White Birds Productions, το νέο πρόσωπο του Sokal

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2004

White Birds Productions, το νέο πρόσωπο του Sokal

Καταρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συνέντευξη σας προς την Ελληνική Adventure κοινότητα και το Adventure-Advocate. Ξεκινώντας, ποια είναι η κατάσταση της ομάδας στην WBP την παρούσα στιγμή;

Την τρέχουσα στιγμή αποτελείται από 10 άτομα. Και σε λίγες εβδομάδες θα πρέπει να είμαστε 12. Οπότε, τα πράγματα πάνε αρκετά καλά. Εργαζόμαστε σκληρά πάνω στο Lost Paradise.

Πότε λάβατε την απόφαση να ιδρύσετε την WBP (White Birds Productions);

Το περασμένο καλοκαίρι, όταν η Microids τέθηκε υπό καθεστώς χρεοκοπίας.

 Ποιος ο λόγος για τον οποίο τα άτομα της WBP ίδρυσαν ένα καινούργιο εμπορικό σχήμα; Ποιο το είδος της 'σχέσης' σας με την Microids σήμερα;

Επειδή θέλαμε να «ανοίξουμε τα φτερά μας». Η Microids είναι ακόμη ο εκδότης των 3 παιχνιδιών από τον Benoit, του «Amerzone,» του «Syberia,» και του «Syberia 2».

Είδαμε όλοι μας, φυσικά, το νέο project που ονομάζεται Lost Paradise. Θα μπορούσατε να μας πείτε κάτι περισσότερο σχετικά με την ιστορία?

Όχι πολλά στο παρόν στάδιο, λυπάμαι. Όμως ας πούμε πως πρόκειται για μια ιστορία σχετικά με μια νεαρή γυναίκα που έχασε την μνήμη της, μια μαύρη λεοπάρδαλη και την Αφρική.

Πως σκεφτήκατε την ιδέα, ή ποιες οι πηγές σας για την ιστορία σας;

Από την παιδική μου ηλικία. Γεννήθηκα στο Βέλγιο και, εκείνο τον καιρό, το Βέλγιο είχε το «Κονγκό» το οποίο ήταν για εμάς, τα παιδιά, μια χώρα γεμάτη μυστήριο και υποσχέσεις/προσδοκίες.

Το Amerzone, το Syberia και το Syberia 2 υπέκρυπταν/έκρυβαν κάποια μελαγχολία στα σενάρια τους. Θεωρώ πως το συναίσθημα αποτελεί το κλειδί για την παραγωγή ενός σπουδαίου Adventure. Από όσα διαβάσαμε για το Lost Paradise, θα έχουμε και πάλι μια περιπέτεια με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό?

Στην White Birds πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξει «εξέλιξη» και όχι «επανάσταση». Έτσι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά όπως τα «συναισθήματα», η «μελαγχολία», θα παραμείνουν στις παραγωγές μας. Αποτελούν «εν μέρει σήμα κατετεθέν του Sokal».

Μπορείτε να μας πείτε κάτι σχετικά με το Engine; Θα είναι παρόμοιο του Syberia;

Λίγο πολύ, ναι, αλλά όμως με περισσότερα εφφέ. Θέλουμε να μείνουμε στην προοπτική «2D και ½» σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης. Το πλήρες 3D θα αποτελέσει το επόμενο βήμα μας.

 Σκεφθήκατε ποτέ ως WBP να αναπτύξετε ένα κωμικό παιχνίδι Adventure;

Γιατί όχι; Θα μας άρεσε αφάνταστα. Σοβαρά. Το μόνο πρόβλημα είναι πως το χιούμορ είναι λιγότερο «διεθνές» από ότι το «δράμα».

