Gabriel Knight 3, win xp

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
01 Ιουν 2012 00:55 #37512 by
Replied by on topic Re: Gabriel Knight 3, win xp
Ίσως είναι θέμα οπτικής. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να το δεις σαν 1st person. Αλλά ούτε και σαν 3rd. Πρέπει να φανταστείς ότι είσαι το άυλο φαντασματάκι-παρατηρητής της εξέλιξης της ιστορίας, την οποία μάλιστα καθορίζεις με τις επιλογές-κλικ σου ;)

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
01 Ιουν 2012 01:23 #37514 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Gabriel Knight 3, win xp
μμμ, καλή σκέψη, αλλά και πάλι μου φαίνεται ότι στην υλοποίηση πάσχει. Anyway... :)

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
01 Ιουν 2012 01:47 #37518 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Gabriel Knight 3, win xp
Για να πω την αλήθεια κι εγώ θα προτιμούσα μια over the shoulder κάμερα τρίτου προσώπου σε 3d περιβάλλον, αλλά αν το σκεφτείς κατά μία έννοια αυτή η υλοποίηση αποτελεί την πιο πιστή μεταφορά του τρόπου λειτουργίας της κάμερας των 2d adventures σε 3d εκδοχή της. (Δεν είναι ο ήρωας που ελέγχουμε αυτός που ψάχνει τα interactive spots, αλλά ο ίδιος ο παίκτης.) Ταιρίαζει και με τη λογική που έχουν μερικές φορές τα adventure, όπου όταν στον ήρωά μας δεν αρέσει μια εντολή που του δίνουμε γυρνάει και λέει: "αυτό δεν έχει νόημα" ή "αυτό δε θα το κάνω". Η αλήθεια πάντως είναι ότι κι εγώ μάλλον θα προτιμούσα μια πιο κλασική κάμερα που θα ευνοούσε την ταύτιση, αυτό όμως είναι προσωπικό γούστο και με κανένα τρόπο δεν αποτελεί αρνητική αποτίμηση για τη συγκεκριμένη υλοποίηση, που προσωπικά σε αυτό που επιδιώκει τη θεωρώ επιτυχημένη.

More
01 Ιουν 2012 19:25 #37532 by outcry
Replied by outcry on topic Re: Gabriel Knight 3, win xp
Κατά τη γνώμη μου, εύκολα ο καλύτερος χειρισμός που έγινε ποτέ σε adventure. Μπορείς να παίξεις όπως διάολο θες. Να κουνάς τον ήρωα με διπλό κλικ όπως στα κλασσικά, να πηγαίνεις με τη κάμερα χρησιμοποιώντας τα βελάκια ΠΑΝΤΟΥ και να μπορείς να κάνεις κλικ ΠΑΝΤΟΥ, να πηγαίνεις με τη κάμερα χρησιμοποιώντας μόνο το ποντίκι. Το μόνο που θα ήθελα είναι το inventory να ταν πιο εύκολα προσβάσιμο.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]