ευχαριστώ, ακούγεται μαγικό, κάποια στιγμή θα το προσπαθήσω, να σε καλά