Preview: LUNA - The Shadow Dust

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, Συντάκτης Fallen Angel

Preview: LUNA - The Shadow Dust

"Until the moon rises again, the order of the world will not be restored…"

Αν αναζητάτε για τις διακοπές σας μια παραμυθένια point ‘n’ click puzzlo-περιπέτεια που θα σας δίνει τη δυνατότητα να παίζετε λίγη ώρα κάθε μέρα, χωρίς να σπαζοκεφαλιάζετε κάθε φορά πού είχατε μείνει και τι είχατε κάνει, τότε σας έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση! Οι τέσσερις δημιουργοί πίσω από τη Lantern Studio θα κάνουν το ντεμπούτο τους εντός του καλοκαιριού και θα μας προσκαλέσουν να ταξιδέψουμε μαζί τους στον ονειρικό κόσμο του LUNA - The Shadow Dust, τον οποίο θα διασχίσουμε υποδυόμενοι ένα νεαρό αγόρι και τον χνουδωτό τετράποδο φίλο του.

Σενάριο

Η ισορροπία του κόσμου έχει χαθεί, και μέχρι να ανατείλει πάλι η σελήνη, δε θα επανέλθει ποτέ. Κανείς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τους δείκτες του ρολογιού για να «ξεκάνει» το λάθος που έγινε. Ό,τι συνέβη είναι μη-αναστρέψιμο πλέον. ή μήπως όχι; Άλλωστε, κάθε φως στον κόσμο μας γεννά από μια σκιά, και κάθε σκιά κρύβει μυστικά. Πίσω από τις σκιές του κόσμου μας, κρύβεται ένας ολόκληρος, μαγικός κόσμος. Μήπως φωτίζοντάς τον θα καταφέρουμε να επαναφέρουμε την ισορροπία στο δικό μας κόσμο;


(ο υπέροχος κόσμος αποκαλύπτει τα μυστικά του δίχως να ακούσουμε ούτε λέξη)

Ένα αγόρι βρίσκεται στον αρχαίο Πύργο στο τέλος του κόσμου. Εκεί, θα συναντήσει τον τετράποδο σύντροφο και συνοδοιπόρο του, και μαζί θα ξεκινήσουν μια μαγική περιπέτεια που απαιτεί κουράγιο και αποφασιστικότητα. Θα αρχίσουν σιγά-σιγά να φωτίζουν τις σκιές στον πύργο και να αποκαλύπτουν τα μυστικά του παρελθόντος, μέχρι να φτάσουν στο μεγαλύτερο και σκοτεινότερο μυστικό που κρύβει ο ίδιος ο πύργος.

Gameplay

Το LUNA - The Shadow Dust είναι ένα story-driven point ‘n’ click puzzle/adventure, στο οποίο υποδυόμαστε και τους δύο χαρακτήρες. Από τις πρώτες ενότητες που είδαμε για το παρόν Preview, μπορούμε να υποδυθούμε τόσο τον κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά για να λύσουμε διαφορετικούς γρίφους, όσο και τους δύο χαρακτήρες εκ περιτροπής για να λύσουμε έναν ενιαίο και πιο σύνθετο γρίφο. Στο παιχνίδι, κάθε τοποθεσία (κάθε οθόνη ουσιαστικά) αποτελεί και έναν μεγάλο περιβαλλοντικό γρίφο. Η πλειονότητα όσων είδαμε είναι επαρκώς απλοί, κι αμέσως καταλάβαμε πώς λύνονταν δίχως να κολλήσουμε καθόλου. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως δεν είναι υπέροχοι γρίφοι, γεμάτη φαντασία και ευρηματικότητα!


(οι γρίφοι είναι πάντοτε περιβαλλοντικοί και απαιτούν συνδυασμό δυνάμεων)

Ορισμένοι γρίφοι απαιτούν να τους εξετάσουμε από διαφορετικές οπτικές γωνίες ή και να σκεφτούμε παράδοξα για να οδηγηθούμε στη λύση. Άλλοι, απαιτούν να συνδυάσουμε τις δυνάμεις των δύο πρωταγωνιστών, ενώ άλλοι μας προσκαλούν να παρατηρήσουμε τα παιχνίδια που κάνει το φως με τις σκιές. Όλοι τους ανεξαιρέτως, όμως, είναι standalone (ανά τοποθεσία όπως είπαμε) και δεν απαιτούν «κρυμμένα αντικείμενα» (άλλωστε δεν υπάρχει inventory), να επιστρέψεις σε προηγούμενη σκηνή ή να τους αφήσεις για αργότερα γιατί ακόμη δεν μπορείς να τους λύσεις.

Γραφικά / Διάλογοι-Ήχος

Από την πρώτη στιγμή σε κερδίζουν τα υπέροχα γραφικά του παιχνιδιού, τα οποία θυμίζουν γιαπωνέζικο παραμύθι και δίνουν μεγάλο βάρος στο παιχνίδισμα μεταξύ φωτός και σκιάς. Ζωγραφισμένα όλα στο χέρι (ακόμη και τα animations είναι στο χέρι), ο κόσμος του LUNA παίρνει ζωή μπροστά στα μάτια μας. Στις τοποθεσίες που είδαμε για το παρόν preview, κυριαρχούν τα παλιομοδίτικα σέπια πορτραίτα και τα μπλε-γκρι σκούρα backgrounds. Καθότι είναι απολύτως αρμοστά στο ύφος της μυστηριώδους ιστορίας, δε θα μας έκανε εντύπωση αν η παλέτα παρέμενα στα ίδια χρώματα μέχρι το τέλος της περιπέτειας.


(ένα αγόρι κι ο τριχωτός του φίλος μας δείχνουν τους τρόπους των παλιών)

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή των δημιουργών να μην υπάρχει ούτε μία λέξη (προφορικά ή γραπτά) σε ολόκληρη την περιπέτεια. Οι διάλογοι έχουν αντικατασταθεί από όμορφα 2D cinematics και η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από αυτά. Ωστόσο, δεν υπάρχει στιγμή σιγής μέσα στα κεφάλαια που είδαμε, καθώς η πλούσια και δυναμική μουσική υπόκρουση συνόδευε το κάθε μας βήμα, δίνοντας πάντοτε συγκεκριμένο και ιδιαίτερο τόνο την κάθε στιγμή. Ίσως μετέπειτα στην ιστορία να υπάρχουν κάποια μικρά κείμενα ή καίριοι διάλογοι, μιας και το παιχνίδι έχει ανακοινωθεί πως θα κυκλοφορήσει σε 28 διαφορετικές γλώσσες (μεταξύ αυτών και τα Ελληνικά!).

Συμπεράσματα

Όλα τα πρώτα δείγματα του LUNA είναι υπέροχα: οι δύο αξιαγάπητοι, playable χαρακτήρες, οι γρίφοι που αποτελούν ολόκληρα δωμάτια, η μαγική ατμόσφαιρα, τα γραφικά που θυμίζουν παραμυθένιο anime, αλλά και η ξεχωριστή ορχηστρική μουσική του που προκαλεί σκέψεις και συναισθήματα αντί απλώς… να υπάρχει στο βάθος. Όλα συνηγορούν πως το συγκεκριμένο puzzle/adventure θα μας χαρίσει όμορφες στιγμές, μια από αυτές τις καλοκαιρινές βραδιές.

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια