Darkseed

More
26 Ιουν 2009 12:57 #25214 by manos426f
Replied by manos426f on topic Darkseed
Ομολογουμένως πολύ ατμοσφαιρικό game το Darkseed και με δεδομένη την ηλικία των 13 ετών,στην οποία ήμουν όταν το έπαιξα,με είχε εντυπωσιάσει πολύ !
ΟΜΩΣ ήταν μάλλον πολύ δύσκολο και γι' αυτό κατέφυγα σε walkthrough (Pixelmania,για όποιον θυμάται...) για να το ολοκληρώσω.
Μάλιστα,έχω την εντύπωση ότι αν δε το έκανα αυτό,δε θα το είχα ολοκληρώσει ποτέ,μια κι εγώ θυμάμαι περιπτώσεις dead ends,αν δεν έκανες κάποια πράγματα,σε δεδομένες στιγμές.

Μάλιστα,θυμάμαι ότι κανείς από τους φίλους μου της εποχής εκείνης δεν είχε επίσης καταφέρει να το φτάσει στο τέρμα άνευ βοηθείας,κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να εντυπωθεί στη μνήμη μου ως ένα ιδιαίτερα δύσκολο game !

Ναι,κάποια στιγμή θα άξιζε τον κόπο να το ξαναπαίξω !

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
10 Ιουλ 2009 13:15 #25431 by EmperorXIII
Replied by EmperorXIII on topic Darkseed
Ψψψψψ... Darkseed... Κι εδώ αυθεντικό στην PC έκδοση με δισκέτες.. :)

Ωραίο το review , μόνο μια μικρή παρατήρηση, ίσως να ήτανε καλύτερα να μην έλεγες επί της ουσίας πώς εξελίσεται το σενάριο του παιχνιδιού μιας και χαλάει την έκπληξη σε όποιον έχει σκοπό να το παίξει..

Είπατε για Giger :) και για το όλο θέμα που ήτανε τεχνολογικά πολύ καλό, αλλά να πω εδώ πως ήτανε το μόνο adventure που όσο κουφό και αν ακούγεται είχε speech και χωρίς κάρτα ήχου τότε.. Ναι ναι, από το beeper του PC :) Επειδή τότε δεν είχα κάρτα ήχου μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση.. Γενικά συμφωνώ με ότι είπατε, φοβερά ατμοσφαιρικό παιχνίδι αλλά σαδιστικό κάπως με την φιλοσοφία του, αν και ήτανε τόσο μικρό που το να το ξαναρχίσεις από την αρχή δεν ήτανε τόσο πρόβλημα.. Πραγματικά όμως απίστευτη ατμόσφαιρα.. Πάντα σύγκρινα (άλλο στυλ βέβαια) το Darkseed με το Alone In The Dark για το πιο ήτανε το καλύτερο... :)

Όσοι δεν το έχετε παίξει να το παίξετε πάντως, αξίζει τον κόπο 100%..

p.s. Codename Iceman? :P Αισχρό παιχνίδι, κι εγώ το είχα προσπαθήσει και το παράτησα.. Δεν θα ξεχάσω που στο Pixel ο Τσουρινάκης του είχε αφιερώσει δισέλιδο όλο το Adventure SOS για να το κράξει για τα άπειρα bugs όπου έπαιρνες πόντους συνέχεια με αποτέλεσμα αν ήθελες να το τερματίσεις με +100 πόντους από το max :P Και κάτι ακόμα, αν και δεν το έφτασα στο υποβρύχιο, από reviews και τότε και πιο πρόσφατα το σημείο στο υποβρύχιο είναι ακριβώς το κλείδωμά του για κάποιο παλικάρι που είπε ότι δεν είχε κλείδωμα.. Cheers..

Einai ena xorto magiko........

• crocark
  • Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
10 Ιουλ 2009 17:53 #25437 by crocark
Replied by crocark on topic Darkseed
Προς την Α.Μ τον Αυτοκράτορα

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Για την παρατήρησή σου, έχεις απόλυτο δίκιο. Όταν έγραφα το review, προσπαθούσα να περιγράψω το παιχνίδι. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπειθα στ’ αλήθεια κάποιον ν’ ασχοληθεί με το συγκεκριμένο τίτλο. Τώρα όμως που το ξαναείδα, τι να πω; Συγγνώμη (μακάρι παρ’ όλ’ αυτά να πειστεί κάποιος ν’ ασχοληθεί).

Όσο για το Iceman:

Ασχολήθηκα από τη στιγμή που το πρωτοανέφερα ιδιαίτερα. Ίσως πολύ παραπάνω από πάρα πολλές περιπτώσεις. Μετά την προτροπή του Emmanuel για review, το πήρα πατριωτικά (μιλάμε για ατέλειωτες ώρες 2 βδομάδες τώρα). Παιδιά, το παιχνίδι αυτό είναι το κάτι άλλο. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να τεστάρει ικανότητες. Το γεγονός πως κι άλλοι είπατε πως στο υποβρύχιο … τελειώνουν τα ψέματα (ή αλλιώς: ξεχωρίζουν οι άντρες από τα παιδιά :lol: ), ήταν μια πρόκληση. Κατάφερα χωρίς βοήθεια να φτάσω το παιχνίδι στη μέση. Το manual το έχω διαβάσει ίσα με 30 φορές.
(Μιας και αναφέρθηκα σ’ αυτό η γνώμη μου είναι πως το κλείδωμα υφίσταται συνεχώς για τους περισσότερους. Αυτά που ζητάει το παιχνίδι δεν είναι κωδικοί αλλά γνώσεις. Κατά συνέπεια, κι αυτό το λέω σοβαρά, ένας λύτης που κατέχει άριστα την αγγλική (λόγω parser), έχει εμπειρία μεγάλη στους parsers και επιπλέον γνώσεις λειτουργίας υποβρυχίου και πρώτων βοηθειών (π.χ. ένας αμερικανός καπετάνιος υποβρυχίου που παίζει adventures εδώ και 30 χρόνια) θα πει πως το παιχνίδι δεν έχει κλείδωμα. Για μένα, το μισό τουλάχιστον παιχνίδι αποτελεί ένα απέραντο κλείδωμα.)
Για να επανέλθω τώρα, κάπου στη μέση λοιπόν κόλλησα άσχημα. Κατάφερα να ξεκολλήσω αφού διάβασα 5 διαφορετικά walkthroughs (ούτε καν της ίδιας της Sierra δε με βοηθούσε). Για να κολλήσω ξανά μετά από λίγο σε αδιέξοδο. Τώρα το θέμα είναι να ξαναβρώ το κουράγιο να το ξεκινήσω από την αρχή σχεδόν. Πάντως δε θα χαρακτήριζα το παιχνίδι αισχρό. Παρόλο που με έχει κουράσει όσο λίγα πράγματα, θα έλεγα πως το συμπάθησα – μπήκα «στο πετσί του ρόλου», αν και το ψυχροπολεμικό περιβάλλον και η μισαλλοδοξία που διαφαίνεται δε μου αρέσουν γενικά. Μη βαρέσετε, αλλά παρόλο που δεν το τελείωσα (όχι τουλάχιστον ακόμη), νομίζω μου άρεσε περισσότερο από το Darkseed.

Διαπιστώνοντας πως σχεδόν έχω κάνει review για το παιχνίδι μ’ όλ’ αυτά που έγραψα, έχω μια πρόταση προς τον Αυτοκράτορα (ίσως), αλλά σίγουρα προς τον Emmanuel. Αν μπορέσετε κάποια στιγμή, ασχοληθείτε λίγο να μου πείτε κι εμένα τι γίνεται παρακάτω να μην πάει, βρε αδερφέ, τόσος κόπος χαμένος.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