Πολλοί θαυμαστές των παιχνιδιών περιπέτειας ανέφεραν για το Syberia πως ήταν υπερβολικά εύκολο και πως οι γρίφοι ήταν πολύ απλοί στην επίλυση τους. Οι περισσότεροι γρίφοι ήταν βασισμένοι στο Inventory. Πρόκειται να ακολουθηθεί η ίδια πολιτική, ο ίδιος τρόπος σκέψης, και στο Lost Paradise;

Το συγκεκριμένο είναι τόσο αληθές όσο και ψέυδές. Το επίπεδο δυσκολίας είναι πολύ δύσκολο στην επίλυση. Εκεί που κάποιοι το βρίσκουν πολύ εύκολο, κάποιοι άλλοι το βρίσκουν εξαιρετικά δύσκολο. Πιστεύουμε πως, αν θέλεις δυσκολία, παίξε το «Myst». Αν θέλεις ιστορία, παίξε Sokal. Το «Myst» μοιάζει σαν να το λύσιμο σταυρόλεξων ενώ τα παιχνίδια μου μοιάζουν περισσότερο με την ανάγνωση ενός βιβλίου. Και οι δυο μορφές ψυχαγωγίας είναι σεβαστές!

Η δημιουργία των Syberia και Syberia 2 υπήρξε κάτι ιδιαίτερα θετικό για την κοινότητα των παιχνιδιών Adventure κατά τα τελευταία δυο χρόνια. Ωστόσο το είδος έχει ακόμη προβλήματα τόσο με την πρόσφατη ακύρωση του Sam & Max 2 όσο και με την κατάσταση «παγώματος» του καινούργιου project της Jane Jensen. Ειλικρινά, η θεματολογία απαιτεί κάποιο είδος «εξέλιξης». Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει μόνο να κάνει με την «δημιουργία καλύτερων ιστοριών» ή και με την προσέλκυση νέων παικτών στο είδος; Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να μετατραπούν τα adventures καθαυτό τον τρόπο σε κάτι υβριδικό; Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά;

Πρόκειται για «πολιτισμικό» ζήτημα των παιχνιδιών. Πριν από μερικά χρόνια, τα παιχνίδια adventure αποτελούσαν ηγετικό είδος το οποίο παιζόταν από τους φανατικούς(core - παίκτης πυρήνα, σκληροπυρηνικός J ) παίκτες. Σήμερα, φαίνεται πως οι περισσότεροι άνθρωποι που απολαμβάνουν τα παιχνίδια μου είναι «περιστασιακοί παίκτες». Όμως η βιομηχανία παραμένει προσκολλημένη σε ότι ίσχυε πριν από μερικά χρόνια και θεωρούν πως το είδος είναι αποδυναμωμένο. Πιστεύω πως αυτό αποτελεί μόνο ένα πρόβλημα εμπορικής προώθησης.

 Όλοι μας γνωρίζουμε πως το Syberia βοήθησε σημαντικά το είδος των παιχνιδιών adventure στις μέρες μας. Βλέπουμε σήμερα, πως αρκετές ανεξάρτητες εταιρείες αναπτύσσουν παιχνίδια Adventure. Είναι εξαιρετικά θετικό αλλά όμως μήπως εγκυμονεί κινδύνους για το είδος; Κάνω την ερώτηση αυτή επειδή η εταιρεία ανήκει στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Είναι θετικό λόγω του ότι θα συμβάλει στην συνολική δυναμική του είδους. Και, αν επιθυμούμε να θεωρούμαστε ως η καλύτερη εταιρεία, αποτελεί ευθύνη μας να δημιουργούμε τα καλύτερα παιχνίδια.

Από όσο γνωρίζουμε, το Lost Paradise θα είναι ένα καθαρό Adventure. Προσπαθεί η WBP να προσελκύσει και άλλους παίκτες, ανθρώπους που δεν σχετίζονται με το κοινό των θαυμαστών των παιχνιδιών Adventure;

Ναι, αλλά με το μαλακό.

Έχετε κάποια μελλοντικά σχέδια για κάποιο άλλο project πέραν του Lost Paradise;

Ναι, όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε. Ας πούμε απλώς πως ονομάζεται "Aquarica" και είναι μια ιστορία σχετικά με φάλαινες.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που μας βοηθήσατε να ενημερώσουμε την Ελληνική κοινότητα και το Adventure Advocate σας εύχεται καλή τύχη στο επόμενο project σας και στην White Bird Productions.

Θερμούς χαιρετισμούς και λυπούμαι που δεν απάντησα νωρίτερα.

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια