Lucius -> drive εγκατάστασης

• giovanna
  • giovanna's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
21 Νοε 2012 18:55 - 09 Απρ 2015 14:45 #40373 by giovanna
Εχτές το βράδυ προσπάθησα να το περάσω στον υπολογιστή μου μέσω steam όπως θέλει το παιγνίδι και όλα καλά και σωστός ο κωδικός και όλα, αλλά το παιγνίδι το περνάει σαν default στον δίσκο μου C πόυ είναι γεμάτος και δεν υπάρχει η δυνατότητα να το περάσω στον δίσκο μου G που είναι άδειος. Απλώς μου λέει να σβύσω αρχεία στο C.

Κάποια βοήθεια για να μπορέσω να το φορτώσω, κρίμα είναι να μην το παίξω :cry:
Last edit: 09 Απρ 2015 14:45 by Fallen Angel. Reason: κώδικας

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
21 Νοε 2012 19:20 #40374 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Lucius
Χμμμμμ...έχεις τη δυνατότητα να μεταφέρεις αρχεία από το C στον G, έστω προσωρινά, για να κάνεις χώρο και να εγκατασταθεί το παιχνίδι εκεί που θέλει? Δεν χρειάζεται να τα σβήσεις. Απλά να τα μεταφέρεις.

More
21 Νοε 2012 19:57 #40375 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Lucius
Οδηγίες για εγκατάσταση παιχνιδιών μέσω Steam σε άλλο drive.

Πάντως, καλό θα ήταν να έχεις πάντα μπόλικο ελεύθερο χώρο στο C για να μη δημιουργούνται διάφορα προβλήματα (κυρίως απόδοσης) στο μηχάνημά σου. ;)

Nothing happens unless first a dream...

More
21 Νοε 2012 20:00 #40376 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Re: Lucius
Θεωρητικά είναι κάτι που υποστηρίζεται από την beta έκδοση του νέου Steam (που μπορείς να ενεργοποιήσεις από τo File=> Settings => Beta participation => Change => και επιλέγεις το Steam Beta Update. (θα κάνει restart το Steam και θα κατεβάσει ένα update).

Μετά ακολουθείς τις οδηγίες εδώ:
Finally, An In-Built Way To Choose Steam Install Locations

Edit: Το δοκίμασα στο δικό μου setup και δουλεύει ok. Αν δεν σε ενοχλεί να έχεις την beta έκδοση του Steam (που είναι σε αρκετά ώριμο στάδιο), νομίζω ότι είναι ο πιο φιλικός τρόπος για να εγκαταστήσεις παιχνίδια σε άλλο δίσκο.

Από την άλλη, αν το Lucius είναι το μόνο παιχνίδι που έχεις στο Steam, τότε κάνε Uninstall το Steam και install στον δίσκο όπου έχεις χώρο (όχι στον C:\) . Στην τρέχουσα έκδοση του steam, όπου το εγκαθιστάς εκεί θα βάζει και τα παιχνίδια του.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
22 Νοε 2012 18:50 #40392 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Lucius -> drive εγκατάστασης
Σας ευχαριστώ όλους αυτό που θα κάνω είναι να μεταφέρω αρχεία απο το ένα drive στό άλλο, το έκανα ήδη και το εγκατέστησα αλλά εαν υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος πάνω σε αυτό τον πλανήτη ας μου εξηγήσει γιατί ένα παιγνίδι που αγόρασα στην retail έκδοση του και όχι να το κατεβάσω απο το steam με τα cd του καί όλα τα καλούδια του κουτάκια, πόστερ κ.λ.π. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να το εγκαταστήσω μέσω Steam? Σε τι αποβλέπει αυτή η κίνηση να γίνω με το ζόρι μέλος του Steam, λυπάμε αλλά αυτό δεν είναι τίμιο. Εγώ το αγόρασα retail για να το κάνω ότι μα ότι γουστάρω, :cry:

More
22 Νοε 2012 19:12 #40393 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Re: Lucius -> drive εγκατάστασης
To Steamworks (αυτό το να ενεργοποιείς retail παιχνίδι από το Steam) το χρησιμοποιούν αρκετές εταιρείες για διάφορους λόγους. Κυρίως οικονομικούς υποθέτω, κι επίσης για να αποτρέψουν την πειρατεία (καλώς) και το reselling (κακώς) και γιατί πιστεύουν ότι διευκολύνουν τους τελικούς χρήστες με γρήγορη διανομή, patches, save cloud κλπ.

Πολλές φορές είναι προαιρετικό να ενεργοποιήσεις το παιχνίδι σου στο Steam και άλλες είναι υποχρεωτικό. Πολλοί χρήστες (μαζί και εγώ) είναι ευχαριστημένοι με την πρώτη περίπτωση (μερικές φορές την κυνηγάμε κιόλας). Το υποχρεωτικό κι εγώ δεν το πολυσυμπαθώ, αλλά τα παράπονα αφορούν την εκδότρια εταιρεία που το διάλεξε...

Παρεμπιπτόντως, το Lucius δείχνει να έχει και DRM-free έκδοση (digital) στο gamersgate ( www.gamersgate.com/DD-LUCIUS/lucius ) και μια retail έκδοση από amazon.co.uk ( www.amazon.co.uk/Lace-Mamba-Glob ... 384&sr=1-1 ) που δεν αναφέρει πουθενά ότι επιβάλλεται να ενεργοποιηθεί μέσω Steam.

P.S. Καλό κουράγιο με το παιχνίδι. Είδα μερικά gameplay videos (ίσως όχι αντιπροσωπευτικά) και έκτοτε τρέφω θανάσιμα αισθήματα για τους δημιουργούς του.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
22 Νοε 2012 21:27 #40396 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Lucius -> drive εγκατάστασης
Υπάρχει και DRM free έκδοση στο GOG.

• giovanna
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
22 Νοε 2012 23:23 #40398 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Lucius -> drive εγκατάστασης
Πραγματικά δεν με ενδιαφερει τι έχει το GOG ή υπόλοιποι εγώ αγόρασα παιγνίδι μέσα στο κουτάκι του και τα διάφορα και χέστηκα τι λένε αυτοί, είναι δικό μου και το κάνω ότι θέλω όχι όμως αυτοί δεν μου το επιτρέπουνε, προσπάθησα να το παίξω και μου λέει ότι κάτι λείπει, τι λείπει ρε μεγάλε δεν θα έπρεπε να τά έχεις βάλει όλα μέσα στο DVD που ακριβοπλήρωσα ή όχι? :oops:

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
22 Νοε 2012 23:58 #40399 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Lucius -> drive εγκατάστασης
Giovanna

Γραψε μας τι μηνυμα σου βγαζει.Μπορει και να ειναι θεμα του υπολογιστη. Συμβαινει σε αρκετες περιπτωσεις.

More
23 Νοε 2012 00:27 #40400 by Praetorian
Ναι βρε giovanna, μαζί σου στο παράπονο, αλλά αυτό που είπα(με) είναι ότι υπάρχει και DRM-free έκδοση.

Όχι για να την αγοράσεις, αλλά για να δείξω ότι είναι πολύ περίεργο (έως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ) από την μια να το δίνουν DRM-free και από την άλλη η retail έκδοση να σε υποχρεώνει να έχεις Steam activation. Και πάνω σε αυτό, δεν βρίσκω forum για το παιχνίδι (λένε "έρχεται σύντομα" στο επίσημο site) που να συζητάνε το πρόβλημα (γιατί αν είναι όπως τα λες είναι πρόβλημα και κάποιος αργά ή γρήγορα θα τους "κράξει" ).

Επιπρόσθετα δεν βρίσκω retail box έκδοση που να αναφέρει ρητά ότι θέλει Steam. Όλες έτσι είναι παρά το ότι δεν το αναφέρουν;!; Στο κουτί που πήρες δεν έγραφε τίποτα για Steam μέχρι που πήγες να το εγκαταστήσεις;

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
23 Νοε 2012 00:57 #40401 by Castledoque
Χαλαρώστε παιδιά. Ένα σωρό retail παιχνίδια βγαίνουν έτσι, με ποιο γνωστό παράδειγμα το Skyrim. Επίσης το εξαιρετικό Alan Wake υπάρχει σε digital DRM-free έκδοση στο GOG, αλλά η πολύ όμορφη retail έκδοση χρειάζεται το STEAM. Δε λέω πως είναι καλό αυτό, αλλά στην τελική το Steamworks, είναι απλώς μια ακόμα μορφή DRM με online activation όπως και τόσες άλλες, που σε σύγκριση μάλιστα με άλλα DRM είναι και σχετικά φιλικό, αφού έχει και κάποιες παροχές.

Εννοείται πως γενικά δεν είναι καλό το DRM και εννοείται πως κάνουμε ότι μπορούμε να αντιταχθούμε σε αυτήν την τάση, τιμώντας και με το παραπάνω τα DRM-free παιχνίδια στο GOG. Ωστόσο αυτή είναι η σύγχρονη πραγματικότητα, τι να κάνουμε.Πάντως στο οπισθόφυλλο των παιχνιδιών που χρείαζονται STEAM πάντα αναφέρεται ότι χρειάζεται το STEAM. Βέβαια τα online καταστήματα δε δείχνουν το οπισθόφυλλο, οπότε έτσι κάποιος που αγοράζει από online και δε γουστάρει το STEAM, μπορεί και να την πατήσει, όμως αυτό νομίζω είναι περισσότερο ευθύνη των καταστημάτων, που δεν το αναφέρουν με σαφήνεια στην περιγραφή του προιόντος. Από την άλλη στο εξωτερικό, το Steam είναι απίστευτα δημοφιλές, οπότε για τους περισσότερους δεν αποτελεί πρόβλημα και ίσως γι' αυτό δε δίνουν έμφαση και τα καταστήματα.

More
23 Νοε 2012 01:06 #40402 by Praetorian

Castledoque wrote: όμως αυτό νομίζω είναι περισσότερο ευθύνη των καταστημάτων, που δεν το αναφέρουν με σαφήνεια στην περιγραφή του προιόντος. Από την άλλη στο εξωτερικό, το Steam είναι απίστευτα δημοφιλές, οπότε για τους περισσότερους δεν αποτελεί πρόβλημα.

Μα το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό (για μένα). Δεν έχω κάτι εναντίον του SteamWorks. Και όσο αγαπητό κι αν είναι το Steam έξω, το να ανακαλύψεις κατόπιν αγοράς ότι το παιχνίδι θέλει online activation αλλιώς δεν παίζει είναι μεμπτό ανά την υφήλιο. Και αυτό τόνισα ως παράξενο, γιατί ούτε σε amazon, ούτε σε play.com, ούτε πουθενά από τα υπόλοιπα google links δεν αναφέρεται η απαίτηση για Steam account. Και αυτοί (amazon, play.com το αναφέρουν κατά κανόνα) :!:

Επίσης, είναι παράξενο που δεν υπάρχει ακόμα επίσημο forum για το συγκεκριμένο παιχνίδι, -ούτε στο Steam-, και τα μόνα νέα που έχω βρει είναι στη σελίδα του facebook, σκόρπια και με λίγες λεπτομέρειες (αναφέρουν ένα patch για μη-Steam accounts).

Και συγγνώμη που ίσως βγάζω έναν αρνητισμό για το παιχνίδι, αλλά τα παραπάνω σε μένα χτυπούν ένα σωρό από προειδοποιητικά καμπανάκια για να μη το αγοράσω ποτέ.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
23 Νοε 2012 01:29 #40403 by Castledoque

Praetorian wrote: Και αυτοί (amazon, play.com το αναφέρουν κατά κανόνα)

Μπα... Για το play.com δεν ξέρω, αλλά το amazon που το χρησιμοποιώ συχνά το έχω πιάσει κατ' επανάληψη να μην το αναφέρει ότι ένα παιχνίδι είναι steamworks. Δεν το λέει ούτε για τα Skyrim, Alan Wake, Darksiders, Risen 2 κι είμαι σίγουρος πως θα είναι και πολλά άλλα. Βέβαια αναφέρεται στα reader reviews, αλλά αν είναι οι πελάτες να διορθώνουν την ελλειπή ενημέρωση από το κατάστημα...

More
23 Νοε 2012 02:08 #40405 by Praetorian

Castledoque wrote:

Praetorian wrote: Και αυτοί (amazon, play.com το αναφέρουν κατά κανόνα)

Δεν το λέει ούτε για τα Skyrim, Alan Wake, Darksiders, Risen 2 κι είμαι σίγουρος πως θα είναι και πολλά άλλα.

χμ, δίκιο έχεις. Στις retail (DVD) περιπτώσεις δεν φαίνεται να το αναφέρουν (αν και στην κανονική έκδοση του Skyrim το λένε ρητά). Στα digital download τους το αναφέρουν από ό,τι βλέπω:

Skyrim :"Requires internet connection and free steam account to activate"
Alan Wake (download) : "Steam account needed for activation and installation"
Risen 2 (download) : "Steam account needed for activation and installation"
Darksiders II (download) : "Steam account needed for activation and installation"

^^ Δεν έχω κανένα από τα παραπάνω παιχνίδια (ακόμα το σκέφτομαι για το AW). Εξακολουθεί να είναι περίεργο που δεν φροντίζουν να ενημερώνουν τους πελάτες τους για κάτι τέτοιο, ΕΙΔΙΚΑ στην περίπτωση της retail DVD/CD έκδοσης που δεν μπορείς να υποθέτεις online σύνδεση (αντίθετα πχ με το digital download). Κι αν για μένα είναι μικρό το κακό (έχοντας υιοθετήσει το steam εδώ και καιρό), για άλλους (giovanna) μάλλον θα πρέπει να είναι αρκετά ενοχλητικό...

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
23 Νοε 2012 02:23 #40408 by Castledoque
Συμφωνώ. Θα έπρεπε να το λένε. Πάντως πρόκειται καθαρά για ευθύνη των καταστημάτων, αφού στα κουτιά των παιχνιδιών αναφέρεται ρητά στο back-cover. Μάλλον συμβαίνει επειδή το Steam είναι τόσο δημοφιλές στο εξωτερικό, που θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι υπάρχει σε όλους τους υπολογιστές.

Το AW είναι μαγευτικό παιχνίδι. Αν δε σε χαλάνε οι μηχανισμοί third-person shooter (γιατί στην ουσία αυτό είναι το gameplay του παιχνιδιού), οπωσδήποτε να του ρίξεις ένα βλεφάρισμα. Το σενάριο κάνει μπαμ ότι είναι γραμμένο από τον σεναριογράφο των δύο πρώτων Max Payne. Υπάρχει και DRM-free έκδοση στο GOG.