Remake of Salem's Lot - Stephen King!
- Mortal
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Less
More
27 Ιαν 2005 07:52 #3765
by Mortal
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
Remake of Salem's Lot - Stephen King! was created by Mortal
Μια βιαστική ενημέρωση σχετικά με το remake του Salem's Lot! Μόλις το τελείωσα, και μπορώ να πω ότι από όλες τις απόψεις είναι κατά πολύ ανώτερο του παλαιοτέρου. Όλοι οι χαρακτήρες εφαρμόζουν καλύτερα με τους ρόλους και δίνουν περισσότερο αληθοφανείς ερμηνείες. Ελάχιστα φορτωμένο όσον αφορά τα εφφέ, καταφέρνει αν δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη ατμόσφαιρα απο κάθε άποψη. Όσοι φίλοι του King προσέλθετε. Δεν έχει την παραμικρή σχέση με όλες τις προηγούμενες ταινίες, είναι όντως άρτια, χώρίς τσιρίδες και λοιπές κουταμαρούλες απο τις οποίες έπασχαν oi προηγούμενες. Ας το συνεχίσουμε να δούμε επιτέλους τις ταινίες όπως πρέπει. (Τις παλιές... Απο το On Writting και μετά ο King μάλλον έχει αρχίσει να ξεχνά που πρέπει να σταματήσει και τι πρέπει να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων! Ή η Tabitha έχασε το ταλέντο να επιλέγει μόνο τα καλά του έργα για έκδοση, αν το σκεφθώ βέβαια μπορεί και να έχει μεγάλη ανάγκη τα χρήματα.)
[Τώρα πάω για την 3η Ειδική του άρχοντα]...(ο μαραθώνιος Άρχοντα μάλλον θα γίνει το Σάββατο 690 λεπτά (στο περίπου χωρίς τα documentaries και τα λοιπά featuretes), 3 ταινίες back to back, αυτό είναι!)
[Τώρα πάω για την 3η Ειδική του άρχοντα]...(ο μαραθώνιος Άρχοντα μάλλον θα γίνει το Σάββατο 690 λεπτά (στο περίπου χωρίς τα documentaries και τα λοιπά featuretes), 3 ταινίες back to back, αυτό είναι!)
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Elessar
- Team
Less
More
28 Ιαν 2005 18:50 #3801
by Elessar
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
Replied by Elessar on topic Remake of Salem's Lot - Stephen King!
Ποιο remake εννοείς; Με μπέρδεψες
- neo83_gr
- Schattenjäger
Less
More
28 Ιαν 2005 22:18 #3805
by neo83_gr
Replied by neo83_gr on topic Remake of Salem's Lot - Stephen King!
ναι πιο remake?νομιζω πως ειχε μονο μια ταινια γυρω στο 70 που ηταν χαλι αποτι διαβασα.ειναι το μονο βιβλιο king που εχω αλλα ειναι τρομερο!!!πες λεπτομερειες !!!
- Mortal
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Less
More
29 Ιαν 2005 06:57 #3818
by Mortal
Replied by Mortal on topic Remake of Salem's Lot - Stephen King!
Εεεε!!!!???? Βρε τι Fans είστε εσείς;;;;; Καλά καλά, να σας τα πω όσο πιο περιεκτικά μπορώ (λες να μπορέσω Μπαααα!
Λοιπόν έχουμε και λέμε Warner, Δίκτυο ΤΝΤ [ναι, εκείνο το οποίο ήθελε να φορτώσει στο πλήρωμα του Crusade (Babylon 5 Spin off) ένα μέλος που να γνωρίζει εξωγήινους πολιτισμούς μέσω του σέξ (καλά μιλάμε για πολύ "έξυπνα" παιδία, ξέρουν να ντύνονται να πηγαίνουν στην δουλειά και να κάνουν ότι θεωρητικά μπορεί να κάνει κάποιος με την γραμματέα του (κάπου εκεί η "νοημοσύνη" τους εξαντλείται), αλλά απο τηλεόραση δυστυχώς δεν έχουν την παραμικρή ιδέα, γι'αυτό λοιπόν λέγονται και executives!) ] (Ουφ τα 'βγαλα και ησύχασα).
