DREAMFALL CHAPTERS

• annapad
  • annapad's Avatar Topic Author
  • Elite Member
  • Elite Member
More
07 Ιουλ 2017 23:40 #48690 by annapad
Replied by annapad on topic DREAMFALL CHAPTERS
χμ δεν θυμάμαι να είχα πολυ-χρησμποποιήσει τους χάρτες στο παιχνίδιι εκτός μόνο από μια φορά που χρειαζόταν σε μια αποστολη του Kian αν θυμάμαι καλά ... ναι τώρα που το σκέφτομαι στο συγκεκριμένο σημείο μου είχαν σπάσει και μένα τα νεύρα επειδή δυστυχώς δεν εχω την υπομονή να ψάχνω πολύ ώρα , βέβαια αφού πέρασα την αποστολή το ξέχασα κιόλας :)

Τώρα γι αυτό που αναφέρει το wiki απ' οσα μπορώ να "καταλάβω" διαβάζοντάς το (το κεφάλι μου έχει γίνει νιανια μετά απο τη δουελιά και 10 ώρες σε css coding μπλιαχ) μου φαίνεται πως απλά δηλώνει αυτό που για μένα ήταν προφανές από το longest ότι δλδ για κάθε πρωταγωνιστή του συμπαντος του tlz/dreamfall το πεπρωμένο είναι προδιαγεγραμμένο ασχέτως με τα μονοπάτια που θα ακολουθήσει.... όπως έλεγε και ο abnaxus "your fate will be , was, is ... what it should be " (κάπως έτσι , καταλάβετε εσεις :) ) δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το kickstarter ...αφού αυτή η φιλοσοφία κυριαρχούσε και στο TLJ .

annapad wrote:

]Σύμφωνα με τη φιλοσοφία των longest /dreamfall το πεπρωμένο των πρωταγωνιστών είναι προκαθορισμένο (το τέλος είναι ένα) όπότε οι επιλογές μας καθορίζουν τις "τύχες "των υπολοίπων.

Tο ανέφερα επιγραμματικά και βλακωδώς απλοικά σε προηγούμενο post και για οικονομία χρόνου και για να μη πέσω στην παγίδα της πολιτικής συζήτησης που αναφέρει και ο αγαπητός crocark (μου φαίνεται πέφτω ήδη) ....είναι πολύ πιο σύνθετο (μιλάω πάντα για τα tlj/dreamfall) και θέλω να το αναλύσω αλλά φοβάμαι ότι θα καταλήξω να γράφω έκθεση ιδεών που έτσι που είναι το κεφάλι μου τώρα αμφιβάλλω ότι θα τη καταλάβει κάποιος ... πάντως ρε παιδιά θυμάμαι όταν με μεγάλη χαρα αγόρασα τα walking dead και life is strange που διατυμπάνιζαν ότι με τις επιλογές του ο παίκτης θα αλλάξει τον ρου των γεγονότων κι την τελική έκβαση του παιχνιδιού πόσο απογοητεύτηκα όταν αντιλήφθηκα ότι αυτά ήταν φύκια για μεταξωτές κορδέλες , γελάω με το walking dead όταν θυμάμαι περιστατικά όχι λίγα που όταν πχ επαίρνες μια απόφαση που επηρέαζε κάποιον άλλο χαρακτήρα , το παινχίδι εβγαζε μήνυμα "ο ταδε will remember that" και μετα από λίγα δευτερόλεπτα ο συγκεκριμένος χαρακτήρας πέθαινε από κάποιο ζόμπι...Οπότε όπως και να προμοτάρεται ένα παιχνίδι οι επιλογές που δίνονται είναι σχετικά περιορισμένες αλλά και η τελική έκβαση είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη άντε στην καλύτερη στο τέλος θα συμβεί ή το ένα ή το άλλο προσωπικά έχω παίξει πάρα πολλά παιχνίδια διαφόρων ειδών όμως πολύ λίγα θυμάμαι να σου δίνουν πραγματική ελευθερία επιλογών , ίσως τώρα που το σκέφτομαι να μην έχει και νόημα αυτή η συζήτηση τελικά :)

"Victims?aren't we all?" Eric Draven The CRow

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
09 Ιουλ 2017 02:13 #48694 by Ήρωας
Replied by Ήρωας on topic DREAMFALL CHAPTERS

annapad wrote:

]Σύμφωνα με τη φιλοσοφία των longest /dreamfall το πεπρωμένο των πρωταγωνιστών είναι προκαθορισμένο (το τέλος είναι ένα) όπότε οι επιλογές μας καθορίζουν τις "τύχες "των υπολοίπων.

Tο ανέφερα επιγραμματικά και βλακωδώς απλοικά σε προηγούμενο post και για οικονομία χρόνου και για να μη πέσω στην παγίδα της πολιτικής συζήτησης που αναφέρει και ο αγαπητός crocark (μου φαίνεται πέφτω ήδη) ....είναι πολύ πιο σύνθετο (μιλάω πάντα για τα tlj/dreamfall) και θέλω να το αναλύσω αλλά φοβάμαι ότι θα καταλήξω να γράφω έκθεση ιδεών που έτσι που είναι το κεφάλι μου τώρα αμφιβάλλω ότι θα τη καταλάβει κάποιος ... πάντως ρε παιδιά θυμάμαι όταν με μεγάλη χαρα αγόρασα τα walking dead και life is strange που διατυμπάνιζαν ότι με τις επιλογές του ο παίκτης θα αλλάξει τον ρου των γεγονότων κι την τελική έκβαση του παιχνιδιού πόσο απογοητεύτηκα όταν αντιλήφθηκα ότι αυτά ήταν φύκια για μεταξωτές κορδέλες , γελάω με το walking dead όταν θυμάμαι περιστατικά όχι λίγα που όταν πχ επαίρνες μια απόφαση που επηρέαζε κάποιον άλλο χαρακτήρα , το παινχίδι εβγαζε μήνυμα "ο ταδε will remember that" και μετα από λίγα δευτερόλεπτα ο συγκεκριμένος χαρακτήρας πέθαινε από κάποιο ζόμπι...Οπότε όπως και να προμοτάρεται ένα παιχνίδι οι επιλογές που δίνονται είναι σχετικά περιορισμένες αλλά και η τελική έκβαση είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη άντε στην καλύτερη στο τέλος θα συμβεί ή το ένα ή το άλλο προσωπικά έχω παίξει πάρα πολλά παιχνίδια διαφόρων ειδών όμως πολύ λίγα θυμάμαι να σου δίνουν πραγματική ελευθερία επιλογών , ίσως τώρα που το σκέφτομαι να μην έχει και νόημα αυτή η συζήτηση τελικά :)

Έτσι είναι δυστηχώς στα περισσότερα , αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη στο season 3 του the walking dead έχει γίνει τρομερή δουλειά στο πόσο επίδραση έχουν οι επιλογές που θα κάνεις πάνω στο σενάριο. Όταν το τελείωσα, χάζευα βιντεάκια στο youtube με εναλακτικές επιλογές (γιατί βαριόμουν να το επαναλάβω :D ) και πραγματικά έτριβα τα μάτια μου. Ειδικά στο τελευταίο επισόδιο που ξετιλίγετε το κουβάρι μπορείς να καθορίσεις με πάρα πολλούς διαφορετικούς συνδιασμούς ποιος θα ζήσει/πεθάνει, και το πως θα πεθάνει και διάφορες τέτειες μικρές λεπτομέριες χωρίς να χαλάει το σενάριο. Και στο season 2 είχε γίνει καλή δουλειά αλλά ήταν το κλασικό A ή B ending. Στo season 3 οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες και αν και στα πρώτα επεισόδια δεν του φαίνετε , εν τέλη αποζημειώνει και το κάνει παράδειγμα προς μίμιση για choice driven game.

Η μόνη λέξη που μπορεί να με χαρακτηρίσει: ΑΧΡΗΣΤΟΣ :blush:

• annapad
  • Elite Member
  • Elite Member
More
09 Ιουλ 2017 17:08 #48695 by annapad
χμ! εκπλήσσομαι θετικά μ αυτά που αναφέρεις για το season 3 , το 1 και το 2 τα έπαιξα και δεν μου άφησαν την καλύτερη των εντυπώσεων , επειδή προφανώς τα περίμενα αλλιώς( δεν ξέρω γιατί είχα επηρεαστεί πολύ θετικά , δεν ξέρω και να σκεφτείς ούτε η σειρά μ είχε τρελάνει) πάντως άσχετα με τις επιλογές και το τέλος που λέγαμε προηγουμένως και παρ'ολο που μ αρεσαν πολύ και οι χαρακτήρες ( και ο Lee και η clem ) ένιωθα από ένα σημείο και μετά ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται (άλλαζαν οι τοποθεσίες και οι χαρακτήρες) έπαιζα και ήξερα τι θα γίνει ίσως από κάποιο σημείο και μετά τους έλειπε και η φαντασία δεν ξέρω ...βάλε και το πόσο σύντομα ήταν ... έφαγα μια μικρή ήττα... αυτό που θέλω να πω είναι εκτός από τις επιλογές που σ αυτα τα 2 τουλάχιστον ένιωθα πως μπήκαν μόνο και μόνο για να "περιπλέξουν" και να εμπλουτίσουν το gameplay δεν υπήρχε ουσιαστική εξέλιξη για ένα story driven παιχνίδι εν αντιθέσει π.χ.με το chapters που έβλεπες πως η ιστορία εξελίσσεται για να φτάσει στο πολυπόθητο τέλος ,δεν ήταν προβλέψιμη τουλάχιστον για εμένα, παρ' όλα τα " προβλήματά" του . το έχω αγοράσει και το 3 πάντως (!!!) θα το παίξω και θα σου πω κι εγώ εντυπώσεις! :)

More
10 Ιουλ 2017 09:43 - 11 Ιουλ 2017 10:35 #48696 by crocark
Replied by crocark on topic DREAMFALL CHAPTERS
Annapad: περίπτωση ρίβιουερ που δε νοιάζεται να της γίνει το ρίβιου από κάτω ό,τι να 'ναι. Αν όχι περίεργη περίπτωση, σίγουρα σπάνια περίπτωση! Κι εγώ που φοβόμουν ότι το παράκανα ...

Εντός θέματος ... θα κρατηθώ λίγο ακόμη. Ίσως αύριο. Πάντως μια χαρά adventurάκι το βρίσκω τελικά. Εντάξει μπορεί μέσα στο όλο κλίμα να έχω στρογγυλέψει κι εγώ τις γωνίες μου ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ:
Δεν έχω υπάρξει πιο μπερδεμένος άλλη φορά. Πραγματικά πρέπει να 'χω καταλάβει γύρω στα μισά. Πρέπει να δω στα έξτρας τα σχέδια για να καταλάβω ποια είναι η γιαγιά στο τέλος ... Απ' την άλλη θα ομολογήσω ότι είχα να παίξω πάρα πάρα πολλά χρόνια κάτι που να καίγομαι τόσο να δω το φινάλε, που η ιστορία να σε κάνει να θες να δεις τη λύση για να μην καθυστερείς καθόλου. Δε λέω ότι χρειάζεται λύση, γιατί είναι σχετικά εύκολο, άλλο λέω. Αν έφτιαχνα το ρίβιου δεν ξέρω τι βαθμό θα έβαζα. Να του βαζα ένα 3/5 για το μπέρδεμα και για το ότι δίνει πολύ βάρος σε μη adventurικά πράγματα και σε χαζομάρες, όπως το να γυροφέρνεις σαν την άδικη κατάρα εδώ κι εκεί, απλώς για να γεμίσει χρόνο ή για να γεμίσουν πολλές "οθόνες" ίσως; Ή να παρασυρόμουν από το συναίσθημα και να 'παιρνε ένα στρογγυλό πεντάρι; Ευτυχώς δεν έχω τέτοια υποχρέωση, ούτε να βάλω βαθμό κάπου, ούτε να αποδείξω ότι είμαι λογικός.

Απορία (μια από τις δεκάδες):
Warning: Spoiler!

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Last edit: 11 Ιουλ 2017 10:35 by crocark.

• annapad
  • Elite Member
  • Elite Member
More
11 Ιουλ 2017 20:06 #48702 by annapad

crocark wrote:
Εντός θέματος ... θα κρατηθώ λίγο ακόμη. Ίσως αύριο. Πάντως μια χαρά adventurάκι το βρίσκω τελικά. Εντάξει μπορεί μέσα στο όλο κλίμα να έχω στρογγυλέψει κι εγώ τις γωνίες μου ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ:
Δεν έχω υπάρξει πιο μπερδεμένος άλλη φορά. Πραγματικά πρέπει να 'χω καταλάβει γύρω στα μισά. Πρέπει να δω στα έξτρας τα σχέδια για να καταλάβω ποια είναι η γιαγιά στο τέλος ... Απ' την άλλη θα ομολογήσω ότι είχα να παίξω πάρα πάρα πολλά χρόνια κάτι που να καίγομαι τόσο να δω το φινάλε, που η ιστορία να σε κάνει να θες να δεις τη λύση για να μην καθυστερείς καθόλου. Δε λέω ότι χρειάζεται λύση, γιατί είναι σχετικά εύκολο, άλλο λέω. Αν έφτιαχνα το ρίβιου δεν ξέρω τι βαθμό θα έβαζα. Να του βαζα ένα 3/5 για το μπέρδεμα και για το ότι δίνει πολύ βάρος σε μη adventurικά πράγματα και σε χαζομάρες, όπως το να γυροφέρνεις σαν την άδικη κατάρα εδώ κι εκεί, απλώς για να γεμίσει χρόνο ή για να γεμίσουν πολλές "οθόνες" ίσως; Ή να παρασυρόμουν από το συναίσθημα και να 'παιρνε ένα στρογγυλό πεντάρι; Ευτυχώς δεν έχω τέτοια υποχρέωση, ούτε να βάλω βαθμό κάπου, ούτε να αποδείξω ότι είμαι λογικός.

Απορία (μια από τις δεκάδες):

Xαχαχαχα ! γελάω με το μπερδεμένος που γράφεις! ... και τα 3 παιχνίδια σε παρασέρνουν τόσο πολύ συναισθηματικά που προσωπικά αδιαφορώ για τα μικρά τεχνικά προβληματάκια τους, p.x. για τις πολλαπλές εναλλαγές οθόνών ,...στο chapters δεν θυμάμαι να μου χε κάνει εντυπωση , καλά μπορεί και να μη το θυμάμαι κιόλας γιατί το χω παίξει μόνο μια φορά , στο longest journey ;όμως,τα χα δει όλα, ατέλειωτες οθόνες και μάλιστα πολλές φορές χωρίς interaction , πηγαίναμε ερχόμασταν με τη κακομοίρα τη april πέρα δώθε , θα χει αδυναμία ο torquinst στα πηγαινε-έλα φαίνεται , βέβαια ολοκληρώνοντας το παιχνίδι τα ξεχνάς όλα, είναι τόσο έντονα τα συναισθήματα που σου αφήνει που όλα τα προβλήματάκια τεχνικής φύσεως είναι τελείως διάφανα... τέλος πάντων

Τώρα όσον αφορά τη γιαγιά Alvane και το τέλος.....

More
11 Ιουλ 2017 21:04 - 11 Ιουλ 2017 21:06 #48703 by crocark
Το εκτυπώνω. Θα πιω πέντε μαργαρίτες και θα το διαβάσω πριν κοιμηθώ καμιά 30ιά φορές. Θα επανέλθω αύριο για να σ' ευχαριστήσω που με βοήθησες να καταλάβω ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Last edit: 11 Ιουλ 2017 21:06 by crocark.

• annapad
  • Elite Member
  • Elite Member
More
12 Ιουλ 2017 00:02 #48704 by annapad
Σε μπέρδεψα πολύ ε?! στείλε και καμιά "δροσιστική "μαργαρίτα και προς κόρινθο μερια! μπορεί να
αρχίσω να γράφω κατατοπιστικότερα ! :) σκέψου στην αρχή αυτά που έγραφα επειδή έπρεπε να ανακινήσω τη μνήμη μου για να εξηγήσω τη θεωρία μου , δεν έβγαζαν νόημα ούτε σ εμένα.... με τη δευτερη ανάγνωση τα ψιλομάζεψα λίγο αλλά πάλι ένιωθα ότι ι ήταν λίγο κορακίστικα !

και το tlj home φαντάζομαι θ αρκούσε ...κάπως... , αν μας παρουσιάζε όπως έλεγαν οι φήμες την ιστορία της april τα 10 χρόνια που μεσολάβησαν μεταξύ του tlj και dreamfall και να μας εξηγούσε λίγο περισσότερο l , για τους δράκους, τη balance και γιατί όχι και τη saga/lady alvane.... :)

crocark wrote: Το εκτυπώνω. Θα πιω πέντε μαργαρίτες και θα το διαβάσω πριν κοιμηθώ καμιά 30ιά φορές. Θα επανέλθω αύριο για να σ' ευχαριστήσω που με βοήθησες να καταλάβω ...

More
12 Ιουλ 2017 10:39 - 12 Ιουλ 2017 10:41 #48705 by crocark
Καλημέρα.

Γενικά, αν κάτσεις και δεις την ιστορία χαλαρά σαν παραμύθι χωρίς να ρωτάς πολλά - πολλά, μπορεί να είναι και ό,τι καλύτερο γράφτηκε ποτέ. Αν αρχίσεις και σκέφτεσαι, όσο σκέφτεσαι, τόσο μπερδεύεσαι. Εσύ βέβαια το πήγες σε άλλο επίπεδο αλλά αν κατάλαβα καλά το έχεις δει πάνω από μια φορές το παιχνίδι.

Α, θα σου 'στελνα, αλλά μετά τον πονοκέφαλο, το τέλειωσα το μπουκάλι με την Τεκίλα ...
B)
:whistle:
:P
:)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Last edit: 12 Ιουλ 2017 10:41 by crocark.

• annapad
  • Elite Member
  • Elite Member
More
13 Ιουλ 2017 00:44 #48706 by annapad

crocark wrote: Καλημέρα.

Αχαχαχαχαχα γέλασα με το παραδειγμά σου και καταλαβαίνω πλήρως τι εννοεις! Έχεις δίκιο απόλυτο , καμιά φορά παρασύρομαι από το μεγάλο όγκο λεπτομερειών που έχω παρατηρήσει παίζοντας τουλάχιστον από 2-3 φορές το καθένα από τα 2 πρώτα , (το chapters το έχω παίξει μόνο μία φορά δυστυχώς , δεν έχω προλάβει ακόμα να το παίξω σωστά , έπαιζα το κάθε επεισόδιο με το που έβγαινε)
.... λοιπόν στο θέμα μας ... ξέχασε ότι είπα για τη saga και τους shifters ....
κράτα μόνο ...λέμε βρε παιδί μου σε περίπτωση που βγει :S ....κανα tlj home... λέμε τώρα , (σε μια γωνίτσα εκεί του μυαλού σου ότι η
αυτά
δεν κάνω καμία άλλη "υπερανάλυση" :lol: για το παιχνίδι .... σου τέλειωσε και η τεκίλα.....

Γενικά, αν κάτσεις και δεις την ιστορία χαλαρά σαν παραμύθι χωρίς να ρωτάς πολλά - πολλά, μπορεί να είναι και ό,τι καλύτερο γράφτηκε ποτέ. Αν αρχίσεις και σκέφτεσαι, όσο σκέφτεσαι, τόσο μπερδεύεσαι. Εσύ βέβαια το πήγες σε άλλο επίπεδο αλλά αν κατάλαβα καλά το έχεις δει πάνω από μια φορές το παιχνίδι.

Θα συμφωνήσω απόλυτα , το κακό είναι πως όταν παίζεις ένα παιχνίδι αρκετές φορές (είδικά όπως τα συγκεκριμένα, με πολύπλοκη ιστορία), τότε θέλοντας και μη παρατηρείς... ξέρεις... κάποια πράγματα ,σημεία ,ατάκες, ίσως περισσότερο ...τα οποία τη πρώτη φορά σου είχαν ξεφύγει ..που σε βοηθούν στο τέλος να συμπληρώσεις περισσότερα κομμάτια στο παζλ... στη περίπτωση των συγκριμένων tlz/dreamfall/dreamfall chapters λείπουν αρκετά κομμάτια ακόμα....καταλαβαίνεις όμως τι θέλω να πω.... ξέρω ότι φάνηκε αλλιώς αλλά σε καμία περίπτωση δεν πήγα να τα "εξηγήσω" "λογικά". Έχω νιώσει τόσα πολλά παίζοντας και τα 3 αυτά παιχνίδια που κι εγώ η ίδια δεν πίστευα ότι ένα videogame θα με κάνει να νιώσω τόσα πολλά πράγματα.... unbelievable :)

More
13 Ιουλ 2017 10:02 #48707 by crocark

Έχω νιώσει τόσα πολλά παίζοντας και τα 3 αυτά παιχνίδια που κι εγώ η ίδια δεν πίστευα ότι ένα videogame θα με κάνει να νιώσω τόσα πολλά πράγματα.... unbelievable

Συμφωνώ αν και για να είμαι ειλικρινής (και συνεπής, αλλά βασικά ειλικρινής) το 90% από αυτά που έχω νιώσει είναι στο πρώτο μέρος και δε νομίζω να είναι επειδή απλώς ζούσα τότε μια εποχή περισσότερης αθωότητας. Απλά τι να κάνουμε; Το #1 είναι ό,τι πιο δυνατό έπαιξα ποτέ - ειδικά σα σενάριο - και δε νομίζω να ξεπεραστεί ποτέ (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το chapters δεν έχει ενδιαφέροντες προβληματισμούς, απλά το πρώτο είχε αξεπέραστη συνοχή εκτός των άλλων).

Στο δια ταύτα. Κρατάω όσα μου είπες και μαζί ότι πέρασα καλά πραγματικά μετά από πολύ καιρό παίζοντας adventure.

ΥΓ
Δεν έχω πιει ποτέ τεκίλα, σκέτη ή αλλιώς ... :) Το αγαπημένο μου αλκοολούχο βγαίνει στο νομό σου (Νεμέα), αν κατάλαβα καλά και το βρίσκω εύκολα παντού.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• annapad
  • Elite Member
  • Elite Member
More
15 Ιουλ 2017 02:44 #48712 by annapad

crocark wrote: Συμφωνώ αν και για να είμαι ειλικρινής (και συνεπής, αλλά βασικά ειλικρινής) το 90% από αυτά που έχω νιώσει είναι στο πρώτο μέρος και δε νομίζω να είναι επειδή απλώς ζούσα τότε μια εποχή περισσότερης αθωότητας. Απλά τι να κάνουμε; Το #1 είναι ό,τι πιο δυνατό έπαιξα ποτέ - ειδικά σα σενάριο - και δε νομίζω να ξεπεραστεί ποτέ (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το chapters δεν έχει ενδιαφέροντες προβληματισμούς, απλά το πρώτο είχε αξεπέραστη συνοχή εκτός των άλλων).

Και για μένα δεν παίζει ρόλο τόσο πολύ η ηλικία , τα χρόνια της αθωότητας όπως είπες... προσωπικά τα έπαιξα για πρώτη φορά και τα 2 (΄longest , dreamfall) πριν 9 χρονια περίπου , στην ηλικία των 25-26 (όχι και τόσο αθώα χρόνια :woohoo: ) , σημασία εχει , τις περισσοτερες φορές τουλάχιστον και αφού μιλάμε για τριλογία (με τα τρια μέρη, σεναριακα , να είναι πολυ υψηλού επιπέδου), ποιο έπαιξες πρωτο!
προσωπικα έπαιξα πρώτα το dreamfall , αυτό με μύησε στους κόσμους του stark και της arcadia, οπότε στα μικρά μικρά σημεία ξεχωριζω αυτό. Στο συγκεκριμένο παρά το τεράστιο ερωτηματικό και τη πικρή γεύση που άφησε στο τέλος θέωρησα ότι υπήρχε μεγαλύτερη σεναριακή συνοχή ,πιο καλογραμμένοι διάλογοι ίσως και η ζοε να μου έκανε ενα κλικ παραπάνω από την april.

Στο δια ταύτα. Κρατάω όσα μου είπες και μαζί ότι πέρασα καλά πραγματικά μετά από πολύ καιρό παίζοντας adventure.

Όντως :cheer: σημασία έχει ότι πέρασες καλά , :lol: αυτός είναι και ο λόγος που παιζούμε άλλωστε ,
πάμε γι άλλα τώρα , αν βρεθεί ο χρόνος και κάποιο άλλο παιχνίδι να μας συγκινήσει δλδ.

Mου ήρθε στο e-mail ... ενα kickstarter update σχετικά με το final cut που αναμένεται να βγει 21 Ιουλίου σε steam και gog.
μεταξύ άλλων έγραφε:
As mentioned in our last Kickstarter update, The Final Cut (TFC) includes all the visual and audio upgrades from the console versions, including (but not limited to) new and tweaked character models, an expanded soundtrack, remastered voice-overs and reworked sound effects. We've made some nips and tucks throughout the game, and we've fixed a ton of bugs. There are some cool new special features, including playable deleted scenes and character profiles. In addition, TFC updates the game engine to a later version of Unity, and should run smoother and faster, and look better, on most PCs and Macs.

ωραία ακούγονται αυτα.... ελπίζω όταν βρω χρόνο να το ξαναπαίξω κάποια στιγμή ολοκληρωμενο γιατί το "επεισοδιακό" παίξιμο και με τόσα μεγάλα διαστήματα αναμονής είναι ότι χειρότερο... ! :evil:

More
17 Ιουλ 2017 12:52 #48716 by crocark
Στο εύχομαι :)
Έχεις δίκιο για τη σημαντικότητα του πρώτου που έπαιξε ο καθένας. Στη συνοχή θα επιμείνω φοβάμαι. Καταρχάς το #1 είναι το μόνο που στέκεται και μόνο του χωρίς τα άλλα. Αλλά δε θα μιλάμε για το #1 στο ρίβιου του #3.
Τέλος, φοβάμαι ότι είμαστε καταδικασμένοι πλην κακών, συνήθως, εξαιρέσεων, να είμαστε πάντα πιο αθώοι στα 25 από δέκα χρόνια αργότερα. Ίσως κάποιοι να καταφέρνουν να βρίσκουν τη χαμένη αθωότητα πολύ αργότερα, ίσως πενήντα χρόνια μετά.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
06 Απρ 2020 09:42 #49296 by ManOfSorrows
Replied by ManOfSorrows on topic DREAMFALL CHAPTERS
Τελείωσα το παιχνίδι κι έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Από την μια πλευρά ο κόσμος και η ατμόσφαιρα του είναι εξαιρετικά, αν και μου φάνηκε υπερβολικά τραβηγμένο ακόμα και για "παραμύθι" που όλα μπορούν να συμβούν. Είναι τόσο δαιδαλώδης η πλοκή, που αναρωτιέμαι αν όλα μπορούν να συνδεθούν ικανοποιητικά στο τέλος χωρίς να υπάρχουν μεγάλες τρύπες. Με κάλυψαν αρκετά κάποιες εξηγήσεις που δώσατε στα προηγούμενα posts. Κάτι π.χ. που μου έκανε αρνητική εντύπωση ήταν ότι ο Προφήτης δεν χρησιμοποίησε την δύναμη -σήμα κατατεθέν γνωστού κινηματογραφικού villain- πάνω στην κορύφωση. Γιατί; Γενικά πάντως είχε μια εξαιρετική κλιμάκωση το παιχνίδι, ακόμα και ως συνέχεια των TLJ και Dreamfall.

Από την άλλη πλευρά ο χειρισμός και η δράση του, ήταν από τις πιο εκνευριστικές εμπειρίες που είχα στο gaming. Μίσησα το "πήγαινε - έλα" στο άγνωστο, να χάνω χρόνο ψάχνοντας locations στις πόλεις κάποιες φορές χωρίς να έχω ιδέα τι ψάχνω ακριβώς. Από ένα σημείο και μετά έχασα την υπομονή μου και το πήγα με walktrough μόλις κολλούσα για πάνω από 5 λεπτά. Ήθελα απλά να τελειώνω και να πάω στο επόμενο. Ανάλογη εντύπωση μου είχε κάνει και το Broken Sword 4. Ενώ λοιπόν τα προηγούμενα τα έχω παίξει 2 φορές και πολύ ευχαρίστως θα έπαιζα το TLJ και τρίτη, πιθανόν και το Dreamfall, δεν θα άγγιζα με τίποτα ξανά το Chapters. Πολύ κρίμα...

Θα βαθμολογούσα τα παιχνίδια της τριλογίας ως εξής:
The Longest Journey 9.5 / 10
Dreamfall 8 / 10
Dreamfall Chapters 6.5 / 10

Tex Murphy is back!

• annapad
  • Elite Member
  • Elite Member
More
10 Μάι 2020 20:23 #49305 by annapad
Μόνο 6.5/10 ?
Μου φαίνεται πολύ λίγο για το έπος :cheer:

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
11 Μάι 2020 12:35 #49306 by GameLinguist
Replied by GameLinguist on topic DREAMFALL CHAPTERS
Με βάλατε σε σκέψεις και προβληματισμό με τα αντίθετα σχόλια σας :)
Μόλις τελειώσω την Μαύρη Ντάλια το βάζω για παίξιμο, μιας και τα 2 πρώτα τα είχα απολαύσει όσο λίγα.
Είχα αποφασίσει να τα ξαναπαίξω σερί πριν το δοκιμάσω, αλλά η πολυτέλεια χρόνου εξαφανίζεται.

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game