Lucius -> drive εγκατάστασης

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
23 Νοε 2012 19:10 #40418 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Lucius -> drive εγκατάστασης
Το επιστρέφω τώρα πίσω στην Play.com γιατί έτσι γράφει πίσω στο κουτί ότι εαν δεν συμφωνώ να το επιστρέψω δυστυχώς θα πρέπει να μην το είχα ανοίξει αλλά εγώ τώρα το είδα ότι ήτανε γραμμένο στο κουτί με κάτι ψηλά γραμματάκια.

Για να δούμε τι θα γίνει? :evil:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
23 Νοε 2012 19:13 #40419 by manos426f
Replied by manos426f on topic Re: Lucius -> drive εγκατάστασης
giovanna, για να το επιστρέψεις, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ΜΗΝ το έχεις ενεργοποιήσει στο Steam φυσικά...

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
23 Νοε 2012 19:26 #40420 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Lucius -> drive εγκατάστασης
Το Lucius το έχει κυκλοφορήσει η Lace Mamba Global, γνωστή για τα DRM free retail games της. Είναι βέβαιον ότι το παιχνίδι χρειάζεται Steam ενεργοποίηση, ή κάποιο άλλο είναι το πρόβλημα της giovanna? Προσωπικά θεωρώ το Steam την χειρότερη μορφή DRM, μαζί με την απαράδεκτη και άκρως ασεβή προς τον αγοραστή της Focus Home Interactive στο Testament of Sherlock Holmes.

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
23 Νοε 2012 20:26 #40421 by giovanna
@manos

Το κατάλαβα το παιγνίδι έτρεξε τελικά, αλλά ναι το είχα ενεργοποιήσει μέσω steam

@tsampikos

Οχι το πρόβλημα της Giovanna είναι ότι εγώ αγόρασα ένα παιγνίδι retail και έπρεπε να μπω στην διαδικασία του steam που είναι κάτι που εγώ απο προσωπική μου άποψη δεν θέλει digital εκδόσεις παιγνιδιών, τι να κάνουμε γουστα είναι αυτά.

Εν πάσει περιπτώσει για εμένα το παιγνίδι είναι απλός απαράδεκτο. Μόλις το έσβυσα και μακάρι να μην ξαναβρεθώ σε αυτή την θέση σε παιγνίδι να σκοτώνω αθώους ανθρώπους έτσι για την πλάκα μου, όσο και κακός να είναι ο Lucius όλα έχουνε τα όρια τους.

Α και κάτι άλλο όποιος απο εσάς θέλει το παιγνίδι δώρο δικό σας. Ντρέπομαι απλώς να το έχω στην βιβλιοθήκη μου, παίζεται με πληκτρολόγιο, δεν σώζεται και λοιπά άλλα που θα τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Εγώ απλώς σηκώνω τα χέρια ψηλά, 25,49€ το πλήρωσα που με αυτά τα λεφτά θα μπορούσε η οικογένεια μου να έχει φαγητό για 2 ημέρες :oops:

More
23 Νοε 2012 22:23 #40422 by manos426f
Replied by manos426f on topic Re: Lucius -> drive εγκατάστασης
giovanna, από τη στιγμή που το ενεργοποίησες, πλέον δε μπορείς να το δώσεις το παιχνίδι σε κανέναν, μια και ο κωδικός έχει χρησιμοποιηθεί και "δεθεί" στον δικό σου Steam λογαριασμό.
Και φυσικά ούτε και θα μπορούσες να επιστρέψεις το παιχνίδι.

Ωστόσο, αν δε θες να κρατήσεις ούτε τη συσκευασία, και όντως σκοπεύεις να τη διώξεις, θα την ήθελα, για να προστεθεί στη συλλογή μου... :)

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
23 Νοε 2012 23:56 #40423 by giovanna
@manos...

Δικιά σου και κανε ότι μπορείς με αυτήν :oops:

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
24 Νοε 2012 01:38 #40424 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Lucius -> drive εγκατάστασης
Να λοιπόν ποιά είναι η κομπίνα πίσω από την ενέργοποίηση με το Steam...Άπαξ και το κάνεις μετά δεν μπορείς και να το πουλήσεις σε άλλον το παιχνίδι! Τους απατεώνες.... :rolleyes: Πόσο χαίρομαι που δεν ασχολούμαι με αυτή τη γλοιώδη πλατφόρμα που πουλάει ιδιοκτησία με τη μεζούρα!

More
24 Νοε 2012 11:09 #40425 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Re: Lucius -> drive εγκατάστασης
Δεν είναι κομπίνα όμως*. Το αναφέρουν στους όρους χρήσης, και είναι η λογική με την οποία λειτουργούν όλες οι πλατφόρμες διανομής ψηφιακού περιεχομένου. Ακόμα και σε πλατφόρμες με DRM-free περιεχόμενο (gog ή indie bundle) και άσχετα με πρόσφατη απόφαση της Ε.Ε.** , η προτροπή είναι να αγοράσεις πάλι το παιχνίδι αν θέλεις να το δώσεις σε κάποιον.

Το ίδιο το Steam δεν σχετίζεται με την απόφαση κάποιας εταιρείας να κυκλοφορήσει και κουτί για παιχνίδι που υποχρεώνει τον χρήστη να συνδεθεί με το Steam. Και συγχρόνως, όταν η ίδια εταιρεία διαθέτει το παιχνίδι και σε DRM-free έκδοση, τότε κυκλοφορεί την Steam only έκδοση μάλλον για να διευκολύνει τους χρήστες που προτιμούν το Steam (χαμός γίνεται τελευταία), παρά για να ζοχαδιάσει αυτούς που δεν πρόσεξαν ή δεν τους προειδοποίησε κάποιος για το τί συνεπάγεται η αγορά αυτής της έκδοσης.

Τέλος το online activation (ή η χειρότερη μορφή του, το always online) είναι απόφαση της εταιρείας που κυκλοφορεί το παιχνίδι. Δεν φταίει το μέσο διανομής.

Αυτά, τις λεπτομέρειες θεωρώ ότι τις έχουμε εξαντλήσει σε σχετικά θέματα ( Σχετικά με την online αγορά παιχνιδιών , Digital αγορές / Επεισόδια ).

*. Για την ιστορία, ο τρόπος που έχουν βρει κάποιοι για να "μεταπωλήσουν" παιχνίδια στο Steam είναι να πουλάνε τους λογαριασμούς τους (με όλα τα παιχνίδια που έχουν).

**. Όσο κι αν θα ήθελα να συμμορφωθούν όλες οι πλατφόρμες με αυτή την απόφαση, προς το παρόν (και ρεαλιστικά) δεν βλέπω να συμβαίνει. Από την άλλη, προσωπικά δεν έχω μπει ακόμα στη λογική να μεταπωλήσω ένα παιχνίδι που έχω αγοράσε.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango