Full Throttle

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar Topic Author
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
16 Φεβ 2012 09:52 #36169 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Full Throttle
Αυτός ο βλακώδης όρος "dated" (που κατά κόρον υιοθετεί και γνωστή ξενόγλωσση ιστοσελίδα του χώρου) είναι μια γενικόλογη επινόηση όταν κάποιος δεν έχει επιχειρήματα για να "θάψει" κάτι που δεν του αρέσει. "Dated" gameplay, "dated" graphics....ό,τι να'ναι δηλαδή....

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
16 Φεβ 2012 09:55 #36170 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Full Throttle
Πες τα χρυσόστομε!! :D

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
16 Φεβ 2012 14:59 #36182 by GameLinguist
Replied by GameLinguist on topic Re: Full Throttle
Όντως είναι άδικο να συγκρίνεις το The Dig με το Full Throttle. Άδικο για το The Dig...
Και μην ξεχνάμε ότι ΕΥΤΥΧΩΣ προτίμησε να "θυσιάσει" την ταινία ο Spielberg για το κάνει adventure game...

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
17 Φεβ 2012 09:45 #36191 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Full Throttle
Λοιπόν είδα τα σχόλια και το έπαιξα κι εγώ. (Ναι, μου είχε ξεφύγει!) Εξαιρετικό παιχνίδι. Μπορεί να μην το έβαζα στα πολύ αγαπημένα μου, αλλά αυτό πια είναι καθαρά υποκειμενικό. Πάντως γερασμένο δεν είναι καθόλου. Ίσα ίσα μου έκανε εντύπωση πόσο πατάνε στην συνταγή του τα παιχνίδια της Telltale games (όσον αφορά το χιούμορ και το στυλ των γρίφων). Τώρα κατάλαβα γιατί κάποιοι τη θεωρούν πνευματικό διάδοχο της Lucasarts. Κρίμα μόνο που τελευταία έχει πάρει τον κακό το δρόμο...

More
17 Φεβ 2012 10:20 #36192 by mkllds
Replied by mkllds on topic Re: Full Throttle

Castledoque wrote: Τώρα κατάλαβα γιατί κάποιοι τη θεωρούν πνευματικό διάδοχο της Lucasarts.

Συγγνώμη αλλά αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ. Το ξέρω ότι δεν είμαι αντικειμενικός σε ότι αφορά την Telltale. Ίσως γιατί από την αρχή δεν μου έκατσε καλά αυτή φάση με το episodic gaming. Αλλά από τη στιγμή που τα παιχνίδια (εκτός από το Sam & Max και το Zak McKracken and the Alien Mindbenders) της Lucasarts τα λάτρεψα, παρόλο που ήμουν Sierra fan boy, ενώ αυτά της Telltale μου άφησαν μια αδιάφορη έως κακή γεύση προσωπικά μου χτυπάει άσχημα ότι η Telltale είναι ο πνευματικός διάδοχος της Lucasarts. Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος αλλά προτιμώ να μην υπάρχει κάποια εταιρεία που να είναι διάδοχος της Lucasarts παρά να θεωρώ την Telltale.

Castledoque εσύ καλά κάνεις και το πιστεύεις και σέβομαι την άποψη σου αλλά έχω και εγώ τα κολλήματα μου. :wink:

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
17 Φεβ 2012 10:55 #36194 by Castledoque

mkllds wrote: ...αυτά της Telltale μου άφησαν μια αδιάφορη έως κακή γεύση...

Αλήθεια; Για μένα πάντως το Tales of Monkey Island της Telltale είναι ένα από τα αγαπημένα μου adventures γενικώς. :D
(Από την άλλη το Jurassic Park ως παιχνίδι γενικά το βρήκα επιεικώς λίγο κάτω του μετρίου, ενώ αν το έκρινα ως adventure θα του έβαζα μηδέν.)

More
17 Φεβ 2012 11:10 #36195 by mkllds
Το Tales of Monkey Island το ξεκίνησα με αρκετή όρεξη και με μεγάλη χαρά αλλά αργότερα όλα αυτά ξεφούσκωσαν. Όπως είπα ίσως να φταίει ότι δεν έχω συμβιβαστεί ακόμα με τα παιχνίδια που τα σπάνε σε 3-4-5 ή δεν ξέρω και εγώ πόσα επεισόδια. Ή μπορεί να ήταν ότι εντελώς υποσυνείδητα να έκανα την σύγκριση με τα προηγούμενα Monkey Island. Δεν ήταν κακό αλλά κάτι με ενοχλούσε συνέχεια και ομολογώ ότι με κούρασε από ένα σημείο και μετά. Σίγουρα πάντως δεν θα το μνημονεύω μετά από χρόνια.

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
17 Φεβ 2012 11:25 #36196 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Full Throttle
mkllds,
να σου πω λίγο... Είσαι σίγουρος ότι είσαι online με το ίδιο σου το είναι; Μήπως μετά το διπλό τα βλέπεις λίγο όλα κόκκινα;

mkllds wrote: παρόλο που ήμουν Sierra fan boy

:evil:

mkllds wrote: τα παιχνίδια της Lucasarts τα λάτρεψα

mkllds wrote: προτιμώ να μην υπάρχει κάποια εταιρεία που να είναι διάδοχος της Lucasarts παρά να θεωρώ την Telltale.

mkllds wrote: Το Tales of Monkey Island το ξεκίνησα με αρκετή όρεξη και με μεγάλη χαρά αλλά αργότερα όλα αυτά ξεφούσκωσαν.

Πας καλά; Έτσι είναι οι Sierra fans; Δηλαδή αν ήσουν Lucas fan τι θα έλεγες; Εσύ είσαι πιο άρρωστος όχι μόνο από μένα, αλλά κι από άλλους χειρότερους που ξέρω. Να το κοιτάξεις σε παρακαλώ ...

άσχετο:

mkllds wrote: εκτός από το Sam & Max και το Zak McKracken and the Alien Mindbenders

Όλοι έχουμε τα αγαπημένα μας και τα άλλα. Αυτό με το Zak με στενοχώρησε λίγο, αλλά εντάξει ...

mkllds wrote: Το Tales of Monkey Island το ξεκίνησα με αρκετή όρεξη και με μεγάλη χαρά αλλά αργότερα όλα αυτά ξεφούσκωσαν.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι κάπου κολλημένος προς το τέλος, αλλά αυτό που λες ισχύει και για μένα. Δεν ...

Castledoque wrote: Τώρα κατάλαβα γιατί κάποιοι τη θεωρούν πνευματικό διάδοχο της Lucasarts.

Περίεργο αυτό. Τι εννοείς; Δεν πηγαίνει το μυαλό μου σε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Παίρνουν τις άδειες και φτιάχνουν παιχνίδια (κάποιες φορές μάλιστα καλύτερα από τη Lucas) αλλά δε νομίζω ότι κανείς το βλέπει έτσι. Αν το έβλεπαν θα ήταν ικανοποιημένοι. Εγώ νομίζω ότι όλοι σ' αυτό ειδικά σκέφτονται σαν κι εμένα: το αυθεντικό δεν πιάνεται και μακάρι να ξαναζωντάνευε.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
17 Φεβ 2012 11:49 #36197 by mkllds
Κοίτα, παιχνίδια όπως Indiana Jones & The Last Crusade, Indiana Jones & The Fate of Atlantis, Loom, The Dig, Full Throttle, Monkey Island και Grim Fandango πραγματικά τα λάτρεψα αλλά κάποια παιχνίδια της Sierra τα βάζω ένα κλικ πιο πάνω. Ίσως να ήταν οι συγκυρίες που με οδήγησαν να γίνω Sierra fan boy. Είναι και τι συναισθηματικούς δεσμούς έχεις με κάποια παιχνίδια γι' αυτό με αποκάλεσα Sierra fan boy. Τα Gabriel Knight, Conquest of the Longbow, Police Quest, Leisure Suit Larry, Space Quest, Torin's Passage και Phantasmagoria έχουν μια ιδιαίτερη θέση στη καρδιά μου χωρίς να λέω ότι ήταν καλύτερα, απλά είμαι πιο συναισθηματικά δεμένος μαζί τους για τους χ, ψ λόγους. Αναγνωρίζω όμως τις παιχνιδάρες της Lucas Arts και της βγάζω το καπέλο (εάν φόραγα).

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
17 Φεβ 2012 12:03 #36198 by crocark
Θα σου δώσω εγώ το δικό μου, θα κάνεις και τρεις μετάνοιες και όλα καλά πάλι :wink:
Άκου sierra fan ... :lol:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
17 Φεβ 2012 12:13 #36199 by mkllds
Μμμμ σιγά. Μίλησε και ο Lucas Arts fan... :lol: Η εταιρεία που ξέρει να βγάζει μόνο Star Wars games σε οποιαδήποτε μορφή...

Edit γιατί δεν μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο.

Constantine_R wrote: Με αυτή τη λογική, οι Black Sabbath είναι ξεπερασμένοι αφού υπάρχουν, ξέρω εγώ, οι Lamp of God που ηχογραφούν σε καλύτερα στούντιο. Ο Edgar Allan Poe είναι ξεπερασμένος γιατί υπάρχει ο Steven King. Η Maddona είναι ξεπερασμένη γιατί υπάρχει η Lady Gaga. Ο Sir Arthur Conan Doyle είναι ξεπερασμένος γιατί υπάρχουν σήμερα άλλοι πολλοί συγγραφείς που γράφουν αστυνομικά μυθιστορήματα. κ.ο.κ.

Η Βάνα Μπάρμπα είναι ξεπερασμένη γιατί υπάρχει η Έλενα Παπαβασιλείου. 8) (C_R Δεν τα λες όλα και αναγκάζομαι να σε διορθώνω.)

Αυτό το "Μμμμ σιγά" ακούστηκε τελικά πολύ gay! :shock:

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
17 Φεβ 2012 14:02 #36200 by crocark

mkllds wrote: Αυτό το "Μμμμ σιγά" ακούστηκε τελικά πολύ gay!

Ναι. Η αλήθεια είναι ότι ώρες - ώρες, τα λες πολύ όμορφα και γλυκά :D

Πέρα από την πλάκα, η επισήμανσή σου εντελώς καίρια, όπως πάντα :!: Προτιμώ την Έλενα, αλλά ταίριαζε απόλυτα και ήταν κρίμα να λείπει η συγκεκριμένη πρόταση :!:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
17 Φεβ 2012 14:43 #36201 by Castledoque
Να διευκρινίσω ότι πνευματικός διάδοχος δε σημαίνει (απαραίτητα) καλύτερος. Χρησιμοποίησα τον όρο περισσότερο με την έννοια ότι η Telltale βγάζει παιχνίδια με πολύ παρόμοιο feeling με αυτά της Lucasarts. Συγκεκριμένα στο Full Throttle ένιωσα πολύ έντονα την επιρροή της Lucasarts στην Telltale όσον αφορά το στυλ και τη λογική των γρίφων και την παρουσίαση τρελιάρικων χαρακτήρων. Ειδικά το φινάλε του Full Throttle μου έδωσε την αίσθηση ότι ενδεχομένως είναι Βίβλος για την Telltale, αφού έχει έναν τεράστιο timed γρίφο (μιλάω για την τελική καταδίωξη στην άσφαλτο), τον οποίο κατά κάποιο τρόπο ξεπατικώνουν όλα σχεδόν τα φινάλε των παιχνιδιών της Telltale (μια επικίνδυνη κατάσταση στην οποία πρέπει να χρησιμοποιήσεις εγκαίρως όλα τα αντικείμενα που σε περιβάλλουν προκειμένου να αποτρέψεις την επικείμενη καταστροφή).

Τώρα όσον αφορά το Tales of Monkey Island μου κάνει εντύπωση αυτό που λέτε ότι ξεφούσκωσε για σας στην πορεία, γιατί με μένα συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Μέχρι και το προτελευταίο επεισόδιο μου φαινόταν απλώς ένα πολύ (έστω πάρα πολύ) συμπαθητικό παιχνίδι. Το τελευταίο επεισόδιο ένιωσα πως το απογείωσε σε άλλο επίπεδο, αφού ένωσε όλα τα προηγούμενα επεισόδια σε ένα ενιαίο σύνολο (σου επέτρεπε να επισκεφθείς συγκεκριμένες τοποθεσίες όλων των προηγούμενων επεισοδίων και έτσι έδινε την ψευδαίσθηση του μη επεισοδιακού περιεχομένου, αλλά περισσότερο την αίσθηση των κλασικών chapters- σ'αυτό συνέβαλε ότι και το προτελευταίο επεισόδιο διαδραματιζόταν στο ίδιο νησί με το πρώτο) και έκλεινε με ένα πραγματικά επικό αλλά και απίστευτα κωμικό φινάλε (έναν timed γρίφο στο στυλ -οποία έκπληξη- του Full Throttle). Πραγματικά τον συγκεκριμένο τίτλο τον θεωρώ ισάξιο με τα κλασικά adventures της Lucasarts.

Εννοείται πάντως ότι η Lucasarts είναι (μάλλον ήταν) η ανώτερη εταιρία από τις δύο. Μπορεί να θεωρώ ότι τα καλύτερα παιχνίδια της Telltale μπορούν να συγκριθούν με εκείνα της Lucasarts, όμως η Lucasarts ήταν μια καινοτόμος εταιρεία που ουσιαστικά δημιούργησε και τελειοποίησε αυτό το στυλ παιχνιδιού, ενώ η Telltale απλώς επαναλαμβάνει και αναμασά τα ήδη κεκτημένα σε μια εποχή που τυχαίνει να έχουν εν πολλοίς λησμονηθεί. Όσο για τις εκάστοτε προσπάθειές της για καινοτομίες (βλέπε Jurassic Park), ας μην τις χαρακτηρίσω καλύτερα...

Πάντως για να τρολάρω και λίγο η πιο καινοτόμος εταιρία στα adventures ήταν μακράν η SIERRA (αν εξαιρέσουμε την όντως επαναστατική εφεύρεση του point and click με την SCUMM engine από την LUCASARTS) και η μόνη που σε δύσκολες περιόδους προσπάθησε σοβαρά να φέρει τα adventure στη σύγχρονη εποχή (λίγο πριν βυθιστεί).

More
17 Φεβ 2012 15:06 #36202 by mkllds

Castledoque wrote: Να διευκρινίσω ότι πνευματικός διάδοχος δε σημαίνει (απαραίτητα) καλύτερος. Χρησιμοποίησα τον όρο περισσότερο με την έννοια ότι η Telltale βγάζει παιχνίδια με πολύ παρόμοιο feeling με αυτά της Lucasarts.

Βασικά αυτό εννοώ. Όχι απλά δεν ακουμπάει το feeling των παιχνιδιών της Lucas Αrts αλλά ούτε καν το πλησιάζει. Αλλά καλύτερα να μην ακούς την γνώμη μου γιατί δεν είμαι αρκετά αντικειμενικός αλλά και ορισμένες φορές είμαι αρκετά κολλημένος και με το παρελθόν.

Όσο για το Tales of Monkey Island την γνώμη μου την είπα. Γούστα είναι αυτά. Αφού να φανταστείς αυτό που λες για το τελευταίο γρίφο ούτε καν τον θυμάμαι. Μιλάμε τόσο πολύ το έχω βγάλει από τη μνήμη μου. Προσωπικά με κούρασε σαν παιχνίδι, ίσως να είχα και άλλες μεγαλύτερες προσδοκίες.

Castledoque wrote: Πάντως για να τρολάρω και λίγο η πιο καινοτόμος εταιρία στα adventures ήταν μακράν η SIERRA (αν εξαιρέσουμε την όντως επαναστατική εφεύρεση του point and click με την SCUMM engine από την LUCASARTS) και η μόνη που σε δύσκολες περιόδους προσπάθησε σοβαρά να φέρει τα adventure στη σύγχρονη εποχή (λίγο πριν βυθιστεί).

Δεν τρολάρεις μια χαρά τα λες. ΤΑ ΑΚΟΥΣ CROC; :!:

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
17 Φεβ 2012 17:20 #36203 by crocark
Ακούω. Και που θ' αλλάξετε γνώμη κάποια στιγμή, κέρασμα δεν έχει._

Λοιπόν, ακούστε. Στη συζήτηση δε συμμετέχω σοβαρά. Μπορεί και να τρολάρω. Βασικά πλάκα σπάω. Εγώ δε θυμάμαι το γρίφο από το Full Throttle που λέει. Και δεν είναι μπηχτή ή τίποτα. Θυμάμαι ελάχιστα πράγματα γενικώς, σιγά μην καταλάβαινα τόοοοοσα χρόνια μετά για ποιο γρίφο μιλάει ... Το γρίφο στο Tales δεν τον έχω δει καν. Κόλλησα στο 4ο κεφάλαιο, υπολογίζοντας από το χρόνο που είχα παίξει ήδη, κάπου στο τέλος του. Είμαι εκεί μήνες. Αποφάσισα να παίξω το 5ο πρώτα. Κόλλησα κι εκεί στην αρχή. Ξεκόλλησα μόλιςτο προηγούμενο Σαββάτο, οπότε έκανα το εξής μαγικό. Ξανάρχισα το κεφάλαιο από την αρχή. Δεν είχα κολλήσει τελικά. Bug ήταν. Δε μου εμφάνιζε 2 hotspots. Αφού πλέον σκέφτομαι ότι και στο 4ο που είμαι κολλημένος με γραμμένες πάνω από 30 ώρες για ένα επεισόδιο, μάλλον σε bug έχω πέσει... Τέλος πάντων άσχετο. Θέλω να πω, δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Αν το τελειώσω ποτέ, θα δω και μπορεί να σας πω.

Καλά τα λέει μάλλον. Εγώ απλώς σ' αυτό το thread, για να τα συμμαζέψω, μίλησα απλώς 3 φορές offtopic. Μια, για το DIG, για να πω ότι είναι παιχνιδάρα μοναδική, παρόλο που με ξεφτέλισε σαν παίκτη. Δυο, για το tales για να πω ότι με κρύωσε μέχρι εκεί που το πήγα, γιατί ξεκίνησα με τον πήχυ πολύ ψηλά, περίμενα να δω MI κι αυτό, για μένα (... και να χαρείτε ... μην το ανοίξουμε, γιατί βαριέμαι σαν ...), δεν ήταν/είναι/θα είναι ΜΙ. Και τρεις, για να μου διευκρινίσει κάτι ο Castledoque, ο οποίος καλά τα λέει γενικώς απ' ό,τι φαίνεται ... μόνο και μόνο που γράφει ανάποδα, δεν μπορεί παρά να έχει δίκιο ... άρα το κρατώ. Ένα 4ο άσχετο, απλώς για να θυμίσω, το Sam & Max s2, που τελείωσα τις προάλλες, είναι απ' τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