Τσουρινάκης
- aiRness
- Platinum Member
Whenever I smell asphault, I think of Maureen.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- neo83_gr
- Schattenjäger
και για να σας προλαβω, για το poll το πεταξα για πλακα
- giovanna
- Adventure's Advocate
Εγώ δεν μπλέκω τίποτα, εσείς είστε απλώς περίεργοι.
Εγώ πάντα θα λέω και θα υπεραsπίζομαι ότι όλα τα συναισθήματα που έχει βιώσει ο Αντρεάς με τα παιγνίδια adventure είναι ίδια με τα δικά μου.
Είναι απλό, καλέ μου οι άνθρωποι που έχουν τα ίδια πάθη, μοιράζονται και τις ίδιες χαρές. Είναι πάρα πολύ απλό!!
- maladroid
- Templar Hunter
giovanna wrote: ... ξαφνικά έχω ανακαλύψει ότι μερικά απο τα μέλη δεν έχουνε ποτέ ασχοληθεί με παιγνίδια adventure απλώς περιτολογούνε για αυτά, τα σνομπάρουνε και γενικά δεν βαριέσαι αδελφέ σε ένα site να βρισκόμαστε την τρέλλα μας να λέμε..
Αν εννοείς εμένα, νοιώθω την ανάγκη να γιατρέψω τον πληγωμένο "περιπετειώδη" εγωισμό μου, λέγοντας ότι παίζω adventures από τα Χριστούγεννα του 1996 έως τώρα. Όπως έχω ξαναπεί, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχω ελαττώσει δραστικά το χρόνο ενασχόλησής μου με αυτά εξαιτίας διαφόρων παραγόντων αλλά κυρίως λόγω του(παροδικού θέλω να πιστεύω) εθισμού μου σε ακατανόμαστο (και ακαταμάχητο) παιχνίδι της Blizzard.
Τη γνώμη μου για τον Τσουρινάκη την εξέφρασα σαφώς, νομίζω, αν την διαβάσεις προσεκτικά και χωρίς προκατάληψη δεν θα δυσκολευτείς να πάρεις απάντηση στα ερωτήματα που έθεσες για τις προθέσεις μας (μου εν προκειμένω) απέναντί του. Παρεπιπτόντως, πρώτη φορά έπεσε στα χέρια μου άρθρο του Τουρινάκη κάπου εκεί στα τέλη του '96 κι έκτοτε έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα κείμενά του που έχουν δημοσιοευτεί στο περιοδικό PC Master.
Το post του Mortal, αποδεικνύει, πιστεύω, γιατί ένα poll σχετικά με τον Τσουρινάκη είναι μάλλον άστοχο ενώ ένας εμπεριστατωμένος απολογισμός του έργου και των πρακτικών του, σκόπιμος.
No good deed goes unpunished
- giovanna
- Adventure's Advocate
Μάλλον με παρεξήγησες εγώ είδα ότι είσαι συντονιστής σε αυτό το side, και για αυτό χρησιμοποίησα την λέξη master. Συγγνώμη εαν έκανα κάποιο λάθος, αλλα γενικά μπερδεύτικα τελείως.
- aiRness
- Platinum Member
- Mortal
- Adventure's Advocate
Να πω ότι προσωπικά τα adventure δεν τα αγάπησα μόνο από τα άρθρα του Αντρέα, επειδή ξεκίνησα κάπως νωρίτερα από αυτά, να παίζω ορισμένους τίτλους. Το site, ωστόσο, ασχολείται με τα adventure οπότε σε πολύ γενικές γραμμές γράφει ο καθένας μας για οτιδήποτε ενδεχομένως μας επηρεάζει σχετικά ανα περιόδους. Ο Αντρέας θέλωντας το ή και μη βρίσκεται στο "στόχαστρο" όλων μας (και όχι με αρνητική διάθεση, γιατί όταν κάποιος προτείνει κάτι το προτείνει ΠΑΝΤΑ για καλό και όχι για να κατακρίνει τον άλλο!), μιας και εδώ ασχολούμαστε με adventures (αλλά επίσης ο υποφαινόμενος ασχολείται και με τα RPG για τα οποία επίσης ο Αντρέας γράφει στο PCM ανα περιόδους (Oblivion?)).
Μάλλον, δίχως να το θεωρώ κακό, τα βλέπεις κάπως μονόπλευρα και με μια μικρή προκατάληψη υπερ του μέντορα σου, στο προκειμένο θέμα, αλλά όπως έχουμε πει πολλές φορές σε αυτό το χώρο αυτό είναι που κάνει πιο ζωντανές και ορισμένες φορές εποικοδομητικές συζητήσεις (είτε μεγάλους μονολόγους!). Και χρειάζονται πάντοτε οι περισσότερες και διαφορετικές απόψεις και όχι οι δογματικές προσεγγίσεις.