Αυτοί λοιπόν (δεν ξέρω τι θαύμα ή τι πήγε λάθος) χρηματοδότησαν μια παραγωγή του Μιkael Salomon σχετικά με εκείνο το παλιό καλό βιβλιαράκι του φίλου μας του Stephen, το οποίο και λέγεται Salem's Lot (και αν θυμάμαι η προέλευση του ονόματος είναι σχετικά γραφική) με πιθανό σκοπό να ξεπλύνουν το παλαιότερο λάθος της Warner με τον Davil Soul ως Μπεν, και τον τότε Σκηνοθέτη Tobe Hooper. Έτσι λοιπόν (πάντοτε με την προοπτική του σωστού λάθους) μάζεψαν ονόματα όπως ο Rob Lowe, o Donald Sutherland, o Rudger Hauer, ο James Cromwell και η Samantha Mathis (όχι τα καλύτερα άλλα ούτε και τα χειρότερα) και υπο την σκηνοθεσία του Salomon επιχείρησαν να διορθώσουν το παλαιότερο λάθος (καλά αφού δεν υπήρχε τότε κάτι καλύτερο δεν μπορούσε να μιλήσει και κανείς)!
Οπότε και το σωτήριο έτος 2004 κυκλοφόρησε απο την Warner και τις παραγωγές TNT το remake του Salem's Lot, το οποίο κατά την ταπεινή μου άποψη (καλά καβαλημένο καλάμι είμαι και η άποψη μου δεν είναι ταπεινή, αμάν! ) σε μεγάλο βαθμό έδωσε μεγαλύτερη αξία στο έργο του προσφιλούς μας συγγραφέα, με εξαίρεση κάποιες "προχωρημένες" νότες της εποχής με την Σούζαν να επικοινωνεί με τον Μπεν με emails και τον Floyd να έχει το password της Σούζαν και να checkάρει τα email της, μαζί με κανα δυο άλλα πραγματάκια που δεν τα λέω για να μην βιάσω την ταινία ακόμη και με το γάντι.
Δεν θα πω άλλα γιατί όπως αντιλαμβάνεστε είμαι biased επι πολλών απο τα προαναφερθέντα θέματα οπότε το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι με ευχαρίστησε πολύ περισσότερο απο την προηγούμενη σε σημείο που να θέλω να την ξαναδώ σύντομα.
Περάστε απο την <!-- w --> www.amazon.com <!-- w --> να τους δώσετε και εσείς $18 για να την δείτε, είναι μεγάλη η άτιμη (ζυγίζει 181 ολόκληρα λεπτά) οπότε ξεχάστε το P2P και μην περιμένετε απο Έλληνα υποτιτλιστή να σεβαστεί τον King.
Άν καταλάβατε κάτι ή αν έχετε ακόμη σώας τας φρένας κατόπιν της ανάγνωσης του παρόντος αφήστε μια απάντηση!
(Ναι πολλές οι παρενθέσεις αλλά έμαθα γραμματική μέσω Turbo Pascal (εκείνη που έχει την έκφραση μέσα στην έκφραση) και ήταν πολλές οι παρενθέσεις και το IDE μας είχε καταλάβει όλους εμάς που το χρησιμοποιούσαμε και μας τις έκλεινε αυτόματα.)
Λοιπόν έχουμε και λέμε Warner, Δίκτυο ΤΝΤ [ναι, εκείνο το οποίο ήθελε να φορτώσει στο πλήρωμα του Crusade (Babylon 5 Spin off) ένα μέλος που να γνωρίζει εξωγήινους πολιτισμούς μέσω του σέξ (καλά μιλάμε για πολύ "έξυπνα" παιδία, ξέρουν να ντύνονται να πηγαίνουν στην δουλειά και να κάνουν ότι θεωρητικά μπορεί να κάνει κάποιος με την γραμματέα του (κάπου εκεί η "νοημοσύνη" τους εξαντλείται), αλλά απο τηλεόραση δυστυχώς δεν έχουν την παραμικρή ιδέα, γι'αυτό λοιπόν λέγονται και executives!) ] (Ουφ τα 'βγαλα και ησύχασα).
