Πόσο θα πληρώνατε για ένα Companion / Walkthrough ;

Poll: Πόσο θα πληρώνατε για το εν λόγω Companion / Walkthrough; (was ended 0000-00-00 00:00:00)

0€ Θα επέλεγα ένα άλλο walkt..
5 100%
1€
No votes 0%
2€
No votes 0%
4€
No votes 0%
Total number of voters: 5
Only registered users can participate to this poll
  • Stefan_holdyourlight
  • Stefan_holdyourlight's Avatar Topic Author
  • Moderator
  • Moderator
More
08 Μαρ 2017 13:14 - 08 Μαρ 2017 13:16 #48322 by Stefan_holdyourlight
Case Study: Παίζετε ένα νέο Adventure Game το οποίο σας αρέσει πολύ. Κάποια στιγμή όμως, μιας και το συγκεκριμένο adventure είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και πλούσιο, αναπόφευκτα κολλάτε. Αναζητάτε online walkthrough.

Στις αναζητήσεις σας, παρατηρείτε ένα διαφορετικό walkthrough, σε δύο μορφές (PDF και διαδραστικό ibook για Apple συσκευές). Το συγκεκριμένο walkthrough σύμφωνα με την περιγραφή και τα screenshots, φαίνεται να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

• Πολλές εικόνες και σχέδια
  • Προσεγμένο σχεδιασμό, και αναζήτηση θεμάτων
  • Walkthrough σε δύο μορφές: Journal και Playthrough
  • Spoiler - Nonspoiler Versions
  • Ανάλυση των γρίφων
  • Ανάλυση της ιστορίας του παιχνιδιού
  • Ανάλυση easter eggs και άλλων "μυστικών"
  • Διαδραστικά quiz (σχετικά με το παιχνίδι πάντα) και διάφορα animations (ibook version)

Συνολικά, το συγκεκριμένο walkthrough / companion, φαίνεται τελικά σαν κάτι που θα διαβάζατε (εφόσον πραγματικά σας άρεσε το adventure), και μετά το πέρας του παιχνιδιού για να δείτε πράγματα που χάσατε ή για να "ξανα-επισκεφτείτε" την ιστορία του.

Τώρα, απαντήστε στο παραπάνω poll.

Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/
Last edit: 08 Μαρ 2017 13:16 by Stefan_holdyourlight.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
08 Μαρ 2017 13:40 #48323 by Constantine_R
E ρε γαμώτο...
Stefan ειλικρινά δεν έχω στόχο να σε αποθαρύνω παρόλα αυτά θα σου γράψω ότι ακριβώς ένιωσα όταν διάβασα το post σου... :)

1ο και βασικό: Ας ακουστεί όπως θέλει: έχω να χρησιμοποιήσω walkthrough σε ΝΕΟ adventure... δεν θυμάμαι και έγω απο πότε... είναι πιο εύκολα; είναι πιο σωστά δομημένα (από τα εκτρώματα ων myst-clones), έχω μεγάλη εμπειρία;... πες ό,τι θες. Εγώ ΔΕΝ το θεωρώ αυτό αρνητικό.

2o. Πολλά adventures έχουν ενσωματωμένο hint system, άλλα πολύ σωστά δομημένα, άλλα λιγότερο.

3ο. ΑΝ πάρω απόφαση να κοιτάξω walkthrough θα προσπαθήσω να δω ΜΟΝΟ αυτό που με ενδιαφέρει. Το ότι έβαλες δίπλα-δίπλα τις λέξεις walkthrough / companion με ανατρίχιασες... :P :cheer:
Μια καλή λύση είναι το UHS που σου δίνει λύσεις μέσα από ένα σύστημα ερωτήσεων και από είδα τώρα είναι ακόμα αρκετά ζωντανό.

Τέλος πάντων επειδή και εγώ θεωρώ ότι αγαπάω πολύ τα adventures, δεν θεωρώ ταμπού το walkthrough αλλά σίγουρα το θεωρώ ύστατη λύση. Η ιδέα σου μου φάνηκε πολύ "ποιητική" (και στο γράφω με μεγάλη αγάπη), που θα μου άρεσε και θα πλήρωνα αν μπορούσα να τα έχω σε φυσική μορφή. Αλλά και πάλι θα τα αγόραζα για την ομορφιά στο ράφι μου. Οπότε δύσκολα θα πλήρωνα για κάτι τέτοιο. :)

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
08 Μαρ 2017 13:52 #48324 by Fallen Angel
Companion ναι, να το πληρώσω· αλλά walkthrough ποτέ και για κανένα λόγο. Για να κοιτάξω walkthrough ο σχεδιαστής έκανε κάτι πολύ λάθος εξ αρχής και κόλλησα στο παιχνίδι. Θα τον πληρώσω κιόλας;! :P

Nothing happens unless first a dream...

• Stefan_holdyourlight
  • Stefan_holdyourlight's Avatar Topic Author
  • Moderator
  • Moderator
More
08 Μαρ 2017 15:58 #48326 by Stefan_holdyourlight
@Fallen Angel
"Για να κοιτάξω walkthrough ο σχεδιαστής έκανε κάτι πολύ λάθος εξ αρχής και κόλλησα στο παιχνίδι. "

Αλίμονο αν όποτε κοιτούσαμε walkthrough θεωρούσαμε ότι ο σχεδιαστής έκανε κάτι πολύ λάθος! Με αυτό τον τρόπο (προσωπικά) θα "ακύρωνα" το 80% των adventures που έχω παίξει!

@Constantine_R
"είναι πιο εύκολα; είναι πιο σωστά δομημένα"

Δεν αναφέρομαι σε "εύκολο" adventure, ούτε θα με ενδιέφερε ένα εύκολο adventure. Επίσης, δεν ισχύει πάντα ότι "Σωστά Δομημένο => Δεν χρειάζομαι walkthrough"

"Πολλά adventures έχουν ενσωματωμένο hint system,"
Ε τότε, δεν θα μιλούσα για ένα τέτοιο adventure.

"ΑΝ πάρω απόφαση να κοιτάξω walkthrough θα προσπαθήσω να δω ΜΟΝΟ αυτό που με ενδιαφέρει."
Συμφωνώ και εγώ. Δεν είναι όμως όλοι σαν εσένα και εμένα. Και επίσης υπάρχει και αυτή η μερίδα παιχτών που γουστάρουν τα companions. Εγώ πχ, έχω περάσει ώρες μελέτης digital companions του Riven, του URU (για να μην μιλήσω για το πολύ πιο πολύπλοκο, RPG, Neverwinter Nights).

Σέβομαι, και θέλω ΟΛΕΣ τις απόψεις, unfiltered! Και περιμένω τις ειλικρινείς ψήφους σας.

Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/