History of adventure games 1991

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016, Συντάκτης Themistoklis

History of adventure games 1991

Τα sequels των adventure games της Sierra On-Line από το 1990 συνεχίστηκαν και το 1991. Sonny Bonds, Roger Wilco και Larry Laffer επιστρέφουν, με τον τελευταίο να πρωταγωνιστεί στο 5ο -και όχι 4ο, όπως θα έπρεπε- κεφάλαιο της σειράς. Αιτία; Η υποτιθέμενη (;) απώλεια των δισκεττών του «Leisure Suit Larry IV» – και η απροθυμία των προγραμματιστών να γράψουν το παιχνίδι από την αρχή... Παράλληλα, ο Sonny Bonds έρχεται αντιμέτωπος με τον Michael Bains, αδερφό του περιβόητου Jesse που έπεσε θύμα του ήρωά μας στο «Police Quest 2». Αρκετά πιο μακριά, ο Roger Wilco ταξιδεύει στο χρόνο, περιπλανώμενος ανάμεσα στα «Space Quest I» και «Space Quest XII» (!).

Στα προαναφερθέντα sequels της Sierra προσθέστε, για το 1991, και το «Conquests of Longbow» που μας δίνει την ευκαιρία να υποδυθούμε τον ίδιο τον Robin Hood. Kλείνοντας την αναφορά μας στην θρυλική εταιρεία των adventures για αυτή τη χρονιά, οφείλουμε να αναφέρουμε τα «Adventures of Willy Beamish» και «Heart of China» τα οποία εκδόθηκαν, μεν από τη Sierra αλλά δημιουργήθηκαν από την Dynamix. Στο μεν πρώτο, ήρωάς μας είναι ένα εννιάχρονο αγόρι (με το χιούμορ του παιχνιδιού πάντως να ταιριάζει περισσότερο σε ενήλικες) ενώ στο δεύτερο ένας πιλότος στο Χογκ Κογκ την περίοδο του μεσοπολέμου.


(Ενδιαφέρουσες συναντήσεις για τον Tex Murphy...)

Το 1991 συνεχίστηκαν όμως και οι περιπέτειες του Tex Murphy στο «Martian Memorandum». Ο αγαπημένος ντετέκτιβ αρκετών adventure gamers θα φτάσει μέχρι και τον πλανήτη Άρη ακολουθώντας τα ίχνη μιας κοπέλας, ο πατέρας της οποίας έχει προσλάβει τον Tex για να την αναζητήσει. Στο δεύτερο αυτό επεισόδιο των «Tex Murphy»’s εμφανίζονται τα πρώτα FMV στοιχεία στους διαλόγους μεταξύ των χαρακτήρων, τα οποία υιοθετήθηκαν και στα επόμενα κεφάλαια της σειράς.

 

(Διαγωνιστείτε στο... φτύσιμο ως Guybrush Threepwood! )

Αναμφίβολα όμως, την παράσταση το 1991 έκλεψε ο γνωστότερος πειρατής των video games. Ο Guybrush Threepwood επέστρεψε πρωταγωνιστώντας στο «Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge», χαρίζοντάς μας άλλη μια απολαυστική ιστορία διανθισμένη με εξαιρετικούς γρίφους και άπλετο χιούμορ. Χαρακτήρες όπως ο Largo LaGrande και Wally B. Feed δε μπορούν παρά να ξυπνήσουν διασκεδαστικές αναμνήσεις σε όλους τους «Adventure-άδες» (σ.σ. κατηγορία στην οποία δεν ανήκει, προφανώς, κάποιος που αγνοεί τι εστί «Big Whoop) ενώ οι σπαρταριστοί διάλογοι αποτελούν, ουσιαστικά, μια αυτόνομη συλλογή από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες που έχουν γραφτεί ποτέ για adventure game!


(Aν αγαπάτε τις αστυνομικές ιστορίες, το «Cruise for a corpse» δε θα σας απογοητεύσει.

Τα προαναφερθέντα sequels της Sierra δεν ήταν τα μόνα για το 1991 καθώς τα «Elvira», «Les Manley», «Hugo» και «Last Half of Darkness» συνεχίστηκαν με νέα κεφάλαια. Τέλος, άξιο αναφοράς είναι και το «Cruise for a corpse» της Delphine στο οποίο, ως Raoul Dusentier, καλείστε να διαλευκάνετε το φόνο του Niklos Karaboudjan ο οποίος λαμβάνει χώρα πάνω στο κρουαζιερόπλοιο του τελευταίου. Το όλο στήσιμο του παιχνιδιού, η υπόθεσή του, ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται η έρευνα και η ύπαρξη κινήτρου δολοφονίας για κάθε έναν εκ των υπόπτων παραπέμπουν σαφώς στις ιστορίες του Ηρακλή Πουαρώ, δίνοντας στους φίλους των αστυνομικών adventure games αρκετούς λόγους για να ασχοληθούν με το εν λόγω παιχνίδι. Σειρά έχει το παραγωγικότατο 1992.

 


Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια