Abandonware

• SnikT!
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
03 Ιουν 2005 01:54 #5150 by SnikT!
Abandonware was created by SnikT!
Ποιά η άποψή σας; Ποια θεωρούνται abandonware και ποια όχι; Πχ τα Larry 2 3 4 (λέμε τώρα) και 5 τα κατέβασα από το ίντερνετ, δυο μήνες πριν κυκλοφορήσει η συλλογή με τα 6 (ένα boxάκι με δυο cd). Ειλικρινά πίστευα πως είναι ξεχασμένα από το Θεό, αλλιώς θα τα αγόραζα! Βέβαια από κει και πέρα αναρωτιέμαι, αν μερικά διαμάντια που έχω κατά καιρούς κατεβάσει, θεωρούνται abandoned. Όσο αστείο και αν ακούγεται, θέλω να μάθω αν είμαι παράνομος ή όχι!

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
03 Ιουν 2005 20:04 #5153 by Elessar
Replied by Elessar on topic Abandonware
Καλησπέρα και καλωσήρθες!!!

Δες σε αυτή την λίστα ποιές εταιρείες είναι μέλη της ESA, πράγμα που σημαίνει πως όλα τα games τους είναι ESA-Protected. Πρακτικά λοιπόν, όλα τα games της Lucas και της Sierra (που είναι θυγατρική της Vivendi) δεν θεωρούνται abandonware και το download τους είναι παράνομο....

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• SnikT!
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
03 Ιουν 2005 21:59 #5154 by SnikT!
Replied by SnikT! on topic Abandonware
Ouch! Βλέπω εταιρίες και ραγίζει η καρδιά μου. Μα είναι δυνατόν εταιρίες που έχουν βγάλει άπειρα λεφτά, να μη διαθέτουν ένα δυο παλιά τους παιχνίδια τσάμπα; Πόσα θέλουν να βγάλουν παραπάνω (τώρα βέβαια, ζητάω από το μανάβη να μπυ δώσει τσάμπα καρπούζι, αλλά τι να κάνουμε;)

More
03 Ιουν 2005 22:23 #5155 by Elessar
Tώρα ανοίγουμε μεγάλη συζήτηση....
Πάντως, σχετικά με την Sierra ειναι λίγο περίεργη η κατάσταση - δεν ξέρω πόσα ακριβώς απο τα παλιά της εξακολουθεί να τα πουλάει σε εμπορικές εκδόσεις. Είναι πραγματικά κρίμα όμως, τουλάχιστον να κυκλοφορούσαν πάλι το back catalogue με μορφή compilations σίγουρα θα αγόραζα όσα δεν έχω.
Αυτή την cd έκδοση του Quest for Glory 4 ακόμα την ψάχνω original.

• Visitor
  • Visitor
04 Ιουν 2005 01:11 #5157 by
Replied by on topic Abandonware
off-topic: έχει δει κανείς να κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά αυτό το box Με τα Larry? κ εγώ το έχω ακούσει αλλά δεν έχει τύχει να το δω πουθενά. ( όχι ότι το έχω ψάξει και εντατικά)

on-topic: απ όσο ξέρω, το κατέβασμα παιχνιδιών είναι πάντοτε παράνομο, εφόσον τα πευματικά δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς. απλά κάποιες εταιρείες κάνουν τα στραβά μάτια πλέον, αφού έτσι κ αλλιώς δεν βγάζουν άλλα λεφτά απ τα εν λόγω παιχνίδια και δεν τους ενδιαφέρει. abandoned, ξε-abandoned, το downloading τους είναι παράπονο :P

More
04 Ιουν 2005 02:02 #5158 by Elessar
off topic: Νομίζω ότι πριν απο πολύ καιρό το είχε πάρει κάπου το μάτι αλλά πλέον είναι εξαφανισμένο. Δες καλύτερα σε κάποιο site του εξωτερικού για on-line πωλήσεις ή στο site της Vivendi...

on topic. Νομίζω πως έχεις δίκιο, εν γένει το downloading των παιχνιδιών είναι ψιλο-παράνομο εκτός και το έχει διαθέσει ως free η ίδια η εταιρεία (περίπτωση Beneath a Steel Sky, Flight of the Amazon Queen κλπ)

• SnikT!
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
04 Ιουν 2005 16:44 #5161 by SnikT!
Έχω κατεβάσει κάτι Larry Vales και Teen Agent με την ευλογία του Πάπα πάντως. Not all abandoware are illegal. Με αυτή τη λογική ο Mame δεν θα έπρεπε να υπάρχει! Τι δηλαδή; Επειδή εξομοιώνει διαφορετική πλατφόρμα; Εγώ λέω πως μερικές εταιρίες θα μπορούσαν να δίνουν στο κοινό κάποια διαμάντια τους χωρίς φόβο και πάθος. Πχ τα Goblins -τι γαμάτη ιδέα να λέγονται Goblins, Gobliins & Gobliiins τα 1 2 και 3- δε νομίζω να χάλαγε καμία εταιρία ή να της τίναζε τον προϋπολογισμό. Τα οποιαδήποτε Goblins, οποιασδήποτε εταιρίας. Αντ' αυτού, βλέπεις περιοδικά με 10 και 15 ευρώ το ένα να δίνουν δώρο ένα full παιχνίδι και πρέπει να λες και ευχαριστώ. Και μετά μου λέτε είναι παράνομο το downloading. Θέλει να αγειάσει η που**να και η χαρά δεν την αφήνει

More
04 Ιουν 2005 17:37 #5162 by chalatz
Replied by chalatz on topic Abandonware
Όντως τα abandonware είναι μια μεγάλη και πονεμένη ιστορία. Θεωρητικά, ό,τι το πουλιέται ακόμη από την εταιρία, δε θεωρείται abandonware. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλά παιχνίδια, που ενώ δεν υποστηρίζονται πλέον από τις εταιρίες τους (θεωρητικά δηλαδή θεωρούνται abandonware), δεν επιτρέπεται το dowloading για αυτά!

Χειροκροτώ κινήσεις εταιριών που προσφέρουν δωρεάν παλιά παιχνίδια τους, μετατρέποντάς τα σε freeware.

@ SnikT! : Το Gobliiins ήταν το πρώτο της σειράς, το Gobliins το δεύτερο και το Goblins το τρίτο. Το πλήθος των 'i' έχει να κάνει με τον αριθμό των Goblins που χειρίζεσαι.

Let's See Who Goes Down First

More
04 Ιουν 2005 18:56 #5164 by Elessar
Τα Larry Vales και Teen Agent, είναι freeware fanmade adventures, δεν είναι abandonware. Δλδ, δεν είναι παράνομο να τα κατεβάσεις αφου δεν κυκλοφορουν ώς εμπορικό πακέτο αλλά ως ελεύθερα amateur games.

• SnikT!
  • Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
04 Ιουν 2005 22:21 #5167 by SnikT!

@ SnikT! : Το Gobliiins ήταν το πρώτο της σειράς, το Gobliins το δεύτερο και το Goblins το τρίτο. Το πλήθος των 'i' έχει να κάνει με τον αριθμό των Goblins που χειρίζεσαι.

Je sais!