Prison, The

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018, Συντάκτης: Recruiter

 • Εταιρεία: Αdventure Αrena
 • Άτομα: 2-6
 • Βαθμός Δυσκολίας: 6/10
 • Διεύθυνση: Καλλιθέα

Χειροπέδες, κελιά φυλακής και στο επίκεντρο εσείς, οι φυλακισμένοι. Κάτι πολύ κακό κάνατε, σας «μαζέψανε» και η ποινή ήταν βαριά: ισόβια κάθειρξη για όλους! Δε γίνεται να κάτσετε με σταυρωμένα τα χέρια και να σαπίσετε εκεί μέσα, πρέπει να αποδράσετε, και ευτυχώς υπάρχει ελπίδα: ένας διεφθαρμένος φύλακας του σωφρονιστικού ιδρύματος υψίστης ασφαλείας όπου βρίσκεστε θα σας βοηθήσει να το σκάσετε αν του δώσετε τα χρήματα που ζητάει.

Από την πρώτη στιγμή, η ατμόσφαιρα στο συγκεκριμένο δωμάτιο παραπέμπει πολύ σε φυλακή, ενώ παράλληλα θυμίζει και ταινία με απόδραση. Το καταπληκτικό στο δωμάτιο είναι ότι συνδυάζει πνευματική και σωματική άσκηση, στη σωστή σειρά, στη σωστή δόση, και με πολύ φυσικό και αβίαστο τρόπο. Θα έλεγα πως είναι αδύνατον να βαρεθεί κάποιος εκεί μέσα γιατί το δωμάτιο τα συνδυάζει όλα.

Οι γρίφοι είναι ωραίοι και καλής δυσκολίας (δε θα στραμπουλήξετε τον εγκέφαλό σας, αλλά ούτε και θα κάνετε περίπατο). Το βασικό για να τα καταφέρετε είναι να θυμάστε ότι η συνεργασία είναι βασικό συστατικό και η ομάδα πρέπει να δουλεύει ταυτόχρονα καθώς υπάρχουν αρκετά πράγματα να κάνετε. Οι βοήθειες έρχονται στο σωστό timing, ώστε και να σκέφτεστε αλλά και να μην βαριέστε. Το Prison έχει λουκέτα, έχει μηχανισμούς, έχει εκπλήξεις, και γενικά θέλει καθαρό μυαλό και καλή διάθεση. Θα χρειαστείτε σίγουρα έναν παίχτη έμπειρο, ενώ ένας ψηλός παίχτης σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμος (αν και όχι αυστηρά απαραίτητος).

Το προτείνουμε σε όλες τις ομάδες (ενδείκνυται και για ομάδες 5-6 ατόμων), και το συστήνουμε σίγουρα σε όσους έχουν βαρεθεί τα horror και θέλουν να απολαύσουν κάτι διαφορετικό. Δεν έχει τρέξιμο, δεν έχει κυνηγητό, δεν απαιτεί ιδιαίτερες αθλοπαιδίες, αλλά καλό θα ήταν να πάτε με «χαλαρό ντύσιμο» αν θέλετε να το απολαύσετε πραγματικά!

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
 • Την προηγούμενη εβδομάδα με την ομάδα επιλέξαμε το The Prison, μετά από μια μακρά περίοδο αποχής λόγω σοβαρών θεμάτων υγείας πολύ συγγενικών μελών. Θέλαμε κάτι πολύ δυνατό έτσι ώστε η επαναδραστηριοποίηση να γίνει με τον πιο επιτυχημένο τρόπο. Και τελικά δεν κάναμε λάθος.
  Καταρχήν να πω και εγώ, όπως πολύ ορθά τόνισε και ο recruiter, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ HORROR. Και όμως, βγαίνουν ακόμα τέτοια δωμάτια. Που δεν στηρίζονται στο να σε κυνηγάει κάποιος (σε δουλειά να βρισκόμαστε), που δε στηρίζονται στο να σου πεταχτεί κάτι να σε τρομάξει, ώστε να στηθεί και δωμάτιο μιάμισης ώρας σε τρεις γρίφους ( πολλούς λέω; ). Στηρίζονται όμως σε πολύ ωραία ατμόσφαιρα, στηρίζονται σε μεγάλους χώρους και υποστήριξη του θέματος, αλλά και σε γρίφους με νόημα ύπαρξης που δεν προήλθαν από κάποιο όνειρο του δημιουργού, με γεμάτο στομάχι μετά από ένα πλούσιο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Επίσης, για αυτούς που γουστάρουν το τρέξιμο, εντάξει, δε θα τρέξετε κατοστάρι, αλλά βάλτε κανένα άνετο παπουτσάκι και χαλαρό παντελονάκι, γιατί τα ποδαράκια σας θα χρειαστεί να τα κουνήσετε.
  Σε πολλές λεπτομέρειες για το concept δε θα μπω γιατί θα χρειαζόντουσαν και spoilers, αλλά στα 80' του δωματίου, θα συναντήσετε όλα τα στοιχεία μιας απόδρασης, δε θα βγείτε στιγμή από το θέμα και το finishing θα έρθει με τρόπο αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.
  Τρομερή προσπάθεια από τα παιδιά της Adventure Arena, αναμένουμε με αγωνία το επόμενο δωμάτιο που έχουν στα σκαριά.

  ΥΓ. Όχι άλλο κάρβουνο... (Horror ήθελα να πω). Ασχοληθείτε και φτιάξτε έξυπνα δωμάτια! Αν θέλουμε να τρέχουμε πάμε και σε αλάνες, δε χρειάζεται να τρέχουμε στο 1χ1

Αγαπημένα

 • Δεν βρέθηκαν σχόλια