Lucius -> drive εγκατάστασης
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Κάποια βοήθεια για να μπορέσω να το φορτώσω, κρίμα είναι να μην το παίξω
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- tsampikos
- Master of Dimensions
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Πάντως, καλό θα ήταν να έχεις πάντα μπόλικο ελεύθερο χώρο στο C για να μη δημιουργούνται διάφορα προβλήματα (κυρίως απόδοσης) στο μηχάνημά σου.
Nothing happens unless first a dream...
- Praetorian
- Walker Survivor
Μετά ακολουθείς τις οδηγίες εδώ:
Finally, An In-Built Way To Choose Steam Install Locations
Edit: Το δοκίμασα στο δικό μου setup και δουλεύει ok. Αν δεν σε ενοχλεί να έχεις την beta έκδοση του Steam (που είναι σε αρκετά ώριμο στάδιο), νομίζω ότι είναι ο πιο φιλικός τρόπος για να εγκαταστήσεις παιχνίδια σε άλλο δίσκο.
Από την άλλη, αν το Lucius είναι το μόνο παιχνίδι που έχεις στο Steam, τότε κάνε Uninstall το Steam και install στον δίσκο όπου έχεις χώρο (όχι στον C:\) . Στην τρέχουσα έκδοση του steam, όπου το εγκαθιστάς εκεί θα βάζει και τα παιχνίδια του.
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
- Praetorian
- Walker Survivor
Πολλές φορές είναι προαιρετικό να ενεργοποιήσεις το παιχνίδι σου στο Steam και άλλες είναι υποχρεωτικό. Πολλοί χρήστες (μαζί και εγώ) είναι ευχαριστημένοι με την πρώτη περίπτωση (μερικές φορές την κυνηγάμε κιόλας). Το υποχρεωτικό κι εγώ δεν το πολυσυμπαθώ, αλλά τα παράπονα αφορούν την εκδότρια εταιρεία που το διάλεξε...
Παρεμπιπτόντως, το Lucius δείχνει να έχει και DRM-free έκδοση (digital) στο gamersgate ( www.gamersgate.com/DD-LUCIUS/lucius ) και μια retail έκδοση από amazon.co.uk ( www.amazon.co.uk/Lace-Mamba-Glob ... 384&sr=1-1 ) που δεν αναφέρει πουθενά ότι επιβάλλεται να ενεργοποιηθεί μέσω Steam.
P.S. Καλό κουράγιο με το παιχνίδι. Είδα μερικά gameplay videos (ίσως όχι αντιπροσωπευτικά) και έκτοτε τρέφω θανάσιμα αισθήματα για τους δημιουργούς του.
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
- tsampikos
- Master of Dimensions
Γραψε μας τι μηνυμα σου βγαζει.Μπορει και να ειναι θεμα του υπολογιστη. Συμβαινει σε αρκετες περιπτωσεις.
- Praetorian
- Walker Survivor
Όχι για να την αγοράσεις, αλλά για να δείξω ότι είναι πολύ περίεργο (έως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ) από την μια να το δίνουν DRM-free και από την άλλη η retail έκδοση να σε υποχρεώνει να έχεις Steam activation. Και πάνω σε αυτό, δεν βρίσκω forum για το παιχνίδι (λένε "έρχεται σύντομα" στο επίσημο site) που να συζητάνε το πρόβλημα (γιατί αν είναι όπως τα λες είναι πρόβλημα και κάποιος αργά ή γρήγορα θα τους "κράξει" ).
Επιπρόσθετα δεν βρίσκω retail box έκδοση που να αναφέρει ρητά ότι θέλει Steam. Όλες έτσι είναι παρά το ότι δεν το αναφέρουν;!; Στο κουτί που πήρες δεν έγραφε τίποτα για Steam μέχρι που πήγες να το εγκαταστήσεις;
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Εννοείται πως γενικά δεν είναι καλό το DRM και εννοείται πως κάνουμε ότι μπορούμε να αντιταχθούμε σε αυτήν την τάση, τιμώντας και με το παραπάνω τα DRM-free παιχνίδια στο GOG. Ωστόσο αυτή είναι η σύγχρονη πραγματικότητα, τι να κάνουμε.Πάντως στο οπισθόφυλλο των παιχνιδιών που χρείαζονται STEAM πάντα αναφέρεται ότι χρειάζεται το STEAM. Βέβαια τα online καταστήματα δε δείχνουν το οπισθόφυλλο, οπότε έτσι κάποιος που αγοράζει από online και δε γουστάρει το STEAM, μπορεί και να την πατήσει, όμως αυτό νομίζω είναι περισσότερο ευθύνη των καταστημάτων, που δεν το αναφέρουν με σαφήνεια στην περιγραφή του προιόντος. Από την άλλη στο εξωτερικό, το Steam είναι απίστευτα δημοφιλές, οπότε για τους περισσότερους δεν αποτελεί πρόβλημα και ίσως γι' αυτό δε δίνουν έμφαση και τα καταστήματα.