Τα πάθη καλά είναι, το να μοιράζεσαι επίσης, αλλά ωστόσο να τα θέτεις όλα υπό έναν χαλαρό έλεγχο είναι ακόμη καλύτερο, ορισμένες στιγμές. Το οποίο ωστόσο αντιλαμβάνομαι πως πολλοί απο εμάς αποτυγχάνουμε ορισμένες φορές.
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- giovanna
- Adventure's Advocate
Η γνώμη σου ευπρόσδεκτη, αλλά εγώ ένοιωσα ότι με μαλλώνεις, και δεν θέλω να με μαλλώνουν, έτσι απλά.
Εαν έκανα κάτι κακό να μου του πείς, αλλά εγώ νομίζω ότι είπα την γνώμη μου και θέλω να πιστεύω ότι αυτό το forum έχει τα κότσια να αντέχει τα πάντα.
- aiRness
- Platinum Member
- EmperorXIII
- Banned
Einai ena xorto magiko........
- EmperorXIII
- Banned
Scanner den brika, opote akolouthisa tin palia kali methodo tis digital photo
To arxeio einai 10MB distixos kai einai oi 5 selides tou review..
rapidshare.de/files/22603260/pix ... 1.rar.html
Einai ena xorto magiko........
- neo83_gr
- Schattenjäger
- maladroid
- Templar Hunter
Το γεγονός ότι καταναλώνει περισσότερη από τη μισή έκταση του κειμένου για την περιγραφή επίλυσης γρίφων και της ακολουθίας κινήσεων που πρέπει να κάνει ο χρήστης στην αρχή του παιχνιδιού, το κατανοώ, δεδομένης της μηδαμινής οικειότητας που είχαν τότε πολλοί gamers με τους μηχανισμούς των adventures και, κυρίως, της σπανιότητας εναλλακτικών λύσεων / βοηθημάτων στην περίπτωση που έβρισκαν στον δρόμο τους έναν δυσεπίλυτο γρίφο (εξού και θησαύριζαν τότε οι hintlines των εταιρειών). Αυτή, βέβαια, είναι μια αμφιβόλου χρησιμότητας τακτική που ακολουθούσε για αρκετά χρόνια μετά το συγκεκριμένο review αλλά εν πάση περιπτώσει.
Πώς, όμως, να παραβλέψω την ΠΛΗΡΗ καταγραφή της πλοκής στην ενότητα "Σενάριο" που στερεί από τον επίδοξο παίκτη κάθε προσμονή για τη συνέχεια καθώς και την ικανοποίηση της έκπληξης; Πώς να ξεχάσω τις αναρίθμητες φορές που έχει επαναλάβει αυτό το σφάλμα μέσω κειμένου ή screenshots;
Το είπα και παραπάνω: ΔΕΝ χρεώνω στον Τσουρινάκη δόλο ή σκοπιμότητα στις τακτικές του ούτε αρνούμαι τη συνεισφορά του στη θεμελίωση/ διαπαιδαγώγηση της ελληνικής adventure-RPG κοινότητας (πιθανώς και της πανευρωπαϊκής ως ένα βαθμό). Ωστόσο, μην εθελοτυφλείτε μπροστά στα αντικειμενικά ατοπήματά του που, κατά τη γνώμη μου, τον καθιστούν ακατάλληλο για reviewing παιχνιδιών και, ειδικότερα, διαμόρφωση καταναλωτικών επιλογών. Να μη ξεχάσω και το πόσο επιρρεπής είναι σε ανακρίβειες, κυρίως στις παρουσιάσεις Role Playing Games.
Μη λιθοβολείτε ακόμα.
Τώρα.
No good deed goes unpunished
- aiRness
- Platinum Member
- athos
- Elite Member
Διαβάζοντας τα κείμενά σου είναι σαν να διαβάζω επιστημονική διάλεξη σε forum για τα δικαιώματα του ανθρώπου του ελληνικού παρατηρητηρίου των συμφωνιών του Ελσίνκι! Όσον αφορά στον Τσουρινάκη η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Σαφώς ο άνθρωπος γνωρίζει από παιχνίδια, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, ενώ και τον νου έχει να τα αναπτύσσει και να προβάλλει την δική του γνώμη, ίσως λίγο φανατισμένα! Μην ξεχνάμε ότι και καταξιωμένος reviewer είναι και έναν λόγο παραπάνω τον έχει, τι να κάνουμε τώρα! Προσωπικά, θεωρώ τις κριτικές του αρκετά υψηλών αξιώσεων, με ωραία γλώσσα κειμένου, κατανοητή, παθιασμένη και εσωτερική, εννοώντας ότι ψάχνει πίσω από τις λέξεις και το παιχνίδι αυτό καθαυτό για να βγάλει προς τα έξω το βαθύτερο μήνυμα του εκάστοτε παιχνιδιού. Τώρα γα τις βαθμολογίες τι να πω: περί ορέξεως κολοκυθόπιττα!