Αυτοί λοιπόν (δεν ξέρω τι θαύμα ή τι πήγε λάθος) χρηματοδότησαν μια παραγωγή του Μιkael Salomon σχετικά με εκείνο το παλιό καλό βιβλιαράκι του φίλου μας του Stephen, το οποίο και λέγεται Salem's Lot (και αν θυμάμαι η προέλευση του ονόματος είναι σχετικά γραφική) με πιθανό σκοπό να ξεπλύνουν το παλαιότερο λάθος της Warner με τον Davil Soul ως Μπεν, και τον τότε Σκηνοθέτη Tobe Hooper. Έτσι λοιπόν (πάντοτε με την προοπτική του σωστού λάθους) μάζεψαν ονόματα όπως ο Rob Lowe, o Donald Sutherland, o Rudger Hauer, ο James Cromwell και η Samantha Mathis (όχι τα καλύτερα άλλα ούτε και τα χειρότερα) και υπο την σκηνοθεσία του Salomon επιχείρησαν να διορθώσουν το παλαιότερο λάθος (καλά αφού δεν υπήρχε τότε κάτι καλύτερο δεν μπορούσε να μιλήσει και κανείς)!
Οπότε και το σωτήριο έτος 2004 κυκλοφόρησε απο την Warner και τις παραγωγές TNT το remake του Salem's Lot, το οποίο κατά την ταπεινή μου άποψη (καλά καβαλημένο καλάμι είμαι και η άποψη μου δεν είναι ταπεινή, αμάν! ) σε μεγάλο βαθμό έδωσε μεγαλύτερη αξία στο έργο του προσφιλούς μας συγγραφέα, με εξαίρεση κάποιες "προχωρημένες" νότες της εποχής με την Σούζαν να επικοινωνεί με τον Μπεν με emails και τον Floyd να έχει το password της Σούζαν και να checkάρει τα email της, μαζί με κανα δυο άλλα πραγματάκια που δεν τα λέω για να μην βιάσω την ταινία ακόμη και με το γάντι.
Δεν θα πω άλλα γιατί όπως αντιλαμβάνεστε είμαι biased επι πολλών απο τα προαναφερθέντα θέματα οπότε το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι με ευχαρίστησε πολύ περισσότερο απο την προηγούμενη σε σημείο που να θέλω να την ξαναδώ σύντομα.
Περάστε απο την <!-- w --> www.amazon.com <!-- w --> να τους δώσετε και εσείς $18 για να την δείτε, είναι μεγάλη η άτιμη (ζυγίζει 181 ολόκληρα λεπτά) οπότε ξεχάστε το P2P και μην περιμένετε απο Έλληνα υποτιτλιστή να σεβαστεί τον King.
Άν καταλάβατε κάτι ή αν έχετε ακόμη σώας τας φρένας κατόπιν της ανάγνωσης του παρόντος αφήστε μια απάντηση!
(Ναι πολλές οι παρενθέσεις αλλά έμαθα γραμματική μέσω Turbo Pascal (εκείνη που έχει την έκφραση μέσα στην έκφραση) και ήταν πολλές οι παρενθέσεις και το IDE μας είχε καταλάβει όλους εμάς που το χρησιμοποιούσαμε και μας τις έκλεινε αυτόματα.)
- Elessar
- Team
Less
More
29 Ιαν 2005 14:09 #3825
by Elessar
Replied by Elessar on topic Remake of Salem's Lot - Stephen King!
Αμάν :shock: :shock:
Με έπιασες στον ύπνο. Γμτ, δεν έχω πιστωτική!
Σιγά μην το φέρουν στην Ελλάδα...
- Mortal
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Less
More
30 Ιαν 2005 23:58 #3861
by Mortal
Ευτυχώς για σένα ο King είναι εμπορικός και δυστυχώς θα τον πιάσουν στα χέρια τους οι "φοβεροί" μας υποτίτλιστές (θα καταλαβαίνεις αν έχεις δει τι βιασμούς έχει υποστεί στις αναρίθμητες ελληνικές μεταφράσεις του). Εγώ για να σώσω απο τα ξεριζωμένα μαλιά (ή και τα πεσμένα απο τα πολλά κουφά) πρότεινα την Amazon, που τουλάχιστον εκεί θα έχεις να διαπραγματευθείς μόνο με τις πιθανές χαζομάρες του εκάστοτε σεναριογράφου. Τέσπα. Προσωπικά πάντα, αξίζει τα λεφτά της η ταινία (βάλε και την διαφορά ευρώ/δολλάριο και θα καταλάβεις πως την αγοράζεις περί το 25% πιο φθηνά ακόμη).
Mε περίπου 72.50Ευρώ ($94) πήρα την 3η ειδική του Άρχοντα, το Crusade (TV-Series), και το Salem's Lot, οπότε το κόστος είναι αρκετά σωστό.
Elessar wrote: Αμάν :shock: :shock:
Ευτυχώς για σένα ο King είναι εμπορικός και δυστυχώς θα τον πιάσουν στα χέρια τους οι "φοβεροί" μας υποτίτλιστές (θα καταλαβαίνεις αν έχεις δει τι βιασμούς έχει υποστεί στις αναρίθμητες ελληνικές μεταφράσεις του). Εγώ για να σώσω απο τα ξεριζωμένα μαλιά (ή και τα πεσμένα απο τα πολλά κουφά) πρότεινα την Amazon, που τουλάχιστον εκεί θα έχεις να διαπραγματευθείς μόνο με τις πιθανές χαζομάρες του εκάστοτε σεναριογράφου. Τέσπα. Προσωπικά πάντα, αξίζει τα λεφτά της η ταινία (βάλε και την διαφορά ευρώ/δολλάριο και θα καταλάβεις πως την αγοράζεις περί το 25% πιο φθηνά ακόμη).
Mε περίπου 72.50Ευρώ ($94) πήρα την 3η ειδική του Άρχοντα, το Crusade (TV-Series), και το Salem's Lot, οπότε το κόστος είναι αρκετά σωστό.
- neo83_gr
- Schattenjäger
Less
More
21 Οκτ 2005 20:14 #6226
by neo83_gr
Replied by neo83_gr on topic Remake of Salem's Lot - Stephen King!
φιλοι βαμπιροβιοι το ειδα τελικα σε divx.μπορει να μην τρελαθηκα αλλα μπορω να πω πως ειναι αξιοπρεπες.τι να πρωτοχωρεσει κανεις σε τρεις ωρες!Πολυ καλο μου φανηκε το καστ και οι ηθοποιοι ηταν σχεδον οπως τους φανταζομουν και γω και η αποδωση του χωριου ηταν οκ.γενικα ειναι ενα fastforward του βιβλιου.απλα με ξενισε λιγο το πως καναν τον δασκαλο.δε θυμομουν να ειναι μαυρος και γκει.επισης ο στρεικερ νομιζα πως ειναι καραφλας.διορθωστε με αν κανω λαθος
- Mortal
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Less
More
03 Νοε 2005 10:05 #6381
by Mortal
Μια που το πέτυχα τώρα. Μην ξεχνάς πως είναι της μόδας να "βάζουν χέρι" στα παλαιότερα βιβλία για να τα εκσυγχρονίζουν βάση ίσως κάποιων νεο-συντηριτισμών (για την Αμερική μιλάμε πάντα) ή και μερικών νεωτερισμών που για τους παλαιότερους αποτελούν ιεροσυλία. Ο Στράικερ ήταν ο κλασσικός Baldy τυπάκος, (αν και δεν θυμάμαι ακριβώς την περιγραφή του βιβλίου), αλλά αν θυμάμαι και στην προηγούμενη ταινία ο James Mason (αυτός δεν έπαιζε; Ένας από τους κλασσικούς μυστηριώδεις (Β-Movies και support ρόλοι) και low profile ηθοποιούς των τελευταίων 50 χρόνων. Το gay δάσκαλος με χάλασε ολίγον τι, αλλά το χώνεψα σαν ελευθερία του σεναριογράφου (δεν θα γίνω κακός!). Βέβαια ίσως επειδή πάνε πολλά χρόνια από τότε που διάβασα το βιβλίο, να 'χε ρίξει καμιά σπόντα ο King και να μην το είχα πάρει πρέφα, χάριν και σε ατέλειες απο πλευράς περιορισμένου Αγγλικού λεξιλογίου κατά την εποχή εκείνη (Τον King κάποιος επιβάλλεται να τον διαβάζει στα Αγγλικά, μιας και είναι και λεξιπλάστης (δόκιμος όρος, οπότε κάποια πράγματα δεν μεταφράζονται απο τους περισσότερους μετάφραστες (και μιλάω εκ πείρας για τον King, γιατί το επιχείρησα).