- Praetorian
- Walker Survivor
Μα το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό (για μένα). Δεν έχω κάτι εναντίον του SteamWorks. Και όσο αγαπητό κι αν είναι το Steam έξω, το να ανακαλύψεις κατόπιν αγοράς ότι το παιχνίδι θέλει online activation αλλιώς δεν παίζει είναι μεμπτό ανά την υφήλιο. Και αυτό τόνισα ως παράξενο, γιατί ούτε σε amazon, ούτε σε play.com, ούτε πουθενά από τα υπόλοιπα google links δεν αναφέρεται η απαίτηση για Steam account. Και αυτοί (amazon, play.com το αναφέρουν κατά κανόνα)Castledoque wrote: όμως αυτό νομίζω είναι περισσότερο ευθύνη των καταστημάτων, που δεν το αναφέρουν με σαφήνεια στην περιγραφή του προιόντος. Από την άλλη στο εξωτερικό, το Steam είναι απίστευτα δημοφιλές, οπότε για τους περισσότερους δεν αποτελεί πρόβλημα.
Επίσης, είναι παράξενο που δεν υπάρχει ακόμα επίσημο forum για το συγκεκριμένο παιχνίδι, -ούτε στο Steam-, και τα μόνα νέα που έχω βρει είναι στη σελίδα του facebook, σκόρπια και με λίγες λεπτομέρειες (αναφέρουν ένα patch για μη-Steam accounts).
Και συγγνώμη που ίσως βγάζω έναν αρνητισμό για το παιχνίδι, αλλά τα παραπάνω σε μένα χτυπούν ένα σωρό από προειδοποιητικά καμπανάκια για να μη το αγοράσω ποτέ.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Μπα... Για το play.com δεν ξέρω, αλλά το amazon που το χρησιμοποιώ συχνά το έχω πιάσει κατ' επανάληψη να μην το αναφέρει ότι ένα παιχνίδι είναι steamworks. Δεν το λέει ούτε για τα Skyrim, Alan Wake, Darksiders, Risen 2 κι είμαι σίγουρος πως θα είναι και πολλά άλλα. Βέβαια αναφέρεται στα reader reviews, αλλά αν είναι οι πελάτες να διορθώνουν την ελλειπή ενημέρωση από το κατάστημα...Praetorian wrote: Και αυτοί (amazon, play.com το αναφέρουν κατά κανόνα)
- Praetorian
- Walker Survivor
χμ, δίκιο έχεις. Στις retail (DVD) περιπτώσεις δεν φαίνεται να το αναφέρουν (αν και στην κανονική έκδοση του Skyrim το λένε ρητά). Στα digital download τους το αναφέρουν από ό,τι βλέπω:Castledoque wrote:
Δεν το λέει ούτε για τα Skyrim, Alan Wake, Darksiders, Risen 2 κι είμαι σίγουρος πως θα είναι και πολλά άλλα.Praetorian wrote: Και αυτοί (amazon, play.com το αναφέρουν κατά κανόνα)
Skyrim :"Requires internet connection and free steam account to activate"
Alan Wake (download) : "Steam account needed for activation and installation"
Risen 2 (download) : "Steam account needed for activation and installation"
Darksiders II (download) : "Steam account needed for activation and installation"
^^ Δεν έχω κανένα από τα παραπάνω παιχνίδια (ακόμα το σκέφτομαι για το AW). Εξακολουθεί να είναι περίεργο που δεν φροντίζουν να ενημερώνουν τους πελάτες τους για κάτι τέτοιο, ΕΙΔΙΚΑ στην περίπτωση της retail DVD/CD έκδοσης που δεν μπορείς να υποθέτεις online σύνδεση (αντίθετα πχ με το digital download). Κι αν για μένα είναι μικρό το κακό (έχοντας υιοθετήσει το steam εδώ και καιρό), για άλλους (giovanna) μάλλον θα πρέπει να είναι αρκετά ενοχλητικό...
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Το AW είναι μαγευτικό παιχνίδι. Αν δε σε χαλάνε οι μηχανισμοί third-person shooter (γιατί στην ουσία αυτό είναι το gameplay του παιχνιδιού), οπωσδήποτε να του ρίξεις ένα βλεφάρισμα. Το σενάριο κάνει μπαμ ότι είναι γραμμένο από τον σεναριογράφο των δύο πρώτων Max Payne. Υπάρχει και DRM-free έκδοση στο GOG.