Preview: The Exchange Student

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2006, Συντάκτης Fallen Angel

Preview: The Exchange Student

Συνήθως τα high budget παιχνίδια σου προσφέρουν πολλές ώρες διασκέδασης μέσα σε απαράμιλλα 3D γραφικά που κόβουν την ανάσα. Υπάρχει όμως ένας άλλος παλιός και καλός τρόπος να σου κόψει ένα παιχνίδι την ανάσα: να σε κάνει να γελάς. Κι αυτό ακριβώς κάνει το The Exchange Student. Σε κάνει να γελάς με την ιστορία του, με τις διακωμωδήσεις χαρακτηριστικών "μεσογειακών συνηθειών", με τα χιουμοριστικά γραφικά του, με την προφορά των ηρώων του... με όλα. 

Πριν από λίγο είχα τη χαρά να γνωρίσω τον Emilio. Έναν Ιταλό γόη (το λέω και γελάω!) που ξεκινά την περιπέτειά του αφήνοντας το σπίτι του στη Φλωρεντία για να πάει στη Σουηδία με ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών. Παρακινημένος από ένα φίλο του που συγκέντρωσε αξέχαστες εμπειρίες με τις γυναίκες της Σουηδίας, ο Emilio αποφασίζει πως αυτή είναι η καλύτερη λύση προκειμένου να γευτεί τη γλύκα του έρωτα. Στα 22 του χρόνια. Επιτέλους! Αυτό το σκηνικό από μόνο του προδιαθέτει για μία αστεία ιστορία. Αυτό όμως που πραγματικά προκαλεί το γέλιο είναι οι χαρακτήρες τόσο με την εμφάνιση και κάποιες κινήσεις τους, όσο και με τις ατάκες που λένε. Όσοι έχετε γνωρίσει Ιταλό θα αναγνωρίσετε πολλά από τα χαρακτηριστικά τους (καλά, κι εσείς Ελληνάκια μη χασκογελάτε, δεν πάτε πίσω!), σε μία πιο 'τραβηγμένη' κι ως εκ τούτου ιδιαίτερα χιουμοριστική απόδοση, και σίγουρα θα γελάσετε με την ψυχή σας. Η προετοιμασία του Emilio για το επικείμενο ταξίδι, η κινησιολογία του σε ορισμένες σκηνές, η χαρακτηριστική προφορά των αγγλικών του, το ανεπανάληπτο παλτό του, και φυσικά οι γραφικοί και τραγελαφικοί αποχαιρετισμοί με την οικογένειά του, με τα οποία ξεκινά το παιχνίδι, δε μπορούν να μην σχηματίσουν χαμόγελα στα πρόσωπά σας, αν δεν αρχίσετε να γελάτε ηχηρά δηλαδή. Την πραγματικά αστεία ιστορία του The Exchange Student υπογράφει ο Δημήτρης Μάνος. Κι αυτό δε το λέω επειδή αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει. Το αναφέρω επειδή οι τραγελαφικές συνήθειες των λαών της Μεσογείου σίγουρα μπορούν να διακωμωδηθούν καλύτερα και να προκαλέσουν το γέλιο, όταν αυτό γίνεται from o­ne of us! Και το εν λόγω παιχνίδι το αποδεικνύει αυτό περίτρανα.

Οι γρίφοι του είναι όλοι πολύ απλοί και σίγουρα δε θα δυσκολέψουν κανένα μιας κι ο ίδιος ο Emilio μας λέει τι πρέπει να κάνουμε και μας δίνει μία κατευθυντήριο (τουλάχιστον στην αρχή του παιχνιδιού). Επιπλέον, τα animated σκηνικά που ακολουθούν την επίλυση του κάθε γρίφου, έρχονται για να εντείνουν τη χιουμοριστική ατμόσφαιρα και να προκαλέσουν το γέλιο. Ο χειρισμός του πολύ απλός point and click, όπου σε κάθε hotspot ο κέρσορας εμφανίζει τις επιλογές look at, talk και use. Μάλλον μία επιλογή που θα χαροποιήσει όλους όσους εκνευρίζονται με τους πολύπλοκους χειρισμούς που είχαν μερικά από τα πρόσφατα παιχνίδια. Τα γραφικά του, τέλος, είναι πολύ όμορφα και με διάφορες χιουμοριστικές πινελιές (αυτός ο πίνακας της Mona Lisa ήταν από τους καλύτερους που έχω δει!). Πρέπει επίσης να αναφέρω πως τα background σκηνικά έχουν σχεδιαστεί από τον Bill Eaken, που δούλευε παλιότερα στη LucasArts κι έχει δουλέψει σε παιχνίδια όπως το Indiana Jones and the Fate of Atlantis και το The Dig.

Δυστυχώς, και λέω δυστυχώς επειδή φαίνεται ένα πολύ αστείο παιχνίδι κι ανυπομονώ να το δω ολόκληρο, το κομμάτι του παιχνιδιού που είναι διαθέσιμο προς το παρόν είναι πολύ μικρό και δε βοηθά να σχηματιστεί μία πλήρης άποψη γύρω από αυτό. Ωστόσο, ήταν αρκετό για να με πείσει πως πρόκειται για μία πολύ όμορφη δουλειά που θα χαρίσει στιγμές γέλιου μέσα από τα απείρου κάλλους σκηνικά και περιστατικά του. Εν αναμονή της κυκλοφορίας του αν όχι μες το μήνα, πολύ σύντομα, σας μεταφέρω μία σκέψη του Emilio: "It's so 'ot in here!"

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια